Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πελατειακές σχέσεις υπάρχουν και σε ισχυρές χώρες της Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη»
  • [02] «Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια»
  • [03] Die Zeit: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το «όχι» των Ελλήνων
  • [04] Ζ. Γκάμπριελ: «Το προσωρινό Grexit θα μπορούσε να εφαρμοστεί, μόνο αν το επέλεγε η Αθήνα»
  • [05] Ακυρώθηκε η Σύνοδος των «28»
  • [06] Σφοδρές αντιδράσεις κατά Σόιμπλε στο SPD για το προσωρινό Grexit
  • [07] Νέα ισχυρή στήριξη από τον Ιταλό πρωθυπουργό
  • [08] Διασώθηκαν 117 παράτυποι μετανάστες ανοικτά της Ζακύνθου
  • [09] Χωρίς δακτύλιο από Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας
  • [10] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας
  • [11] Ρέντσι προς Μέρκελ: «Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»

  • [01] «Πελατειακές σχέσεις υπάρχουν και σε ισχυρές χώρες της Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη»

    Το γεγονός είναι ότι «υπάρχουν πελατειακές σχέσεις»- όπως «διδάσκουν οι θεωρίες διεθνών σχέσεων»- «και ανάμεσα σε ισχυρές χώρες εντός Ε.Ε και σε πρόσφατα εισελθόντα σε αυτή κράτη» επισημαίνει με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    [02] «Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια»

    «Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες το βραδυ στο ΜΕΓΚΑ, ενώ ήταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «αν δεν υπήρχε ένα χαμένο πεντάμηνο, η αμηχανία, η σκοπιμότητα, τα λάθη, δεν θα τολμούσε να θέσει κανείς στο τραπέζι τέτοιες ιδέες, όπως αυτή που διέρρευσε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα υπογράμμισε,ότι δεν γνωρίζει αν τέθηκαν από τον κ.Σόιμπλε.

    Υποστήριξε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που η Βουλή προσυπογράφει, πρέπει να κλείσει η συμφωνία και οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν τώρα νέες αξιώσεις». Αναγνώρισε ωστόσο, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Για τα δεδομένα που προκύπτουν για την κυβέρνηση μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει πολιτικά και δεοντολογικά τη δεδηλωμένη», προσθέτοντας πως «τυπικά έχει την εμπιστοσύνη Βουλής», αλλά επισήμανε πως «υπάρχει πρόβλημα».

    [03] Die Zeit: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το «όχι» των Ελλήνων

    «Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το «όχι», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, εξηγώντας ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα κατέστησε ορατό τον βαθύ διχασμό της Ευρώπης.

    Για να μη χαθεί μια ολόκληρη γενιά στη νότια Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα, σημειώνει η Zeit, δείχνει πώς η κρίση και η επιθυμία των Ελλήνων να ξαναγίνουν κύριοι του εαυτού τους, έχουν αλλάξει την κοινωνία.

    Κυρίως οι νέοι ψήφισαν «όχι» και αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούν περαιτέρω βοήθεια από την Ευρώπη χωρίς ανταλλάγματα, ή ότι θεωρούν πως επωφελούνται από το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα. Ψήφισαν «όχι», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, διότι πλέον δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Για τους νέους στην Ελλάδα η Ευρώπη είναι συνώνυμη της κρίσης, της ύφεσης και της μαζικής ανεργίας. Φώναξαν «όχι» δυνατά, αν και γνώριζαν τις συνέπειες που μπορεί να είχε αυτό: μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με περισσότερα δεινά και φτώχεια.

    Στη Γερμανία, σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πλέον θεωρείται σχεδόν βρισιά: σύμφωνα με κάποιους πρέπει να πληρώνεται με τόκους. Και όμως θα μπορούσαν να προέρχονται από τη Γερμανία οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης, εκτιμά η Zeit, και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο τα χρήματα

    [04] Ζ. Γκάμπριελ: «Το προσωρινό Grexit θα μπορούσε να εφαρμοστεί, μόνο αν το επέλεγε η Αθήνα»

    Γνωστή στο SPD ήταν η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει ο Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ανάρτησή του στο Facebook. Ο κ. Γκάμπριελ αναφέρει ότι η πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί, μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική.

