Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί
  • [02] Συνάντηση του ΠτΔ με τη Φ. Γεννηματά
  • [03] Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο
  • [04] Η «Λα Στάμπα» καλεί τους αναγνώστες της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα
  • [05] Ο Νταβούτογλου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
  • [06] Γερμανία: Έκτακτη σύγκληση της Μπούντεσταγκ ζήτησαν οι Πράσινοι
  • [07] Π. Καμμένος: Σήμερα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί

    Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί , με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

    Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει , η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα, το Σάββατο.

    [02] Συνάντηση του ΠτΔ με τη Φ. Γεννηματά

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ενεργό, όπως τη χαρακτήρισε, παρουσία της κας Γεννηματά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και υπογράμμισε ότι τιμά ιδιαίτερα τόσο εκείνη, όσο και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος εξήρε και την συμβολή της Φ. Γεννηματά, στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα στην πρόσφατη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, που όπως επισήμανε, «αποτέλεσε το βασικό όπλο του πρωθυπουργού για να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια που θα οδηγήσει, είμαι πεπεισμένος την Ελλάδα στον να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, αφού μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι όλοι περιμένουν τώρα αυτή τη συνεννόηση και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Όπως σημείωσε η κα Γεννηματά είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι ήδη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πάρει πρωτοβουλίες θερμής στήριξης της Ελλάδας και της προοπτικής της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

    [03] Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου όπου συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

    Εντός της ημέρας αποστέλλεται η πρόταση της Ελλάδας, βάση της οποίας αποτελεί το κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

    Η πρόταση που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

    «Φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, εξερχόμενος της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, που έχει ολοκληρωθεί, ρωτήθηκε εάν η ελληνική πρόταση θα «περάσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί.

    Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    [04] Η «Λα Στάμπα» καλεί τους αναγνώστες της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα

    Η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα κάλεσε τους αναγνώστες της να εκφράσουν την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα με τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, σκέψεις και μαρτυρίες της «δικής τους Ελλάδας», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας #GreciaPerMe (#Ελλάδα για μένα).

    «Στείλτε μας φράσεις, φωτογραφίες, μια ανάμνηση. Κάθε τι που έχετε φέρει μαζί σας από ένα ταξίδι, από μια έκφραση του υπερήφανου αυτού λαού, μέσω μέιλ, instagram και twitter» γράφει στην διαδικτυακή της πύλη η La Stampa.

    «H Eλλάδα είναι Δημοκρατία, ελευθερία, όνειρο», «είναι τα βουνά της Ηπείρου που πρέπει να συνεχίσουν να είναι μέρος της πραγματικότητας αυτής που λέγεται Ευρώπη», «η Ελλάδα είναι ένα σύμβολο, έστω και αν προσπαθούν να το εξοστρακίσουν», «είναι η αβροφροσύνη, η ζεστασιά, η φιλοξενία των ανθρώπων της», μπορεί κανείς να διαβάσει στα πρώτα σχόλια των Ιταλών αναγνωστών, τα οποία συνοδεύονται με εντυπωσιακές, άκρως αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της χώρας μας.

    Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα της «Λα Στάμπα» εδώ

    [05] Ο Νταβούτογλου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

    Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, έναν μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες επικράτησε το κόμμα του, ανακοίνωσε η προεδρία.

    Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης των Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 13 χρόνια, κέρδισε τις εκλογές της 7ης Ιουνίου συγκεντρώνοντας το 40,6% των ψήφων και 258 από τις 550 συνολικά έδρες της εθνοσυνέλευσης, έχασε ωστόσο την αυτοδυναμία, ένα γεγονός που ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

    [06] Γερμανία: Έκτακτη σύγκληση της Μπούντεσταγκ ζήτησαν οι Πράσινοι

    Έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα προκύψει την Κυριακή, ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων 'Αντον Χοφράιτερ.

    «Αν την Κυριακή έχουμε ακόμη μια νέα συμφωνία, τότε χρειαζόμαστε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότηση για τις διαπραγματεύσεις. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, εξέλιξη που θα αποτελούσε την δραματικότερη περίπτωση, πρέπει η γερμανική Βουλή να συζητήσει για τις επιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Χοφράιτερ.

    [07] Π. Καμμένος: Σήμερα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο» και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 July 2015 - 18:32:16 UTC