Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ. Βαρουφάκης «φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα» τονίζει ο Αλ. Μητρόπουλος
  • [02] Στ. Λεουτσάκος: «Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους»
  • [03] Αίτημα για κατά προτεραιότητα κλήση του Γ. Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε η ΝΔ
  • [04] Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει σήμερα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Προώθηση αγροτικών προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και τρίτων χωρών
  • [06] Φοροδιαφυγή κάνει μία στις τρεις επιχειρήσεις στα νησιά, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
  • [07] Με τον Β. Νετανιάχου συναντάται ο Ν. Αναστασιάδης
  • [08] Έρχονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους οι πρώτες «έξυπνες» νταλίκες
  • [09] Ο πρόεδρος του CSU Ζέχοφερ τάχθηκε κατά ενός Grexit
  • [10] Ψηφιακό μητρώο με υποψήφιους προκηρύξεων προηγούμενων ετών δημιουργεί το ΑΣΕΠ
  • [11] Αποφυλακίζεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος
  • [12] Μύθος και Πολιτισμός στην Κρήτη: Εκδηλώσεις για την ελληνική Διασπορά
  • [13] Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις, διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ
  • [14] Στην Κύπρο ο Μπ. Νετανιάχου
  • [15] Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Βύντρα
  • [16] Δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Κρουζ Αζούλ ο Μπενίτες
  • [17] Δεύτερη ήττα για την εθνική πόλο των γυναικών στο Παγκόσμιο

  • [01] Ο Γ. Βαρουφάκης «φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα» τονίζει ο Αλ. Μητρόπουλος

    «Με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα» δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες για το ύψος των μέτρων στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

    «Φαίνεται ότι ήξεραν τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές, με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο... Φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

    [02] Στ. Λεουτσάκος: «Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους»

    «Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας» όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος.

    Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε πως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών,«αποτελεί προϊόν εκβιασμού».

    Επισήμανε πως οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Αίτημα για κατά προτεραιότητα κλήση του Γ. Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε η ΝΔ

    Αίτημα για κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων, κατέθεσε η ΝΔ.

    Οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ - μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσαν προς την Επιτροπή το σχετικό αίτημα επικαλούμενοι πράξεις και παραλείψεις του κ. Βαρουφάκη κατά το διάστημα της θητείας του επισημαίνοντας πως εμπίπτουν με το προς εξέταση αντικείμενο και το ερευνητικό εύρος της Επιτροπής καθόσον συνέχεται με την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας.

    Ως εκ τούτου, οι βουλευτές της ΝΔ, αιτούνται να γίνει δεκτό το αίτημά τους και να εξεταστεί κατά προτεραιότητα ο πρώην υπουργός και κυρίως για να καταστεί σαφές εάν οι πράξεις του έγιναν εν γνώσει του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

    [04] Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει σήμερα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Κρίσιμες αποφάσεις καλούνται να λάβουν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα που αναμένεται να απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία είναι οι διαδικασίες με βάση τις οποίες το κόμμα θα οδηγηθεί σε Συνέδριο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους. Μετά από τοποθετήσεις μελών που εκφράζουν την Αριστερή πλατφόρμα, η αντιπρόταση που μπαίνει πλέον στο τραπέζι είναι η άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου - ίσως και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με κομματικές πηγές - ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να κινηθεί σε αυτή τη δύσκολη καμπή αποτρέποντας κινδύνους για τη χώρα.

    Για τις προθέσεις του ενημέρωσε χθες την Πολιτική Γραμματεία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρέμεινε καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώνοντας ότι απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης προκειμένου η αριστερά να σταθεί απέναντι στα μεγάλα μέτωπα μάχης που υπάρχουν μπροστά. Κυρίως να εξαντλήσει τα περιθώρια στην διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει μια συμφωνία όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη και να αναλάβει άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δίνουν το στίγμα της αριστεράς.

