Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις κάλπες για το δημοψήφισμα
  • [02] Π. Καμμένος: Ο λαός δεν φοβάται
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Εγρήγορση, για να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Η αποφασιστικότητα του λαού νικάει την προπαγάνδα του φόβου
  • [05] Στροφή προς τα δεξιά κάνει το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
  • [06] Ολάντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ είτε οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» είτε «όχι»
  • [07] Ανοιχτά τα διόδια λόγω δημοψηφίσματος
  • [08] Παράσταση στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου
  • [09] Αυλαία με «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου
  • [10] «Η Πηνελόπη των τρένων», ένα ελληνικό νουάρ με φόντο μετανάστευση και Καζαντζίδη
  • [11] «Τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι»
  • [12] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας

  • [01] Στις κάλπες για το δημοψήφισμα

    Σε εξέλιξη είναι από τις 07:00 η ψηφοφορία στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η κυβέρνηση, επί του ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών.

    Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 19:00, ενώ ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται δύο ώρες αργότερα.

    Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

    Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.

    Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

    Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.

    [02] Π. Καμμένος: Ο λαός δεν φοβάται

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου.

    Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, είπε, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Εγρήγορση, για να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις

    «Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Η αποφασιστικότητα του λαού νικάει την προπαγάνδα του φόβου

    «Σήμερα η δημοκρατία νικάει τον φόβο» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας απ΄ότι φαίνεται σήμερα νικάει την προπαγάνδα του φόβου και δήλωσε βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Πολλοί μπορεί να αγνοήσουνε τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού» είπε ο πρωθυπουργός.

    «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς τότε είναι και λύτρωση είναι και διέξοδος. Ο ελληνικός λαός σήμερα στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει. Να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει τον φόβο, η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

    [05] Στροφή προς τα δεξιά κάνει το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

    Το γερμανικό αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) επέλεξε χθες να κάνει μια στροφή προς τα δεξιά, εκλέγοντας χθες πρόεδρό του την Φράουκε Πίτρι, η οποία τηρεί μια ιδιαίτερα σκληρή εθνικιστική και συντηρητική γραμμή, στη θέση του συνιδρυτή του κόμματος Μπερντ Λούκε.

    Καταγάγοντας μια εκκωφαντική νίκη- πήρε το 60% των ψήφων επί του συνόλου των 3.500 συνέδρων του κόμματος που συμμετείχαν στη διαδικασία στην Έσση - η Πίτρι, 40 ετών, κέρδισε την αναμέτρηση που διαρκούσε επί μήνες με τον Λούκε, 55 ετών, και απειλούσε να οδηγήσει σε διάλυση το μικρό κόμμα, που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2013.

    Η Φράουκε Πίτρι ηγείτο μέχρι σήμερα της οργάνωσης της AfD στη Σαξονία, όπου αναδύθηκε τον περασμένο χειμώνα το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA.

    [06] Ολάντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ είτε οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» είτε «όχι»

    «Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν "ναι" είτε "όχι" θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του στην Journal du Dimanche.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ολάντ ήταν από την αρχή μεσολαβητής στην ελληνική υπόθεση.

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα. «Θα συζητήσει για την εξεύρεση λύσης» δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου Προέδρου.

    [07] Ανοιχτά τα διόδια λόγω δημοψηφίσματος

    Ανοιχτά είναι σήμερα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και στην Αττική Οδό για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα.

    Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

    ΚΤΕΛ

    Σε ο,τι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Υπενθυμίζεται πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

    AEGEAN

    Η Aegean προσφέρει ειδικό ναύλο 50 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων.

    [08] Παράσταση στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Το έργο του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» αναμένεται να ανεβάσει στις 28 Ιουλίου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο βρίσκεται από το 1974 στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κοντά στην Αμμόχωστο. Την πραγματοποίηση της παράστασης εισηγήθηκε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, την οποία πριν από ένα μήνα διόρισαν οι δύο ηγέτες.

    Η Ελληνοκύπρια επικεφαλής στην Επιτροπή, τέως Ευρωπαία Επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί δίνουν σημασία στον πολιτισμό, «γιατί πιστεύουν ότι μέσω αυτού μπορούν να έρθουν κοντά όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τις δύο κοινότητες και να γνωρίσουμε την κουλτούρα ο ένας του άλλου».

    Η παράσταση του ΘΟΚ στη Σαλαμίνα θα γίνει στα ελληνικά με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους. Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, οι Τουρκοκύπριοι πρότειναν μια δική τους παράσταση στις ελεύθερες περιοχές, ίσως στο αρχαίο θέατρο Κουρίου.

    [09] Αυλαία με «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

    Αυλαία σήκωσε το βράδυ της Παρασκευής το φεστιβάλ Επιδαύρου με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο και σήμερα 4/7, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη.

    Παρά τις πολιτικές εξελίξεις η πρώτη κρατική σκηνή αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά τις παραστάσεις της στο αργολικό θέατρο. «Το Θέατρο δεν σταματά ποτέ. Το Εθνικό Θέατρο θα είναι συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό και τις δύο ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Θα είμαστε εκεί» ανέφερε σε ανακοίνωση του, πριν λίγες μέρες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

    [10] «Η Πηνελόπη των τρένων», ένα ελληνικό νουάρ με φόντο μετανάστευση και Καζαντζίδη

