Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της
  • [02] Ο πρωθυπουργός Κάμερον θέλει να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους
  • [03] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πελοπόννησο
  • [04] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία
  • [05] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ είναι ο πρώτος δυτικός αξιωματούχος που μεταβαίνει στο Ιράν μετά τη συμφωνία με τα πυρηνικά
  • [06] Ζακ Ντελόρ: Ακυβέρνητη σήμερα η ευρωζώνη, χρειάζεται εξ'αρχής οικοδόμηση

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της

    Το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο υπεύθυνο κόμμα είναι.Συμβάλλαμε καθοριστικά Αποτρέψαμε ελπίζω το Grexit, την ύστατη στιγμή.

    Αποφύγαμε μια άτακτη χρεοκοπία και μια απόλυτη καταστροφή. Κατοχυρώσαμε το ιστορικό μας κεκτημένο, την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των Πολιτικών Δυνάμεων, των 251 Βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, ανέφερε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως το εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπήρξε καταστροφικό για τη χώρα.

    Η ευρεία πλειοψηφία, με την οποία η Βουλή στηρίζει τη Συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, αποτελεί θετικό γεγονός ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της όμως η «στάση μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή».

    Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και θα είναι έτοιμο για ότι χρειασθεί είπε η κ.Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρόκειται πια να δώσει πολιτικό άλλοθι ούτε λευκή επιταγή σε καθηλωμένα και παράταιρα Κυβερνητικά σχήματα.

    Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μέρα με τη μέρα προχωρούν με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου πόλου με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με αυτοδύναμο ρόλο.

    [02] Ο πρωθυπουργός Κάμερον θέλει να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους

    Η Βρετανία θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εμπλουτίζοντας τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή και καταπολεμώντας τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    «Η Βρετανία έχει δεσμευθεί τώρα να εκπληρώσει τον στόχο που έθεσε το ΝΑΤΟ για τη διάθεση του 2% [του ΑΕΠ της] στις αμυντικές δαπάνες κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, πραγματοποιούμε ήδη περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ απ? οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα ήθελα να επιταχύνουμε και να κάνουμε περισσότερα, αυτό που αποκαλώ ανταπόκριση ευρέος φάσματος», δήλωσε ο Κάμερον στην εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC, "Meet the Press".

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προσέγγιση αυτή θα περιλαμβάνει τόσο την καταπολέμηση του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία όσο και την αναγνώριση της απειλής που συνιστά η ριζοσπαστικοποίηση στη Βρετανία.

    «Θα πρέπει να επιτεθούμε κατευθείαν σε αυτή την εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία που δηλητηριάζει τα νεαρά μυαλά, περιλαμβανομένων και των νεαρών μυαλών στη Βρετανία και στην Αμερική», υπογράμμισε ο Κάμερον.

    Το ΙΚ που έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και στη Συρία, φέρεται να στρατολογεί χιλιάδες δυτικούς. Οι προπαγανδιστικές προσπάθειες της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

    [03] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πελοπόννησο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από μία περίπου ώρα σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Κοκκινόρεμα στο Μαλανδρένι Αργολίδας, πολύ πάνω από το χωριό και βρίσκεται ανάμεσα Μαλανδρένι - Κουτσοπόδι κοντά στα όρια του νομού με την Κορινθία.

    Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με επτά οχήματα και 19 πυροσβέστες όπου επιχειρούν, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με υδροφόρες και ψεκαστικά, καθώς και τρία αεροσκάφη που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Παράλληλα, αυτή την ώρα γίνεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τους γύρω νομούς της Πελοποννήσου.

    Οι πυρκαγιές στο Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας βρίσκονται υπό έλεγχο.Στη φωτιά της Νεάπολης λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί και των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις μικροεστιών, όπου αντιμετωπίζονται άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται και επιχειρούν.

    Παράλληλα οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, αφού η φωτιά έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της, όλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν της δυνάμεις τους και σιγά - σιγά η περιοχή βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς.

    Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς αντικαθιστώντας στύλους που έχουν καεί και σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ και άλλες υπηρεσίες αποκαθιστούν ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα επικοινωνιών και στην υδροδότηση κάποιων χωριών όπου σταδιακά κι εκεί αποκαθίστανται οι ζημιές.

    Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς, όπου αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα, φυσικό περιβάλλον, κατοικίες, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για την ανακούφιση των πληγέντων.

