Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δεχθεί νέο μνημόνιο
  • [02] Διπλάσιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis
  • [03] Bloomberg: Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ πλησιάζει το ιαπωνικό
  • [04] Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες
  • [05] Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βελτιωθούν οι συνθήκες, δηλώνουν οι νέοι υπουργοί
  • [06] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δεχθεί νέο μνημόνιο

    Κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους ασκεί ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και άρθρο στα «Νέα».

    Στη συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού». Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται «τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας».

    Στο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Αν και η Αριστερά απωλέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της» και προσθέτει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, «όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων».

    Δηλώνει ακόμη πως δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και ότι «Ο εκβιασμός όσο ωμός και κτηνώδης και αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της ΕΕ, δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις».

    [02] Διπλάσιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis

    Με 21 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες. Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά «άλλο».

    Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

    Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

    Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.

    [03] Bloomberg: Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ πλησιάζει το ιαπωνικό

    Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ πλησιάζει το ιαπωνικό χρέος, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Την Τρίτη (14 Ιουλίου), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προέβλεψε ότι το χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει το 2017 σχεδόν στο 200% του ΑΕΠ της χώρας, πολύ υψηλότερα από το 151,8% που προέβλεπε τον Απρίλιο και από το 169,7% που ήταν η ενδιάμεση εκτίμησή του στις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προκαταρκτικού σχεδίου για την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Όπως φαίνεται από το διάγραμμα 1, το χρέος της Ελλάδας πλησιάζει προς το ιαπωνικό, το οποίο κινείται πάνω από το 240% του ΑΕΠ.

    Ωστόσο, αν δει κανείς το κατά κεφαλήν ελληνικό χρέος, η εικόνα είναι ελαφρά λιγότερο ζοφερή, σημειώνει το δημοσίευμα. Στο τέλος του 2014, σε κάθε Έλληνα πολίτης αντιστοιχούσε δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από 35.000 δολάρια, σύμφωνα με την Eurostat, ενώ στον Ιάπωνα αντιστοιχούσε περίπου 79.000 δολάρια, με βάση υπολογισμούς του Bloomberg (διάγραμμα 2). Στον Αμερικανό πολίτη αντιστοιχούσαν περίπου 56.000 δολάρια, με βάση στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ για την Ευρωζώνη το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος είναι λίγο χαμηλότερο από της Ελλάδας. Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες έχουν χαμηλότερο βάρος από το δημόσιο χρέος σε σχέση με τους Ιρλανδούς, τους Βέλγους, τους Ιταλούς, τους Αυστριακούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους.

    Διάγραμμα 1

    Η προοπτική του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και της Ιαπωνίας

    Πηγή: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Bloomberg. Τα στοιχεία του ΔΝΤ από τον Απρίλιο (για το χρέος της Ελλάδας και της Ιαπωνίας) αφορούν την περίοδο έως το 2020. Το Bloomberg κάνει την υπόθεση ότι το χρέος θα συνεχίσει να μεταβάλλεται έως το 2022 με τον ρυθμό του 2020. Για τα στοιχεία του Ιουλίου, η πορεία του ελληνικού χρέους από το 2017 έως το 2022 έχει υπολογισθεί από το Bloomberg με βάση τις τιμές που δίνει το ΔΝΤ για τα έτη 2017 και 2022.

    Διάγραμμα 2

    Κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος της Ελλάδας, της Ευρωζώνης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας

    Κατά κεφαλήν χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2014

    Πηγή: Υπολογισμοί του Bloomberg με βάση στοιχεία του ΔΝΤ. Το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος των Ελλήνων είναι κοντά στο αντίστοιχο της Ευρωζώνης, ενώ αντιστοιχεί στο 45% της Ιαπωνίας και το 62% των ΗΠΑ.

    [04] Σε ύφεση οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες

    Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 06:00 έως σήμερα το πρωί), σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν χθες. Ειδικότερα:

    - Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές. Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς την Καστανιά στην κορυφή προς το Μυρτώο Πέλαγος. Σε όλη την έκταση του καμένου υπάρχουν μικροεστίες που αντιμετωπίζονται. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται κυριολεκτικά για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει καταστρέψει δάσος και καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων. Αναφορικά με την αποκατάσταση σημειώνεται, ότι άνοιξε και επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Επίσης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας Ευστάθιος οι γέροντες του γηροκομείου Νεάπολης θα γευματίσουν στην πόλη και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στο ίδρυμα. Παράλληλα πολλά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν φθάσει στην περιοχή και αντικαθιστούν στύλους που έχουν καεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Πελοποννήσου Γιάννης Σάσαλος, ανάφερε στο ΑΠΕ, πως εκτιμά ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Νεάπολη. Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη.

    - Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

    - Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

    - Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

    - Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

    Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:

    1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

    2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [05] Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βελτιωθούν οι συνθήκες, δηλώνουν οι νέοι υπουργοί

    Η αντιστροφή του κλίματος και η προσπάθεια εξεύρεσης αντίρροπων μέτρων στα κατά γενική παραδοχή σκληρά μέτρα που προβλέπει η νέα συμφωνία, κατεγράφη ως πρόθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος που ορκίστηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στις οποίες προέβησαν προσερχόμενα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί και είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα γι' αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα, (καθώς) είμαστε από χθες με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές και νομίζω ότι είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, (ώστε) να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.Υπογράμμισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα.

    «Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο πεδίο μάχης για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «όπως δώσαμε όρθιοι την μάχη της διαπραγμάτευσης, θα δώσουμε όρθιοι και την μάχη ώστε αυτά τα οποία θα εφαρμόσουμε να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν κοινωνικά δίκαια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά».Τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και για τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας «όχι μόνο για να κλείσει, που θα κλείσει, αλλά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές αόριστες έννοιες στο κείμενο, η εξειδίκευση των οποίων θα είναι πεδίο μάχης».Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, είπε ότι «η αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους».

    «Είναι ένα Σαββατοκύριακο που απαλλαγμένοι από τα άγχη του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, μπορούμε να σχεδιάσουμε όλα αυτά με τα οποία δεσμευτήκαμε, εγώ δεν λέω ότι είναι εύκολα, σκληρά μέτρα είναι, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε σε τρία χρόνια τι έχουμε να πάρουμε, τι έχουμε να επενδύσουμε και με μια κυβέρνηση που ανταποκρίνεται προ παντός στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια μάχη» δήλωσε ο κ. Κουΐκ.

    Η κ. Σία Αναγνωστοπούλου δεν ανέμενε να είναι στο κυβερνητικό σχήμα και δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός, βέβαια είναι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή που δεν προλαβαίνουμε ούτε να σκεφθούμε αυτό που έχει συμβεί».

    «Το μόνο που μου ζήτησε ο Πρωθυπουργός είναι να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα» είπε στην συνέχεια, προσθέτοντας ότι η ορκωμοσία «γίνεται σε δύσκολη στιγμή, έχουμε τις πληττόμενες περιοχές, αυτό είναι το σημαντικό, ελπίζω να δούμε καλύτερες μέρες».

    «Η χώρα χρειάζεται ηρεμία, σταθερότητα και στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις και παντού, για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο», δήλωσε μετά την ορκωμοσία, ο υφυπουργός για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Παύλος Χαΐκάλης. Εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία της Τετάρτης και είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής «γιατί έχουμε δει πραγματικά την κατάσταση που περνά η χώρα και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε διαφορετικά».

    [06] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.

    Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τους.

    Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

    XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

    ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

    ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

    ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

    - Νίκος Φίλης

    - Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    - Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 July 2015 - 10:32:20 UTC