Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Να αγωνισθούμε με τους λαούς της ΕΕ για να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες
  • [03] "Ικανοποιημένοι" οι πιστωτικοί θεσμοί μετά την ψήφιση της δεύτερης σειράς μέτρων
  • [04] Πωλήθηκε η εφημερίδα Financial Times
  • [05] Λ. Μαχαιρίτσας: Περήφανος και υποχρεωμένος απέναντι στους νέους
  • [06] Μειωμένες τιμές για τις «Εκκλησιάζουσες» προσφέρει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο
  • [07] Εκκένωση χωριού στην Εύβοια λόγω πυρκαγιάς
  • [08] Χωρίς το ΔΝΤ οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

  • [01] Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύντομη συνεδρίαση αποφασίστηκε η Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες συνεννοήσεις, και να αποφασιστεί τότε το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών και συνεδριάσεων για το επόμενο διάστημα.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Να αγωνισθούμε με τους λαούς της ΕΕ για να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες

    Μήνυμα προς τους πολίτες της Ελλάδας "ν' αγωνισθούμε με τους λαούς της ΕΕ προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες" απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    "Είναι απείρως προτιμότερο, μένοντας σταθερά και αποφασιστικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν' αγωνισθούμε με τους λαούς της προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες, ιδίως δε αυτές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που πρέπει να καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής σύγκλισης υπό όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Εν πάση δε περιπτώσει είναι αδιανόητο να επιλέξουμε τον μοναχικό, και προδήλως αδιέξοδο, δρόμο της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης και της άκρως διαβρωτικής, έως ολέθριας, εθνικής περιπέτειας" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

    Εμείς, οι Έλληνες, που κατ' αμάχητο ιστορικό τεκμήριο κατέχουμε κορυφαία θέση μεταξύ των εμπνευστών και των δημιουργών της Δημοκρατίας και των θεσμών της αλλά και που με βάση την ιστορική μας διαδρομή γνωρίζουμε καλά το βαρύ τίμημα της καθ' οιονδήποτε τρόπο κατάλυσής τους, έχουμε χρέος, και δη στο διηνεκές, να μην επιτρέψουμε την επικράτηση της λήθης ως προς τις αιτίες και τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974. Όταν μάλιστα η εγκληματική αυτή εκτροπή έχει στοιχίσει βαθειά -και ως τώρα, δυστυχώς, ανεπούλωτα όπως καταδεικνύει το δράμα της μαρτυρικής Κύπρου- τραύματα στον εθνικό μας κορμό.

    Συνακόλουθο χρέος μας, ιδίως κατ' αυτή την καθοριστική για το μέλλον του Τόπου και του λαού μας συγκυρία, είναι να θωρακίσουμε και το κεκτημένο, το οποίο προήλθε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από την μετέπειτα, πλήρως σύμφυτη με τις δημοκρατικές και πολιτισμικές μας ρίζες, συμπόρευσή μας με άλλους δημοκρατικούς Ευρωπαϊκούς Λαούς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Ενωμένοι τότε, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, οι Έλληνες, λόγω και της συνεκτικής και διορατικής ηγεσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή -χωρίς βεβαίως να υποτιμάται η άκρως θετική συμβολή των λοιπών μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων της εποχής εκείνης- εδραιώσαμε τους δημοκρατικούς θεσμούς πάνω στο στέρεο θεμέλιο του Συντάγματος του 1975. Και έως τώρα όλες οι Κυβερνήσεις, πέρα κι έξω από επιμέρους πολιτικές διαφορές ή και λάθη, μεγαλύτερα ή μικρότερα, γενικότερης στρατηγικής, πιστές στην λαϊκή ετυμηγορία εργάσθηκαν και εργάζονται για την ουσιαστική ενσωμάτωση της Ελλάδας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Γεγονός το οποίο συνέτεινε, αποφασιστικώς, όχι μόνο στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο της Χώρας αλλά και στην εθνική μας ασφάλεια, μεσ' από την αποτελεσματική άμυνα έναντι υπαρκτών κι επικίνδυνων εξωτερικών απειλών, την οποία ενίσχυσε η δύναμη αποτροπής της ευρωπαϊκής μας υπόστασης.

