Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση σύγκληση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με κοινή επιστολή τους 109 μέλη του κομματικού οργάνου
  • [02] Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη
  • [03] Ξεκίνησε η κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Tα IOUs εναλλακτική για το προβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε
  • [05] Πώς θα εγκρίνουν 18 κοινοβούλια την έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα για το νέο πακέτο στήριξης
  • [06] Ο γενικός χάρτης των βάσεων: Ποιοι αστάθμητοι παράγοντες θα τις επηρεάσουν
  • [07] Ημερίδα Δικτύωσης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας
  • [08] Π. Σκουρλέτης: Το νομοσχέδιο είναι ψήφος για να υπάρξει ελπίδα
  • [09] Β. Ντομπρόφσκις: «Χρηματοδότηση-γέφυρα» μέσω του EFSM
  • [10] Αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους προτείνουν οι τρεις θεσμοί

  • [01] Άμεση σύγκληση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με κοινή επιστολή τους 109 μέλη του κομματικού οργάνου

    Εκατόν εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωσή τους ζητούν την άμεση σύγκληση του κομματικού οργάνου και ταυτόχρονα καλούν «τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων».

    Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ότι «στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας».

    Η συμφωνία με τους «θεσμούς», προσθέτουν, «ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας».

    Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι αντιλαμβάνονται τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα, σημειώνουν, θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.

    [02] Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέδωσε το πρωί στις 13.7.2015 στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα με την οποία γνωστοποιεί την παραίτησή της από την κυβέρνηση. Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε σήμερα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Ξεκίνησε η κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ξεκίνησε η κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιείται μερικές ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

    Εισερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα.

    Εκ των χαρακτηριστικών στιγμιότυπων κατά την είσοδο του, ήταν ο ασπασμός που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    [04] Tα IOUs εναλλακτική για το προβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τα IOUs για την χρηματοδότηση-γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συνιστούν "μίνι-Grexit", αλλά ένα τεχνικό εργαλείο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού, όπου υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας, όπως στην Καλιφόρνια.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση αποπληρωμής στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου και συνεχίζει να έχει καθυστέρηση αποπληρωμών στο ΔΝΤ. Πρώτα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ διότι είναι ο πρωταρχικός δανειστής. Το ερώτημα είναι πώς θα δημιουργήσουμε ρευστότητα για αυτές τις πληρωμές. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, π.χ. η ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει χρεόγραφα για τις εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής ώστε να ελευθερώσει πόρους για τις εξωτερικές υποχρεώσεις. Υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για το πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ρευστότητα και οι συζητήσεις τρέχουν σήμερα στο Eurogroup. Δεν θέλω να τις προκαταλάβω και η δική μας πρόθεση είναι να έρθουμε σε ένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

    [05] Πώς θα εγκρίνουν 18 κοινοβούλια την έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα για το νέο πακέτο στήριξης

    Δεκαοκτώ κυβερνήσεις ή κοινοβούλια, πλην της Βουλής των Ελλήνων, πρέπει να εγκρίνουν την έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα για το νέο πακέτο διάσωσης, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα POLITICO επισημαίνοντας ότι δεν απαιτείται η έγκριση όλων των κοινοβουλίων των χωρών της ευρωζώνης.

    Εκτιμάται ωστόσο πως μέχρι τη στιγμή που το γερμανικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τα υπόλοιπα κοινοβούλια θα έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη θέση τους.

    Ειδικότερα αναφέρεται οτι την Παρασκευή 17 Ιουλίου, η ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου θα συζητήσει τη στήριξη ή μη του τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται ότι αρκετά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα απορρίψουν το αίτημα.

    Η Γαλλία θεωρείται πως θα είναι από τα πρώτα κοινοβούλια που θα συζητήσει και θα εγκρίνει τη συμφωνία, ενώ σήμερα Τετάρτη θα ασχοληθεί με το ζήτημα και το Κοινοβούλιο της Λετονίας, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει σχετική ψηφοφορία. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί απλή συζήτηση και η απόφαση να ληφθεί από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λετονικού Κοινοβουλίου.

    Το Κοινοβούλιο της Εσθονίας θα συγκληθεί την Πέμπτη. Επίσης, δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ψηφοφορία, αλλά αναμένεται ότι ο Εσθονός Πρωθυπουργός θα κάνει σχετική παρουσίαση.

