Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βελτιωθούν οι συνθήκες, δηλώνουν οι νέοι υπουργοί
  • [02] Οι Βρυξέλλες χορήγησαν την έκτακτη χρηματοδότηση 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα
  • [03] Νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων
  • [04] Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες
  • [05] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
  • [06] Σε εξέλιξη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
  • [07] Σε ύφεση τα μεγάλα πύρινα μέτωπα
  • [08] Πυρκαγιά στη Σκύρο

  • [01] Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βελτιωθούν οι συνθήκες, δηλώνουν οι νέοι υπουργοί

    Η αντιστροφή του κλίματος και η προσπάθεια εξεύρεσης αντίρροπων μέτρων στα κατά γενική παραδοχή σκληρά μέτρα που προβλέπει η νέα συμφωνία, κατεγράφη ως πρόθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ορκίστηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στις οποίες προέβησαν προσερχόμενα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί και είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα γι' αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα, (καθώς) είμαστε από χθες με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές και νομίζω ότι είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, (ώστε) να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

    Υπογράμμισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της «κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα», προσθέτοντας, «το μεγάλο στοίχημα είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα, προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».

    Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την διάρκεια της κυβέρνησης, καθώς αυτό θα φανεί δεδομένου ότι «οι συνθήκες διαμορφώνονται κάθε μέρα, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και τα δεδομένα πολλά και από την εξέλιξή τους θα φανεί».

    «Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «όπως δώσαμε όρθιοι την μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και την μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά».

    Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».

    Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».

    [02] Οι Βρυξέλλες χορήγησαν την έκτακτη χρηματοδότηση 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα

    Οι 28 χώρες της ΕΕ χορήγησαν σήμερα στην Ελλάδα έκτακτη χρηματοδότηση επτά δισεκ. ευρώ με τη μορφή ενός δανείου το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να εκπληρώσει ένα μέρος των υποχρεώσεών της εν αναμονή της εκπόνησης ενός προγράμματος αρωγής, ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Το δάνειο αυτό "ύψους 7,16 δισεκ. ευρώ θα φθάσει στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα", οπότε η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 4,2 δισεκ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους.

    Το δάνειο θα έχει μέγιστη διάρκεια τριών μηνών και θα καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις.

    Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας καθώς και να αποπληρώσει την ΕΚΤ, μέχρις ότου η χώρα θα αρχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    [03] Νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

    Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).

    Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015). Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

    [04] Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες

    Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 06:00 έως σήμερα το πρωί), σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν χθες. Ειδικότερα:

    Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

    Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

    Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:

    1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

    2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [05] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.

    Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τους.

    Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

    XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

    ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

    ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

    ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

    - Νίκος Φίλης

    - Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    - Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    [06] Σε εξέλιξη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

    Σε εξέλιξη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

    Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικόςγραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη θέση τουΝίκου Χουντή που μετακινείται στην Ευρωβουλήκαι ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης ορίζεται υφυπουργός Εξωτερικών.

    Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

    Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

    Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι Νίκος Φίλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

    Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

    XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

    ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

    ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

    ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

    - Νίκος Φίλης

    - Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    - Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    [07] Σε ύφεση τα μεγάλα πύρινα μέτωπα

    Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου σε Νεάπολη, Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας και είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το βράδυ η κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πάμπολλες μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

    Στη μεγάλη φωτιά της Νεάπολης ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.

    Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.

    Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα τούτη την ώρα είναι στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη και τα γύρω χωριά καθώς και στο δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.

    Η Νεάπολη έμοιαζε με νεκρή πολιτεία χθες βράδυ, ενώ μόνο ένα καφενείο ήταν ανοικτό και από την μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.Παράλληλα οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο.Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

    Αργά το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Καρέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ημεδαπός Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D.του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    Σε ετοιμότητα και επιφυλακή τέθηκαν οι αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας ενώ λήφθηκαν και έκτακτα μέτρα λόγω υψηλού κινδύνου υπαγορεύοντας την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς και τα δάση της Αττικής.

    Η Περιφέρεια επίσης έστειλε οδηγίες προς τους δημάρχους των περιοχών όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές τόσο για την οικονομική ενίσχυση, για αρωγή και αποκατάσταση των ζημιών όσο και για την κάλυψη των πρώτων αναγκών. Εξάλλου, συγκροτήθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών των πληγεισών επιχειρήσεων και αποζημίωση αυτών και κατατέθηκε αίτημα προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών.

    [08] Πυρκαγιά στη Σκύρο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 July 2015 - 8:32:19 UTC