Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δουλεύουμε για μια καλύτερη ημέρα για τον κυπριακό λαό και την ΕΕ»
  • [02] «Πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο της Τετάρτης»
  • [03] Η Ελλάδα εξοφλεί σήμερα υποχρεώσεις προς ΔΝΤ και ΕΚΤ
  • [04] Το «τέταρτο Ράιχ»: ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, γράφει η Die Welt
  • [05] Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη στην στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία
  • [06] «Τέλος στις πρόωρες συντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις σε ειδικές κατηγορίες»
  • [07] Επικαιροποιημένες απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές, από την Ένωση Τραπεζών
  • [08] Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ανανεωμένο Fiat 500
  • [09] «Χάλκινος» ο Καραλής στο επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων
  • [10] Πάει στους Νάγκετς ο Παπανικολάου
  • [11] «Πέταξε» η αποστολή της ΑΕΚ για Πολωνία

  • [01] «Δουλεύουμε για μια καλύτερη ημέρα για τον κυπριακό λαό και την ΕΕ»

    Την ανάγκη απόσυρσης όλων των ξένων στρατευμάτων και τερματισμού του καθεστώτος των εγγυήσεων για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή την 41η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    Ο κ. Κοτζιάς, στο πλαίσιο των δηλώσεων του, μετά τη συνάντησή του με τη νεα αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου και τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, θέλησε να υπογραμμίσει ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ και να επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει μια λύση για μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη, διζωνική, δικοινοτική Κύπρο και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    «Ελπίζουμε, ευχόμαστε και δουλεύουμε για μια καλύτερη ημέρα για τον κυπριακό λαό και την ΕΕ» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

    [02] «Πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο της Τετάρτης»

    «Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

    «Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου» σημειώνει ο κ. Αποστόλου και προσθέτει: «Δεν θέλω να σας πω περισσότερα, αλλά να ξέρουν οι αγρότες ότι θα δώσουμε τη μάχη και να μας έχουν εμπιστοσύνη όπως μέχρι σήμερα βλέπουν τι μάχες δίνονται και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εδώ, και δεν θα υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις που δημοσιοποιούνται. Να μην ανησυχούν, αλλά θα προσπαθήσουμε και νομίζω ότι αντιλαμβάνονται οι αγρότες ότι μπροστά στον γκρεμό που βρεθήκαμε και στον εκβιασμό ή υπογράφετε ή οδηγείστε σε χρεοκοπία, καταλαβαίνετε ότι ήταν μονόδρομος. Ομως και σε αυτόν τον μονόδρομο θα υπερασπιστούμε έναν χώρο που είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να σπρώξει αυτό που λέμε εμείς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να μην ανησυχούν, επιπτώσεις τουλάχιστον ούτε την φετινή χρονιά ούτε την επόμενη επιπλέον αυτό που μέχρι σήμερα υπάρχουν ,δεν θα φανούν για τον αγροτικό χώρο. Εχουμε το χρόνο να τα δούμε με ψυχραιμία και κυρίως και με ισοδύναμα ,εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις πως θα βοηθήσουμε τους αγρότες να μην επηρεαστούν. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις αλλά οπωσδήποτε όμως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μια διαδικασία και να κρατήσουμε ένα χώρο όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις να έχει από αυτή τη θύελλα που βιώνουμε».

    Ο κ. Αποστόλου που βρίσκεται στη Νεάπολη Λακωνίας για να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην αγροτική παραγωγή, τόνισε ότι έχουν καεί «γύρω στα 40 χιλιάδες στρέμματα δασικές εκτάσεις, γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα. Οι πληγές είναι γενικότερες όμως, είναι περιβαλλοντικές, είναι αγροτικές βεβαίως έχουν και άμεση σχέση με τον τουρισμό».

