Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία
  • [02] Μ. Σούλτς: Στην «κόψη του ξυραφιού» οι διαπραγματεύσεις
  • [03] Β . Μεϊμαράκης: Να σταματήσει ο πρωθυπουργός τους τακτικισμούς
  • [04] «Αυτό είναι πραξικόπημα»: Οι χρήστες του τουίτερ παίρνουν θέση για τις διαπραγματεύσεις

  • [01] Καμπαντελίς προς Γκάμπριελ: Δεν καταλαβαίνουμε τη γερμανική πλειοδοσία

    Ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον γερμανό ομόλογό του, τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, να ασκήσει πίεση στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.

    «Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς απευθύνθηκε στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρο του SPD, ώστε να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της κυρίας Μέρκελ: Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιλαμβάνονται τη γερμανική πλειοδοσία. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε μία συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα και να μην τη βρίσκουμε πλέον έγκυρη μετά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το PS.

    «Ο πρώτος γραμματέας κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να απευθύνει επίσημη έκκληση να καταλήξουμε γρήγορα σε μία βιώσιμη συμφωνία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [02] Μ. Σούλτς: Στην «κόψη του ξυραφιού» οι διαπραγματεύσεις

    Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έκανε λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων.

    Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού», δήλωσε ο Σουλτς, που ανήκει στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD). «Μπορεί να αποσυντεθεί η ευρωζώνη», τόνισε.

    Πάντως στο τέλος υπερίσχυσε η αισιοδοξία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επεσήμανε ότι είναι πεπεισμένος ότι τα εμπόδια που τίθενται στον δρόμο για μια συμφωνία μπορούν να ξεπεραστούν.

    Αναφερόμενος στην πρόταση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών για μία προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Σουλτς είπε:«Αυτή η ιδέα για πενταετή έξοδο δεν είναι στο τραπέζι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε γι΄ αυτό πλέον».

    [03] Β . Μεϊμαράκης: Να σταματήσει ο πρωθυπουργός τους τακτικισμούς

    Έκκληση στον πρωθυπουργό «να σταματήσει πια το οποίο τακτικίστικο παιχνίδι» και «να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο εθνικό Κοινοβούλιο ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη» έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε πως «η ΝΔ κάνει το εθνικό της καθήκον» και πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους, ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ».

    Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε πως «δυστυχώς πέρασαν έξι μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», εκφράζοντας την εκτίμηση πως «τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο, είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα».

    [04] «Αυτό είναι πραξικόπημα»: Οι χρήστες του τουίτερ παίρνουν θέση για τις διαπραγματεύσεις

    Ο κατάλογος των απαιτήσεων που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η τελευταία να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Γερμανίας και του αυστηρού υπουργού Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    #ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χάσταγκ στο Twitter παγκοσμίως, και πρώτο στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

    Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες οργισμένα σχόλια στα οποία καταγγέλλονται οι γερμανικής επινόησης προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, στη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας και απαιτήσεις όπως η Αθήνα εγκρίνει νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.

    Απέκτησε ώθηση όταν ο Πολ Κρούγκμαν, που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Οικονομίας, ανέφερε στο μπλογκ του στους New York Times: «Το χάσταγκ ThisIsACoup είναι ακριβώς έτσι», έγραψε. «Αυτό ξεπερνά την αυστηρότητα και γίνεται καθαρή μνησικακία, πλήρης καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για βοήθεια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 July 2015 - 6:32:15 UTC