Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα είχε η Φ. Γεννηματά, για την πορεία των διαπραγματεύσεων
  • [02] Κατά της λιτότητας στην Ελλάδα 26 καθηγητές του LSE
  • [03] Ημέρα μνήμης στη Σρεμπρένιτσα και ένταση με τη σερβική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βούτσιτς
  • [04] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του ιταλικού προξενείου στο Κάιρο

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα είχε η Φ. Γεννηματά, για την πορεία των διαπραγματεύσεων

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατόπιν πρωτοβουλίας της. Η κα Γεννηματά ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, δεν έχουν θέση οι διαφωνίες και οι αντιπαλότητες, και όπως τόνισε στη χθεσινή της ομιλία στο Κοινοβούλιο, σημασία έχει το αποτέλεσμα, «που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά η συμφωνία».

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν ότι η χθεσινή ψηφοφορία και η έγκριση της ελληνικής πρότασης από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας στην Ευρώπη. Αυτό αποτυπώθηκε και στο μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεβ, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Η ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για τη συνεδρίαση του Eurogroup».

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε ότι οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης βοήθησαν και βοηθούν την Ελλάδα καθοριστικά σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενω η Φώφη Γεννηματά τον ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που διεξαχθεί την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής, θα μεταβεί και η ίδια εκ νέου στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των ηγετών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

    Επίσης, η κα Γεννηματά απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές προς όλους τους ηγέτες των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα.

    [02] Κατά της λιτότητας στην Ελλάδα 26 καθηγητές του LSE

    Σε κείμενό τους που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Liberation, είκοσι έξι καθηγητές του London School of Economics τάσσονται κατά της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα και προτείνουν ένα σχέδιο δράσης που θα επαναφέρει την ανάπτυξη στη χώρα και θα αποτρέψει την έξοδό της από την ευρωζώνη

    «Η ευρωζώνη διέρχεται τώρα την πιο σοβαρή κρίση στη σύντομη ιστορία της, από τη δημιουργία της το 1999. Οι συνέπειες μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πολύ αβέβαιες, και κινδυνεύουν να αποδειχθούν εξαιρετικά δαπανηρές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη ευρωζώνη. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα "Grexit", είναι απαραίτητο οι πιστωτές της Ελλάδας, όπως και η ελληνική κυβέρνηση, να δράσουν με υπεύθυνο τρόπο.

    »Η απόλυτη προτεραιότητα καθενός από τα μέρη είναι να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης, Αυτό είναι χρήσιμο για τους Έλληνες, ασφαλώς. Αλλά αυτό αναμένεται επίσης να μειώσει τους κινδύνους μίας νέας έκρηξης των οικονομικών αγορών στην ευρωζώνη.

    [03] Ημέρα μνήμης στη Σρεμπρένιτσα και ένταση με τη σερβική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βούτσιτς

    Έκκληση στους παρευρισκόμενους στην τελετή μνήμης για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα να παραμείνουν αξιοπρεπείς στην οδύνη τους, απηύθυνε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χουσεΐν Καβάζοβιτς, με αφορμή το επεισόδιο με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

    «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε εκείνους που προκάλεσαν τον πόνο, σήμερα να είναι εδώ περισσότερο αξιοπρεπείς από εμάς. Ας παραμείνουμε αξιοπρεπείς ως μουσουλμάνοι, αυτή είναι υποχρέωση προς την πίστη μας» τόνισε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας μιλώντας στο πλήθος συγγενών των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα και πολιτών που πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετέβη σήμερα στη Βοσνία για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σφαγή χιλιάδων Βόσνιων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995, στη διάρκεια του πολέμου.

    Ενώ βρισκόταν στο κοιμητήριο και μνημειακό κέντρο Ποτοτσάρι αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

    Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων Tanjug που ήταν παρόντες στα επεισόδια, η αντιπροσωπεία της Σερβίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες, παπούτσια, πλαστικά μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός συμμετείχε, όπως μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων και αντιπροσωπειών διεθνών οργανισμών, στην τελετή μνήμης. Αφού άφησε λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα και προχωρούσε προς το αυτοκίνητό του, πλήθος συγκεντρωμένων άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του και να πετά πέτρες και αντικείμενα προς την κατεύθυνσή του.

    [04] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

    Με τη συμμετοχή 25 αθλητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ο 5ος διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

    Η εκκίνηση δόθηκε στον όρμο της Λεχούνας στο νομό Φθιώτιδας και οι αθλητές με τη συνοδεία σκαφών κολύμπησαν 14.500 μέτρα μέχρι την απέναντι ακτή, στο λιμάνι της Λίμνης. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους αθλητές, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

    Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο κολυμβητικών αγώνων: ο πρώτος αφορά κολυμβητές από 9 έως 16 ετών, οι οποίοι θα κολυμπήσουν απόσταση 500 μέτρων και ο δεύτερος θα έχει απόσταση 5.000 μέτρων, για αθλητές άνω των 16 ετών.

    Ο Σκυλλίας, του οποίου το όνομα φέρει η διοργάνωση, είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

    Τη διοργάνωση διεξάγει ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης «Σκυλλίας 2015».

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του ιταλικού προξενείου στο Κάιρο

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά του ιταλικού προξενείου σήμερα στο Κάιρο, που συνιστά κλιμάκωση της δράσης των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων στο Σινά με το άνοιγμα νέου μετώπου κατά ξένων στόχων στην Αίγυπτο.

    «Με την ευλογία του θεού, οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κατόρθωσαν να ανατινάξουν αυτοκίνητο παγιδευμένο με 450 κ.γ. εκρηκτικών στη έδρα του ιταλικού προξενείου στο κέντρο του Καΐρου», ανακοίνωσε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

    «Συμβουλεύουμε τους μουσουλμάνους να μείνουν μακριά από τέτοια υψηλά φυλασσόμενα άντρα, διότι αποτελούν νόμιμους στόχους για τις επιθέσεις των μουτζαχεντίν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 16:32:31 UTC