Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα
  • [03] Αίτημα για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων, θα υποβάλλει η κυβέρνηση
  • [04] Tις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην ιταλική οικονομία επισημαίνει έκθεση του ΔΝΤ
  • [05] Μ. Ρέντσι: Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα
  • [06] Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής
  • [07] Κ. Καραγκούνης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να φέρει συμφωνία που θα κρατά την χώρα στην ευρωζώνη

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε είναι τα εξής:

    «Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο.

    Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

    Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

    Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Ν. Κοτζιάς: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα

    Την φιλία και την υποστήριξη της Ελλάδας στον παλαιστινιακό αγώνα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τη Ραμάλα, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη.

    «Είμαστε παλιοί φίλοι και υπήρχε πάντα αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ μας» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Αλ- Μάλκι, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριζε τον παλαιστινιακό αγώνα και το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος της Παλαιστίνης. Η στήριξή μας συνεχίζεται σήμερα».

    Στη Ραμάλα, όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συνεχίστηκαν οι συζητήσεις για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων που είχαν ξεκινήσει στην Αθήνα, αλλά και για την κατάσταση στην περιοχή, για τον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της ειρήνης, της ευημερίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή», καθώς και «για τις εξελίξεις και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή που είναι προς το κοινό μας συμφέρον».

    [03] Αίτημα για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων, θα υποβάλλει η κυβέρνηση

    Την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση απ? όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι αυτή η συμφωνία να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα. Τέλος, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει σήμερα στους ομολόγους του κείμενο προτάσεων που θα συνδυάζει τις προτάσεις των θεσμών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    [04] Tις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην ιταλική οικονομία επισημαίνει έκθεση του ΔΝΤ

    Σε πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία αναφέρθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του με θέμα τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.

    Πιο αναλυτικά, σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα αναφέρεται ότι «αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Παράλληλα, υπογραμμίζεται, όμως, ότι «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος».

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια όλων των περασμένων ημερών, τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, όσο και ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είχαν υποστηρίξει ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, σε ότι αφορά τις εξελίξεις της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, διότι τα τελευταία χρόνια η Ρώμη έχει προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων.

    [05] Μ. Ρέντσι: Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα

    «Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα όσον αφορά την εξεύρεση τεχνικής λύσης για την Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, με σχετική ευκολία κιόλας, για να επιλυθεί η ελληνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.

    «Ανησυχώ περισσότεροι για την κατάσταση στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου καλή», συνέχισε ο Ρέντσι. «Μια τεχνική λύση μπορεί να βρεθεί για την Ελλάδα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ευρώπη και για αυτό υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε πως «αυτό επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση.

    Νομίζωη άποψή τους είναι πως έχουν συμφέρον να επιδιώξουν να μείνουν στην ευρωζώνη. Για να μείνει στο ευρώ κάποια χώρα πρέπει να τηρεί κανόνες. Αυτοί οι κανόνες μπορούν να ερμηνευθούν με ορισμένη ευελιξία, αλλά όπως γνωρίζουν όλες οι χώρες, πρέπει να τηρούνται. Άρα η απόφαση εντέλει εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση.

    Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιτύχουμε μια συμφωνία και νομίζω όχι σήμερα, αλλά τις επόμενες ώρες, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί».

    [06] Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης.

    Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

    Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ?ακούμε? και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η μεγάλη βιώσιμη συμφωνία». Αύριο συνέρχεται, με τηλεδιάσκεψη, το Eurogroup προκειμένου να εξεταστεί το «κοινό έδαφος».

    Εξάλλου, την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση απ? όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι αυτή η συμφωνία να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα. Τέλος, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει σήμερα στους ομολόγους του κείμενο προτάσεων που θα συνδυάζει τις προτάσεις των θεσμών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    [07] Κ. Καραγκούνης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να φέρει συμφωνία που θα κρατά την χώρα στην ευρωζώνη

    «Εθνική κόκκινη γραμμή είναι για τη ΝΔ η συμμετοχή στο ευρώ και την Ευρώπη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κώστας Καραγκούνης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθυμίζει την απόφαση του χθεσινού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά και την τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για συμφωνία εντός ευρώ, και τονίζει ότι η κυβέρνηση «έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και ο κ. Τσίπρας οφείλει να φέρει όπως υποσχέθηκε συμφωνία που θα κρατά τη χώρα στην ευρωζώνη».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 July 2015 - 18:32:19 UTC