    [04] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία

    Για αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    [05] Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ είναι ο πρώτος δυτικός αξιωματούχος που μεταβαίνει στο Ιράν μετά τη συμφωνία με τα πυρηνικά

    Ο γερμανός αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναχώρησε σήμερα για το Ιράν και έγινε ο πρώτος σημαντικός δυτικός αξιωματούχος που μεταβαίνει στη χώρα αυτή μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Ο Γκάμπριελ θα παραμείνει στο Ιράν μέχρι την Τρίτη "με μία μικρή αντιπροσωπεία που αποτελείται από εκπροσώπους του γερμανικού οικονομικού και επιστημονικού τομέα", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

    Ο γερμανός υπουργός θα συναντηθεί με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί και πολλούς υπουργούς.

    Η συμφωνία για τα πυρηνικά επιτρέπει "να τεθούν οι βάσεις μίας εξομάλυνσης των οικονομικών σχέσεων με το Ιράν υπό την προϋπόθεση ότι οι όροι (της συμφωνίας) θα τηρηθούν τώρα", ανέφερε στην ανακοίνωση ο Γκάμπριελ.

    Η ιστορική συμφωνία ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επιτρέψει τη σταδιακή άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν και είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία του.

    Η γερμανική Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK) δήλωσε πρόσφατα πως ο πρόεδρός της Έρικ Σβάιτσερ έλαβε πρόσκληση να συνοδεύσει στο Ιράν τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Η προοπτική ενός ταξιδιού του Γκάμπριελ στην Ισλαμική Δημοκρατία χαιρετίστηκε επίσης στις 14 Ιουλίου από την ισχυρή γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας BDI, που θεωρεί "ρεαλιστικό" έναν όγκο γερμανικών εξαγωγών προς το Ιράν μεσοπρόθεσμα που θα ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014.

    "Νέες ευκαιρίες" παρουσιάζονται ιδίως για τον γερμανικό τομέα των εργαλειομηχανών, των αυτοκινήτων και της χημείας, εκτιμούσε η BDI.

    [06] Ζακ Ντελόρ: Ακυβέρνητη σήμερα η ευρωζώνη, χρειάζεται εξ'αρχής οικοδόμηση

    Κλείνει σήμερα τα 90 του χρόνια ο Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1985-1994), που οι Γάλλοι σήμερα θεωρούν ως «τον σοφό οραματιστή» της Ευρώπης.

    Με νοσταλγία, για το πως θα είχε εξελιχθεί σήμερα η Ευρώπη, «εάν είχε εισακουσθεί» κατά την υιοθέτηση του ευρώ, πολλές είναι οι προσωπικότητες που τιμούν σήμερα « τον ζωντανό θρύλο της Ευρώπης».

    Από καιρό ο Ζακ Ντελόρ, είχε προειδοποιήσει ότι «η Ευρώπη κλυδωνίζεται ανάμεσα στην επιβίωση και στην παρακμή» θυμίζει η εφημερίδα JDD .

    'Αλλωστε από την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος είχε επισημάνει την ανάγκη στήριξής του πάνω σε δύο πυλώνες : τον οικονομικό και τον νομισματικό. Μόνο έτσι θα είχε κατορθώσει να προχωρήσει ισορροπημένα η ευρωζώνη.

    Από το 1997 εξηγούσε, ότι ήταν απαραίτητο ένα σύμφωνο συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, παράλληλα με τα δημοσιονομικά και νομισματικά δεδομένα. «Κάνεις δεν τον άκουσε» σημειώνει το δημοσίευμα.

    Σήμερα, ο Ζακ Ντελόρ, μέσα από την εμπειρία των 90 του χρόνων δηλώνει : « αυτό το σύστημα σήμερα (της ευρωζώνης), είναι μη κυβερνήσιμο ( δεν μπορεί να κυβερνηθεί) και δεν μπορεί να διαρκέσει άλλο. Θα πρέπει να οικοδομηθεί εκ νέου η Οικονομική και Νομισματική Ένωση».

    Αναφορικά με την ελληνική κρίση, ο Ζακ Ντελόρ επισημαίνει στα λατινικά την έλλειψη αλληλεγγύης :

    «Αυτή η κρίση λέει πολλά για την έλλειψη «affectio societatis » (κοινωνικής στοργής), στην Ευρώπη του σήμερα».

    «Για την ώρα, αποφεύχθηκε το χειρότερο, προσθέτει. Η Ευρώπη όμως δεν είναι πλέον μια ηθική εξουσία. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηθική δύναμη που αποτέλεσε τη δύναμη της Ευρώπης σε άλλες περιόδους, όπως σε αυτήν της πτώσης του τείχους του Βερολίνου» τονίζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 July 2015 - 14:32:15 UTC