Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Είναι δύσκολα τα μέτρα, η κυβέρνηση μόνη της φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει»
  • [02] Απορρίπτει τις ομαδικές απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα
  • [04] Ν. Βαλαβάνη: Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου
  • [05] «Περισσότερη» Ευρώπη ζητεί o Τ. Ζόμερ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Die Zeit»
  • [06] Οι Καταλανοί αυτονομιστές δηλώνουν έτοιμοι για μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους
  • [07] Ρ. Πρόντι: Με τον χειρότερο τρόπο επιβλήθηκαν οι όροι της συμφωνίας στην Ελλάδα
  • [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σταμάτα
  • [09] Στη Σητεία μεταφέρονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε λέμβο ανοιχτά της Καρπάθου
  • [10] «Η δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση πρέπει να εκφράσει μια πιο διορατική πολιτική»
  • [11] Ντ. Μόρισεϊ: «Άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση»
  • [12] Πέθανε ο ζωγράφος, συγγραφέας Νίκος Χουλιαράς
  • [13] «Χωρίς τη Διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος»
  • [14] Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός ΕΕ και ευρωζώνης
  • [15] Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε τον Μίτροβιτς
  • [16] Στη Φέγενορντ ο Κάουτ
  • [17] Οι Νάγκετς ανακοίνωσαν τον Παπανικολάου
  • [18] Ο Πελέ βγήκε από το νοσοκομείο

  • [01] «Είναι δύσκολα τα μέτρα, η κυβέρνηση μόνη της φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει»

    Για "απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας" μέτρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

    "Είναι δύσκολα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση μόνη της φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει", δήλωσε μιλώντας το πρωί στο MEGA τονίζοντας ότι "απαιτείται ευρύτατη κοινωνική και πολιτική βάση, διότι είναι και προς το συμφέρον της αριστεράς να μην εφαρμόσει ό,τι πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο έχει υπάρξει μετά τον πόλεμο".

    Πρότεινε "να υπάρξει ένα εθνικό διαπραγματευτικό σχέδιο με άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, όχι όμως απαραίτητα με συμμετοχή των άλλων κομμάτων".

    [02] Απορρίπτει τις ομαδικές απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ο Γ. Κατρούγκαλος

    «Δεν υπογράφουμε τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις από την Κοινοπραξία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης γιατί δεν ανταποκρίνονται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο Γιώργος Κατρούγκαλος,αναφερόμενος στην πρώτη απόφαση που έλαβε ως υπουργός Εργασίας.Παράλληλα, μιλώντας για το προαπαιτούμενο των "ομαδικών απολύσεων" τονίζει ότι "οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με τους εταίρους μας θα διεξάγονται με βάση την ευρωπαϊκή κανονικότητα,δηλαδή τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

    Ερώτηση: Κύριε υπουργέ, ευχαριστούμε πολύ που μιλάτε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ξεκινήσατε στο νέο σας πόστο με μία πολύ σημαντική απόφαση, δεν υπογράφετε τις ομαδικές απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

    Απάντηση: Όχι απλώς δεν υπογράφουμε, αποφασίζουμε να μην εγκρίνουμε τις σχεδιαζόμενες αυτές ομαδικές απολύσεις από την Κοινοπραξία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης γιατί ακριβώς δεν ανταποκρίνονται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Και γιατί θεωρούμε ότι είναι και μια σαφής ένδειξη του τρόπου με τον οποίο έχουμε σκοπό να ασκήσουμε την πολιτική στο υπουργείο.

    Ερώτηση: Μιλάμε κ.υπουργέ για 349 άτομα.

    Απάντηση:Μιλάμε για τόσους ανθρώπους, ναι, ακριβώς.

    Ερώτηση: Άρα, κύριε υπουργέ για να γενικεύσουμε για λίγο τη συζήτηση, οι δανειστές μας, ξέρετε ότι ζητούν και επιμένουν στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Ποια είναι η γραμμή άμυνας που έχει το υπουργείο;

    Απάντηση: Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας, με βάση την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Τι υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό ως γενικός δείκτης. Εγώ θεωρώ ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, είναι αυτό που εμείς υπερασπιζόμαστε και ο νεοφιλελευθερισμός που τον έχουμε δει σε συμπυκνωμένη του μορφή στα μνημόνια, επιστρατεύεται. Άρα, η αναφορά στις καλές ευρωπαϊκές μορφές, στο δικό μου το μυαλό, νομίζω και στο μυαλό όσων έχουν προοδευτικό τρόπο σκέψης, εξισώνεται με την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί μια αποδεκτή και βιώσιμη λύση για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης.

