Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες η Φ. Γεννηματά
  • [02] Τσίπρας: Εφικτή μια συμφωνία εάν το θέλουν όλοι
  • [03] Πιερ Μοσκοβισί: Σημειώσαμε πρόοδο
  • [04] Μάρτιν Σουλτς: Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης
  • [05] Οκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία
  • [06] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία
  • [07] "Αυλαία" για το NANOTEXNOLOGY 2015
  • [08] Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκαλύπτει ο καγκελάριος Φάιμαν
  • [09] Γιούνκερ: Θα βρούμε λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας
  • [10] Νόβακ:Πρόθυμη η Μόσχα να βοηθήσει την Ελλάδα με απευθείας εξαγωγές υδρογονανθράκων
  • [11] Αποδοκίμασε εμμέσως το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, ο Φρανουσά Ολάντ

  • [01] Στις Βρυξέλλες η Φ. Γεννηματά

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για να συμμετάσχει στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που προηγείται της συνόδου κορυφής.

    Σε τρεις σημερινές αναρτήσεις της στο Twitter, η κ. Γεννηματά ανέφερε:«Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν στόχο να κατοχυρωθεί το ιστορικό κεκτημένο της χώρας με ισότιμη συμμετοχή σε ΕΕ και Ευρωζώνη.

    »Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι μαζί μας, σύμμαχοι και συμπαραστάτες απέναντι στους θασιώτες του Grexit.

    »Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στηρίζουμε απολύτως τη διαπραγμάτευση με διπλή εντολή: Όχι στη ρήξη, Ναι στην Ευρώπη, Ναι στο ευρώ».

    [02] Τσίπρας: Εφικτή μια συμφωνία εάν το θέλουν όλοι

    «Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν ενωμένη και όχι χωρισμένη την Ευρώπη. Μπορούμε να φθάσουμε σήμερα το βράδυ σε μια συμφωνία, εάν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου.

    «Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλες οι πλευρές», είπε ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών.

    «Και η Ελλάδα έχει αποδείξει, συνέχισε, ότι το θέλει. Μια συμφωνία για να είναι βιώσιμη, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, πρέπει να σέβεται στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό και τα όσα έχει περάσει τα τελευταία 5 χρόνια», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Πιερ Μοσκοβισί: Σημειώσαμε πρόοδο

    Σημειώσαμε πρόοδο αλλά παραμένουν ανοικτά ζητήματα, ανέφερε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

    Η Ελλάδα θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος των Οικονομικών.

    Επαφίεται στους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων να αποφασίσουν, συμπλήρωσε.

    [04] Μάρτιν Σουλτς: Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης

    Πρέπει να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είναι δυνατόν οι αρχηγοί κρατών να αναβάλλουν αποφάσεις. Δεν πρόκειται για μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής.Πρόκειται για το αν θα υπάρξει η Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που την ξέρουμε ανέφερε ο πρέοδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Είναι μια Σύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης, συμπλήρωσε

    [05] Οκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία

    Oκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έναν οίκο ευγηρίας, στο όριο μεταξύ της Σαραγόσα και της Κουάρτε ντε Ουέρβα , στη βόρεια Ισπανία, έγινε γνωστό από την περιφερειακή κυβέρνηση. "Υπάρχουν οκτώ νεκροί και έντεκα τραυματίες, οι δύο από τους οποίους σοβαρά, οι οποίοι εισέπνευσαν καπνό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αραγονίας, όπου βρίσκεται η Σαραγόσα, διευκρινίζοντας πως τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί.

    Ο δήμαρχος της Κουάρτε, Χεσούς Πέρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα. Φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, διευκρίνισε.Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, από τους έντεκα τραυματίες οι εννέα μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο σήμερα.

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναφέρθηκε στο δυστύχημα στον λογαριασμό του στο Twitter, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Η περιοχή της Σαραγόσα πλήττεται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα από ιδιαίτερα έντονο καύσωνα ο οποίος προκάλεσε το ξέσπασμα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην Ισπανία από το 2012.

    [06] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία

    Ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον γερμανό ομόλογό του, τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, να ασκήσει πίεση στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.

    «Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς απευθύνθηκε στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρο του SPD, ώστε να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της κυρίας Μέρκελ: Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιλαμβάνονται τη γερμανική πλειοδοσία. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε μία συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα και να μην τη βρίσκουμε πλέον έγκυρη μετά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το PS.

