Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα
  • [02] Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Σαρωτικοί έλεγχοι "από πάνω προς τα κάτω"
  • [04] Η ΕΚΤ αποφασίζει αν θα αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών
  • [05] «Ανεφάρμοστα μέτρα διαμελίζουν την ελληνική οικονομία»
  • [06] Αύξηση 27,1% των τουριστών το πρώτο πεντάμηνο του 2015
  • [07] Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή από τη δασική πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη
  • [08] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα δεύτερα προαπαιτούμενα
  • [09] Δημητριάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κολύμβηση στην Ελλάδα δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε»
  • [10] Συνέντευξη Νίκου Μάλλιαρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλουμε ένα νέο όραμα για το ποδόσφαιρό μας»
  • [11] Η Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Copa Libertadores

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα

    «Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    «Ήταν νομίζω απαραίτητο να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, έχουμε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη», είπε ο κ. Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεδομένου ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό μέχρι ότου έρθει στη Βουλή για να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αναστολή των πλειστηριασμών και δεδομένου ότι -όπως φαντάζομαι και έτσι θα είναι άλλωστε- δεν υπάρχει πρόθεση από τα ιδρύματα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, νομίζω ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

    Η πρόεδρος της ΕΕΤ, Λούκα Κατσέλη, ευχαρίστησε για τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι η τραπεζική αργία έληξε, «κοιτάζουμε μπροστά». Εκφράζοντας όλους, όπως είπε, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι «θέλουμε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα να μπει σε μια φάση κανονικότητας και ομαλότητας και το γρηγορότερο δυνατό να είμαστε σε θέση να άρουμε και τους περιορισμούς στην ανάληψη καταθέσεων και στην κίνηση κεφαλαίων». Χαρακτήρισε αυτό ως ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, για την πραγματική οικονομία, για να προσθέσει πως «όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο τόσο καλύτερα θα είναι για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

    «Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπατε, χτες είχαμε μια δήλωση της ΕΕΤ ότι εμείς μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνεχίσουμε με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, τον νόμο που υπήρχε μέχρι το τέλος του 2013, προσβλέποντας ότι θα υπάρξει μια καινούρια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύπτει και τη δράση τη δική μας μετά», τόνισε.

    Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι «αυτές τις 3 εβδομάδες που ήταν δύσκολες για όλους, το τραπεζικό σύστημα και όλες οι τράπεζες προσπάθησαν και ανταπεξήλθαν με μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική τη στάση του προσωπικού και υπογράμμισε ότι και η στάση των πολιτών ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη. "Πολύ σημαντικό", πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

    [02] Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη, για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24/8.

    Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «με το νομοσχέδιο αυτό επέρχεται μετά από 25 χρόνια η νομιμότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι από το 1990 που ξεκίνησε η λειτουργία τους μέχρι και σήμερα λειτούργησαν υπό το καθεστώς των λεγόμενων ?προσωρινών αδειών?».

    «Πρόκειται για ένα εκσυγχρονισμένο και πλήρες νομοθέτημα που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο αυτό και αξιοποιώντας οτιδήποτε θετικό προϋπήρξε σε προηγούμενα νομοθετικά κείμενα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «ήδη από το 2007, υπήρχε νόμος που προέβλεπε τη διενέργεια διαγωνισμού, ο οποίος, εδώ και οχτώ χρόνια, αναβάλλεται με τροπολογίες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιότυπο καθεστώς ταυτόχρονης ομηρίας και ασυλίας των τηλεοπτικών σταθμών».

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Σαρωτικοί έλεγχοι "από πάνω προς τα κάτω"

    Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, «από πάνω προς τα κάτω», δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες, προανήγγειλε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησή του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

    Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των πλαστών ταμειακών μηχανών.