    Ερώτηση: Το οποίο έχει νεκρώσει.

    Απάντηση: Ακριβώς.Επομένως, συνδυάζουμε την ειδική περίπτωση, όπου προφανώς δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε ως νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε μία κατεύθυνση απόλυσης τόσων πολλών εργαζομένων, με τη διαπραγμάτευση ώστε να έχουμε κάτι που θα είναι αποδεκτό από την άλλη πλευρά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο και που θα υπερασπίζεται την εργασία.

    [03] Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015 (Α80)»:

    Ι. Επέρχονται εκτεταμένες μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Κ.Πολ.Δ), με την τροποποίηση, συμπλήρωση ή κατάργηση υφιστάμενων διατάξεων του π.δ. 503/1985. Μεταξύ άλλων, οι βασικές από δημοσιονομική άποψη μεταβολές εστιάζονται στα εξής σημεία:

    1. Αυξάνονται οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από το αρμόδιο δικαστήριο κατ' εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 204, 205, 232 και 607 του Κώδικα, οι οποίες αποτελούν εφεξής δημόσιο έσοδο. (Σήμερα, τα εν λόγω ποσά αποτελούν έσοδο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - Τομέα Ασφάλισης Νομικών/φορέας της Γενικής Κυβέρνησης).

    2.α. Επανακαθορίζεται η σειρά κατάταξης των δανειστών στον πίνακα των γενικών προνομίων (άρθρο 975) και ορίζεται ότι κατατάσσονται στην τρίτη σειρά, οι απαιτήσεις του Δημοσίου από φόρο προστιθέμενης αξίας και τους λοιπούς παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους με τις προσαυξήσεις κάθε φύσης, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τις απαιτήσεις αυτές. [Σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 61 του

    ΚΕΔΕ, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρο προστιθέμενης αξίας, με τις κάθε φύσεις προσαυξήσεις, το Δημόσιο κατατάσσεται στην δεύτερη σειρά του άρθρου 975 του Κ.Πολ.Δ. και πριν την ικανοποίηση των απαιτήσεων του άρθρου 976 (ειδικά προνόμια)].

    β. Καταργείται η πρόβλεψη ότι η διαίρεση του πλειστηριάσματος σε ποσοστά, σύμφωνα με το άρθρο 977 (συρροή γενικών και ειδικών προνομίων), διενεργείται μετά την ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρίτης τάξης του άρθρου 975, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας της γενικής γραμματείας κοινωνικών

    ασφαλίσεων.

    γ. Στη διαίρεση του πλειστηριάσματος κατάργηση το νέο άρθρο 977, ποσοστό 10% διατίθεται για την ικανοποίηση μη προνομιούχων απαιτήσεων, μειώνοντας αντίστοιχα τα ποσοστά των μεν ειδικών προνομίων σε 65% (από 66,6%) και των γενικών προνομίων σε 25% (από 33,33%). Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μη προνομιούχες απαιτήσεις, η διαίρεση του πλειστηριασματος μεταξύ γενικών και ειδικών προνομίων εξακολουθεί να έχει ως σήμερα (1/3 και 2/3 αντίστοιχα). Επίσης, καθορίζεται ο τρόπος ικανοποίησης σε περίπτωση συρροής δύο εκ των τριών κατηγοριών απαιτήσεων.

    δ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης. (Σήμερα, ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου με αντικειμενικά κριτήρια. σύμφωνα με το ν. Ι249/Ι982, όπως ισχύει). (άρθρο Ι)

    ΙΙ. Ενσωματώνεται στην εσωτερική έννομη τάξης η οδηγία 2014/59/ΕΕ, που θεσπίζει το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για την ανάκαμψη και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων, με τις εξής κατάργηση βάση κατηγορίες ρυθμίσεων:

    α. Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση της διαδικασίας ανάκαμψης και της διαδικασίας εξυγίανσης των οριζόμενων οντοτήτων του χρηματοοικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, σε αντιστοιχία με τα μακροοικονομικά δεδομένα της εκάστοτε οικονομικής συγκυρίας.

