Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφικτή η αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM
  • [02] Η Κίνα έχει ανακτήσει περίπου 5,6 δισ. ευρώ από απώλειες που είχε λόγω δωροδοκιών
  • [03] Σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών
  • [04] Η Σίντι Κρόφορντ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον κόσμο της μόδας
  • [05] Χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών
  • [06] Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση και των δύο χεριών σε παιδί

  • [01] Εφικτή η αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM

    Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δήλωσε την Τρίτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Η ίδια προσέθεσε ότι με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως για να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

    «Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, και ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χτες επί τόπου και ηγείται των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

    Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την «τρόικα» και από «τις Βρυξέλλες», η Μ. Αντρέεβα σημείωσε πως αυτά είναι «αναληθή» και «ανυπόστατα».

    Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, είπε πως αυτές θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.

    [02] Η Κίνα έχει ανακτήσει περίπου 5,6 δισ. ευρώ από απώλειες που είχε λόγω δωροδοκιών

    Η Κίνα έχει ανακτήσει 38,7 δισ. γουάν (περίπου 5,6 δισ. ευρώ) από απώλειες που είχε λόγω δωροδοκιών, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που η ηγεσία συνεχίζει την εκστρατεία της για την πάταξη της διαφθοράς.

    Αξιωματούχοι που κατηγορούνταν για διαφθορά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο κράτος τη γη και τις ιδιοκτησίες που απέκτησαν με παράνομο τρόπο, αναφέρει στον ιστότοπό της η επίσημη Λαϊκή Ημερησία, επικαλούμενη την υπηρεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος που ηγείται του αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς.

    Η υπηρεσία αυτή διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά ανακτήθηκαν μεταξύ του Νοεμβρίου του 2012 και του φετινού Ιουνίου.

    [03] Σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

    Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών. Ήδη άρχισαν από το πρωί της Τρίτης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με εντατικούς ρυθμούς, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι επισήμαναν παράλληλα ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ειδικά για τα τεχνικά κλιμάκια, αυτά αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνον σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο.

    Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, δεν υπήρξε το οποιαδήποτε οργανωτικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις γίνονται στον χώρο διαμονής των θεσμών και, όποτε χρειάστηκε, εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα λειτουργούν αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.λπ.

    Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν δε ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων μέτρων (στα οποία φέρεται να εμμένουν κάποιοι από τους δανειστές) δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον ESM, αλλά ούτε και από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

    Οι τέσσερις επικεφαλής των αντιπροσωπειών των θεσμών που θα βρεθούν από σήμερα στην Ελλάδα, είναι οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Νικόλα Τζαμαριόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

    [04] Η Σίντι Κρόφορντ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον κόσμο της μόδας

    Η Σίντι Κρόφορντ, το γνωστό τοπ μόντελ, ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά για τον κόσμο της μόδας της δεκαετίας του '80, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το αμερικανικό περιοδικό Variety.Η σειρά «Icon» θα διηγείται τον πόλεμο στον οποίο είχαν επιδοθεί το αμερικανικό πρακτορείο Ford με το γαλλικό Elite για να προσελκύσουν τα πιο διάσημα μοντέλα της εποχής.

    Η 49χρονη σήμερα Κρόφορντ δεν θα υποδυθεί στην σειρά τον εαυτό της, ένα από τα πιο καλοπληρωμένα μοντέλα που έχουν περάσει από τις πασαρέλες.Μεταξύ των δεκαετιών του '80 και του '90 μεσουράνησαν κι άλλα μοντέλα στον κόσμο της μόδας, μεταξύ των οποίων η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβαντζελίστα, η Ελ Μακφέρσον, η Κρίστι Τέρλινγκτον και η Κλόντια Σίφερ.

    Η Κρόφορντ θα είναι μόνον παραγωγός της σειράς, σύμφωνα με το Variety.

    [05] Χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών

    «Κυλιόμενο» και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καταθετών για αναλήψεις, θα είναι το διάστημα από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου και έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το συγκεκριμένο διάστημα θα είναι δυνατή- οποιαδήποτε από τις τρεις αυτές ημέρες- η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού έως το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

    Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου έως και σήμερα κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη έως και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

    Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη έως 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

    Με τον τρόπο αυτόν, αναφέρεται από το υπουργείο, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

    [06] Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση και των δύο χεριών σε παιδί

    Ένα οκτάχρονο αγόρι από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο είχε παλαιότερα χάσει από ακρωτηριασμό και τα δύο χέρια και πόδια του εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης και της επακόλουθης σήψης, είναι ο νεότερος ασθενής στον κόσμο, στον οποίο έγινε με επιτυχία διπλή μεταμόσχευση των δύο άνω άκρων. Είχε προηγηθεί το 2011 μια ανάλογη διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων σε ενήλικο.

    Η δεκάωρη χειρουργική επέμβαση στον μικρό Ζάιον Χάρβεϊ έγινε στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια από 40μελή διεπιστημονική ομάδα γιατρών και άλλων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή χειρουργικής Σκοτ Λέβιν της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Πριν την επέμβαση έπρεπε να εντοπισθεί ο κατάλληλος (ανώνυμος) δωρητής των προς μεταμόσχευση χεριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2015 - 6:32:20 UTC