    Στη Φινλανδία και στην Ολλανδία ?οι οποίες θεωρούνται ότι ανήκουν στο σκληρό στρατόπεδο της Γερμανίας- η ψηφοφορία θα γίνει από κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα ψηφίσει την Παρασκευή, ενώ σε επίπεδο κυβέρνησης, θα αποφασίσουν το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Σλοβακία.

    [06] Ο γενικός χάρτης των βάσεων: Ποιοι αστάθμητοι παράγοντες θα τις επηρεάσουν

    Μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, καταποντισμός σε κάποιες σχολές της περιφέρειας όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις, αλλά και μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια. Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα των βάσεων εισαγωγής καθώς απομένουν δύο ημέρες για τη λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους κι ενώ οι οικονομικές εξελίξεις και η νέα, πιο αυστηρή ρύθμιση για τις μετεγγραφές οδηγούν πολλούς από αυτούς σε αναθεωρήσεις των επιλογών των επιλογών τους και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

    Αστάθμητοι παράγοντες, όπως είναι το κλείσιμο των τραπεζών, δημιουργούν καινούργια δεδομένα στις επιλογές των υποψηφίων. «Πάρα πολλοί υποψήφιοι αλλάζουν το μηχανογραφικό τους διότι οι οικογένειες νιώθουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά σε σπουδές σε άλλη πόλη και πιέζουν τα παιδιά να αλλάξουν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν σχολές μόνο στην πόλη τους κάνοντας σημαντικές υποχωρήσεις στο αντικείμενο σπουδών» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης.

    Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο. Πρωτοπαρατηρήθηκε το 2011 όταν είχαν εισαχθεί 54 υποψήφιοι σε περιζήτητες σχολές του πολυτεχνείου της Ξάνθης και δεν πήγαν ποτέ να εγγραφούν ακριβώς επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε άλλη πόλη από αυτή που ζούσαν οι οικογένειές τους. «Δεν αποκλείεται το φαινόμενο αυτό να παρουσιαστεί φέτος σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και να έχουμε πολλές κενές θέσεις» εκτιμά.

    [07] Ημερίδα Δικτύωσης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας

    Πάνω από 250 συμμετοχές από 100 φορείς και 52 παρουσιάσεις είχε η Ημερίδα Δικτύωσης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας που διοργανώθηκε χθες από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το si-Cluster, την Ένωση Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τo Corallia. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι.

    «Σήμερα γιορτάζουμε δύο γεγονότα: Έχουμε τα 10 χρόνια της εισόδου της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency). Παράλληλα, έχουμε τα δεκάχρονα, τα γενέθλια του Corallia» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής στρατηγικής και οικονομικών του Corallia, Χόρχε Σάντσες.

    «Μια Ελλάδα με το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει στις επιστήμες, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα να ανθίσουν (και πάλι)» είναι το όραμα του Corallia, που «είναι ένας καταλύτης για τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στον ελληνικό χώρο, ο οποίος μπορεί να παίξει το ρόλο ανάπτυξης του τόπου, την οποία χρειάζεται τόσο πολύ» τόνισε ο γενικός διευθυντής του, καθηγητής Βασίλης Μακιός.

    «Πρέπει να αρχίσουμε να πρωτοπορούμε εντός της χώρας, να μην ακολουθούμε. Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι πρωτοπορούν στο εξωτερικό. Είμαστε η πρώτη ή η δεύτερη χώρα σε ποσοστό επιστημόνων ή καθηγητών σε ξένα πανεπιστήμια. Πρωτοπορούν, σε σωστό περιβάλλον. Αυτό πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε πλέον, και εδώ. Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, αυτοί που πήραν τις εμπειρίες στο εξωτερικό, να έλθουν εδώ» επισήμανε ο κ. Σάντσες και πρόσθεσε: «Η Κορέα, η Ταϊβάν, έκαναν ακριβώς αυτό. Δημιούργησαν ένα πρόγραμμα και κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναπατρίσουν 10.000 πολύ σημαντικούς επιστήμονες, Κορεάτες και Ταϊβανέζους. Αυτοί ήταν μια μαγιά ανθρώπων που είχαν δουλέψει σε οργανωμένα περιβάλλοντα και οι οποίοι βοήθησαν για το επόμενο βήμα».

    Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, από τους σημαντικότερους φορείς του κλάδου προσήλθαν με πρωταρχικό στόχο τη διασύνδεση επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και δημόσιων φορέων που δραστηριοποιούνται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του διαστήματος.

    [08] Π. Σκουρλέτης: Το νομοσχέδιο είναι ψήφος για να υπάρξει ελπίδα

    Ψήφος για να υπάρξει ελπίδα το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Σκουρλέτης.