    β. Ενδοομιλική χρηματοδοτική στήριξη.

    γ. Μέτρα έγκαιρης παρέμβασης και εξουσ?ες αρμόδιων αρχών για τη λήψη τους.

    δ. Εξουσίες αρχής εξυγίανσης και αρμοδιότητες Υπουργού Οικονομικών (παροχή σύμφωνης γνώμης στις οριζόμενες περιπτώσεις καθώς και για κάθε απόφαση της αρχής εξυγίανσης που έχει άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο ή συστημικ?ς συνέπειες).

    ε. Προϋποθέσεις ισχύος της δυνατότητας εξυγίανσης ιδρύματος, προσδιορισμός διαδικασίας και κριτηρίων αξιολόγησης της δυνατότητας εξυγίανσης και αντιμετώπιση/εξάλειψη των ενδεχόμενων εμποδίων στη δυνατότητα εξυγίανσης με εφαρμογή κατάλληλων μέτρων.

    στ. Προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενεργειών εξυγίανσης σε ένα πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρ1?μα, ή σε μία εταιρία συμμετοχών.

    ζ. Μέτρα εξυγίανσης στα οποία μπορεί να προβεί μεμονωμένα ή

    συνδυαστικά η αρχή εξυγίανσης [εντολή μεταβίβασης, σύσταση μεταβατικού ιδρύματος, διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων (συνδυαστικά με άλλο μέτρο) και αναδιάρθρωση παθητικού, στο πλαίσιο της οποίας η αρχή εξυγίανσης ασκεί εξουσίες απομείωσης και μετατροπής των κεφαλαιακών μέσων σε μετοχές ή άλλους τίτλους ιδιοκτησίας των ιδρυμάτων και οντοτήτων].

    η. Αναγκαίες διασφαλίσεις των δικαιωμάτων των μετόχων και πιστωτών κατάργηση την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης.

    θ. Προϋποθέσεις:

    - συμμετοχής του Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση ιδρύματος ή

    οντότητας με δημόσια κεφαλαιακή στήριξη έναντι κοινών μετοχών κ.α..

    Επιπλέον, καθορίζεται ότι η διοίκηση και διαχείριση του ιδρύματος ή οντότητας που μετέχει το Δημόσιο ασκείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εφόσον αυτό επιτρέπεται από το ύψος συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών, και ότι η συμμετοχή του Δημοσίου μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι εμπορικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες,

    - θέσης, ενός ιδρύματος ή οντότητας υπό προσωρινό δημόσιο έλεγχο με την έκδοση μίας ή περισσότερων εντολών μεταβίβασης μετοχών, με εκδοχέα εντολοδόχο του Δημοσίου ή εταιρεία που ανήκει και ελέγχεται πλήρως από αυτό. Ομοίως ισχύουν εδώ τα προαναφερθέντα για την άσκηση διοίκησης και διαχείρισης του ιδρύματος ή οντότητας που τίθεται υπό προσωρινό δημόσιο έλεγχο, καθώς και για τη μεταβίβαση της συμμετοχής του Δημοσίου.

    ι. Υποχρεώσεις πιστωτικών ιδρυμάτων (πλήρωση ανά πάσα στιγμή της ελάχιστης απαίτησης ιδίων κεφαλαίων και επιλ?ξιμων υποχρεώσεων με προσδιορισμό του τρόπου υπολογισμού τους).

    ια. Συγκρότηση Σωμάτων Αρχών Εξυγίανσης και Ευρωπαϊκού Σώματος

    Εξυγίανσης για τις οριζόμενες περιπτώσεις.

    ιβ. Ορισμός ως Ταμείου Εξυγίανσης για τα πιστωτικά ιδρύματα του Σκέλους Εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και για τις επιχειρήσεις επενδύσεων του Σκ?λους Εξυγίανσης του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Το Ταμείο Εξυγίανσης χρησιμοποιεί τους επαρκείς χρηματοδοτικούς πόρους που πρέπει να διαθέτει μετά από απόφαση της αρχής εξυγίανσης και μόνο στο βαθμό που είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων

    εξυγίανσης κ.λπ. (άρθρο 2)

    [04] Ν. Βαλαβάνη: Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου

    Νέες απαντήσεις για τις επικρίσεις που δέχθηκε για την ανάληψη εκ μέρους της μητέρας της μεγάλου χρηματικού ποσού, λίγες ημέρες πριν την τραπεζική αργία, έδωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η τέως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.

