Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας υφέρπων ρατσισμός με γεωγραφική κάλυψη;
  • [02] Για ένα άλλο πρότυπο της Ευρώπης
  • [03] Οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε ορεινούς όγκους για να αποφύγουμε φαινόμενα εμπρησμών, δήλωσε ο Π. Καμμένος
  • [04] Νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων
  • [05] Συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς
  • [06] Υπό μερικό έλεγχο το ένα μέτωπο της φωτιάς στη Νεάπολη, σε εξέλιξη προς Καστανιά
  • [07] Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω των πυρκαγιών
  • [08] Πάνω από 600 στρέμματα πεύκων, ελαιών και θάμνων, κάηκαν στο Αφράτι της Χαλκίδας
  • [09] Σε εξέλιξη η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, υπό πλήρη έλεγχο στον Άγιο Αντώνιο
  • [10] Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [11] Από την Άρσεναλ στον Άγιαξ ο Σανόγκο

  • [01] Ένας υφέρπων ρατσισμός με γεωγραφική κάλυψη;

    του Γιάννη Μεταξά*

    Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, έχει αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών και πολιτών;

    Στη νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών πρέπει να αλλάξει κάτι στη σχέση τους με τον πολίτη και γενικότερα, στη σχέση με το πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που θεωρεί ότι δεν είναι κοντά του και δεν ασχολείται ποτέ με τη λειτουργία του, το κατακρίνει όμως συνεχώς, επειδή παραλείπει αυτά που πιστεύει ότι πρέπει να του προσφέρει.

    Το σύστημα παραμένει διπλοπελατειακό. Από τη μία πλευρά ο πολίτης εξακολουθεί να εξαρτάται από τον πολιτικό και ο πολιτικός από ορισμένα επίπεδα δημόσιας διοίκησης που του εξασφαλίζουν τις εξυπηρετήσεις που πρέπει να προσφέρει στον πολίτη. Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα κλειστό σύστημα στο οποίο προέχουν οι σχέσεις και πολύ λιγότερο οι θεσμοί.

    Επειδή το συνδέσατε με την κρίση που κρατάει χρόνια, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κρίση υπήρξε εξελικτική και έτσι απέκλειε να φανεί το σημερινό καταστρεπτικό αποτέλεσμα.

    Αν από την αρχή ήταν αιφνιδιαστική και οδυνηρή, πιθανώς να είχε προκαλέσει ευεργετικές ανατροπές τόσο στην πολιτική όσο και στη διοίκηση και την οικονομία.

    Έχουμε αποκτήσει αυτοσυνειδησία ώστε να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης;

    Αν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δεχθούμε ότι τώρα μόλις αρχίζει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Για να μη σας πω ότι η μέσης ηλικίας γενιά δεν θα ήταν έτοιμη να προσχωρήσει σε έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό που θα απέτρεπε τις προσωπικές σχέσεις.

    Έχει κερδίσει έδαφος ο ορθολογισμός έναντι του θυμικού;

    Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα, στο μέτρο που ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσεται η διδασκαλία της ιστορίας αλλά και άλλων μαθημάτων ενισχύει περισσότερο τη βεβαιότητά μας ότι είμαστε κάτι το πολύ ξεχωριστό και συνεπώς δεν χρειάζεται να το συζητάμε, να το αμφισβητούμε. Όταν όμως κάτι δεν το αμφισβητείς, δεν το βάζεις σε διάλογο, αποκλείεις τον λογικό έλεγχο. Προϋπόθεση του ορθολογισμού είναι συνεπώς ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα, λιγότερο δοξολογικό και περισσότερο πραγματολογικό.

    Έχουμε δείξει ιστορικά, ότι μπορούμε να υπομένουμε και να επαναστατούμε. Έχουμε όμως μάθει να διαπραγματευόμαστε;

    Ούτε έχουμε μάθει να υπομένουμε ούτε να επαναστατούμε, διότι και τα δύο προϋποθέτουν άλλη αίσθηση ευθύνης. Εύκολα όμως αγανακτούμε, διαμαρτυρόμαστε, και μάλιστα ανώνυμα. Και τέλος για να διαπραγματευόμαστε, πρέπει να αποδεχόμαστε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ εντελώς υπέρ μας, ούτε εντελώς εναντίον μας.

    Είδαμε, στην περίοδο της κρίσης, να ενισχύονται τα αρνητικά στερεότυπα. Ίσως και οι Βρυξέλλες δεν έδωσαν έμφαση στη μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των λαών.

    Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε την αντιμετώπιση της κρίσης από τις Βρυξέλλες, θα πρέπει να σημειώσουμε τρία πράγματα: Πρώτον, τις μεγάλες μας ευθύνες ως κοινωνία και κυρίως ως πολιτική και διοίκηση. Δεύτερο, την άρνηση των Βρυξελλών να δουν το πρόβλημα ως μια παθογένεια προς αντιμετώπιση και όχι ως αδίκημα για το οποίο έπρεπε να τιμωρηθούμε, και το τρίτο και πιο απαράδεκτο, ότι όλη η αντιμετώπιση ανατέθηκε στη Γερμανία, η οποία από νοοτροπία, ιστορία, και πειθαρχία βλέπει και αξιολογεί τα πάντα μέσα από έναν πολιτικό προτεσταντισμό. Κάτι που όχι μόνο για μας αλλά και για άλλες χώρες της ΕΕ, ενισχύεται περισσότερο μέσα από μια διάχυτη εικόνα, πεποίθηση, ότι άλλο είναι ο βορράς και άλλο ο νότος. Να υφέρπει άραγε εδώ, ένας πολιτισμικός ρατσισμός με γεωγραφική δικαιολόγηση;

  • Ο Γιάννης Μεταξάς είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Για ένα άλλο πρότυπο της Ευρώπης

    του Αντρέ Μπαράτα *

    Όταν το 1962 ο περίφημος φιλόσοφος της επιστήμης Τόμας Κουν προσπάθησε να περιγράψει πώς ακριβώς έγιναν οι επιστημονικές επαναστάσεις, συνειδητοποίησε ότι ακόμη και στις πιο «σκληρές επιστήμες» μια λανθασμένη θεωρία μπορούσε να αντιστέκεται για καιρό στα στοιχεία που οδηγούσαν στην απόρριψή της. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστωνόταν ότι δεν είναι όλοι οι κύκνοι λευκοί, και παρ' όλα αυτά να παρέμενε η θεωρία ότι, ναι, όλοι οι κύκνοι είναι λευκοί κι εκείνοι που δεν είναι έχουν απλώς προσβληθεί από μια ασθένεια.

    Κάποια στιγμή βέβαια, το χάσμα με την πραγματικότητα γίνεται τόσο μεγάλο, ώστε αρχίζουν να αμφισβητούνται οι βάσεις αυτής της θεωρίας. Και τότε η θεωρία χάνει την ηγεμονία της και αντικαθίσταται από μία άλλη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια επιστημονική θεωρία, αλλά παραμένει ένα σχέδιο που υπόκειται σε έλεγχο και επαλήθευση. Μπορεί ένα παλάτι στη Βηθλεέμ ή μια κυβέρνηση στο Βερολίνο να επιμένει πεισματικά στις αρετές της λιτότητας και της κοινωνικής και πολιτικής καθυπόταξης των πληθυσμών. Κάποια στιγμή όμως, η επιμονή αυτή φτάνει στα όριά της. Δεν μπορείς να προσπαθείς επ' άπειρον να συναρμολογήσεις ένα παζλ με κομμάτια που δεν κολλούν μεταξύ τους, και να το κάνεις αυτό εις βάρος του κοινού καλού.

    Η συμφωνία που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να χαρακτηριστεί σοβαρή. Το λέει ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που διέπεται τουλάχιστον από τη λογική των πιστωτών. Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε το μάθημα του Τόμας Κουν: Να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο μια λανθασμένη θεωρία και να την ξαναστήσουμε από την αρχή σε πιο στέρεες βάσεις. Το μόνο λογικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να επανιδρύσουμε γρήγορα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πιο αξιοπρεπή θεμέλια. Από αυτό εξαρτάται η ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων, και όχι μόνο των Ευρωπαίων.

    Η θεωρία που πρέπει να λάβει τη θέση της σημερινής θεωρίας, η οποία επιμένει να τιμωρεί την πραγματικότητα, πρέπει να στηρίζεται σε τρία θεμέλια: Ένα πολιτικό, ένα οικονομικό κι ένα κοινωνικό. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να αποκτήσουν δημοκρατική νομιμότητα, να δημιουργηθεί δηλαδή ένας αυθεντικός ευρωπαϊκός δημόσιος χώρος. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των χωρών- μελών, όπως για παράδειγμα ο δημοσιονομικός ανταγωνισμός, πρέπει να καταργηθούν. Και πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

    Στην πορεία αλλαγής των προτύπων της Ένωσης, μερικά πράγματα δεν είναι χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι ο μύθος της αυτάρκειας, που αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή της λιτότητας. Ένα άλλο είναι ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί να αλλάξει η Ένωση από μέσα, όταν η Ευρώπη κινδυνεύει στην πραγματικότητα να απομονωθεί, να ηττηθεί και να καεί ακριβώς από την εσωτερική ηγεμονία ενός Σόιμπλε. Το βέβαιο είναι ότι αν η Ευρώπη δεν αλλάξει μέσα από μια λογική συζήτηση, θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

    Πηγή: Publico

  • Ο Αντρέ Μπαράτα είναι Πορτογάλος φιλόσοφος και πρώην υποψήφιος βουλευτής.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [03] Οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε ορεινούς όγκους για να αποφύγουμε φαινόμενα εμπρησμών, δήλωσε ο Π. Καμμένος

    Τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε πυρκαγιές με διαφορετικές εστίες. Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και προσπάθεια ενός κλίματος όπως του 2007, οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα στους ορεινούς όγκους προκειμένου να αποφύγουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος προσερχόμενος στο Μαξίμου.

