Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη
  • [02] Διήμερη επίσκεψη του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Σύρο
  • [03] Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός διαβεβαίωσε η Όλγα Γεροβασίλη
  • [04] Ν. Παππάς: «Η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα και περιστέλλει τη δαπάνη»
  • [05] Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά
  • [06] Μογκερίνι: Να αναλογιστούν όλοι αναλογιστούν το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού
  • [07] Δεκατέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους νεκροί από συγκρούσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα και αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία
  • [08] Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
  • [09] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη

    Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στον τομέα της διαφθοράς και τη φοροδιαφυγής βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεργασίας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Υπουργό Επικρατείας για την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

    Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον κ. Νικολούδη για τις υποθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι επόμενες, άμεσες, κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

    [02] Διήμερη επίσκεψη του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Σύρο

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Σύρο,περιόδευσε σήμερα το πρωΐ στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία από τις 18 Απρίλη, συζήτησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του ΚΚΕ, η προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Κουτσούμπα με την διοίκηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς την ίδια ώρα η διοίκηση βρίσκονταν σε εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του ναυπηγείου. Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, τόσο με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή, όσο και με την δράση της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού.

    Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών, ενώ όπως τόνισαν ο απεργιακός αγώνας έχει γονατίσει πολλούς οικονομικά και έχει δημιουργήσει δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ τους και έχοντας τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, εξέφρασαν την ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν όσον αφορά το μέλλον του ναυπηγείου.

    [03] Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός διαβεβαίωσε η Όλγα Γεροβασίλη

    Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι μέχρι την 18η Αυγούστου, οπότε και η τελική συμφωνία θα έλθει στη Βουλή, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι εστάλη η επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε -σε άλλο σημείο- ότι η άποψη του ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση η οποία θεωρεί το ότι (αυτή η θέση) εκφράζεται από το ΔΝΤ, υποβοηθά τη δική της προσπάθεια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ΔΝΤ προφανώς είναι πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις, με τους πιο σκληρούς όρους και δεν μας είναι και πολύ ευχάριστο ως συνομιλητής».

    Αναφορικά με το τυπικό αίτημα του ΔΝΤ, περί μετάβασης στα υπουργεία των στελεχών του και συνάντησης τους με τους υπουργούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε την ύπαρξη πολύ αυστηρού κανονιστικού πλαισίου του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια την δουλειά τους, αλλά η συζήτηση (να) γίνεται θεσμικά».

    Είπε ότι το «τεχνικό εμπόδιο» συζητείται, διευκρινίζοντας πως «αυτό το οποίο έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά είναι οι συζητήσεις να γίνουν με τον κ. Χουλιαράκη και με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά προφανώς αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία είναι σε εξέλιξη».

    [04] Ν. Παππάς: «Η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα και περιστέλλει τη δαπάνη»

    «Η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα σε όλα τα επίπεδα και περιστέλλει τη δαπάνη», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς-στοιχεία για τους υπηρετούντες στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τα γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών.

    Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων/ειδικών συνεργατών διαβιβάστηκαν στο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής από εννέα υπουργεία. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

    «Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στην έγγραφη απάντησή του.

    [05] Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά

    Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά της χώρας. Μετά τη Μύκονο, αυτή τη φορά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής από προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23 Ιουλίου κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.

    Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ότι και πρόσφατα σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μύκονο είχε διαπιστωθεί επιχείρηση (ξενοδοχειακή μονάδα) που έκοβε αποδείξεις από δύο αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές που διατηρούσε.

    Το φαινόμενο απασχολεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Για αυτό και έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων για αδήλωτες ταμειακές μηχανές στα νησιά και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς.

    Σημειώνεται ότι σήμερα στα τουριστικά νησιά ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από 1 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, το καθεστώς στα νησιά θα εναρμονισθεί με την υπόλοιπη χώρα.

    [06] Μογκερίνι: Να αναλογιστούν όλοι αναλογιστούν το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού

    Με τη σύσταση «να αναλογιστούν όλοι το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού», ολοκλήρωσε τη μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Λευκωσία η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και 'Αμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Η λύση του Κυπριακού, επεσήμανε σε δηλώσεις, μετά τις συνομιλίες της με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, θα συμβάλει στην επίτευξη σταθερότητας στην γύρω περιοχή και σημείωσε πως η περιοχή αυτή της Αν. Μεσογείου «αποτελεί προτεραιότητα για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ».

    Σε ερώτηση αν οικονομικά η ΕΕ μπορεί να στηρίξει την επανένωση της Κύπρου, η κα Μογκερίνι απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως «το πραγματικό κόστος θα έρθει εάν αποτύχει αυτή η διαδικασία. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το πραγματικό κόστος, το οποίο κανένας δεν θα μπορεί να αντέξει».

    Η κα Μογκερίνι επεσήμανε ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι, επίσης, «μια επένδυση» για την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια. «Γι' αυτό και πραγματικά ελπίζω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει στο μέλλον. Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, εκφράζοντας τη στήριξη της Ένωσης και της Κομισιόν στην εν εξελίξει διαδικασία για τη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.

    Για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ότι αποτελεί θέμα ασφάλειας και για την Κύπρο, αλλά και για όλη την ΕΕ, ενώ για την κρίση στη Συρία τόνισε τις συνέπειες που έχει στην ασφάλεια και τα ανθρωπιστικά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της μεγάλης ροής προσφύγων.

    [07] Δεκατέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους νεκροί από συγκρούσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα και αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

    Πέντε μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες του Τουρκικού Στρατού χθες, ανέφεραν σήμερα πηγές από το γραφείου του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούντογλου. Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 9 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τις πρώτες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία.

    «Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρία πλήγματα σε θέσεις του ΙΚ στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 μαχητές του ΙΚ και να τραυματιστούν 12" είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

    [08] Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

    Εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά τους υποψήφιους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016 (ΑΔΑ 69Ε3465ΦΘ3-Ε9Ι).

    Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβα?λουν την σχετική αι?τηση με τα απαραι?τητα δικαιολογητικα? απο? την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, έως και ττην Παρασκευή, 7 Αυγούστου.

    [09] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Όλαντ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

    Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 16:32:14 UTC