    Διευκρίνισε ότι το ακριβές ποσό της ανάληψης ήταν 100.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι πήρε τηλέφωνο η ίδια στο υποκατάστημα. Πρόσθεσε ότι η ανάληψη δεν έγινε την Πέμπτη 25/6, αλλά στις 18/6, σε μια περίοδο που «πηγαίναμε για συμφωνία» με την κυβέρνηση να φτιάχνει την πρόταση των 46 σελίδων. Μετά την πρόταση, όπως είπε, τη Δευτέρα που ακολούθησε συμφωνήθηκε από τους θεσμούς ότι η πρόταση είναι καλή βάση για συζήτηση.

    Υποστήριξε ότι, μιλώντας στο τηλέφωνο με την μητέρα της, στην ερώτηση γιατί σήκωσε τα χρήματα, της είπε ότι αυτό το έκανε γιατί άκουγε στην τηλεόραση από πολιτικούς ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Σημείωσε ότι η μητέρα της αν και ηλικιωμένη «τα έχει 400» και ανέφερε ότι έχει στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από ο,τι η ίδια, αλλά και ότι έσπαγε καταθέσεις και κινούσε λογαριασμούς δίχως τη δική της συμμετοχή.

    Εξήγησε ότι το 2005 διέσωσαν το οικογενειακό ξενοδοχείο που είχαν και που επί 10 χρόνια είχαν παλέψει να ξεχρεώσουν. Από την πώληση, όπως εξήγησε,η ίδια έλαβε 32,5%, η αδελφή της 32,5% και η μητέρα της το 35%.

    «Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου» είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις, ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

    [05] «Περισσότερη» Ευρώπη ζητεί o Τ. Ζόμερ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Die Zeit»

    Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Τέο Ζόμερ, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας από το 1972 έως το 1992 και στη συνέχεια εκδότης της έως το 2000, τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό στρατό γιατί δεν μπορούμε να αφεθούμε εντελώς στους Αμερικανούς, εξηγεί ο Ζόμερ. Ακόμη και το δημογραφικό είναι ένας λόγος για περισσότερη Ευρώπη, προσθέτει.

    Η ελληνική κρίση, εκτιμά ο ίδιος, δεν έχει περάσει, όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τελικά θα βρεθεί μια λύση. Πλέον οι Ευρωπαίοι είναι ελεύθεροι να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα: ποια μαθήματα πρέπει να αποκομίσουν από την κρίση στην Ελλάδα; Πώς θα πρέπει να προχωρήσει η ένωσή τους;

    Όλοι, σημειώνει ο Ζόμερ, επιθυμούν μια «καλύτερη» Ευρώπη. Όμως πώς είναι αυτή; Υπάρχουν δύο σχολές: αυτοί που θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη και αυτοί που θέλουν «λιγότερη».

    Ο Ζόμερ τάσσεται σαφώς υπέρ της «περισσότερης» Ευρώπης. Αυτό βέβαια, εξηγεί, δεν σημαίνει ότι πιστεύει πως τα κράτη θα πρέπει να εξαφανιστούν, αλλά να διατηρηθούν ως η βάση της Ευρώπης. Σε αυτά εναποθέτει τις ελπίδες του για μια προοδευτικά πιο ενωμένη Ευρώπη.

    Και αυτό, εξηγεί, όχι μόνο για να διασφαλιστεί η ειρήνη μεταξύ των κρατών της ηπείρου, όπως ήταν το αρχικό κίνητρο για τη δημιουργία της ΕΕ. Σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι θα πάρουμε τα όπλα ο ένας εναντίον του άλλου. Όμως η Ευρώπη βρίσκεται σε έναν κύκλο φωτιάς: Στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος, η ισλαμιστική απειλή από τη Μέση Ανατολή απειλεί άμεσα την ασφάλειά μας, οι αναταράξεις στη Βόρεια Αφρική φτάνουν σε εμάς μέσω των μεταναστών, ακόμη και οι αλ Σεμπάμπ και η Μπόκο Χαράμ που δρουν στην υποσαχάρια Αφρική αποτελούν απειλή για εμάς.