    Σημειώνεται ότι το ΟΕΕ είναι ο πρώτος φορέας, που επέλεξε να συναντήσει ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε και ζήτησε από το προεδρείο του Επιμελητηρίου ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς, που είναι μέλη του ΟΕΕ, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και κάνοντας λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

    [04] Η ΕΚΤ αποφασίζει αν θα αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών

    Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τον ELA άμεσα, αλλά έχει επίσης περιθώριο να κάνει και άλλες κινήσεις, εφόσον προχωρήσει καλά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα αποφασίσει σήμερα, αν θα αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA από τα 89,5 δις. ευρώ και για πόσο διάστημα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνει το δημοσίευμα, έπεισε την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να αυξήσουν το όριο του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου, μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο του πρώτου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να αρχίσει η διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα. Η επιπλέον ρευστότητα βοήθησε τις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα, αν και οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων παραμένουν.

    Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τον ELA άμεσα, αλλά έχει επίσης περιθώριο να κάνει και άλλες κινήσεις (σ.σ.: για την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών), εφόσον προχωρήσει καλά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με οικονομολόγους, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειασθεί κάποιες εβδομάδες ή μήνες.

    Το 59% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει από τον Σεπτέμβριο το «κούρεμα» που επιβάλλεται στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες έναντι του ELA. Το 90% των οικονομολόγων αναμένει ότι έως το τέλος του έτους τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τα τραπεζικά ομόλογα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ για πράξεις αναχρηματοδότησης (σ.σ.: αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δανείζονται απευθείας από την ΕΚΤ με χαμηλότερο επιτόκιο, μόλις 0,05%). Η κίνηση αυτή αναμένεται, επίσης, να καταστήσει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου επιλέξιμα για αγορά από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, μειώνοντας δυνητικά τις αποδόσεις τους.

    [05] «Ανεφάρμοστα μέτρα διαμελίζουν την ελληνική οικονομία»

    «Χωρίς οικονομικό ορθολογισμό» είναι τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και «όπως προκύπτει, αποτελούν μνημόνιο για την αφαίμαξη και το διαμελισμό της ελληνικής οικονομίας».

    Αυτό είναι το συμπέρασμα για τα μέτρα, που θα ψηφισθούν σήμερα στη Βουλή, τριών φιλοσόφων από τρεις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπογράφουν σήμερα άρθρο στην εφημερίδα Λιμπερασιόν.

    Πρόκειται για τον Γάλλο Ετιέν Μπαλιμπάρ, τον Ιταλό Σάντρο Μεζάντρα και τον Γερμανό Φριντερ Οτο Γουόλφ.

    «To δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ ή η "μακρά πορεία" της Ευρώπης προς μια Ενωση της αλληλεγγύης», είναι ο τίτλος του άρθρου.

    Οι τρεις φιλόσοφοι αναλύουν τις συγκρουόμενες δυνάμεις που οδήγησαν στο αδιέξοδο της ελληνικής κρίσης και επιχειρούν να διαγνώσουν κατά πόσο και η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού «για τη λιγότερο καταστροφική λύση προς το κοινό όφελος Ελλάδας και Ευρώπης» συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια «ανάληψης ευθυνών», που θα μπορούσε να οδηγήσει στη «γέννηση και άλλων κινημάτων για την αλληλεγγύη» των λαών στην Ευρώπη.

    Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, οι συντάκτες τα θεωρούν «ουσιαστικά ανεφάρμοστα» και υπογραμμίζουν ότι «παρ' όλα αυτά θαγίνουν το αντικείμενο μιας τόσο βίαιης επιβολής (περάσματος) που η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο συγκρουσιακή από αυτήν της προηγούμενης πενταετίας. Μιλήσαμε για τελεσίγραφα, dictat, και αυτή η δραματοποίηση βασίζεται σε μαζικά στοιχεία», τονίζουν οι συντάκτες.

