Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Τατούλης: Εκλογή προέδρου στη ΝΔ από το λαό
  • [02] Στίγκλιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ασυνάρτητο και οικονομικά άθλιο το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Αθήνα
  • [03] Ο Μπ. Ομπάμα καλεί την Τεχεράνη να απελευθερώσει τους Αμερικανούς που κρατούνται στο Ιράν
  • [04] Σε ύφεση η φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας
  • [05] Πέθανε 45χρονος Τούρκος κρατούμενος που εμπλέκετο σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης
  • [06] Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες
  • [07] Ήττα Ολυμπιακού από την πιο έτοιμη Φενέρ
  • [08] Μελαδίνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προνόμιο για την Ελλάδα να έχει τόσο γρήγορους κολυμβητές στα 100μ. ελεύθερο»
  • [09] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν, «όχι» από την ΕΠΟ

  • [01] Π. Τατούλης: Εκλογή προέδρου στη ΝΔ από το λαό

    Η εκλογή του προέδρου της ΝΔ πρέπει να γίνει από το λαό, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, «μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια εξουσίας». Ο κ. Τατούλης επικρίνει τον πρόεδρο του κόμματος, Β. Μεϊμαράκη, με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι «ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε χθες το όραμα του για τον ενταφιασμό της ελπίδας ενός ολόκληρου λαού».

    Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατούλης επισημαίνει ότι «σε μια εποχή που η κοινωνία απενοχοποιημένη διεκδικεί την συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον τέως πρόεδρο του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «αγοραία» την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών».

    [02] Στίγκλιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ασυνάρτητο και οικονομικά άθλιο το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Αθήνα

    Τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο διάσημος Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, στο περιθώριο του «Συμποσίου της Σύμης» που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.

    Στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί το πρωί της Τετάρτης, στην πρώτη σελίδα του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ.Στίγκλιτς χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων το τριετές πρόγραμμα που επιβλήθηκε από τους εταίρους στην Αθήνα «ασυνάρτητο». Όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός που οδηγεί σε ευμάρεια, αλλά ένα τελεσίγραφο: ή το δέχεσαι ή φεύγεις».

    Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει ότι «η έξωθεν υποβολή όρων σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την ίδια τη χώρα και να μην σχεδιάζεται με το πιστόλι στο κρόταφο άλλα με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα».

    «Η δική μου ερμηνεία» λέει ο Τζ. Στίγκλιτς «είναι ότι οι δανειστές κατέστησαν εξαιρετικά σαφές ότι δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος, ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν καλή τη πίστη . Αν κοιτάξει κανείς τον σχεδιασμό του προγράμματος, αντιπροσωπεύει απολύτως άθλια οικονομικά».

    Ο Τζ. Στίγκλιτς τάσσεται υπέρ μιας βαθιάς αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως έχει προτείνει το ΔΝΤ,

    χαρακτηρίζει λανθασμένη την γερμανική θέση γιατί την πολιτική της λιτότητας και καταφέρεται εναντίον της τρόικα υπογραμμίζοντας πως έχει δημιουργήσει τις χειρότερες δυνατόν συνθήκες για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις.

    [03] Ο Μπ. Ομπάμα καλεί την Τεχεράνη να απελευθερώσει τους Αμερικανούς που κρατούνται στο Ιράν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέγνωσε σήμερα τον κατάλογο των ονομάτων των Αμερικανών που κρατούνται στο Ιράν και υπογράμμισε πως η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια έως ότου επιστρέψουν.

    «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να επαναπατριστούν οι συμπολίτες μας που κρατούνται παράνομα στο Ιράν», δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του στην οργάνωση των βετεράνων πολέμων στο εξωτερικό.

    «Ο δημοσιογράφος Τζέισον Ρεζαγιάν πρέπει να ελευθερωθεί. Ο πάστορας Σαΐντ Αμπεντίνι πρέπει να ελευθερωθεί. Ο Αμίρ Χεκματί, πρώην λοχίας στο Σώμα των Πεζοναυτών, πρέπει να ελευθερωθεί». Επίσης «το Ιράν πρέπει να μας βοηθήσει να βρούμε τον Ρόμπερτ Λέβινσον», δήλωσε ο Ομπάμα.

    [04] Σε ύφεση η φωτιά στο Κουνουπέλι Ηλείας

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το απόγευμα, στην περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας.

    Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μόλις έπεσε το φως της ημέρας, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σταμάτησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

    Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Στο μεταξύ, ελαφρά τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει για βοήθεια στον τόπο της φωτιάς, όταν βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο.

    Όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής, η αποτίμηση θα γίνει μόλις η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

    [05] Πέθανε 45χρονος Τούρκος κρατούμενος που εμπλέκετο σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης

    Από αυτοάνοσο νόσημα που είχε προσβάλει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του, έπασχε ο 45χρονος Τούρκος κρατούμενος Σερχάν Μπασκαλέ, που κατέληξε χθες στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού».Ο τετραπληγικός εκ γενετής, Σερχάν Μπασκαλέ, κρατείτο εδώ και καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor-1, πριν από ένα περίπου χρόνο.

    Σύμφωνα με διευκρινίσεις του συνηγόρου του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υγεία του 45χρονου κρατούμενου είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, αφού μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ χθες παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα ο Μπασκαλέ να μεταφερθεί εσπευμένα στο νευρολογικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού όπου και κατέληξε. Έτσι, ο συνήγορός του απέρριψε τις φήμες που θεωρούσαν "μυστηριώδη" τον θάνατο του πελάτη του.

    Η προανάκριση για την υπόθεση του Noor-1, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε χθες - και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

    [06] Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's αναβάθμισε απόψε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε CCC+ από CCC-, με σταθερή προοπτική, από αρνητική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως το 2018 έχει μειωθεί σε λιγότερο από 50%, αν και ο κίνδυνος αυτός είναι «ακόμη υψηλός», ενώ η αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού κράτους αντανακλά τη «βελτιωμένη προοπτική της ρευστότητάς του» διότι κατέληξε σε μια συμφωνία επί της αρχής με τους πιστωτές της.

    Ακόμη, ο S&P σημειώνει στην ανακοίνωση για την ενέργειά του αυτή ότι η πιθανότητα κήρυξης αθέτησης πληρωμών δεν είναι πλέον αναπόφευκτη εντός των επόμενων 6 ως 12 μηνών.

    [07] Ήττα Ολυμπιακού από την πιο έτοιμη Φενέρ

    Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από την Φενέρμπαχτσε στην πρώτη μέρα του τουρνουά «Αφιόν Καπ». Τα γκολ των Τούρκων πέτυχαν οι Σο (11΄), Φερναντάο (32΄) και Ουιγκάρ (65΄), ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Φορτούνης (πεν. 26) και Ντομίνγκες. Την Πέμπτη (20:30) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Αντάλιασπορ.

    Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν αρκετές απουσίες, ήταν κακοί στην άμυνα κάνοντας αρκετά λάθη, που όπως ήταν φυσικό οι ποιοτικοί παίκτες της «Φενέρ» τα εκμεταλλεύτηκαν. Στην επίθεση όμως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έδειξε καλά σημάδια κυρίως στις αντεπιθέσεις, αλλά ήταν αισθητή η αδυναμία της στην θέση του στράικερ.

    [08] Μελαδίνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προνόμιο για την Ελλάδα να έχει τόσο γρήγορους κολυμβητές στα 100μ. ελεύθερο»

    Μετά από αρκετά χρόνια, κατά τα οποία κινήθηκε στη μετριότητα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης έφτασε φέτος σε πολύ υψηλά στάνταρ και κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν, ενώ παράλληλα έπιασε και τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 25χρονος κολυμβητής ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση (μετά το Παγκόσμιο της Σανγκάης το 2011) και εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ουσιαστικά έχει πετύχει τους στόχους του για φέτος και επιδίωξή του είναι να βελτιώσει τα ρεκόρ του σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο. Στέκεται ιδιαίτερα στη συμμετοχή του στα 4Χ100μ. ελεύθερο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «... μετά την ιστορική ομάδα των 4Χ200μ. ελεύθερο είμαστε η καινούρια φουρνιά».

    [09] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν, «όχι» από την ΕΠΟ

    Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή υπέβαλε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ανακοινώνοντας την απόφασή του με γραπτή δήλωση.

    «Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Έκανα την προσπάθειά μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Ουρουγουανός τεχνικός.

    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πάντως, δεν την έκανε αποδεκτή, με τον πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη να δηλώνει ότι περιβάλει με εμπιστοσύνη και στηρίζει τον Ουρουγουανό εκλέκτορα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 July 2015 - 20:32:16 UTC