    Ξεχωριστή στιγμή της εισήγησης του πρωθυπουργού, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι «σε όλη αυτή την πορεία, έγιναν ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, και την μειοψηφία, που εξέφρασε διαφορετική άποψη».

    Το ζήτημα είναι υπαρκτό-είπε ο πρωθυπουργός-η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και γι΄ αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό. «Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Προώθηση αγροτικών προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και τρίτων χωρών

    «Το ΥΠΑΠΕΝ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, τους εμπλεκόμενους φορείς και άλλα συναρμόδια υπουργεία, ανοίγει το διάλογο για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την εξωστρέφεια και την καλύτερη τοποθέτηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές», αναφέρει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνοντας την προώθηση αγροτικών προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και Τρίτων Χωρών.

    Ειδικότερα, όπως σημειώνει το υπουργείο, το υφιστάμενο κοινοτικό πλαίσιο για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και Τρίτων Χωρών αλλάζει με τον Καν. (Ε.Κ.) 1144/2014, ο οποίος θα εφαρμοστεί από τον Δεκέμβριο του 2015. Η επόμενη περίοδος υποβολής προγραμμάτων θα είναι εντός του έτους 2016.

    [06] Φοροδιαφυγή κάνει μία στις τρεις επιχειρήσεις στα νησιά, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

    Περισσότερες από μία στις 3 επιχειρήσεις εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 17 Ιουλίου ως και την Κυριακή 26 Ιουλίου διενεργήθηκαν 568 μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πειραιά, στις Κυκλάδες, στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη και διαπιστώθηκαν 210 παραβάσεις.

    Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έχουν δοθεί οδηγίες για συνεχείς ελέγχους σχετικά με αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς και φορολογικές ταμειακές μηχανές.

    Είναι γνωστό ότι το φαινόμενο των αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών είναι πολύ διαδεδομένο κυρίως στα νησιά. Με τον τρόπο αυτόν οι επιχειρήσεις που τις διαθέτουν φαίνεται να εκδίδουν κανονικά αποδείξεις στους πελάτες χωρίς ωστόσο τα έσοδα απ' αυτές να δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.

    [07] Με τον Β. Νετανιάχου συναντάται ο Ν. Αναστασιάδης

    Τα ζητήματα του Ιράν, της Συρίας και οι εξελίξεις στην Τουρκία, συζητούν, εκτός από θέματα ενέργειας και ασφάλειας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και ο πρωθπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Ο κ. Νετανιάχου έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, στις 12 το μεσημέρι.

    Στο μεταξύ, από εγκυρη πηγή της κυπριακής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, θα κάνει τον Σεπτέμβριο τριήμερη περιοδεία στην Κύπρο και στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Τουσκ, θα είναι στη Λευκωσία, στις 9 στο Ισραήλ και στις 10 του μηνός στην Παλαιστίνη.

    Στόχος είναι να προωθήσει την πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη, για να εμφανιστούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου και ο προεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    [08] Έρχονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους οι πρώτες «έξυπνες» νταλίκες

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler σκοπεύει να δοκιμάσει τα αυτόνομα μεγάλα φορτηγά της στους δημόσιους γερμανικούς δρόμους έως το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής οι δοκιμές της, που είχαν ξεκινήσει φέτος τον Μάιο, γίνονταν στη Νεβάδα των ΗΠΑ και σε εγκαταστάσεις της Daimler στη Γερμανία.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, ήδη έχει καταθέσει αίτηση για τη δοκιμή των «έξυπνων» φορτηγών της κοντά στη Στουγκάρδη. Η Daimler αισιοδοξεί ότι θα εξασφαλίσει τη σχετική άδεια μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Προς το παρόν, για καλό και για κακό, η νταλίκα είναι ημιαυτόνομη, καθώς ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο όχημα, το οποίο όμως ελέγχεται πλήρως από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του.