    [06] Αύξηση 27,1% των τουριστών το πρώτο πεντάμηνο του 2015

    Στα 4,5 εκατομμύρια τουρίστες έφθασε η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση στο πεντάμηνο Ιανουαρίου Μαΐου, καταγράφοντας αύξηση κατά 27,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εισπράξεις να αυξηθούν κατά 15% αγγίζοντας τα 2,2 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 24,3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.341 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως στην αύξηση κατά 4,3% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 788 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικά, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 832 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 12,2%, και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν αύξηση κατά 51,0% και διαμορφώθηκαν στα 509 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20,0% και διαμορφώθηκαν στα 318 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 14,2% και διαμορφώθηκαν στα 177 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 325 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 68,1%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 58,0% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 15,1% και διαμορφώθηκαν στα 156 εκατ. ευρώ.

    [07] Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή από τη δασική πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη

    Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στην περιοχή Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής.

    Αυτή την ώρα συμμετέχουν στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Την προσπάθεια για την κατάσβεσή της δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

    [08] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα δεύτερα προαπαιτούμενα

    Με την αντιπαράθεση των εισηγητών των κομμάτων συνεχίζεται στη Βουλή η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών, για το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων: οι κυβερνητικοί εισηγητές υπεραμύνονται της ανάγκης άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου και κάνουν λόγο για μονόδρομο, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις δυσκολίες εφαρμογής τους, οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, επικρίνουν την κυβέρνηση αλλά ξεκαθαρίζουν ότι θα στηρίξουν την εθνική προσπάθεια ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους και να καταψηφίζουν επί της αρχής και επί των άρθρων.

    Θετικός, αλλά ζητώντας χρόνο για να εξετάσει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, όπως ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

    «Η ψήφιση των νομοθετημάτων με τα προαπαιτούμενα, υπό την απειλή του grexti, είναι μονόδρομος για να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή και να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε μια δίκαιη κοινωνική πολιτική. Υπάρχει άλλος δρόμος για το ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο δρόμος της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος. Παράλληλα, έκανε λόγο για ανήθικη και αισχρή προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υποστήριξε ότι προσπάθεια του νομοθετήματος είναι η ισορρόπηση του τραπεζικού συστήματος και η διασφάλιση των ελλήνων πολιτών από τους πλειστηριασμούς και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την καταστροφική όπως είπε, πολιτική τους. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς έχουμε ξεπεράσει τις βασικές συνειδησιακές μας αρχές για να σώσουμε την Ελλάδα που εσείς έχετε καταστρέψει. Δεν θα σας επιτρέψουμε να γυρίσετε πίσω», τόνισε ο κ. Φάμελος.

    [09] Δημητριάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κολύμβηση στην Ελλάδα δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε»

    Για την τρίτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ετοιμάζεται ο Στέφανος Δημητριάδης, που θα είναι ένα από τα πλέον έμπειρα μέλη της ελληνικής αποστολής στους αγώνες του Καζάν. Ο 26χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθάρισε ότι αυτή τη φορά στόχος του είναι η πρόκριση στον τελικό των 200μ. πεταλούδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος -όπως και όλοι οι συναθλητές του- στην καθημερινή προετοιμασία τους.

    [10] Συνέντευξη Νίκου Μάλλιαρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλουμε ένα νέο όραμα για το ποδόσφαιρό μας»

    Παράδειγμα το πετυχημένο μοντέλο λαϊκής βάσης της Μπαρτσελόνα, που κυριάρχησε στο παγκοσμιοποιημένο και εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαν άραγε οι εκλογές της διάσημης ομάδας της Καταλονίας να γίνουν σημείο αναφοράς για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

    Επιθυμητό αλλά και αναγκαίο, να σταθεί κάποιος μπροστά στην πραγματική γιορτή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά ξεκινώντας από εκεί να περάσει πίσω της, συλλέγοντας ένα προς ένα όλα τα κομμάτια του παζλ, που την κάνουν «mas que un club» (περισσότερο από μια ομάδα), την καθιστούν παράδειγμα. Όχι μοναδικό, αλλά ιδιαίτερο.