    Σήμερα, μέσα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και με το βλέμμα στραμμένο πάντα στα πολύτιμα διδάγματα της κορυφαίας ιστορικής επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, καλούμαστε, και πάλιν ενωμένοι στον μέγιστο βαθμό, ν' αγωνισθούμε μ' όλες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δηλαδή για την συνέχιση της φυσικής και αυτονόητης εθνικής μας πορείας. Δοθέντος ότι όχι μόνον αυτή είναι η σαφής εντολή όλων των πρόσφατων λαϊκών ετυμηγοριών, αλλά και κάθε αντίθετη επιλογή θ' απέβαινε, οφθαλμοφανώς, καταστροφική κοινωνικώς, οικονομικώς αλλά και εθνικώς. Και ως προς αυτό το ιστορικό συμπέρασμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις άγνοιας. Τουλάχιστον για όλους εκείνους -που συνθέτουν πάντα, ευτυχώς, την συντριπτική πλειοψηφία- οι οποίοι σέβονται την Ιστορία μας, την Δημοκρατία και την αγωνία και τους αγώνες του λαού μας.

    Ας μου επιτραπεί μια τελευταία, άκρως όμως αναγκαία, επισήμανση: Προς όλους τους συμπολίτες μας που, καλόπιστα, προβληματίζονται ως προς το μέλλον και την ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να διευκρινισθεί τούτο: Είναι απείρως προτιμότερο, μένοντας σταθερά και αποφασιστικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν' αγωνισθούμε με τους Λαούς της προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες, ιδίως δε αυτές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που πρέπει να καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής σύγκλισης υπό όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Εν πάση δε περιπτώσει είναι αδιανόητο να επιλέξουμε τον μοναχικό, και προδήλως αδιέξοδο, δρόμο της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης και της άκρως διαβρωτικής, έως ολέθριας, εθνικής περιπέτειας.

    Την συνεπή τήρηση αυτής της στάσης την οφείλουμε στην Ιστορία μας, την οφείλουμε στα ιερά θύματα και τους μεγάλους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, την οφείλουμε στον εαυτό μας ως σύγχρονων Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων, την οφείλουμε όμως πρωτίστως στις επόμενες γενιές. Τα δικά μας, εκούσια ή ακούσια, λάθη, ιδίως δε λάθη οφειλόμενα στο ότι δεν αντισταθήκαμε, όσο και όταν έπρεπε, στις σειρήνες του λαϊκισμού, δεν επιτρέπεται, επ' ουδενί, να υποθηκεύουν άλλο πια το μέλλον τους και την προοπτική τους. Καιρός λοιπόν ν' αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες που αναλογούν σε καθένα και καθεμιά και, επέκεινα, ν' αρθούμε συλλογικώς στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων που βιώνουμε.

    [03] "Ικανοποιημένοι" οι πιστωτικοί θεσμοί μετά την ψήφιση της δεύτερης σειράς μέτρων

    Οι πιστωτές της Ελλάδας εξέφρασαν σήμερα την ικανοποίησή τους προς την Αθήνα, μετά την ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο μιας δεύτερης σειράς μέτρων,στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 13 Ιουλίου.

    «Η πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι οι ελληνικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή τη δεύτερη σειρά μέτρων εγκαίρως και με τρόπο που είναι συνολικά ικανοποιητικός», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

    [04] Πωλήθηκε η εφημερίδα Financial Times

    Ο ιαπωνικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Nikkei συμφώνησε σήμερα να αγοράσει από τον εκδοτικό οίκο Pearson την εφημερίδα Financial Times, έναντι τιμήματος 844 εκατ. λιρών (1,3 δισεκ. δολάρια, 1,2 δισεκ. ευρώ), όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

    Στη συμφωνία για την πώληση του ομίλου FT δεν συμπεριλήφθηκε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού The Economist ούτε τα κεντρικά γραφεία της σύνταξης εφημερίδας στις όχθες του Τάμεση.

    Νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι ο εκδοτικός οίκος Πίρσον, που ιδρύθηκε πριν από 171 χρόνια, αποφάσισε να πωλήσει την οικονομική εφημερίδα έπειτα από χρόνια σχετικής σεναριολογίας, καθώς ο οίκος ενδιαφερόταν περισσότερο να επεκταθεί στον κλάδο της εκπαίδευσης.