    «Η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερο βάρος για να ανακουφίσουμε αλλά και κυρίως για να δούμε και την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα θέλει και να βρούμε λύση για τους κτηνοτρόφους αφού εξατομικευτούν οι ζημιές που αφορούν τις δενδρώδεις καλλιέργειες, να δούμε το μεγάλο κομμάτι της προστασίας της Νεάπολης από τις αποψιλώσεις. Πρόκειται για καταστροφή μεγάλη στις δασικές εκτάσεις να δούμε εκεί μέσα από διαδικασίες την αποκατάσταση των ζημιών. Πρέπει να δούμε την κατασκευή ειδικών φραγμάτων στις πληγείσες δασικές περιοχές και το πως θα προστατέψουμε την περιοχή» σημειώνει ο κ. Αποστόλου.

    [03] Η Ελλάδα εξοφλεί σήμερα υποχρεώσεις προς ΔΝΤ και ΕΚΤ

    Ξεκίνησε σήμερα η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους πιστωτές της.

    Συγκεκριμένα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

    Επίσης καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ομόλογο που λήγει σήμερα (ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ συν τόκοι), καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Σημειώνεται, τα κεφάλαια προέρχονται από τον δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που προβλέπει η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της.

    [04] Το «τέταρτο Ράιχ»: ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, γράφει η Die Welt

    Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, επισημαίνει η εφημερίδα Die Welt, εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο.Όμως μέχρι και πριν από ένα χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα.

    Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες.Τώρα πια προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, εξηγεί η Welt.

    Το μίσος για τη Γερμανία έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της Ελλάδας και έχει εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρεί η εφημερίδα.

    Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για βασανιστές κρατών, για τη μανία της Γερμανίας να υπερισχύσει «όλων». Για μια Ευρώπη την οποία και πάλι η Γερμανία βομβαρδίζει μέχρι να την καταστρέψει και τώρα παρακολουθεί από ψηλά τη θέα. Για το ένστικτο των Γερμανών για παντοδυναμία. Για το τέταρτο Ράιχ.

    Στην Πορτογαλία εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως η μεγαλύτερη απειλή για την ήπειρο, πολύ μεγαλύτερη από την τρομοκρατία και τον λαϊκισμό.

    Όμως και σε πιο μετριοπαθείς χώρες, επισημαίνει η Welt, έχει αλλάξει σημαντικά ο τόνος, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο. Η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard γράφει για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους», επισημαίνοντας ότι πλέον δεν πρόκειται «για τη συμπαθητική χώρα της επανένωσης».

    Ο Ιταλός κοινωνιολόγος Λέλιο Ντεμικέλις έγραψε σε κείμενό του: «Όπως ο Βίλι Μπραντ κάποτε υποκλίθηκε στη Βαρσοβία, έτσι τώρα αναγκάζει η Μέρκελ τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους να υποκλιθούν στο Βερολίνο».

    Οι αφορισμοί αυτοί δεν περιορίζονται γεωγραφικά, σημειώνει η εφημερίδα. Η διαδικτυακή εκστρατεία μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων #BoycottGermany ξεκίνησε από την Ισπανία.

    Ακόμη και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, αν και κάπως πιο διπλωματικά, υιοθετεί ανάλογη ρητορική: η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της έπαιξε με τη φήμη της. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν έκανε λόγο επανειλημμένα για τα «φαντάσματα του παρελθόντος».

    Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μίλησε για την «αφάνταστη ταπείνωση» των Ελλήνων από τη Γερμανία.

    [05] Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη στην στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 20.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες στις οποίες πτώματα φαίνονται να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη στο Σουρούτς, που απέχει περίπου 10 χλμ. από το Κομπάνι.