    Γι? αυτούς τους λόγους έχει έρθει η ώρα να αναπτύξουμε και πάλι την κοινή πολιτική ασφάλειας και υπεράσπισης της ΕΕ, τη δημιουργία δηλαδή ενός ευρωπαϊκού στρατού, σημειώνει ο Ζόμερ.

    Παράλληλα πρέπει να εμπεδώσουμε το μάθημα που λάβαμε από την οικονομική κρίση, ότι δηλαδή μια νομισματική ένωση χωρίς μια πολιτική ένωση προορίζεται να αποτύχει. Αυτό σημαίνει, εξηγεί ο Ζόμερ, ότι χρειαζόμαστε μια πραγματική νομισματική ένωση, μια δημοσιονομική ένωση, μια κοινωνική ένωση, μια ένωση ενέργειας. Μόνο με αυτό τον τρόπο, εκτιμά, θα μπορέσουν να αποφευχθούν άλλες κρίσεις στο μέλλον.

    Ποιος είναι ο σκοπός και το νόημα της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, διερωτάται ο Ζόμερ. Πλέον πρωταρχικός σκοπός δεν είναι η ειρήνη, αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η δημογραφία.

    Το 1900 οι Ευρωπαίοι αποτελούσαν το 20% της ανθρωπότητας. Στο μεταξύ το ποσοστό αυτό έπεσε στο 11% και αναμένεται να μειωθεί κι άλλο: σε λιγότερο από 7% στα μέσα της τρέχουσας εκατονταετίας και στο 4% στο τέλος της. Τότε θα υπάρχουν 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και αντίστοιχος αριθμός Βορειοαμερικανών έναντι 8 ή 9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνει ο Ζόμερ.

    Το συμπέρασμά του: αν δεν μείνουμε μαζί, θα χαθούμε μόνοι μας. Αν και είμαστε ακόμη δύο ή τρεις γενιές μακριά από τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, αυτό αποτελεί μια ζωτικής σημασίας ανάγκη.

    [06] Οι Καταλανοί αυτονομιστές δηλώνουν έτοιμοι για μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους

    Οι Καταλανοί αυτονομιστές δήλωσαν έτοιμοι να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους αν η Μαδρίτη επιχειρήσει να εμποδίσει τη διαδικασία απόσχισης της Καταλονίας στην οποία προσβλέπουν σε περίπτωση επιτυχίας τους στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.«Αν, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το ισπανικό κράτος μέσω των πολιτικών ή νομικών του αποφάσεων εμποδίσει την αυτόνομη κυβέρνηση της Καταλονίας ή το κοινοβούλιο της Καταλονίας, θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Ραούλ Ρομέβα, πρώην ευρωβουλευτής και σημαντική προσωπικότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό της Καταλονίας στον οποίο μετέχουν το κεντροδεξιό κόμμα CDC και το αριστερό ERC.

    Στόχος των αυτονομιστών είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης να έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών με την ίδρυση θεσμών (π.χ Εφορίας), κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεσμευτικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής εντός του 2016.

    Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ξεκαθάρισε την Πέμπτή ότι «δεν θα υπάρξει ανεξαρτησία για την Καταλονία», την πλούσια αυτή περιοχή των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σκωτίας ψηφίζοντας για το πολιτικό της μέλλον.

    [07] Ρ. Πρόντι: Με τον χειρότερο τρόπο επιβλήθηκαν οι όροι της συμφωνίας στην Ελλάδα

    «Με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει επιβλήθηκαν οι όροι στην Ελλάδα» για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, εκτιμά ο Ρομάνο Πρόντι, ο 75χρονος Ιταλός που διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξύ 1999 και 2004, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

    Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για τη διάσωσή της είναι αποδεκτοί, ο Πρόντι απάντησε: «Εφόσον έγιναν δεκτοί, είναι συνεπώς αποδεκτοί. Ωστόσο επιβλήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει. Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα. Αν είχαν επιδείξει καλή βούληση σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που άλλοτε ίσχυε, όλα θα ήταν πιο εύκολα. Η εμπιστοσύνη στη οποία πρέπει να βασίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών εξασθένησε. Αποφύγαμε το χειρότερο, όμως δημιουργήσαμε το κακό».

