Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ενότητα του κόμματος, η επόμενη ημέρα και η κριτική στην κυβέρνηση τα θέματα στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο Τσίπρας με την συμφωνία ξεπέρασε τα όρια της κομματικής του ταυτότητας
  • [03] Κατατέθηκε στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα
  • [04] Ικανοποιημένο το 55% των Γερμανών από τους χειρισμούς Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
  • [05] «Ιστορική στιγμή» η επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [06] Φρανσουά Ολάντ: Ήταν θαρραλέος ο Αλέξης Τσίπρας
  • [07] Εως το τελος της εβδομάδας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών και χρήση συχνοτήτων
  • [08] Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
  • [09] Έως το πρωί της Πέμπτης πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

  • [01] Η ενότητα του κόμματος, η επόμενη ημέρα και η κριτική στην κυβέρνηση τα θέματα στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Έντονος προβληματισμός σχετικά με την πολιτική διαχείριση της συμφωνίας, αλλά και για την ενότητα του κόμματος, αναπτύχθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Γραμματείας σημείωσε ότι μετά το δημοψήφισμα και με την στάση της κυβέρνησης, διεθνοποιήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και δεν έμεινε στο πλαίσιο του Eurogroup.

    Τόνισε επίσης ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και πολλές φορές, πρόσθεσε, κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, κυβερνήσεις και κοινοτικοί παράγοντες υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβασή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης τόνισε την ανάγκη το κόμμα να μείνει ενωμένο, που, όπως είπε, είναι το πιο σημαντικό θέμα στην παρούσα φάση, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο διαγραφών και ανέλαβε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος χωρίς διαγραφές.

    Ο κ. Κορωνάκης επέκρινε την σκληρή στάση των εταίρων, κυρίως της Γερμανίας και σημείωσε την ανάγκη να αρχίσει άμεσα συζήτηση για την στρατηγική ανάκαμψη του κόμματος.

    Πολλά μέλη του οργάνου επισήμαναν ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολλά λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης και κυρίως, τόνισαν ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη.

    Επικρίσεις διατύπωσαν ο Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ), ο Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) οι Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος από την Αριστερή Πλατφόρμα.

    Κοινή ήταν τέλος η διαπίστωση στην Πολιτική Γραμματεία ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν σχεδόν με βεβαιότητα τη χώρα σε εκλογές το φθινόπωρο.

    [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο Τσίπρας με την συμφωνία ξεπέρασε τα όρια της κομματικής του ταυτότητας

    Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε:

    «Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία, ξεπέρασε τα όρια της κομματικής του ταυτότητας και συναντήθηκε με την πολιτική λογική και την εθνική ευθύνη. Η κυριαρχία της λογικής στο κοινοβούλιο, ένωσε την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, υπερβαίνοντας το ψυχολογικό ξέσπασμα του δημοψηφίσματος και συνέβαλε ώστε ο Πρωθυπουργός να κρατήσει την Ελλάδα στις ράγες της Ευρώπης. Τώρα, οφείλουμε όλοι μαζί, σοφότεροι από τη δοκιμασία που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, να βάλουμε την Ελλάδα πάνω απ' όλα, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές λογικές και ατομικές ματαιοδοξίες, προωθώντας τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απομονώσουν πλήρως τους θιασώτες του Grexit τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Εθνική πολιτική είναι η Ελλάδα της Ευρώπης».

    ΟΜάξιμος Χαρακόπουλος στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ

    Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από το ΑΠΕ ? ΜΠΕ να σχολιάσει δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη συμφωνία και την επόμενη μέρα της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η χώρα την ύστατη στιγμή απέφυγε μια ανυπολόγιστη καταστροφή, στην οποία μας είχε σύρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Παραμείναμε στο ευρώ και στην Ευρώπη με μια «δρακόντεια» συμφωνία και βαρύτατο τίμημα για τον ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα, μάλιστα, για κοινωνικά στρώματα όπως οι αγρότες, πρόκειται για αληθινό «Αρμαγεδώνα». Ας μην κάνει, όμως, κανείς το λάθος να πιστέψει ότι πλέον ξεφύγαμε τον κίνδυνο. Στην πραγματικότητα είμαστε στην αρχή ενός μακρύ και ανηφορικού δρόμου. Τώρα πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και πρωτίστως η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας. Η επιστροφή, λοιπόν, σε πρακτικές «παιδικής χαράς» ή αναζήτησης εσωτερικών εχθρών υπονομεύει την κοινή προσπάθεια. Όπως, επίσης, οι προσβολές και οι χαρακτηρισμοί στους οποίους επιδίδεται ο ανεπίδεκτος μαθήσεως κυβερνητικός του εταίρος. Η Νέα Δημοκρατία προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον. Αυτός είναι ο γνώμονας των αποφάσεών μας, ακόμη και όταν επωμιζόμαστε ευθύνες και βάρη που δεν μας αναλογούν. Αναμφίβολα, οι οφειλόμενες πρωτοβουλίες στην περίπτωση απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανήκουν, αποκλειστικά, στον κ. Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, «κουτοπονηριές» και «παιχνιδάκια» δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά».