    [06] «Τέλος στις πρόωρες συντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις σε ειδικές κατηγορίες»

    «Οι πρόωρες συντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις που αφορούν βαρέα και ανθυγιεινά, γονείς που έχουν παιδιά ανάπηρα, πράγματι πρόκειται να τελειώσουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. «Πρέπει να ξέρουμε γενικά ότι είμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία, την αναγκαστική αυτή συμφωνία, την αναγκαστική τακτική υποχώρηση. Υπάρχουν όμως περιθώρια να κινηθούμε και στο πλαίσιο αυτό που θα θέλαμε ως κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

    Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ.Κατρούγκαλος τονίζει ότι «το βασικότερο θέμα είναι αυτό της χρηματοδότησης, το οποίο, επίσης, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ανεξαρτήτως των πιέσεων των εταίρων μας. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πέρα από το άμεσο, αυτά που μας έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα και που τα περιθώρια κινήσεώς μας είναι πάρα πολύ μικρά, η δική μου πρόθεση είναι να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναδόμηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Γιατί χωρίς αυτή -που θα έπρεπε να την κάνουμε μόνοι μας εδώ και πάρα πολύ καιρό- δεν έχουμε πιθανότητες όχι απλώς να μην παρέχουμε κοινωνική προστασία σε όλους όπως πρέπει αλλά και να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Γιατί η κοινωνική προστασία δεν είναι βάρος, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη».

    [07] Επικαιροποιημένες απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές, από την Ένωση Τραπεζών

    Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), δίνει λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές προς ενημέρωση των πολιτών.

    Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤ έχει ως εξής:

    1. Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

    Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργείται η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    2. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

    Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας. Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ' ανώτατο όριο, με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα κατά την οποία -για πρακτικούς και μόνο λόγους- μπορεί να γίνει αθροιστική ανάληψη μετρητών μέχρι του ποσού των 300 ευρώ την Παρασκευή, 24.7.2015.

    3. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;

    ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερα στο τέλος της εβδομάδας.

    4. Επιτρέπεται η κατάθεση επιταγής;

    ΝΑΙ, επιτρέπεται η κατάθεση τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών αποκλειστικά και μόνο σε πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Πληρωμή επιταγών με μετρητά δεν επιτρέπεται.

    5. Μπορώ να έχω πρόσβαση στη θυρίδα μου;

    ΝΑΙ, μπορείτε να έχετε πρόσβαση, είτε με την τήρηση της συνήθους διαδικασίας, δηλαδή με σειρά χρονικής προτεραιότητας, είτε κατόπιν συνεννόησης με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσεστε. Προς το σκοπό αυτό, έχουν ήδη δημοσιευτεί σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.

    6. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη χρεωστική μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό;

    ΝΑΙ, σύμφωνα με το ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος.

    7. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή προπληρωμένη μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

    ΟΧΙ, η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν επιτρέπεται.

    [08] Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ανανεωμένο Fiat 500

    Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Fiat τα τελευταία χρόνια είναι το μοντέλο 500. Το λιλιπούτειο ιταλικό αυτοκίνητο με την χαρακτηριστική εμφάνιση βρίσκεται στην αγορά εδώ και οκτώ χρόνια και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. μονάδες. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία για να τονώσει τις πωλήσεις του, προχώρησε στην εφαρμογή ενός προγράμματος ριζικής αναβάθμισης, το οποίο περιλαμβάνει 1.800 αλλαγές σε διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου. Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στην εξωτερική, εσωτερική εμφάνιση και στο τεχνολογικό υπόβαθρο.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τεχνολογικό υπόβαθρο του. Ειδικότερα, εξοπλίζεται στάνταρ με επτά αερόσακους (δύο εμπρός, δύο κεφαλής, δυο πλευρικούς και έναν για προστασία των γονάτων) από τη βασική του έκδοση. Επίσης υιοθετεί προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως, ABS με EBD, προηγμένο ESC, ASR, Hill Holder και HBA. Η εμπρός ανάρτηση περιλαμβάνει σύστημα McPherson και η πίσω διάταξη ημιάκαμπτο άξονα. Βασισμένα σε ένα σχέδιο της Magneti Marelli και οι δυο διατάξεις έχουν εξελιχθεί κατάλληλα για να καλύπτουν τις ανάγκες του τρίπορτου αυτοκινήτου.

