Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Εναλλακτική λύση με πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη
  • [02] «Η ΝΔ ενδέχεται να ζητήσει παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
  • [03] Άρχισαν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς
  • [04] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί
  • [05] Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του καύσωνα
  • [06] Έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Εναλλακτική λύση με πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη

    Εναλλακτική λύση με πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, παρουσίασε ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του σε αποψινή εκδήλωση της ιστοσελίδας Iskra, στον Πανελλήνιο, στο Πεδίον του 'Αρεως.

    Ο κ. Λαφαζάνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες αυτού του σχεδίου και συγκεκριμένα την εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ανασυγκρότηση των στρατηγικών δομών της οικονομίας και των δικτύων, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσω νέου φορολογικού συστήματος, την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και της διαφάνειας στα ΜΜΕ και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

    Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος, τονίζοντας πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή.

    «Στην πρώτη φάση μετάβασης θα υπάρχουν δυσκολίες, όμως η έξοδος αυτή συνοδευόμενη από προοδευτικές πολιτικές θα οδηγήσει σε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας» πρόσθεσε, προτείνοντας ταυτόχρονα «να ανοίξει άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα».

    Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως «φωτεινό ορόσημο που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει ή να σβήσει», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση το παραμέρισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΟΧΙ νικήθηκε».

    [02] «Η ΝΔ ενδέχεται να ζητήσει παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»

    Για καθαρή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισαν πως η ΝΔ πλέον θα επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή, καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή».

    [03] Άρχισαν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς

    Αρχισαν σήμερα οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο με μεγαλύτερη ένταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Ο υπουργός πρόσθεσε δε, ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

    Ταυτόχρονα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

    Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

    [04] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί

    Ένα πολύ ζεστό τριήμερο απ' την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή πρόκειται να υποστούν οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να κορυφωθεί φτάνοντας στους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς. Σωστή ενημέρωση και προφύλαξη συνιστούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ειδικοί, καθώς τα φαινόμενα έχουν επιπτώσεις στην υγεία.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι παντού οι ίδιες, αφού υπάρχει αισθητή κλιματική διαφορά τόσο στις ορεινές όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αισθητές διακυμάνσεις θα παρατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κατά τις πρωινές, αλλά και τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35-37 βαθμούς Κελσίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του καύσωνα

    [05] Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του καύσωνα

    Την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για τον επερχόμενο καύσωνα εφιστά με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και αναφέρει λεπτομερώς τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, στον πληθυσμό.

    Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα τα οποία περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο είναι :

    α) Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

    β) Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

    γ) Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή. Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

    δ) Συχνά μπάνια και ντους .

    ε)Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.

    ζ) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π. Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

    η) Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

    θ) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους.

    [06] Έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση

    Εντυπωσιακή κατά διαστήματα, η Εθνική Εφήβων μπήκε «με το δεξί» στην πρεμιέρα της Β' φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βόλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 63-52 της Ιταλίας στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά. Αύριο (21:15) οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, που πλέον έχουν ρεκόρ στον 6ο όμιλο 1 νίκη-2 ήττες, θα αντιμετωπίσουν την αήττητη Τουρκία, η οποία συνέτριψε απόψε τη Βοσνία με 80-57.

    Πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην αποψινή αναμέτρηση ο Σκουλίδας με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Χαραλαμπόπουλος (16π.) και ο Παπαγιάννης με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ριμπάουντ (10).

    Τα δεκάλεπτα: 24-11, 32-22, 52-33, 63-52

    Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, σε συνδυασμό με την εξαντλητική άμυνα στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης, βοήθησαν την Εθνική να επιβάλει το ρυθμό της και να πάει με διψήφια διαφορά στα αποδυτήρια (32-22ημ.). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με κύριους εκφραστές της επίθεσης τους Σκουλίδα (10π., 2/4τρ.), Χαραλαμπόπουλο (12π., 1/2τρ.), και τον Παπαγιάννη "φόβητρο" κάτω από τα καλάθια (4π., 6ρ.), ξέφυγε στο 13΄ με +19 πόντους (30-11).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 22:32:13 UTC