Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση
  • [02] Την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς
  • [03] Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν στο τέμενος Αλ-Άκσα, ταραχές με Παλαιστίνιους
  • [04] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Κένυα «χωρίς κοστούμι»
  • [05] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία
  • [06] Επιβατηγό ταχύπλοο προσάραξε έξω από το λιμάνι της Τήνου
  • [07] Συνελήφθησαν τρία άτομα που έσκαβαν παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο
  • [08] Καταστροφική πυρκαγιά σε σπίτι στη Σητεία Λασιθίου
  • [09] Τραυματισμός 10χρονου σε πισίνα στο Ηράκλειο
  • [10] Γ. Κατρούγκαλος: Προέχει να γίνει η συμφωνία
  • [11] Τρεις νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Τόκιο

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση

    Προτεραιότητα στην επίτευξη συμφωνίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στον «Σκάι». Στη συνέχεια, όπως είπε, οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές που δημιουργούνται σε εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο υπουργός ρωτήθηκε για τα ενδεχόμενα είτε διεξαγωγής εκλογών είτε συγκρότησης μιας άλλης κυβέρνησης. «Προσπαθούν κάποιοι και να μας αποδώσουν την ιδιοκτησία των μέτρων και να συγκυβερνήσουμε μαζί τους. Σαν να μην υπήρχε καμία διαφορά. Επομένως αυτό που κατά τη γνώμη μου αποκλείεται είναι εμείς να γίνουμε ίδιοι με εκείνους. Ακριβώς γιατί τότε αυτό θα σήμαινε ματαίωση του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός Εργασίας.

    «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά να δούμε ανάλογα με τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - εγώ πιστεύω και εξακολουθώ να θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί, αν όχι η ιδεολογική ενότητα τουλάχιστον ένα κοινό βάδισμα των διαφορετικών τάσεων», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια πολύ δύσκολη πολιτική εξίσωση που πρέπει να κάνουμε. Καταγράφηκε μια σαφής βούληση του ελληνικού λαού που ζητάει από την κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονταν και μετά εκδηλώθηκε το οικονομικό πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών. Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Ορθά λοιπόν ο πρωθυπουργός ως εθνικός ηγέτης, πήρε το βάρος του συμβιβασμού. Ακριβώς γιατί εναλλακτική λύση θα κατέστρεφε τη χώρα. Και τώρα πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε δύο εντελώς ασύμβατα πράγματα, την εντολή που λέει μην εφαρμόζετε μέτρα μνημονιακά, να την συνδυάσουμε με την αναγκαστική συμφωνία που θα κάνουμε που θα περιλαμβάνει τέτοια μέτρα».

    Ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε δε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός ήπιε και το πικρό ποτήρι και από την άλλη είπε ότι θα εξακολουθεί να κυβερνά με αριστερή εντολή. «Ξέρετε εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση. Δεν θέλουμε να επιστρέψει ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης στα υπουργεία. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Να κυβερνάμε εμείς σα να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης. Ως εκ τούτου όσοι ονειρεύονται αυτό να το ξεχάσουν. Εμείς είμαστε άλλο κόμμα».

    Ερωτηθείς «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ανέφερε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

    «Εάν χρειαστεί βέβαια θα διαπραγματευτούμε. Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», είπε ο υπουργός.

    «Θέλουμε να πετύχουμε αυτά που λέγαμε και προεκλογικά και τον Ιανουάριο και αυτά που επικύρωσε το 61% του ελληνικού λαού. Είχαμε το οικονομικό πραξικόπημα και απέναντι στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η οικονομία, κάναμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Εδώ είναι τα δύσκολα τώρα. Πως θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε το στόχο μας σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί», είπε ακόμη ο υπουργός.

    Στο ερώτημα αν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε: «έχουμε τα χρήματα αυτά χωρίς να είναι εύκολο να τα εξασφαλίσουμε την περίοδο αυτή, στην οποία κινούμαστε. Αλλά να μην ανησυχεί κανείς. Όλα θα πληρωθούν στην ώρα τους».

    [02] Την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς

    Oι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα καθυστερήσουν λίγες ημέρες λόγω οργανωτικών θεμάτων, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

    Οπως συγκεκριμένα είπε, οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα όπως αρχικά ανεμενόταν. Επίσης, οι επικεφαλής των αποστολών θα φθάσουν στην Αθήνα με καθυστέρηση λίγων ημερών λόγω τεχνικών ζητημάτων. Οπως διευκρινίσθηκε, τα αίτια της καθυστέρησης δεν είναι πολιτικής ή διπλωματικής φύσης, αλλά καθαρά τεχνικά.

    Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων

    Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δήλωσε την Κυριακή στον «Σκάι» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Διαβάστε επίσης: Γ. Κατρούγκαλος: Προέχει να γίνει η συμφωνία

    [03] Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν στο τέμενος Αλ-Άκσα, ταραχές με Παλαιστίνιους

    Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν σήμερα το πρωί στο τέμενος Αλ-Άκσα στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να απομακρύνουν Παλαιστινίους που είχαν οχυρωθεί μέσα εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Είναι εξαιρετικά σπάνιο Iσραηλινοί αστυνομικοί να εισέρχονται στο εσωτερικό του τεμένους αυτού, που αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ. Οι ταραχές ξέσπασαν λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας υπερ-ορθόδοξων Eβραίων που ήθελαν να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών, όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ-Άκσα, την οποία αυτοί αποκαλούν Όρος του Ναού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «μασκοφόροι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες και βλήματα από το εσωτερικό του τεμένους προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους μερικοί τραυματίστηκαν. Για να αποτροπεί η κλιμάκωση της έντασης και ταραχές, η αστυνομία εισήλθε μόλις μερικά μέτρα μέσα στο τζαμί και έκλεισε τις πόρτες του, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη»..

    Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία βρίσκονται ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ- Άκσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

    [04] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Κένυα «χωρίς κοστούμι»

    O Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε το Σάββατο να επιστρέψει «χωρίς κοστούμι» στην Κένυα όταν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο και να επενδύσει προσωπικά στη γενέτειρα του πατέρα του.«Αυτό που εγώ μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα επιστρέψω» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κενυάτη ομόλογό του Ουχούρου Κενυάτα.

    «Την επόμενη φορά που θα επιστρέψω, δεν θα φοράω ενδεχομένως κοστούμι» είπε χαριτολογώντας.

    «Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, φορούσα τζιν και κράταγα ένα σακίδιο» περιέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Εκείνη την εποχή αναζητούσε τις ρίζες του: ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει γεννηθεί στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα τον οποίο γνώρισε ελάχιστα.

    [05] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την αυξημένη εστίαση της Άγκυρας και τις έντονες προσπάθειές της στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ αποκάλεσε «τρομοκρατική» την ένοπλη κουρδική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

    Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κένυα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Την ίδια ώρα, ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις από κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει σχέση» μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών της Τουρκίας εναντίον θέσεων του ΡΚΚ και μιας συμφωνίας για την κλιμάκωση της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του ΙΚ.

    «Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ και της πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας εναντίον του ΙΚ» έγραψε στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Ομπάμα στον συνασπισμό κατά του ΙΚ.

    [06] Επιβατηγό ταχύπλοο προσάραξε έξω από το λιμάνι της Τήνου

    Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης, χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική ΑκτοφυλακήΣώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα καΐκια από το νησί προκειμένου να αποβιβάσουν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι και να γίνει η αποκόλληση και ρυμούλκηση του FLYING CAT 4.Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

    [07] Συνελήφθησαν τρία άτομα που έσκαβαν παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο

    Λίρες και κοσμήματα αναζητούσαν σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί.

    Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 42 και 34 ετών και μία γυναίκα 66 ετών, οι οποίοι από το φθινόπωρο του 2014 διάνοιξαν την περίφραξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου και έκαναν ανασκαφή, δημιουργώντας όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ξύλινη σκάλα για να διευκολύνουν την αναζήτηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

    Όταν οι δύο άντρες εντοπίστηκαν νωρίς χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να κάνουν ανασκαφή, είχαν μαζί τους οικοδομικά εργαλεία, κομπρεσέρ και σχοινί ορειβασίας, τα οποία μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο.

    Μετά τη σύλληψη ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι της 66χρονης γυναίκας στο Πανόραμα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, χάρτες και φωτογραφίες χώρων για την ανεύρεση θησαυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η πληροφόρηση για την ύπαρξη πολύτιμων ευρημάτων ήλθε σε όνειρο της γυναίκας.

    Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς αφορά σε προστασία αρχαιοτήτων. Η δικογραφία σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί Όπλων καθώς στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Χαλκιδική βρέθηκε περίστροφο αερίου-κρότου φωτοβολίδων, το οποίο κατείχε παράνομα.

    [08] Καταστροφική πυρκαγιά σε σπίτι στη Σητεία Λασιθίου

    Υλικές ζημιές, το ύψος των οποίων υπολογίζονται περίπου στις 30.000 ευρώ, προκλήθηκαν τα ξημερώματα σε σπίτι στη Σητεία Λασιθίου από πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:00 το πρωί, σε ισόγειο διαμέρισμα και στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άνδρες που έσβησαν τη φωτιά στις 03.25 το ξημερώματα.

    [09] Τραυματισμός 10χρονου σε πισίνα στο Ηράκλειο

    Ένα παιδί 10 ετών την ώρα που έπαιζε σε πισίνα της Αμμουδάρας Ηρακλείου έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι και στον αυχένα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

    [10] Γ. Κατρούγκαλος: Προέχει να γίνει η συμφωνία

    Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ερωτηθείς «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

    «Εάν χρειαστεί βέβαια θα διαπραγματευτούμε. Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», είπε ο υπουργός.

    [11] Τρεις νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Τόκιο

    Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της συντριβής μικρού αεροπλάνου πάνω σε κατοικημένη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK προσθέτοντας ότι σπίτια και αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

    Σύμφωνα με το NHK, δύο άνδρες μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε πέντε ανθρώπους, σκοτώθηκαν όπως και μια γυναίκα που ήταν μέσα στο σπίτι της. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Τόκιο ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι υπέστησαν «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», μια αιτία θανάτου που συνήθως επικαλούνται αξιωματούχοι στην Ιαπωνία μέχρι τα αίτια του θανάτου να επιβεβαιωθούν από ιατροδικαστή.

    Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το αεροσκάφος να έχει συντριβεί ανάποδα πάνω στα ερείπια ενός καμένου σπιτιού, ενώ πυροσβέστες έριχναν νερό στα συντρίμμια από τα οποία αναδυόταν καπνός και διασώστες πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων. Πολλά γύρω σπίτια γύρω έδειχναν να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι πέντε σπίτια και τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2015 - 8:32:14 UTC