    Η Magneti Marelli έχει επίσης εξελίξει και άλλα συστήματα όπως, τον πίνακα οργάνων, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, το σύστημα της εξάτμισης, τις μονάδες ηλεκτρονικού ελέγχου, την πολλαπλή εισαγωγής, την ημιαυτόματη μετάδοση Dualogic, και επιπρόσθετα τα πεντάλ, τα ταμπλό και άλλα πλαστικά εξαρτήματα.

    Κατασκευάζεται σε δυο τρίθυρα αμαξώματα, με σταθερή οροφή είτε με ανοικτή οροφή. Κινητήρες: Βενζίνη δικύλινδροι 900 κ.εκ TwinAir απόδοσης 85 ίππων είτε 105 ίππων και τετρακύλινδρος 1.200 κ.εκ. 69 ίππων. Οι δικύλινδροι κινητήρες 900 κ.εκ. έχουν εκπομπές CO2 90 γραμ./χλμ. και 99 γραμ./χλμ. αντίστοιχα, οπότε απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ντίζελ 1.300 κ.εκ. 16v Multijet ισχύος 95 ίππων, εκπομπές CO2 89 γραμ./χλμ., χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

    Το λανσάρισμα του ανανεωμένου 500 στην ελληνική αγορά θα γίνει στα μέσα Σεπτέμβριου 2015. Αναμένονται πρώτα οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.200 κ.εκ. με 69 ίππους και 900 κ.εκ. με 85 και 105 ίππους. Στις αρχές του 2016 θα έρθει η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.300 κ.εκ. 95 ίππων. Η τιμή της βασικής βενζινοκίνητης έκδοσης 1.200 κ.εκ. με επίπεδο εξοπλισμού POP 69 ίππων καθορίστηκε στα 13.400 ευρώ (12.620 ευρώ με απόσυρση).

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] «Χάλκινος» ο Καραλής στο επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων

    Το πρώτο της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κολομβίας και το πρώτο στη διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια (2007) κατέκτησε η Ελλάδα την τελευταία ημέρα των αγώνων στο Κάλι με τον Μανώλη Καραλή. Ο 16χρονος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 5,20 μέτρα στο επί κοντώ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και χάρισε στην χώρα μας το έκτο της μετάλλιο στην ιστορία των αγώνων.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 17χρονος Σουηδός, Αρμαντ Νούπλαντις, με 5,30 μέτρα και βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μαλίκιν πήρε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση επίσης 5,30 μέτρα.

    Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς έχει δύο στην κατοχή της η Κατερίνα Στεφανίδη (2005, 2007), ωστόσο ο Καραλής είναι ο πρώτος παίδας που καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο.

    [10] Πάει στους Νάγκετς ο Παπανικολάου

    Ο Κώστας Παπανικολάου θα παραμείνει στο ΝΒΑ, αλλά θα μετακομίσει από το Χιούστον στο Ντένβερ, για να συνεχίσει την καριέρα του από τους Ρόκετς στους Νάγκετς. Αυτό αναφέρουν σήμερα τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκαλύπτοντας πως ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ θα αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα στην ομάδα του Ντένβερ, για να μετακομίσει στο Χιούστον ο Τάι Λόσον. Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα των Ρόκετς ο Παπανικολάου είχε κατά μέσο όρο 4.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε συνολικά 43 παιχνίδια που αγωνίστηκε (18.5 λεπτά μ.ο.).

    [11] «Πέταξε» η αποστολή της ΑΕΚ για Πολωνία

    Αναχώρησε η αποστολή της ΑΕΚ για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει της νέας σεζόν. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει στην αποστολή 26 ποδοσφαιριστές. Η αποστολή «πέταξε» με προορισμό το Πόζναν μέσω Φρανκφούρτης, για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της έως τις 6 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Ρεμές στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 July 2015 - 10:32:13 UTC