Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας»
  • [02] Η μαύρη εργασία «ανθεί» στους τουριστικούς προορισμούς
  • [03] Προς πώληση το 50% των μετοχών του Economist
  • [04] Ποια αιτήματα επιχειρήσεων πρέπει να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα
  • [05] Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία
  • [06] Έκρηξη σε είσοδο ξενοδοχείου στη Σομαλία
  • [07] Ερευνα από δύτες στα ύφαλα του Flying Cat 4
  • [08] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην Κρήτη
  • [09] Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, με θύμα 17χρονη

  • [01] «Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας»

    Η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή». «Αυτό που εκτιμούμε ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και υπογράψει τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι θα οδηγηθεί, και με το νεοφιλελεύθερης κοπής περιεχόμενό του και με τη σκληρή και ταπεινωτική εποπτεία του κουαρτέτου πλέον των δανειστών, στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της» δηλώνει ο κ. Στρατούλης.

    «Η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια- και σωστά- προκάλεσε» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας».

    «Το «ωσαννά των Βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν» όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου» αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ για τη στάση που τήρησε απαντά: «Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στη Βουλή ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και μάλιστα από κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κομματός μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Αυτό το έκανα, όχι μόνο για λόγους αρχής και συνείδησης, αλλά και γιατί θεωρώ ότι η συνέχιση των μνημονίων θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα».

    «Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη» δηλώνει ο κ. Στρατούλης και υπογραμμίζει ότι «αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η λιτότητα και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ' αυτά».

    Για το εσωκομματικό πεδίο αναφέρει πως «η ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας. Γι' αυτό αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να σηκώνονται οι τόνοι ούτε να εξαπολύονται απειλές ενάντια σε όσους διαφωνούμε με το νέο μνημόνιο».

    Είναι λυπηρό να παρουσιάζεται, τουλάχιστον με την ανοχή ή και το χλευασμό κύκλων του κόμματος και της κυβέρνησης, από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η όποια αριστερή εναλλακτική λύση ως «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας ή επίσης όσοι σύντροφοι/συντρόφισσες υποστηρίζουμε τέτοιες προτάσεις να αποκαλούμαστε «συμμορία της δραχμής»», δηλώνει ο Δημήτρης Στρατούλης.

    «Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός ευρωζώνης. Με μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών» αναφέρει επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως εξάλλου σπεύδει να υπογραμμίσει, «το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ήττα της κυβέρνησης μόνο με ουσιαστική και δημοκρατική συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

    [02] Η μαύρη εργασία «ανθεί» στους τουριστικούς προορισμούς

    Η κορύφωση της τουριστικής περιόδου συνοδεύεται τα τελευταία χρόνια από την ένταση των ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία.Η μαύρη εργασία «ανθεί» στους τουριστικούς προορισμούς, και αυτό είναι σχεδόν αυταπόδεικτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από τον τουρισμό αυξάνονται τουλάχιστον κατά 20% κάθε χρόνο, ενώ αυτή την αύξηση δεν την εισπράττουν ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Το υπουργείο Εργασίας συγκρότησε πρόσφατα ειδικά τοπικά κλιμάκια του ΙΚΑ, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελεγκτικών μηχανισμών, του ΣΕΠΕ και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ, που επιχειρούν αυτές τις μέρες, κυρίως σε περιοχές «με ένταση απασχόλησης στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα».

    Γεγονός είναι πάντως, ότι τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας στα ξενοδοχεία είναι συγκριτικά χαμηλά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις υπηρεσίες εστίασης, που η αδήλωτη εργασία είναι υψηλότερη από το μέσο όρο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» του υπουργείου Εργασίας, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 έως τις 31 Ιανουαρίου του 2014, τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας που εντόπισαν οι έλεγχοι, ήταν 2,16%.

    Στον Τουρισμό και συγκεκριμένα στα καταλύματα υψηλών κατηγοριών η παραβατικότητα ήταν 1,19% και στα μικρά καταλύματα 2,54%.

    Αντίστοιχα στην εστίαση έφθασαν το 3,34%.

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μίλησε για το θέμα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γιάννη Ρέτσο, τον πρόεδρο της πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτη Προύτζο.

    [03] Προς πώληση το 50% των μετοχών του Economist

    Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου που εκδίδει το περιοδικό The Economist το οποίο διακρατεί στους άλλους μετόχους του, κι ο ένας εξ αυτών, η οικογένεια Ανιέλι της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.

    Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την απόφαση του Pearson για την πώληση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Nikkei της Ιαπωνίας, η οποία ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα. Ο οίκος Pearson επιδιώκει να επικεντρωθεί στις εκπαιδευτικές του εκδόσεις, που του εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του.