    Στην ερώτηση αν θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Αθήνας, ο Ρομάνο Πρόντι εκτιμά: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της. Ισχυρή μείωση, μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου; Στο βάθος αυτό δεν είναι μια μεγάλη πρακτική διαφορά. Ωστόσο όταν ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι καλύτερα να ενεργούμε κατά τρόπο χειρουργικό».

    [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σταμάτα

    Μάχη με τις φλόγες και κόντρα στον ισχυρό άνεμο, δίνουν οι πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά σε σπίτια που βρίσκονται στη Σταμάτα.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πλέον 55 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    [09] Στη Σητεία μεταφέρονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε λέμβο ανοιχτά της Καρπάθου

    Στη Σητεία αναμένεται να μεταφερθούν οι τουλάχιστον 150 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες βράδυ σε ακυβέρνητη λέμβο 95 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Καρπάθου.

    Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο «Μara» σημαίας Τόγκο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα φιλοξενηθούν τα άτομα αυτά.

    Στο μεταξύ 630 παράτυποι μετανάστες διασώθησαν το τελευταίο 24ωρο από σκάφη του Λιμενικού σε 27 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου, Φαρμακονησίου και Κω

    [10] «Η δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση πρέπει να εκφράσει μια πιο διορατική πολιτική»

    Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατον οποίο αναφέρει ότι «επιδιώκει να ενεργεί ως πρωθυπουργός εναλλασσόμενης πλειοψηφίας εκβιάζοντας την κομματική αμηχανία των διαφωνούντων βουλευτών του και την εθνική υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης και παίζοντας με την «απειλή» των εκλογών ή απλώς μπλοφάροντας», ασκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με εκτενές άρθρο του στην ιστοσελίδα iefimerida.

    O κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαμορφώσει το πολιτικό, συνταγματικό και κοινοβουλευτικό «δόγμα» της νέας παράδοξης, αλλά και τόσο βολικής για αυτόν κατάστασης, καθώς όπως επισημαίνει σ΄άλλο σημείο, εκβιάζει τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το όριο των 120 βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που ψηφίζουν τα δύσκολα νομοσχέδια.

    «Ο κ. Τσίπρας εκβιάζει επίσης τη δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση ή μάλλον καταχράται του αισθήματος εθνικής ευθύνης που την οδηγεί στην υπερψήφιση των σκληρών μέτρων του Μνημονίου 3 ...» υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενω συμπληρώνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να αναλάβει ευθύνες, να παραδεχθεί λάθη, να ζητήσει συγγνώμη από το λαό για τα ωμά ψέμματα που είπε. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το ζήτημα είναι πού και πώς πορεύεται ο τόπος και όχι το ποιος χρεώνεται πολιτικά την τυχόν αποτυχία.

    [11] Ντ. Μόρισεϊ: «Άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση»

    Ο δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντέιβιντ Μόρισεϊ, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λέσβο σε συνεργασία με το βρετανικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να καταγράψει και στη συνέχεια να διηγηθεί στο κοινό το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, τη μάχη των ελληνικών Aρχών για τη διαχείριση των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ρευμάτων και την αυταπάρνηση κατοίκων και τουριστών, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα ζεστό καλωσόρισμα των προσφύγων στο νησί.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο, ο Ντέιβιντ Μόρισεϊ κατέγραψε τις εμπειρίες του σε φωτογραφίες και βίντεο, προκειμένου στη συνέχεια να μπορεί να περιγράψει με τη βοήθεια του οπτικού υλικού τα όσα είδε. Από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του γράφει τις εμπειρίες του και στο λογαριασμό του στο Twitter, που αριθμεί περίπου 312.000 followers. «Ένα νησί λυγίζει από τους μεγάλους αριθμούς μεταναστευτικών ροών», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ένα από τα tweets που ανέβασε λίγο πριν επισκεφθεί τη Λέσβο. Εξάλλου, με σειρά συνεντεύξεών του στα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης κάνει εκκλήσεις στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη να υποστηρίξει με δωρεές το έργο της Ύπατης Αρμοστείας.

    Κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, ο Μόρισεϊ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μαζί με τις λιμενικές αρχές, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε μια μικροσκοπική λέμβος με 53 μετανάστες, εκ των οποίων οι 13 ήταν παιδιά. Την εμπειρία του από την επίσκεψή του στη Λέσβο ο ηθοποιός- πρωταγωνιστής μεταξύ άλλων της δημοφιλούς σειράς «The Walking Dead» περιγράφει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [12] Πέθανε ο ζωγράφος, συγγραφέας Νίκος Χουλιαράς

    O Nίκος Χουλιαράς, ζωγράφος, τραγουδοποιός και συγγραφέας, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 75 ετών, γεννήθηκε το 1940 στα Γιάννενα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

    Ως συγγραφέας ο Ν. Χουλιαράς αγαπήθηκε με το μυθιστόρημα «Ο Λούσιας», που κυκλοφόρησε το 1979 και έχει ως πρωταγωνιστή ένα παιδί το οποίο, απαλλαγμένο από τους σιδερένιους νόμους του ορθολογισμού, θα θέσει τα πιο αναπάντεχα ερωτήματα σε όσους θα το πλησιάσουν, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερον όλες τις βεβαιότητες και τις παραδοχές τους.

    Η κοινή λογική θα κάνει χαρούμενη φτερά από τον «Λούσια» και ο μικρός ήρωας θα μετατρέψει την αθωότητά του σε δύναμη ελευθερίας και δημιουργίας ενώ την ίδια ώρα θα μεγαλώσει και θα βαθύνει την ανθρωπιά του. Διηγήματα του Ν. Χουλιαρά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα σουηδικά ενώ ο «Λούσιας» έγινε τηλεοπτική σειρά (σκηνοθεσία Σταύρος Καπλανίδης) και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 1 το 1989.

    'Αλλα του πεζά είναι «Το Μπακακόκ» (1981), «Ζωή την άλλη φορά» (1985), «Το άλλο μισό» (1987), «Στο σπίτι του εχθρού μου» (1995), «Μια μέρα πριν δυο μέρες μετά» (1988), «Εικόνες από το ύψος της ζωής» (2000).

    Ως προς τη ζωγραφική του Ν. Χουλιαρά, στις εικόνες του κυριαρχούν μορφές που θυμίζουν το παραμύθι ή το όνειρο ενώ δεν λείπει από τη γραμμή τους και ένα γκροτέσκο στοιχείο. Συχνά οι ζωγραφιές του συνοδεύονται από χειρόγραφα κείμενα που συμπληρώνουν, τροποποιούν ή πολλαπλασιάζουν το νόημα των εικόνων του.

    Ως ζωγράφος κέρδισε το Βραβείο Παρθένη το 1969 οπότε και παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα. Τα πρώιμα έργα του διακρίνονται από το στοιχείο της αφαίρεσης ενώ σημαντικό ρόλο στην εικονοποιία του αναλαμβάνει και το τοπίο της ιδιαίτερης πατρίδας του. Αργότερα, η ζωγραφική του θα στραφεί στους έρημους, αλλά υποβλητικά τονισμένους χώρους. Με έμφαση στην εικαστική του δημιουργία είχαν παρουσιαστεί συγκεντρωμένες οι πτυχές του έργου του, στη μεγάλη αναδρομική του εκθεση το 2012, στο Μουσείο Μπενάκη.

    Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [13] «Χωρίς τη Διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος»

    Την πεποίθηση ότι «ενωμένες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, της ελληνικής κοινωνίας και της Διασποράς θα επιβεβαιώσουν ότι η ισχύς των εθνικών κρατών στον 21ο αιώνα συνδέονται με την εμπλοκή Διασποράς και εθνικού κράτους» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Βουλή.

    Η ΠΑΔΕΕ είναι μία μη κομματική πολιτική ένωση, με 200 μέλη από 27 χώρες, σήμερα, που συστάθηκε το 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης με σκοπό τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων τρίτων χωρών και στόχο την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του ελληνικού κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των χωρών τους.

