Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Στις 9:30 μμ ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ με τα προαπαιτούμενα
  • [03] Αντίθετη με τις τροποποιήσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας η ΓΣΕΕ
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης
  • [05] Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους
  • [06] Ο Μπ. Λούστιγκ δώρισε το Όσκαρ για τη «Λίστα του Σίντλερ» στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος
  • [07] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραστάσεων των «Αθηναϊκών Θεάτρων» για τη σεζόν 2015-16
  • [08] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί
  • [09] Π. Λαφαζάνης: Δεν χρειάζονται απειλές και υψηλοί τόνοι

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση θα έχουν αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησης τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [02] Στις 9:30 μμ ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ με τα προαπαιτούμενα

    Στις 9:30 απόψε αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου με το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων ενώ μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ονομαστική ψηφοφορία που προανήγγειλε ότι θα καταθέσει το ΚΚΕ και επί της αρχής και επί των άρθρων.

    [03] Αντίθετη με τις τροποποιήσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας η ΓΣΕΕ

    Την αντίθεσή της στις τροποποιήσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, εκφράζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως οι τροποποιήσεις αυτές, «θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη ισχνά δικαιώματα των εργαζομένων».

    Η Γενική Συνομοσπονδία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, ότι «είναι απαράδεκτο, την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, δέχονται τα πυρά ενός τρίτου μνημονίου, να προωθείται ρύθμιση για αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, προς όφελος των τραπεζών. Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος των αδύναμων οικονομικά πολιτών, και εξουδετερώνεται πλήρως το ισχύον προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία».

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, στην Ηλεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα. Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στην περιοχή Μαρκόπουλο.

    [05] Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους

    Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα που λήστευε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία νωρίτερα είχαν κάνει ανάληψη μετρητών από τράπεζες.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας (δύο άνδρες ηλικίας 34 και 40 ετών και μία 45χρονη γυναίκα), ενώ αναζητούνται δύο ομοεθνείς τους - ένας 24χρονος και μία 23χρονη.

    Παράλληλα, για συμμετοχή στην ίδια ομάδα κατηγορείται και ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Καλλιθέας, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους έξω από τράπεζες, ένα από αυτά τα ακολουθούσε εντός των καταστημάτων, και αφού οι ηλικιωμένοι προέβαιναν στην ανάληψη χρημάτων, ειδοποιούσε τους συνεργούς του που παρακολουθούσαν και στη συνέχεια τους λήστευαν έξω από το σπίτι τους.

    [06] Ο Μπ. Λούστιγκ δώρισε το Όσκαρ για τη «Λίστα του Σίντλερ» στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

    Ο Μπράνκο Λούστιγκ, κινηματογραφικός παραγωγός και επιζών του στρατοπέδου εξόντωσης του ¶ουσβιτς, δώρισε σήμερα το Όσκαρ που είχε κερδίσει για την ταινία «Λίστα του Σίντλερ» στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι το αγαλματίδιο βρήκε επιτέλους τη θέση του.

    Ο Λούστιγκ, που κατάγεται από την Κροατία και σήμερα είναι 83 ετών, συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ταινία του 1993 η οποία κέρδισε συνολικά επτά Όσκαρ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Γερμανού βιομήχανου Όσκαρ Σίντλερ και τις προσπάθειές του να σώσει εκατοντάδες Εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή θέση για το Όσκαρ» είπε ο Λούστιγκ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή στην Ιερουσαλήμ, παρουσία και της προέδρου της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς.

    Ο Λούστιγκ είπε ότι δεν αισθάνεται ότι «αποχωρίζεται» το ένα από τα δύο Όσκαρ που έχει κερδίσει --το άλλο ήταν για την παραγωγή του «Μονομάχου».

    «Δεν το αποχωρίζομαι, το αφήνω στο έθνος, στις επόμενες γενιές. Θα το βλέπουν όλοι οι επισκέπτες του Γιαντ Βάσεμ, στο σπίτι μου το βλέπουν μόνο η γυναίκα μου και η κόρη μου», εξήγησε.

    Ο Λούστιγκ γεννήθηκε στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Όντας Εβραίος, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στάλθηκε στο ¶ουσβιτς και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Με τη λήξη του πολέμου ξαναβρήκε τη μητέρα του όμως πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του, είχαν πεθάνει.

    Επέστρεψε στο ¶ουσβιτς το 2011 για να γιορτάσει εκεί το Μπαρ Μίτσβα του, την εβραϊκή τελετή για την ενηλικίωση των αγοριών που δεν μπόρεσε να κάνει όταν ήταν έφηβος λόγω του πολέμου.

    [07] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραστάσεων των «Αθηναϊκών Θεάτρων» για τη σεζόν 2015-16

    Τρεις επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων και οκτώ καινούργιες παραγωγές, μεταξύ των οποίων, η «Όπερα της Πεντάρας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, το «Billy Elliot, The Musical» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, και η νέα σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πάνω στην κωμωδία «Le Prenom» των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εταιρείας «Αθηναϊκά Θέατρα» (που διαχειρίζεται τα θέατρα Παλλάς, Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Δημήτρης Χορν, Λαμπέτη, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131 και Κιβωτός) για τη σεζόν 2015-2016.

    [08] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί

    «Έτσι κι αλλιώς στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τόσο τους σημερινούς κυβερνόντες όσο και όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αυτή τη χώρα αλλά και την τρόικα, το μεγάλο κεφάλαιο» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    «Πρέπει ο ελληνικός λαός σήμερα να οργανωθεί τώρα στα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσει τις γραμμές του εργατικού κινήματος, να ενωθεί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ενάντια στις κυβερνήσεις τους, στο κεφάλαιο, σε όλους αυτούς που του πίνουν το αίμα καθημερινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε συμπόρευση και πάλη με το ΚΚΕ» πρόσθεσε στην δήλωσή του, καταλήγοντας «σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες, από εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει αυτός ο λαός εδώ και τώρα να ορθώσει ξανά το κεφάλι, και θα νικήσει».

    [09] Π. Λαφαζάνης: Δεν χρειάζονται απειλές και υψηλοί τόνοι

    «Μέσα στην αριστερά όσο μεγάλες και ουσιαστικές και αν είναι οι διαφορές δεν χρειάζονται ανάμεσα μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, υψηλοί τόνοι και πολύ περισσότερο απειλές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Προσθέτει ότι «ο αγώνας μας δεν είναι για «καρέκλες» και «αξιώματα» αλλά για αρχές, αξίες και πολιτικές, που να υπηρετούν το λαό και τον τόπο» και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «αδικούμε κατάφορα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα». Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην υπουργός συμπληρώνει ότι «πολύ περισσότερο πιστεύω ότι γυρίζουμε την πλάτη στους κοινούς μας αγώνες, όταν στην ουσία λέμε ότι μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στους εκβιασμούς είναι μονόδρομος, ενώ λοιδορούμε κάθε πρόταση εναλλακτικής λύσης, γεγονός που αφήνει την Ελλάδα έκθετη στο έλεος των πιστωτών».

    Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει, τέλος, ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον ως εκβιασμένη ευρωζωνική μνημονιακή αποικία, αλλά ως περήφανη ανεξάρτητη προοδευτική χώρα, η οποία, χωρίς κηδεμονίες, δίνει ,παρά τις μύριες δυσκολίες, τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία για τη βαθιά διαγραφή του χρέους, την αξιοπρέπεια της και την οικονομική της ανόρθωση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 18:32:15 UTC