    Νωρίτερα δύο εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής έκδοσης των ίδιων των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, έγραψαν πως ο δυνητικός αγοραστής θα είναι ο όμιλος Axel Springer, κάτι όμως που ο γερμανικός όμιλος που εκδίδει την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, την Bild, διέψευσε.

    [05] Λ. Μαχαιρίτσας: Περήφανος και υποχρεωμένος απέναντι στους νέους

    Η επιτυχία της διαχρονικότητας οφείλεται στην αλήθεια της μουσικής, ανέφερε ο μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και δήλωσε περήφανος και υποχρεωμένοςαπέναντι στους νέους να κάνει πάντα το καλύτερο.

    Επιπλέον, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις και την κρίση, υπογράμμισε την αξία τού να μάθουμε να σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός από εμάς να εκφράζει τη γνώμη του, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε με αυτή ή όχι.

    Παράλληλα, υποσχέθηκε μια «μουσική καταιγίδα» σε όσους παραβρεθούν στη συναυλία, την προσεχή Κυριακή, στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, στα πλαίσια του Underock festival, όπου θα εμφανιστεί μαζί με το Γιάννη Κότσιρα, και στο οποίο το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας.

    [06] Μειωμένες τιμές για τις «Εκκλησιάζουσες» προσφέρει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο

    Δυο μεγάλες τιμολογιακές πρωτοβουλίες παίρνει το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1η Αυγούστου.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής, προσφέρονται 11.000 εισιτήρια στην τιμή των 8 ευρώ και 1.000 εισιτήρια (500 για κάθε ημέρα) των 15 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στο αργολικό θέατρο κι επιστροφής με πολυτελή πούλμαν. Τα εισιτήρια αφορούν στο άνω διάζωμα.

    Οι «Εκκλησιάζουσες», μια πολιτική κωμωδία-σάτιρα από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη ανεβαίνουν από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Ο ποιητής μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

    Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

    Στην πρώτη του κάθοδο στα Επιδαύρια ως σκηνοθέτης, ο Γιάννης Μπέζος συμπράττει με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ο πρώτος κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της πανούργας Πραξαγόρας, που μεταμφιέζεται σε άνδρα και ηγείται της γυναικείας επανάστασης, ενώ ο δεύτερος υποδύεται τον σύζυγό της, Βλέπυρο. Στον ρόλο του Νέου θα δούμε τον Πάνο Βλάχο. Πρωταγωνιστούν, επίσης, μεταξύ άλλων, οι: ?ανάη Σκιάδη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Τσουρής, Μαρίνα Σάττι, Νίκος Μαγδαληνός, και Κώστας Κοράκης. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας.

    Η τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν οι «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό Θέατρο ήταν το 1996ν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο Πραξαγόρα και τον Γιώργο Μοσχίδη Βλέπυρο.

    [07] Εκκένωση χωριού στην Εύβοια λόγω πυρκαγιάς

    Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, πριν από λίγη ώρα, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη και η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην κεντρική Ρόδο παρά τη «μάχη» που δίνεται για την κατάσβεση της με κάθε μέσο.

    Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, απεύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.

    Η φωτιά αυτή την ώρα έχει ξεφύγει από το χωριό Λάερμα και κατευθύνεται στην αγροτική περιοχή του χωριού των Απολλώνων.

    Για την κατάσβεσή της συνδράμουν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές, η Πυροσβεστική, ο Στρατός και από αέρος τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, ενώ αναμένεται ακόμη ένα.

    Δραματική είναι και η περιγραφή που κάνει ο δήμαρχος, καθώς υπάρχουν εστίες σε πολλά σημεία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης και εμπνέει ανησυχία.

    Ειδικότερα αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις, κοντά στο χωριό των Απολλώνων, και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην μπει στα χωράφια.

    Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Δραγώγι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς, που καίει δασική έκταση, επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 19 άτομα.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, «τα πράγματα πάνε καλύτερα».

    [08] Χωρίς το ΔΝΤ οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο στη Αθήνα, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 - 86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

    Οπως διευκρίνισε ο ίδιος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

    Από αύριο οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Από αύριο θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι παράλληλα επισήμαναν ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί ένα «ακούρευτο» ελληνικό ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της διαπραγμάτευσης θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι.

    Σημειώνεται ότι, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου, ανέφεραν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 16:32:10 UTC