    Η επιβεβαίωση του Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου στην προεδρία της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα έξι χρόνια, δεν έγινε εξαιτίας δικής του επιλογής-απόφασης, ούτε με ορισμό, αλλά με ψηφοφορία, ανάμεσα στα 109.000 μέλη του ισπανικού συλλόγου. Μία διαδικασία ευρείας λαϊκής συμμετοχής, αναδεικνύοντας τον τρόπο, αλλά και το μέσο λειτουργίας, μίας ομάδας που στέκεται στην κορυφή του κόσμου.

    Ο Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, συνδικαλιστής, αλλά και διοικητικός παράγοντας, μέλος της Μπαρτσελόνα από το 2006, είχε την ευκαιρία και την χαρά της συμμετοχής στην εκλογική αυτή διαδικασία.

    ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρώντας πως, εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία του, μπορεί να μεταφέρει άριστα την ουσία της εκλογικής διαδικασίας, αλλά επίσης την δόμηση του μοντέλου των Καταλανών, επικοινώνησε μαζί του στη Βαρκελόνη.

    -Έχουμε χρόνο, όχι για σώσουμε, αλλά για να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας;

    «Χρειάζεται να ξεκινήσει μία προσπάθεια το Σεπτέμβριο. Υπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να το θέλουμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτοί που ασχολούνται σήμερα με το ποδόσφαιρο, δεν το θέλουν. Παράγοντες και οπαδοί ευνοούνται από τη διατήρηση της κατάστασης. Χρειάζεται να βοηθήσουν οι φίλαθλοι, με πρωτοβουλίες όλων των φορέων, του ΠΣΑΠ της Κυβέρνησης, των ενώσεων, ακόμα με επώνυμους καλλιτέχνες, ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού. Να δραστηριοποιηθούμε για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας. Το νέο νομοσχέδιο έχει διατάξεις που λειτουργούν προς αυτή την θετική κατεύθυνση. Είναι ανάγκη να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις ομάδες, να υπάρξει αντιπροσωπευτικότητα. Να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να επιλέξουμε το μοντέλο που θέλουμε και να το εξειδικεύσουμε πάνω στις παραδόσεις, τις αξίες, τον πολιτισμό μίας χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, σε συζητήσεις που κάνω μαζί τους, προσφέρονται με ευχαρίστηση να βοηθήσουν. Αρκεί να τους το ζητήσουμε. Μας ενώνουν πολλά, πίσω στο βάθος του χρόνου. Επιβάλλεται ένα νέο όραμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πετυχημένο μοντέλο της Μπαρτσελόνα, που κυριάρχησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

    [11] Η Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Copa Libertadores

    Η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε να μείνει όρθια (1-1) στην Ασουνσιόν στην επαναληπτική ημιτελική αναμέτρηση με τη Γκουαρανί, εξαργυρώνοντας ιδανικά την επιτυχία (2-0) της περασμένης εβδομάδας στο Μπουένος Αϊρες και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στον τελικό του Copa Libertadores, για πρώτη φορά μετά το 1996.

    Η Γκουαρανί, η οποία διεκδίκησε να γίνει η τρίτη ομάδα από την Παραγουάη που φτάνει σε διάστημα τριών χρόνων στον τελικό του Champions League της Νότιας Αμερικής, άνοιξε το σκορ στο 61' με τον Φερνάντο Φερνάντες, ενώ η Ρίβερ Πλέι ισοφάρισαν στο 78΄ με τον Λούκας Αράλιο.

    Η ομάδα του Μπουένος Αϊρες περιμένει στον τελικό την ομάδα που θα επικρατήσει από τον έτερο επαναληπτικό ημιτελικό στο Μεξικό, ανάμεσα στην Τίγκρες και τους Βραζιλιάνους της Ιντερνασιονάλ, που κέρδισαν με 2-1 στην πρώτη συνάντηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 12:32:12 UTC