    Παράλληλα, μίλησε για ιδιότυπη συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού απέναντι σε εκβιασμούς για να αποτραπεί μια ανθρώπινη τραγωδία ενώ επιτέθηκε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στον οποίο καταλόγισε σχέδιο ταπείνωσης του ελληνικού λαού και επιβολής στην Ευρώπη μιας γερμανικής ολιγαρχίας.

    «Ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε μια ιδιότυπη συνθηκολόγηση κάτω από άγριους εκβιασμούς, έχοντας πλήρη συνείδηση τι υπογράφει και θέλοντας να αποφύγει για τη χώρα μια πραγματική μαζική ανθρώπινη τραγωδία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, ενώ αναφερόμενος στις πιέσεις που άσκησε ο κ. Σόιμπλε σημείωσε: «Ο κ. Σόιμπλε είχε ένα φανερό ορατό σχέδιο. Το σχέδιό του ήταν η πλήρης ταπείνωση του ελληνικού λαού, να βγάλει από τη μέση τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είχε στόχευση να επιβληθεί μια αντίληψη απόλυτα ελεγχόμενης αυταρχικής Ευρώπης».

    [09] Β. Ντομπρόφσκις: «Χρηματοδότηση-γέφυρα» μέσω του EFSM

    Τα δάνεια μέσω του ΕFSM προτείνει ως καλύτερη δυνατή λύση για τη «χρηματοδότηση-γέφυρα» της ελληνικής οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τις επείγουσες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για το επόμενο διάστημα και την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη «χρηματοδότηση-γέφυρα» της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι οι διαθέσιμες δυνατές επιλογές βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

    Μεταξύ των πλέον δυνατών επιλογών για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, έως ότου τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα στήριξης του ESM, είναι σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις, τα διμερή δάνεια, τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ (SMPs) και τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).

    Σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πως η καλύτερη δυνατή λύση είναι να διατεθούν στην Αθήνα δάνεια μέσω του EFSM, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι κάποια κράτη-μέλη εκτός ευρωζώνης έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις και ανησυχίες. «Η χρήση του EFSM δεν είναι εύκολη επιλογή, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς άλλες επιλογές», δήλωσε ο Βλ. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως η Επιτροπή εξετάζει πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των κρατών εκτός ευρωζώνης.

    Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο υπουργών οικονομικών της ΕΕ (Εcofin), τη χρήση του EFSM, δήλωσε ο Βλ. Ντομπρόβσκις «δεδομένου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και επείγουσα και δεδομένου του πραγματικού προβλήματος που μπορεί εν δυνάμει να έχει αρνητικές συνέπειες και για τις χώρες μέλη εκτός ευρωζώνης». Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή η πρότασή της.

    Μια άλλη, δυνατή επιλογή είναι, σύμφωνα με τον Βλ. Ντομπρόβσκις τα SMPs, η οποία ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες λύσεις.

    [10] Αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους προτείνουν οι τρεις θεσμοί

    Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα η ανάλυση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης. Η εν λόγω ανάλυση έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσίευση της αντίστοιχης έκθεσης του ΔΝΤ που προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση.

    Όπως αναφέρει η έκθεση τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει σε 165% το 2020 και 150% το 2022, εάν η Ελλάδα λάβει ικανοποιητικά μέτρα για τη μείωσή του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να φθάσει το 187% και το 176%, αντίστοιχα.

    Το ΔΝΤ, στην δική του έκθεση εκτιμούσε ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ το 2022 θα ανέλθει σε 170%, απευθύνοντας έκκληση για πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από ό, τι έχει προταθεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη σειρά της, προτείνει αναδιαμόρφωση (reprofiling) του χρέους και αποκλείει τη διαγραφή μέρους του.

    Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, η εν λόγω έκθεση της Κομισιόν εκτιμά ότι θα σημειωθεί ισχυρή πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το 2015 σε σχέση με τις εαρινές της προβλέψεις. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα αναμένεται να έχει ύφεση 2%-4% το 2015 αντί για 0,5% ανάπτυξη που προβλεπόταν την άνοιξη. Επιπλέον η Επιτροπή προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2016, μεταξύ 0,5% και 1,75%. Κατά τη διάρκεια του 2017 αναμένεται να επανέλθει η ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτική σταθερότητα θα έχει αποκατασταθεί και θα χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα ελέγχου στον τραπεζικό τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2015 - 12:32:13 UTC