    Μια γυναίκα συγγραφέας τολμά δυναμική εμφάνιση στον ανδροκρατούμενο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με αφηγηματικό φόντο ένα καθαρά νεοελληνικό λαϊκό μύθο στο χώρο του τραγουδιού: Τον Στέλιο Καζαντζίδη! Και μάλιστα τον Στέλιο της μετανάστευσης,«τραγουδώντας»τον σήμερα, σε μια εποχή νέας μετανάστευσης. Είναι η Μαριλένα Πολιτοπούλου. Γεννημένη το 1950 στην Αθήνα, με σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δημοσιογράφος στην«Αυγή», στα«Νέα»και στην«ΕΡΑ»,διδάσκουσα δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταφράστρια έργων από τα γερμανικά, μετά τα μυθιστορήματά της«Η μνήμη της πολαρόιντ»και«Ο κύριος Μάριος μετάνιωσε αργά»,κυκλοφόρησε πρόσφατα το αστυνομικό μυθιστόρημα«Η Πηνελόπη των τρένων»,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Ο Παύλος Γεωργούλας, αρχιτέκτονας και σκιτσογράφος της αστυνομίας, γιος του τέως διοικητή Ασφαλείας Αθηνών, συνεργάζεται ως ειδικός σύμβουλος με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και δεν τον αφήνει ήσυχο ένας φάκελος που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του. Τον ανοίγει και αρχίζει να μπαίνει στον κόσμο της ξενιτειάς και του καζαντζιδικού τραγουδιού-αυτός ένας λάτρης της τζαζ-ενώ θα γνωρίσει την Ημαθία της Κατοχής με ερωτικά μυστήρια, προδότες και αγωνιστές, σε αντίστιξη με την Ελλάδα της κρίσης που έχει γεμίσει με συνθήματα κατά των τροϊκανών.

    Μια βραδινή καταδίωξη ενός ύποπτου μελαμψού μετανάστη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Columbia στον Περισσό, σε χώρο όπου βρέθηκε ένας λευκός δολοφονημένος, του στοιχίζει ένα κάταγμα στο πόδι από πτώση στα άθλια ερείπια .Έτσι- λες και προκάλεσετη πτώση του -έχει την ευκαιρία να διαβάσει τον φάκελο της έρευνας με τίτλο«Η Πηνελόπη των τρένων»που παραμένει στο αέρα εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, παρότι ο πατέρας του είχε πάει στη Γερμανία για να εξιχνιάσει το αξεδιάλυτο φόνο. Καθώςστην κατ΄οίκον νοσηλεία του συμπαραστέκεταιμια παλιά του ερωμένη, γυρίζει πίσω και?

    Λοιπόν: Την ημέρα που φτάνει ο Καζαντζίδης στο σταθμό του Μονάχου για να κάνει συναυλίες και οι Έλληνες τον υποδέχονται σαν αρχηγό του ελληνικού κράτους, ένας έλληνας εργάτης βρίσκεται νεκρός στην αποβάθρα του σταθμού ,με ένα παραδοσιακόελληνικό υφαντό τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι ο θάνατος επήλθε από θανατηφόρο χτύπημα με σίδερο σιδερώματος στο πίσω μέρος του κρανίου. Η έρευνα δείχνει ότι ο νεκρός είχε γυναίκα, κόρη και ερωμένη. Το όνομά του: Στρατής Κοκκινίδης. Συνδικαλιστής σε εργοστάσιο αυτοκίνητο στο Μόναχο. Τον αντάρτη πατέρα του τον είχαν εκτελέσει οι Γερμανοί. Λίγο πριν τον θάνατό του είχε έρθει σε άγρια σύγκρουση με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας Γιόχαν, ο οποίος κατηγόρησε τους έλληνες εργάτες για απειθαρχία.

    'Αραγεο Στρατής γνώριζε κάτι σημαντικό, ίσως επικίνδυνο για κάποιον και είχε φτάσει στο σταθμό για να το πει στον Θεό- Καζαντζίδη; Ή μήπως είναι άλλοι οι λόγοι; Ο γερμανός επιστάτης Γιόχαν, μετανιωμένος για τα βαριά λόγια που αντάλλαξε με τον Έλληνα, πηγαίνει στην κηδεία και εκεί, με την πρώτη ματιά, ερωτεύεται την αδελφή του Στρατή την Ρένα. Εκείνη αρνείται πεισματικά κάθε σχέση,αλλά χάρη στην γερμανική επιμονή υποκύπτει. Τον παντρεύεται και ζουν ευτυχισμένοι.

    Ο ερευνητής Παύλος του τηλεφωνεί από την Αθήνα και του ζητάει να τον δεχθεί και να του μιλήσει για το φόνο. Στην έρευνα του τον συνδράμει ο στενός του φίλος Περικλής Γιατζόγλου, διευθυντής του τμήματος ανθρωποκτονιών και-τρελαμένος καζαντζιδικός καθώς - είναι τον προμηθεύει με τραγούδια του Καζαντζίδη:«Κοινωνία ένοχη, παλιοκοινωνία είσαι σκάρτη και άδικη και σε κατηγορώ».

    -Καλό είναι να ανασκαλεύεις τα παλιά; Ρωτάει ο ερευνητής?

    -Καλό, κακό το έχουμε ανάγκη να κλείνουμε τα κενά στις οικογενειακές ιστορίες.

    ?Και μέχρι την σελίδα 418 που τελειώνει η ιστορία, ο αναγνώστης απολαμβάνει την αφήγηση της Πολιτοπούλου , αποδεικνύοντας πως υπάρχει ελληνικό φιλμ νουάρ που υπερβαίνει το φόνο, φωτίζοντας ελληνικές, ψυχικές και κοινωνικές καταστάσεις του μαύρου χθες με ένα μοντέρνο στυλ.

    [11] «Τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι»

    Έκκληση για ενότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 583ο εκλ. τμήμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης- Ψυχικού.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι.

    [12] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

    Ο κ. Σαμαράς ευδιάθετος και χαμογελαστός χαιρέτησε αρκετούς συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο Πύλου όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    Αμέσως μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη».

    Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε αμέσως μετά για την Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 July 2015 - 8:32:16 UTC