    «Ο πρώτος γραμματέας κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να απευθύνει επίσημη έκκληση να καταλήξουμε γρήγορα σε μία βιώσιμη συμφωνία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [07] "Αυλαία" για το NANOTEXNOLOGY 2015

    Με περισσότερες από 230 επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ ερευνητών στο χώρο της νανοτεχνολογίας και εκπροσώπων των επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστημών σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας NANOTEXNOLOGY 2015.Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας του NANOTEXNOLOGY 2015 και όλων των παράλληλων εκδηλώσεών του ήταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στον τομέα αυτό, σε παγκόσμιο επίπεδο, πήραν μέρος περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Στο 9ο Θερινο Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου (4-11 Ιουλίου) πήραν μέρος περισσότεροι από 65 ερευνητές από κάθε γωνιά του κόσμου, ενώ οι καινοτόμες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση Νανατεχνολογικών προϊόντων και καινοτομιών ξεπέρασαν τις 30.

    [08] Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκαλύπτει ο καγκελάριος Φάιμαν

    Αυτό που φαίνεται να είναι κοινό μυστικό, επιβεβαιώνεται σήμερα από επίσημα χείλη, εκείνα του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αναφέρει πλέον ξεκάθαρα ότι,«ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας εποικοδομητικής λύσης».

    Σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ», ο καγκελάριος επισημαίνει ότι το να κινηθούν σήμερα όλες οι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης σε μια θετική κατάληξη θα είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς, όπως διευκρινίζει το ρήγμα στο θέμα της Ελλάδας διασχίζει όλη την Ευρώπη, και παρόμοιες διαφορές όπως στη Γερμανία (ΣΣ Σόιμπλε-Μέρκελ) υπάρχουν σε πολλές χώρες.

    Υποστηρίζει ότι πρέπει να αποτραπεί το Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί θα έριχνε πίσω την Ευρώπη, και ως εκ τούτου, πρέπει να αναζητηθεί μια εποικοδομητική λύση. Ο κ.Φάιμαν πιστεύει, όπως αναφέρει, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει το σήμα για μια εποικοδομητική λύση και ακριβώς αυτό υποστηρίζει και ο ίδιος, δηλαδή να βρεθεί γρήγορα μια μεταβατική λύση και κατόπιν να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τρόπο που να είναι δυνατή μια μακροπρόθεσμη λύση. Και αυτό δεν σημαίνει, όπως προσθέτει, διαγραφή χρέους, αλλά μια μείωση του βάρους των επιτοκίων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με τα απαραίτητα μέσα, ούτως ώστε να είναι επιτέλους δυνατές οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

    «Δεν επιτρέπεται, τονίζει ο καγκελάριος, να καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας, πρέπει να εξοικονομούμε πόρους και να επενδύουμε και εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά για τις τύχες των ανθρώπων».Θεωρεί ότι μια συμφωνία βρίσκεται σίγουρα πλησιέστερα από προηγούμενες φορές, θα έλεγε μάλιστα πως οι ευκαιρίες για μια συμφωνία σε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο καλές όσο τώρα, ωστόσο υπάρχει πολλή απόσταση από ένα οριστικό «Ναι» για το πρόγραμμα βοήθειας, γιατί μερικές χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

    Σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού, ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει τόσο πολύ όσο ποτέ, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί θετικά, διότι καθιστά δυνατή μια βάση για μία συμφωνία».

    [09] Γιούνκερ: Θα βρούμε λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας

    Θα προσπαθήσουμε μέχρι την ύστατη ώρα να βρούμε μια λύση, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ.

    Θέλω να ελπίζω ότι θα βρούμε αυτή τη λύση ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας, συμπλήρωσε o πρόεδρος της Κομισιόν.

    [10] Νόβακ:Πρόθυμη η Μόσχα να βοηθήσει την Ελλάδα με απευθείας εξαγωγές υδρογονανθράκων

    Η Ρωσία επιθυμεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας διευκολύνσεις με απευθείας εξαγωγές στην Ελλάδα υδρογονανθράκων, πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντρ Νόβακ.

    Ανέφερε ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία προτίθεται να υποστηρίξει την αποκατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας ,μέσω της διεύρυνσης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Για το σκοπό αυτό μελετούμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε απευθείας εξαγωγές ενεργειακής πρώτης ύλης προς την Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα». Ο κ.Νόβακ υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε επί αυτού και υπολογίζουμε να φθάσουμε σε συμφωνία εντός μερικών εβδομάδων».

    [11] Αποδοκίμασε εμμέσως το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, ο Φρανουσά Ολάντ

    Αποδοκίμασε εμμέσως το προτεινόμενο σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

    Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε και ανέφερε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει, πρόσθεσε.

    Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και επισήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει. Η Ελλάδα, σημείωσε, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 July 2015 - 14:32:14 UTC