    [09] Ο πρόεδρος του CSU Ζέχοφερ τάχθηκε κατά ενός Grexit

    Ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέχοφερ τάχθηκε στο πλευρό της καγκελαρίου Μέρκελ αναφορικά με το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα και κατά του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Ζέχοφερ τόνισε ότι τάσσεται κατά μιας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ότι στηρίζει την άποψη της Μέρκελ.

    «Είχα πει από την αρχή: Το CSU βρίσκεται στο πλευρό της 'Αγγελα Μέρκελ. Και για όσο διάστημα τηρεί τη στάση "αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις", η 'Αγγελα Μέρκελ θα έχει την πλήρη στήριξή μου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του CSU, του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου.

    Η Μέρκελ «διαπραγματεύθηκε σκληρά και πέτυχε πολλά. Και συμμερίζομαι την άποψή της ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ευρώπης και για να παραμείνει σταθερό το ευρώ», συνέχισε ο Ζέχοφερ.

    Εξάλλου επεσήμανε ότι δεν θεωρεί επιλογή ένα Grexit. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις ενός Grexit, πέραν του γεγονότος ότι θα διαγράφονταν πολλές απαιτήσεις και ότι παράλληλα θα ήταν απαραίτητη η παροχή οικονομικής βοήθειας».

    Πάντως ο Ζέχοφερ εξήγησε ότι, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η αποχώρησή της από το ευρώ είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξεταστεί, όμως δεν είναι κάτι το οποίο «θα πρέπει κανείς να επιδιώξει και να οργανώσει».

    Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι και το τελευταίο, ο πρόεδρος του CSU απάντησε ότι αν «λειτουργήσουν και εφαρμοστούν όσα αποφασίσαμε, τότε θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα». Εξάλλου σημείωσε ότι συμφωνεί με την άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους, όμως μια ελάφρυνση θα ήταν υπεύθυνη».

    Παράλληλα ο Ζέχοφερ εκτίμησε ότι η πολιτική διάσωσης που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η ευρωζώνη είναι επιτυχημένη, αναφέροντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας. «Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται στον σωστό δρόμο, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Υπάρχουν χώρες που καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να διορθώσουν

    [10] Ψηφιακό μητρώο με υποψήφιους προκηρύξεων προηγούμενων ετών δημιουργεί το ΑΣΕΠ

    Υποψήφιους συγκεκριμένων κατηγοριών και ειδικοτήτων, που συμμετείχαν σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών, θα εντάξει σε μητρώο το ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος (ν.4325/2015), με την ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών τους.

    Μετά την ολοκλήρωση της ένταξης στο μητρώο των υποψηφίων, θα δημιουργήσει γι' αυτούς μια προσωπική καρτέλα στην οποία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης. Στην καρτέλα αυτή θα απεικονίζεται το σύνολο των στοιχείων και δικαιολογητικών που έχουν καταχωριστεί.

    Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ένταξή τους αυτή και για τον τρόπο πρόσβασης στην προσωπική τους καρτέλα, μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

    [11] Αποφυλακίζεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος

    Αποφυλακίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

    Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας -μάλιστα- την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

    Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

    Ήδη έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο. Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τις φυλακές.

    [12] Μύθος και Πολιτισμός στην Κρήτη: Εκδηλώσεις για την ελληνική Διασπορά

    Σε ένα ταξίδι στον Ελληνικό Πολιτισμό, στον Μύθο και στη Φιλοσοφία, στην Κρήτη, καλεί τους Έλληνες της Διασποράς η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ). Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις Πανσελήνους του Ιουλίου και του Αυγούστου, στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, με πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ και οργάνωση υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Δημήτρη Πλευράκη.

