Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης στο γερμανικό Focus: Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Εγρήγορση, για να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις
  • [03] «Αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, αισιόδοξη, ευρωπαϊκή»
  • [04] Μπ. Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα ρευστότητας αν χρειασθεί
  • [05] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει να εισαγάγει ένα άλλο νόμισμα, αν κερδίσει το «όχι» στο δημοψήφισμα
  • [06] Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αύριο ξαναρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
  • [07] Οι Γάλλοι κρίνουν σε ποσοστό 65% ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι κάτι καλό
  • [08] Γ. Παπανδρέου: Ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα
  • [09] «Αύριο αρχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης
  • [10] Ολάντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ είτε οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» είτε «όχι»

  • [01] Στ. Θεοδωράκης στο γερμανικό Focus: Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει

    «Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει» υποστηρίζει ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

    Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «ο αρχηγός του Ποταμιού ελπίζει ότι η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και ενάντια στη Βαλκανοποίηση της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το Focus, ο Σταύρος Θεοδωράκης «διαβεβαιώνει προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, του Παρισιού και της Ρώμης ότι οι δημιουργοί και οι διανοούμενοι της χώρας υποστηρίζουν τη συναίνεση στο ευρώ».

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Εγρήγορση, για να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις

    «Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

    [03] «Αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, αισιόδοξη, ευρωπαϊκή»

    «Αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, αισιόδοξη, ευρωπαϊκή. Μια Ελλάδα που μπορεί να κάνει βήματα για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά με ασφάλεια χωρίς να παίζει ιστορικά παιγνίδια εις βάρος του εαυτού της» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ψήφισε στο 2ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους.

    Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου, στελέχη και μέλη του κόμματος.

    [04] Μπ. Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα ρευστότητας αν χρειασθεί

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

    «Στις τρέχουσες συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ έχει υπάρξει σαφής ότι, αν χρειασθεί να κάνουμε περισσότερα. Θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία», δήλωσε ο Κερέ σε μια οικονομική διάσκεψη στο Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία.

    [05] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει να εισαγάγει ένα άλλο νόμισμα, αν κερδίσει το «όχι» στο δημοψήφισμα

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εισαγάγει ένα άλλο νόμισμα, αν το «όχι» κερδίσει στο σημερινό δημοψήφισμα.

    «Εξακολουθεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρώ έπειτα απ' αυτό το δημοψήφισμα; Βεβαίως, όμως αν πουν "όχι", θα πρέπει να εισαγάγουν ένα άλλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα, επειδή το ευρώ δεν είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμών», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk που είχε ηχογραφηθεί την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα.

    «Τη στιγμή που εισάγει κάποιος ένα νέο νόμισμα, βγαίνει από την ευρωζώνη. Αυτά είναι τα στοιχεία που μου δίνουν κάποια ελπίδα ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει "όχι" σήμερα».

    [06] Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αύριο ξαναρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

    Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, δηλώνει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero».

    «Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό του όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», σημείωσε ο Ρέντσι.

    «Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άγγελα Μέρκελ», συμπέρανε, αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

    «Βεβαίως» επισήμανε, «είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς».

    Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις για την Ιταλία, ο Ρέντσι εξέφρασε ξανά την πεποίθησή του για το αντίθετο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάποιες δυσκολίες.

    «Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά: λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας» σημείωσε.

    Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσειτον τελευταίο καιρό τις δηλώσεις για να υποστηρίξει ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικης κρίσης.

    «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός της γραμμής πυρός», είχε δηλώσει συγκεκριμένα όταν είχε ερωτηθεί για τις πιθανές αντιδράσεις των αγορών σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας έναντι υπερχρεωμένων χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

    Ο Ρέντσι έχει επίσης διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

    [07] Οι Γάλλοι κρίνουν σε ποσοστό 65% ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι κάτι καλό

    Οι Γάλλοι δηλώνουν σε ποσοστό 65% ότι δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Ελλάδα και κρίνουν μάλιστα ότι είναι κάτι καλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.

    Την άποψη αυτή συμμερίζονται εξάλλου τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τα οποία δημοσίευσε η Journal du Dimanche.

    Οι ερωτηθέντες δηλώνουν εξάλλου σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

    Εξάλλου σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.

    Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.

    [08] Γ. Παπανδρέου: Ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα

    Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε δήλωσή του ανέφερε ότι από αύριο όλοι πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για τις οποίες είναι ανάγκη να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

    [09] «Αύριο αρχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

    «Σήμερα ψηφίζουμε, αύριο αρχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έπειτα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 974-ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους.

    [10] Ολάντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ είτε οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι» είτε «όχι»

    «Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν "ναι" είτε "όχι" θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του στην Journal du Dimanche.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ολάντ ήταν από την αρχή μεσολαβητής στην ελληνική υπόθεση.

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα. «Θα συζητήσει για την εξεύρεση λύσης» δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Γάλλου Προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 July 2015 - 10:32:22 UTC