    [03] Κατατέθηκε στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα

    Κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Το νομοσχέδιο εμπεριέχει δύο άρθρα. Το πρώτο άρθρο περιλαμβάνει το κείμενο της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και το δεύτερο άρθρο σειρά προαπαιτούμενων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.

    Σύμφωνα με το άρθρο 109 του κανονισμού της Βουλής, «νομοσχέδια που κατατίθενται από την κυβέρνηση ως κατεπείγοντα κατά το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος, παραπέμπονται αμέσως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» και «ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει ανάλογη προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης (σ.σ. της Επιτροπής), σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 4».

    Αν η Επιτροπή αποδεχθεί το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση του νομοσχεδίου ενώ αμέσως μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής, εγγράφεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση που διαρκεί κατ΄ ανώτατο όριο δέκα ώρες.

    [04] Ικανοποιημένο το 55% των Γερμανών από τους χειρισμούς Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

    Ικανοποιημένο φαίνεται να είναι το 55% των Γερμανών από τον τρόπο που χειρίστηκε η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL. Ωστόσο το 31% εκτιμά ότι θα έπρεπε να είχε διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το 14% δεν εκφράζει άποψη.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από την στάση της κυρίας Μέρκελ διαπιστώνεται μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων (75%), ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι του κόμματός της (CDU/CSU) με 66%, οι ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 62% και της Αριστεράς (Die Linke) με 53%.

    Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα, το 81% απαντά ότι αμφιβάλλει, ενώ το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη και το 5% δεν απαντά.

    Τα ποσοστά των κομμάτων παραμένουν σταθερά, με το CDU/CSU στο 42%, το SPD στο 23%, τους Πράσινους στο 11%, την Αριστερά στο 10% και τα FDP και AfD στο 4%. Στο ερώτημα για τον Καγκελάριο, η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 56%, ενώ ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το 14%.

    [05] «Ιστορική στιγμή» η επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών (IAEA) υπέγραψε, με το Ιράν έναν «οδικό χάρτη» με σκοπό να επιλύσει όλα τα θέματα που είχε σε εκκρεμότητα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IAEA.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε πως η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, στην οποία κατέληξε το Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις, είναι μία «ιστορική στιγμή» και ένα «νέο κεφάλαιο ελπίδας».

    Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Βιένη έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανοίγει τον δρόμο για μία νέα φάση στις διεθνείς σχέσεις.

    Αντίθετα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε "ιστορικό λάθος" τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για εμποδίσει την πραγματοποίηση των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA μετέδωσε πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας θα παραμείνουν σε λειτουργία βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Τεχεράνη και οι έξι μεγάλες δυνάμεις.

    Η συμφωνία είχε άμεσο αντίκτυπο στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου να καταγράφουν, σήμερα, απώλειες άνω του ενός δολαρίου, καθώς, η συμφωνία για τα πυρηνικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των κυρώσεων έναντι της Τεχεράνης και σταδιακή αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας, την ώρα που οι ασιατικές οικονομίες δείχνουν περαιτέρω σημάδια αδυναμίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό μπρεντ κατέγραφαν στις 09:37 ώρα Ελλάδας πτώση άνω του 2% και απώλειες μεγαλύτερες του ενός δολαρίου στα 56,66 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 1,21 δολάρια στα 50,99 δολάρια το βαρέλι.

    Ωστόσο, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το Ιράν να ανακτήσει πλήρως την εξαγωγική του δυναμικότητα μετά τη χαλάρωση των κυρώσεων. Ωστόσο, ακόμα και μια μέτρια αρχική αύξηση θα είναι αρκετή για να οδηγήσει ακόμα χαμηλότερα τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς η αγορά ήδη παράγει περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα περισσότερα από την ζήτηση.

    Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 14 Ιουλίου 2015, έπειτα από δεκαετείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία , 5+1) και του Ιράν είναι ένα ντοκουμέντο εκατό σελίδων και αποτελείται από ένα κύριο μέρος και πέντε παραρτήματα.

    [06] Φρανσουά Ολάντ: Ήταν θαρραλέος ο Αλέξης Τσίπρας

    Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα, ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την παραδοσιακή συνέντευξη μετά την παρέλαση της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

    Τα ερωτήματα των δύο δημοσιογραφούν που ήταν απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ αφορούσαν την «ταπείνωση ή μη» της Ελλάδας με τα σκληρά μέτρα που ζητούνται, την εμπιστοσύνη που ο ίδιος μπορεί να έχει στον Αλέξη Τσίπρα για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και ο ρόλος της Γαλλίας σε σχέση με την Γερμανία, για την επίτευξη της συμφωνίας.