    Όλα θα ξεκινήσουν κάτω από το φως της Πανσελήνου στην Κρήτη, όπου με επίκεντρο το Δικταίο Άντρο, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, θα συναντηθεί η Μυθολογία με την Ιστορία και τη λαϊκή παράδοση. Στο Ψυχρό Οροπέδιο του Λασιθίου θα ανταμώσει ο κρητικός ελληνισμός απανταχού της γης, και τη βραδιά αυτή, η πλατεία στους πρόποδες του ιερού βουνού της Δίκτης, θα λάβει την ονομασία «ΕΥΡΩΠΗ».

    Παράλληλα, από τις 31 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Ελληνική Μυθολογία και Σύγχρονη Ανάπλαση». Ευρώπη, Ελλάδα, Ελληνισμός και Κρήτη αποτελούν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, με διαχρονική τη χρήση της φιλοσοφίας, των μαθηματικών, της ιστορίας, της ρητορικής. Ελληνικές οι λέξεις που συνδέονται με την επιστήμη και τον πολιτισμό, ελληνικοί και οι μύθοι, όπως ο μύθος της Ευρώπης, της Φοίνισσας πριγκίπισσας κόρης, που ο Δίας με εικόνα ταύρου την άρπαξε και την οδήγησε στην Κρήτη.

    [13] Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις, διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ

    Διαβεβαιώσεις για την καταβολή των συντάξεων, έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, μιλώντας στο «Πρωινό MEGA». Οι συντάξεις πληρώνονται κανονικά στην ημέρα που προβλέπεται και αύριο θα έχουν κατατεθεί όλα τα ποσά που χρειάζονται για να πληρωθεί το σύνολο των συντάξεων, είπε ο κ. Θεωνάς.

    «Το ίδιο θα συμβεί και τους επόμενους μήνες» διαβεβαίωσε, σημειώνοντας ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρώνονται κανονικά οι συντάξεις.

    Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, εκτίμησε ότι είναι πολύ επιτυχημένη, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους σε αυτήν πάνω από 280.000 ασφαλισμένοι, για το ΙΚΑ ξεπερνούν τις 100.000, ενώ έχει γίνει ρύθμιση 5,4 δισ. ευρώ (3,4 δισ. αφορούν το ΙΚΑ).

    [14] Στην Κύπρο ο Μπ. Νετανιάχου

    Επίσκεψη μερικών ωρών στην Λευκωσία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να έχει συνομιλίες με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, πέρα από τα περιφερειακά θέματα, θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως αυτά της ενέργειας, της ασφάλειας και της οικονομίας. Δεν αναμένεται, είπε, να υπογραφούν συμφωνίες, αλλά θα δοθεί πολιτική ώθηση σε αριθμό θεμάτων, που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τον ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Προέδρους της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης, όπως επίσης και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ.Τουσκ, είπε ο κύριος Χριστοδουλίδης, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αρχές Σεμπτεμβρίου για να προωθηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη.

    [15] Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Βύντρα

    Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Χάποελ Τελ Αβίβ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λουκάς Βύντρα. Μάλιστα σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τη νέα του ομάδα και θα εισπράξει γι' αυτό το διάστημα περίπου 600 χιλιάδες ευρώ.

    [16] Δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Κρουζ Αζούλ ο Μπενίτες

    Ολοκληρώθηκε και τυπικά ο δανεισμός του Χόρχε Μπενίτες από τον Ολυμπιακό στην Κρουζ Αζούλ, καθώς ο Παραγουανός επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον μεξικανικό σύλλογο. Ο 23χρονος παίκτης πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε επίσημα, ενώ η συμφωνία των δύο πλευρών έχει διάρκεια έξι μηνών.

    [17] Δεύτερη ήττα για την εθνική πόλο των γυναικών στο Παγκόσμιο

    Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία έχασε 10-9 από την Ολλανδία, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται νίκη το βράδυ της Πέμπτης (21:30) απέναντι στην αδύναμη Νότια Αφρική, προκειμένου να προκριθεί στη Β΄ φάση και να αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Α΄ ομίλου, στο χιαστί ματς για είσοδο στην οκτάδα.

    Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 5-2, 1-2


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 July 2015 - 10:32:24 UTC