    Απευθυνόμενος στους ελληνικής καταγωγής εκπροσώπους των ξένων κοινοβουλίων ο κ. Κοτζιάς είπε: «Χωρίς τη Διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος. Χωρίς το κράτος μας παύετε να είστε Διασπορά με προοπτική ταυτότητας». Και πρόσθεσε: «Είμαστε μαζί, υπάρχουμε μαζί, στηριζόμαστε και σας στηρίζουμε» επισημαίνοντας ότι «προοπτική μας είναι ο ελληνισμός μέσω της Διασποράς να συνδέει τον πατριωτισμό με την οικουμενικότητα».

    [14] Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός ΕΕ και ευρωζώνης

    Ξεκάθαρο μήνυμα για την αδιαπραγμάτευτη πορεία της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός ευρωζώνης έστειλε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σήμερα σε Κύπριους φοιτητές στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς καταστροφική.

    «Το ασφαλέστερο εφόδιο για την έξοδο από τον εφιάλτη της μνημονιακής εποχής είναι το αρραγές μέτωπο -το οποίο πρέπει να θωρακισθεί με κάθε τίμημα- εκείνων των δημοκρατικών δυνάμεων που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη πορεία της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «κάθε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς αλλά και εθνικώς καταστροφική. Πράγμα το οποίο, θέλω να ελπίζω, αντιλαμβάνεται πλήρως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από επιμέρους κομματικές επιλογές» και υπενθύμισε ότι η Κύπρος κατόρθωσε να εξέλθει από την τελευταία δεινή οικονομική κρίση με τις πολιτικές της δυνάμεις ενωμένες.

    Με αφορμή την αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο -και συνιστά, πέραν των άλλων, μέγιστη υποκρισία και στυγνή παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου- η Κύπρος, ισότιμο κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, να τελεί υπό στρατιωτική κατοχή.

    «Η απαράδεκτη, και αντίθετη προς κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, αυτή εκκρεμότητα πρέπει να τελειώσει αμέσως», σημείωσε ο ΠτΔ και πρόσθεσε ότι το σχετικό βάρος πέφτει, καθώς είναι ευνόητο, πάνω τόσο στην διεθνή κοινότητα όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «η λύση του Κυπριακού, όπως θα προκύψει από τις δικοινοτικές συνομιλίες, πρέπει να είναι, τουλάχιστον από πλευράς κρατικής δομής, πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία της Κύπρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης» και υπογράμμισε ότι «τούτο συνιστά εθνική κόκκινη γραμμή».

    Ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο 20 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τον δήμαρχο του κατεχόμενου δήμου Κυθρέας.

    [15] Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε τον Μίτροβιτς

    Η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε μια ακόμη σημαντική μεταγραφή και ενέταξε τον 20χρονο Σέρβο στο δυναμικό της, καθώς ύστερα από μακρά διαπραγμάτευση με την Αντερλεχτ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Ο 20χρονος διεθνής Σέρβος φορ μετακόμισε από την ομάδα των Βρυξελλών στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει στα 20.28 εκατ. ευρώ.

    [16] Στη Φέγενορντ ο Κάουτ

    Ο Ντιρκ Κάουτ επέστρεψε στο ολλανδικό πρωτάθλημα και στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Φέγενορντ. Ύστερα από τριετή θητεία στην Φενερμπαχτσέ, ο 34χρονος Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα του Ρότερνταμ, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις από το 2003 μέχρι το 2006, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

    [17] Οι Νάγκετς ανακοίνωσαν τον Παπανικολάου

    Ο Κώστας Παπανικολάου είναι και επίσημα παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του ΝΒΑ. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ αποτέλεσε έμψυχο αντάλλαγμα στην ομάδα του Ντένβερ, προκειμένου να μετακομίσει στους Χιούστον Ρόκετς ο Τάι Λόσον. Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα των Ρόκετς ο Παπανικολάου είχε κατά μέσο όρο 4.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ στα συνολικά 43 παιχνίδια που αγωνίστηκε (18.5 λεπτά μ.ο.).

    [18] Ο Πελέ βγήκε από το νοσοκομείο

    O Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στην πλάτη. Ο 74χρονος διάσημος παλαίμαχος επιθετικός, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο, πέρασε το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αινστάιν», προκειμένου να ανακουφίσει την πίεση σε ένα νεύρο στην σπονδυλική στήλη του, όπως δήλωσε συνεργάτης του στο πρακτορείο Ρόιτερ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 July 2015 - 10:32:19 UTC