    «Το SPD συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εάν μπορούν να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες για αυτό προϋποθέσεις. Αυτός είναι και ο κοινός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Και για αυτό γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Σε αυτό, το SPD δίνει ιδιαίτερη σημασία σε μια κοινή και συντονισμένη δράση με την Γαλλία. Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια χρονικά περιορισμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι βεβαίως γνωστή στο SPD. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση πρέπει να εξεταστεί, χωρίς προκαταλήψεις και η κάθε πιθανή πρόταση».

    [05] Ακυρώθηκε η Σύνοδος των «28»

    Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία "θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα", διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

    Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι είναι "μάλλον απίθανο" να δοθεί σήμερα εντολή για διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα, λέγοντας του "Μην με περνάς για ανόητο".

    Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή, ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.

    Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.

    [06] Σφοδρές αντιδράσεις κατά Σόιμπλε στο SPD για το προσωρινό Grexit

    «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"» έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ.

    Το σχόλιο αφορά το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung για διαρροή εγγράφου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσθεσε:

    «Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

    [07] Νέα ισχυρή στήριξη από τον Ιταλό πρωθυπουργό

    Σε νέα κίνηση στήριξης προς την Ελλάδα προέβη σήμερα ο Ιταλός Πρωθυπουργός. Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, φέρεται να δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι,σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

    «Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά», φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

    «Τώρα που ο (Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης) Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    [08] Διασώθηκαν 117 παράτυποι μετανάστες ανοικτά της Ζακύνθου

    Διασώθηκαν τα ξημερώματα 117 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

    Οι μετανάστες ζήτησαν να εγκαταλείψουν το πλοιάριο που τους μετέφερε, καθώς διέτρεχαν κίνδυνο και διεσώθησαν από το κρουαζιερόπλοιο "Island Princess", που έπλεε στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

    Αυτήν την ώρα, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται με το κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο, όπου και αναμένονται να φτάσουν μετά τις 10 το πρωΐ.

    [09] Χωρίς δακτύλιο από Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας

    Ελεύθερη είναι από αύριο η κυκλοφορία μονών και ζυγών οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο δακτύλιος «πήγε διακοπές» από την περασμένη Παρασκευή και θα επιστρέψει όπως πάντατο Σεπτέμβριο.

    Ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του πράσινου δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1-1-1992, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του μεγάλου δακτυλίου [Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι].

    Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά, επίσης ιδιωτικής χρήσης, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2015-2016.

    [10] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

    Με τη συμμετοχή 25 αθλητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ο 5ος διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

    Η εκκίνηση δόθηκε στον όρμο της Λεχούνας στο νομό Φθιώτιδας και οι αθλητές με τη συνοδεία σκαφών κολύμπησαν 14.500 μέτρα μέχρι την απέναντι ακτή, στο λιμάνι της Λίμνης. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους αθλητές, καθώς η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

    Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο κολυμβητικών αγώνων: ο πρώτος αφορά κολυμβητές από 9 έως 16 ετών, οι οποίοι θα κολυμπήσουν απόσταση 500 μέτρων και ο δεύτερος θα έχει απόσταση 5.000 μέτρων, για αθλητές άνω των 16 ετών.

    Ο Σκυλλίας, του οποίου το όνομα φέρει η διοργάνωση, είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

    Τη διοργάνωση διεξάγει ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης «Σκυλλίας 2015».

    Φωτο: Γιάννης Φαφούτης

    [11] Ρέντσι προς Μέρκελ: «Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα»

    «O Mαττέο Ρέντσι διαμηνύει στην Αγγελα Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα», είναι η ουσία της θέσης που πρόκειται να κάνει σαφή σήμερα ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Il Sole 24 Ore».

    Όπως μεταδίδουν οι ιταλοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης λύσης η οποία να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην χρηματοοικονομική ομαλότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2015 - 8:32:16 UTC