    Ζητώ και από τους πολίτες εθελοντές να βρίσκονται κάτω από το συντονισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ο υπουργός, να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και της πρόληψης.

    [04] Νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

    Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).

    Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015). Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

    [05] Συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς

    Συνάντηση με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Τζόζεφ Στίγκλιτς, είχε το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προσφέρονται να βοηθήσουν την κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο, στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Στίγκλιτς για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην Ελλάδα και τους πολίτες.

    Επίσης, τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και εξέθεσε τα προβλήματα, τα οποία συνάντησε η ελληνική πλευρά.

    Αναφέρθηκε δε και στις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή της συμφωνίας.

    [06] Υπό μερικό έλεγχο το ένα μέτωπο της φωτιάς στη Νεάπολη, σε εξέλιξη προς Καστανιά

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα μέτωπο της φωτιάς στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

    Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στην Νεάπολη και στα χωριά γύρω από την Κωμόπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό και κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε όλη την έκταση από όπου πέρασε η φωτιά οι πυροσβέστες, αλλά και πολίτες που συνδράμουν το έργο τους, επιχειρούν για πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

    Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή.

    [07] Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω των πυρκαγιών

    Διακοπές ρεύματος στα Κύθηρα και σε περιοχές της Αττικής όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σημειώνονται το απόγευμα. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ οι διακοπές στην Αττική γίνονται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική στα σημεία όπου γίνονται εναέριες ρίψεις νερού.

    Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα στα Κύθηρα καθώς έχουν καεί πυλώνες του δικτύου τροφοδοσίας του νησιού στη Λακωνία και μέχρι στιγμής ηλεκτροδοτείται μόνο το βόρειο τμήμα του νησιού.

    Τα συνεργεία του Διαχειριστή του δικτύου είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και την αντικατάσταση πυλώνων που κάηκαν εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

    [08] Πάνω από 600 στρέμματα πεύκων, ελαιών και θάμνων, κάηκαν στο Αφράτι της Χαλκίδας

    Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Αφράτι της Χαλκίδας και ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί εκεί απ όλη την κεντρική Ελλάδα, προσπαθούν να ελέγξουν τις κρίσιμες περιοχές. Η πτώση της έντασης του άνεμου, έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα, και ήδη έχουν αναπτυχτεί οι επίγειες δυνάμεις στα κυρίως μέτωπο της φωτιάς, της οποίας η ένταση έχει μετριαστεί.

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την μία το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πισσώνας και Αφράτι κοντά στη Ν. Αρτάκη της Χαλκίδας και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

    Είναι χαρακτηριστικό οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια στο χωριό Αφράτι, και η πυροσβεστική με την αστυνομία έδωσαν εντολή για εκκένωση σπιτιών για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και ένας οικισμός Ρομά για λόγους ασφαλείας.

    Στα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκαν από πολύ νωρίς, 18 οχήματα της πυροσβεστικής και 50 πυροσβέστες, όπως και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος - ενώ από πολύ νωρίς επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία

    [09] Σε εξέλιξη η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, υπό πλήρη έλεγχο στον Άγιο Αντώνιο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτο-δασικής έκτασης.

    Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος. "Καταφέραμε η φωτιά να μην πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και αγροτικές εκτάσεις", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής Π.Υ. Αργολίδας, Κωνσταντίνος Προύντζος.

    Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

    Ας σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Π.Υ. Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

    [10] Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικόςγραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α? Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

    Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

    Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

    Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι Νίκος Φίλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

    XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

    ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

    ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

    ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

    - Νίκος Φίλης

    - Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    - Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    [11] Από την Άρσεναλ στον Άγιαξ ο Σανόγκο

    Στον Άγιαξ, υπό τη μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάγια Σανόγκο. Ο 22χρονος στράικερ έχει μετρήσει 20 συμμετοχές με τους «κανονιέρηδες», έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά από το 2013, όταν και αποκτήθηκε από την Οσέρ. Μεσούσης της περσινής αγωνιστικής περιόδου, πάντως, ο Γάλλος δόθηκε και πάλι δανεικός από την Άρσεναλ στην Κρίσταλ Πάλας. «Ο Σανόγκο θα δοθεί στον Άγιαξ προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία βασικού υπό τις οδηγίες του προπονητή Φρανκ ντε Μπουρ και του βοηθού του και θρύλου της Άρσεναλ, Ντένις Μπέργκαμπ» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Άρσεναλ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2015 - 18:32:12 UTC