    «Η Ελλάδα θα είχε ταπεινωθεί εάν είχε βγει από την ευρωζώνη, έχοντας εγκαταλειφθεί, απολυθεί, αφεθεί. Αυτό θα ήταν ταπείνωση. (...) Οι μεταρρυθμίσεις είναι σκληρές γιατί δεν είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός υπέφερε, εγώ θέλησα να γίνουν μεταρρυθμίσεις που να φέρουν την ανάπτυξη» είπε και πρόσθεσε: « Εγώ δεν δέχομαι το να ταπεινώνεται ένας λαός, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, γιατί αυτό δεν είναι το ευρωπαϊκό όραμα. Η Ευρώπη δεν δημιουργήθηκε για να είναι ενάντια στους λαούς. Δημιουργήθηκε ώστε κάθε χώρα να νιώθει πιο δυνατή και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο μέλημα της Γαλλίας».

    Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της συμφωνίας που εξασφάλισε η Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος αναρωτήθηκε :

    «Ξέρετε πολλές χώρες που πήραν πρόσθετη χρηματοδότηση 85 δις και άλλα 35 δις για επενδύσεις και μια αναδιάρθρωση του χρέους και ακόμα ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Τελικά υπήρξε μια πραγματική αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και γι' αυτό δραστηριοποιήθηκα τόσο πολύ».

    Ο Φρανσουά Ολάντ αναγνώρισε στη συνέχεια ότι υπήρξαν στιγμές κρίσιμες, με την ιδέα μιας προσωρινής εξόδου.

    «Ένιωσα στους εταίρους μας ή τουλάχιστον σε ορισμένους, καθώς και στην κοινή γνώμη των λαών τους, την ύπαρξη της ιδέας (...) σας απολύουμε για μερικά χρόνια και τα ξαναβλέπουμε αργότερα. Ήταν μια στιγμή δοκιμασίας για την αλήθεια. Ήταν μια στιγμή που η Γερμανία και η κα Μέρκελ έθεταν ερωτήματα και θα έπρεπε να καθησυχαστούν, να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα ετίθεντο προϋποθέσεις και ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει το παρόν στο ραντεβού για την Ευρώπη. Τελικά η κα Μέρκελ το κατάλαβε πολύ καλά» υπογράμμισε ο Φ. Ολάντ.

    Σε άλλο ερώτημα, τι τον κάνει σήμερα να εμπιστεύεται τον Α. Τσίπρα και να πιστεύει ότι οι Έλληνες θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε :

    «Αυτή τη φορά οι Έλληνες υπέβαλαν οι ίδιοι τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ο Α.Τσίπρας είχε εξασφαλίσει την ψήφο ( της Βουλής) πριν έλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Θα επανέλθει στη Βουλή σήμερα και αύριο και θα εθνικά μας κοινοβούλια επίσης θα εγκρίνουν ώστε να δοθεί η απαραίτητη υποστήριξη στην Ελλάδα».

    Αναφορικά με τον αγώνα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την τελική εξασφάλιση της συμφωνίας πρόσθεσε :«Ήταν θαρραλέος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν στις 6,00 το πρωί έσωσε τη μάχη ώστε το Ταμείο που θα δημιουργηθεί για την εγγύηση των πιστωτών να είναι στην Ελλάδα ( και όχι στο Λουξεμβούργο) γι αυτό και τον υποστήριξα.

    Τελικά έδωσε τη συμφωνία του, διακινδυνεύοντας να χάσει μέρος των υποστηρικτών του. Διότι τελικά εκείνο που χαρακτηρίζει έναν ηγέτη, ο οποίος σαφώς έχει εκλεγεί με ένα άλφα πρόγραμμα, όταν φθάσει μια στιγμή όπου ξεπερνιέται ο ίδιος, βάζει πάνω απ' όλα την πατρίδα ( και όχι το πρόγραμμα) και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας» κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

    [07] Εως το τελος της εβδομάδας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών και χρήση συχνοτήτων

    Έως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και τη χρήση συχνοτήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό για να σταματήσουν οι ιδιότυπες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και των καναλαρχών».

    Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελείται από δυο μέρη, το πρώτο έχει να κάνει με τον μέγιστο αριθμό των αδειοδοτούμενων καναλιών και το δεύτερο με τις συχνότητες και την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

    Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη, οι άδειες θα δοθούν στα κανάλια (πανελλαδικά και περιφερειακά) που θα καταθέσουν την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά με βάση την τιμή εκκίνησης - και αναγνώρισε ότι υπάρχει η πιθανότητα, κάποιο ή κάποια κανάλια να μείνουν εκτός διαγωνισμού, εάν προσφέρουν χαμηλότερο τίμημα.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την λειτουργία των καναλιών, το κάθε κανάλι θα έχουν πλέον μόνιμη άδεια και όχι προσωρινή και δεν θα έχει έτσι "ιδιότυπο νταλαβέρι" με το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να ανανεώνονται οι προσωρινές του άδειες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός άσκησε έντονη κριτική στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής στη DIGEA, στην οποία μέτοχοι είναι τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

    [08] Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

    Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

    Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00.

    Επίσης, αύριο το απόγευμα, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

    [09] Έως το πρωί της Πέμπτης πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

    Το πολυνομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι οι υπογραφές των αρμόδιων για το πολυνομοσχέδιο υπουργών έχουν ήδη μπει.

    Εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (ανασχηματισμός) θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη. Ως προς τον ανασχηματισμό η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

    Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία. Ένας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 July 2015 - 16:32:12 UTC