Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2015
  • [02] Ποσό 50 δισεκ. ευρώ θα μπορούσε να εισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα ο ESM, εκτιμά ο Κλάους Ρέγκλινγκ
  • [03] Τουρκία: Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [04] Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα
  • [05] Ο Μάνου Τσάο στα εικοστά γενέθλια του Rockwave Festival
  • [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ
  • [07] Εγκρίθηκε απο το Eurogroup «δάνειο-γέφυρα» 7 δισ. ευρώ
  • [08] Θλάση ο Μποτία

  • [01] ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2015

    Mειωμένο έλλειμμα εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο κρατικός προυπολογισμός.Σε ταμειακή βάση, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης διαμορφώθηκε στα 1,851 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.918 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

    Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 1,3 δισ. ευρώ παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσi (1,36 δισ. ευρω).

    'Οσον αφορά στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 19.113 δισ. ευρώ, από 21.912 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 21.470 δισ. ευρώ, από 24.151 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014.

    [02] Ποσό 50 δισεκ. ευρώ θα μπορούσε να εισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα ο ESM, εκτιμά ο Κλάους Ρέγκλινγκ

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, θα μπορούσε να παράσχει περίπου 50 δισεκ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

    «Το ποσό είναι, όχι κατ? ελάχιστο, αλλά κατά μέγιστο, 85 δισεκ. ευρώ. Αυτό είναι που αποφάσισε η σύνοδος αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναμένω ένα μεγάλος μέρος, αλλά όχι όλο, να προέλθει από το ταμείο διάσωσης, ίσως 50 δισεκ. Ευρώ», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στο γερμανικό δίκτυο ARD.

    [03] Τουρκία: Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τόνωσε σήμερα τις ελπίδες ότι θα σχηματισθεί στη χώρα ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός λέγοντας πως οι συνομιλίες ανάμεσα στο κόμμα του, το κυβερνών AKP, και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πρόοδο.

    Η Τουρκία είναι χωρίς κυβέρνηση από τις 7 Ιουνίου, όταν το ισλαμιστικών καταβολών κεντροδεξιό κόμμα του Νταβούτογλου έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του για πρώτη φορά από το 2002 που ανέβηκε στην εξουσία.

    Το κόμμα χρειάζεται να βρει τώρα έναν ήσσονα κυβερνητικό εταίρο ή να αντιμετωπίσει νέες εκλογές. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ έχει προειδοποιήσει πως μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα δημιουργούσε κινδύνους για την οικονομία.

    [04] Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα

    Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, καθώς και τη συζήτηση μίας νέας χρηματοδότησης - γέφυρας της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ.

    Η Μεγάλη Επιτροπή, η οποία ενεργεί για λογαριασμό του κοινοβουλίου της Φινλανδίας και είναι αρμόδια να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί τη βοήθεια στην Ελλάδα, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

    [05] Ο Μάνου Τσάο στα εικοστά γενέθλια του Rockwave Festival

    Ο πολυαγαπημένος Μάνου Τσάο επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια του Rockwave Festival, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στήνοντας ένα πάρτι ανάλογο των περιστάσεων στο TerraVibe, μαζί με τους Λα Βεντούρα.

    Καλλιτέχνης που σέβεται το κοινό, με έναν μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές ευαισθησίες του με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη ρέγκε στην πανκ μουσική και από τις ροκ στις έθνικ φόρμες, η μουσική του Μάνου Τσάο είναι ένα «χωνευτήρι» πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

    Ανεξάρτητα από το εάν κανείς αγαπά τις μουσικές του, οι ζωντανές εμφανίσεις του Μάνου Τσάο, αποτελούν αξέχαστη μουσική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από «παλιόφιλους» εξαιρετικούς σολίστες: Τον Madjid στην κιθάρα, τον Φιλίπ Τεμπούλ στα ντραμς και τον Gambeat στο μπάσο. Τους συνδέουν δεσμοί χρόνων και σπουδαίες συναυλιακές συνευρέσεις.

    Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80, έπειτα ίδρυσε τους Mano Negra, μία μεγάλη μπάντα που έμπλεκε στα τραγούδια της το γαλικιανό ροκ με την ισπανόφωνη μουσική. Στην πραγματικότητα προσπάθησε μέσα από αυτή την πρώτη επαγγελματική μουσική απόπειρά του να συγκεράσει τις διαφορετικές πτυχές της καταγωγής του. Το 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων.

    Μαζί τους θα εμφανιστούν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές επιλογές της.

    [06] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ

    Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους αποφάσισε να διατηρήσει, όπως αναμενόταν, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

    Πλέον το ενδιαφέρον της επενδυτικής και αποταμιευτικής κοινότητας στρέφεται στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατά την οποία πιθανόν να δεχθεί ερωτήσεις για την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες

    [07] Εγκρίθηκε απο το Eurogroup «δάνειο-γέφυρα» 7 δισ. ευρώ

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής στην παροχή δανείου-γέφυρας ύψους 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της απόφασης.

    Το δάνειο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο αφού θα έχουν ψηφίσει τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, ανέφερε ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    Το δάνειο θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stabilisation Mechanism), πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Η Ελλάδα «ικανοποίησε» τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

    Εξάλλου, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του τύπου στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους». Όπως ανέφερε οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».

    Επιπλέον, η κα. Μπράιτχαρντ εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των νομοθετημάτων όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό. «Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

    Ταυτόχρονα, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

    [08] Θλάση ο Μποτία

    Πιο σοβαρός από ότι φαινόταν αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού αποχώρησε από την χθεσινή πρωινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα, με τις εξετάσεις να δείχνουν τελικά πως έχει υποστεί θλάση. Αυτό σημαίνει πως ο Μποτία θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 20 ημέρες. Έτσι αποφασίστηκε ο 26χρονος αμυντικός να επιστρέψει στου Ρέντη για να αρχίσει θεραπείες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 July 2015 - 12:32:12 UTC