    [04] Ποια αιτήματα επιχειρήσεων πρέπει να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα

    Αναλυτικές οδηγίες στις ειδικές επιτροπές που λειτουργούν στις τράπεζες, σχετικά με το ποια αιτήματα επιχειρήσεων πρέπει να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

    Με απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ορίζεται η σύσταση Ειδικών Υποεπιτροπών, ανά πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την έγκριση συναλλαγών.

    Ειδικότερα:

    Οι αρμοδιότητες των ανωτέρω υποεπιτροπών συνίστανται στην εξέταση και αξιολόγηση αιτημάτων πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, οι οποίοι αιτούνται:

    -εκτέλεση πληρωμών έναντι παραστατικών (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.),

    -άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και πιστώσεων σε αναμονή και

    -έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, το ημερήσιο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών για κάθε τράπεζα ανά εργάσιμη ημέρα ορίζεται:

  • Από 0 έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη (με μια ή περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές) και

  • εντός του ορίου ποσού που καθορίζεται και ανακοινώνεται από την Επιτροπή σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

    Οι ως άνω συναλλαγές περιλαμβάνονται στο αναλυτικό αρχείο με τα αιτήματα που διαχειρίζεται η τράπεζα και προσμετρώνται στο ημερήσιο συνολικό εγκριτικό όριο.

    [05] Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην είσοδο ενός ξενοδοχείου, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και σύμφωνα με υπεύθυνο ασφαλείας υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί.

    Στο ξενοδοχείο αυτό συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης, αλλά η αστυνομία κάνει λόγο για έργο της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, η οποία πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

    [06] Έκρηξη σε είσοδο ξενοδοχείου στη Σομαλία

    Έκρηξη που ενδεχομένως να προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στην είσοδο ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη αν υπάρχουν θύματα.

    [07] Ερευνα από δύτες στα ύφαλα του Flying Cat 4

    Ενδελεχή έρευνα στα ύφαλα του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Flying Cat 4» της εταιρείες HELLENIC SEAWAYS, που προσάραξε το πρωί με την πλώρη σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης έξω από λιμάνι της Τήνου, πραγματοποίησαν ιδιώτες δύτες.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στόχος είναι το πλοίο να αποκολληθεί από το σημείο χωρίς να υπάρξει κάποια ζημιά στο κύτος του, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ρυμουλκό από τη Μύκονο που θα επιχειρήσει να το ρυμουλκήσει στο λιμάνι.Στο καταμαράν βρίσκεται ήδη από τις πρωινές ώρες ο λιμενάρχης του νησιού που συντονίζει την όλη επιχείρηση.

    Από την προσάραξη του Flying Cat 4 δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των 239 επιβατών που μεταφέρθηκαν με καΐκια στο λιμάνι της Τήνου.Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη.Οι επιβάτες για τους υπόλοιπους προορισμούς θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης: Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου οι επιβάτες του Flying Cat 4

    [08] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην Κρήτη

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

    Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ με απορρίμματα στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, σβήσθηκε από 12 άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με 5 οχήματα και με την έγκαιρη επέμβαση τους κατόρθωσαν να αποτρέψουν την επέκταση της στον εσωτερικό του χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

    [09] Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, με θύμα 17χρονη

    Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με θύμα 17χρονη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, στην οποία εμπλέκεται 17χρονος.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της μητέρας της 17χρονης, σύμφωνα με την οποία, η ανήλικη συνομιλούσε με άγνωστο άτομο μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και του απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Η ανήλικη δέχτηκε στη συνέχεια προσωπικό μήνυμα από άλλο προφίλ, που την ενημέρωνε ότι κατέχει φωτογραφίες της και την απείλησε ότι αν δεν του αποστείλει άλλες δύο φωτογραφίες της, θα μοιράσει αυτές που έχει ήδη στην κατοχή του και σε άλλα άτομα.

    Η 17χρονη αρνήθηκε και το άτομο αυτό απέστειλε κάποιες από τις φωτογραφίες της σε διαδικτυακούς της φίλους, ενώ προσέγγισε και άλλα ανήλικες για να του δώσουν αντίστοιχες φωτογραφίες, ζητώντας από μία να συνευρεθεί μαζί του, με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

    Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

    Ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 17χρονου, σε περιοχή της Αττικής και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής των δύο επίμαχων προφίλ και ότι είχε διαγράψει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες της ανήλικης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τάμπλετ, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

    Τέλος, η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2015 - 14:32:17 UTC