Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γ. Δραγασάκης
  • [02] Στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων
  • [04] Στη δημοσιότητα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων
  • [05] Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο
  • [06] «Πολύ πιθανόν το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε να ανήκει σε Μπόινγκ 777»
  • [07] Γαλλία: Εκατοντάδες απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στην σήραγγα της Μάγχης
  • [08] Εκστρατεία υπέρ του «Όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ξεκινά το Ukip
  • [09] Οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες λόγω όζοντος
  • [10] «Να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου»
  • [11] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Βλάχικα Αυλώνα, στα Οινόφυτα
  • [12] Ρ. Σβίγκου: Τα σχέδια για Grexit και ανατροπή της κυβέρνησης δεν έχουν τελειώσει
  • [13] Ελ. Πορτάλιου: Ζούμε τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ
  • [14] Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη 85 κατηγορούμενους για τους «στημένους αγώνες του 2011» και απαλλάσσει τον Β. Μαρινάκη
  • [15] Όγδοη η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χιλιομέτρων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο
  • [16] Μαζουάκου: «Όνειρο για εμένα η Ρόμα»

  • [01] Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γ. Δραγασάκης

    Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

    Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.

    Στάθηκε στην κριτική που ασκείται σε χειρισμούς και σε πρόσωπα κατά τη διαπραγμάτευση και έθεσε το ερώτημα αν ευθύνονται μόνο αυτά ή πρέπει να εξεταστούν και θεωρητικά λάθη αλλά και παραδοχές που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως εκείνη που υποστήριζε ότι υπό την απειλή της ρήξης θα προκαλείτο μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στην ευρωζώνη.

    [02] Στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά

    «Το Grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος». Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σήμερα το μεσημέρι από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί εσωτερικού δημοψηφίσματος ή εκτάκτου συνεδρίου άμεσα.

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, «θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματάς του; Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους», κατέληξε.

    Εξάλλου, την προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος, θα θέσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώπιον των αγροτών, κατά την περιοδεία της σήμερα στη Λάρισα και στην Κοζάνη.

    Στη Λάρισα, συναντάται με τους εκπροσώπους δύο αγροτικών συνεταιρισμών, και έχει προγραμματιστεί συμμετοχή της σε κομματική διαδικασία υπό τον Γραμματέα του κόμματος.

    Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί το Βελβεντό και τα Σέρβια και θα πάρει μέρος σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία των Σερβίων με αγρότες.

    Θέλοντας να δείξει τον δρόμο εξόδου από την κρίση, θα συναντηθεί με εκπροσώπους υγιών συνεταιρισμών και αγρότες με επιτυχημένες δράσεις, τονίζουν από το επιτελείο που τη συνοδεύει.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων

    «Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που έχει η χώρα και όχι να ασχολούμαστε με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εσωκομματικού δημοψηφίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Θεοδωράκης ερωτηθείς για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, είπε επίσης ότι «τον Ιανουάριο αποφασίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ». «Η κοινωνία», πρόσθεσε, «έχει πάρει τις αποφάσεις της, η Βουλή έχει πάρει τις αποφάσεις της και όλα τα άλλα είναι παιγνίδια κομματικών ισορροπιών».

    Ζήτησε να υπάρξει σοβαρότητα από τα στελέχη που πλαισιώνουν τον κ. Τσίπρα όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί μια κοινωνία με τόσα προβλήματα να παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου που συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πάθος με τα δημοψηφίσματα», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας μεταξύ των προβλημάτων ότι «τα σχολεία είναι υπό αμφισβήτηση από τον Σεπτέμβριο, τα νοσοκομεία υπό αμφισβήτηση σήμερα, το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, το πρόβλημα της ανεργίας, το ασφαλιστικό».

    [04] Στη δημοσιότητα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

    Στη δημοσιότητα δόθηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), έναν «φιλόδοξο», όπως τον χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, «σχεδιασμό, που σηματοδοτεί την ανατροπή των ακολουθούμενων μέχρι σήμερα πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας και κατευθύνει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους», όπως είπε.

    «Η εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η αξιοποίηση -αλλά και υπέρβαση σε ορισμένες περιπτώσεις- των πιο θετικών στοιχείων του κοινοτικού κεκτημένου, σε συνδυασμό με τη διασφαλισμένη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων υποδομών και δράσεων, αποτελούν το πρώτο βήμα για το πέρασμα από την μεσαιωνικού τύπου ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στη σύγχρονη αντίληψη της ανάκτησής τους με φιλικό για το περιβάλλον και την κοινωνία τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

    Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), το ΕΣΔΑ, το οποίο διαμορφώθηκε από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εστιάζει προς ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων, σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων σε επίπεδο δήμων, των οποίων ο ρόλος αναβαθμίζεται, την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, τη διακριτή διαλογή και επεξεργασία του οργανικού κλάσματος, τη μικρή κλίμακα των μονάδων επεξεργασίας και ανάκτησης, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, και κυρίως την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης αποβλήτων.

    [05] Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο

    Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό της από το 2007, ενώ αναμένονται ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, αν και ο ρυθμός της ανάκαμψης ίσως μετριαστεί καθώς αρχίζει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από το φθηνό χρήμα και το χαμηλό πληθωρισμό.

    Από τότε που η Ισπανία εξήλθε της παρατεταμένης ύφεσης στα μέσα του 2013, οι παράγοντες που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη είναι κυρίως η σταθερή αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες, οι αριθμοί των τουριστών που φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και η σταδιακή πτώση της ανεργίας.

    «Αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος σε ραδιοφωνική συνέντευξη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης 1%. «Τώρα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στα επίπεδα εισοδήματος πριν από την κρίση».

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει η ισπανική οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1% φέτος, τον υψηλότερο στην ευρωζώνη.

    [06] «Πολύ πιθανόν το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε να ανήκει σε Μπόινγκ 777»

    Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν ανήκει "πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που ξεβράστηκαν στην γαλλική αυτή νήσο στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370. Η πτήση, στην οποία επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014.

    Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Μπόινγκ 777.

    "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε", είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

    "Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370" και εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Νατζίμπ στον λογαριασμό του στο Facebook.

    Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιές πληροφορίες αναφέρεται, όμως άλλοι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η ανάλυση φωτογραφιών που ελήφθησαν από το αντικείμενο υποδηλώνουν ότι είναι ένα τμήμα από φτερό ενός Μπόινγκ.

    Το κομμάτι αυτό θα μεταφερθεί από τις γαλλικές αρχές στην Τουλούζη, στην νοτιοδυτική Γαλλία, για να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

    [07] Γαλλία: Εκατοντάδες απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στην σήραγγα της Μάγχης

    Εκατοντάδες μετανάστες στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία προσπάθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αστυνομίας. Την ίδια ώρα, ορισμένες βρετανικές ταμπλόιντ καλούν τον στρατό της χώρας τους να επέμβει στο Καλαί, κατηγορώντας την Γαλλία για δειλία και ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες.

    Οι Γάλλοι αστυνομικοί υπολογίζουν σε 800 με 1.000 τους μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ απέτρεψαν περίπου 300 απόπειρες προσφύγων να εισέλθουν σε αυτήν κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα την αστυνομική αυτή πηγή, η οποία δεν ανέφερε ωστόσο κάποιον αριθμό όσον αφορά τις συλλήψεις.

    Η Eurotunnel ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι κατά τη χθεσινή νύχτα επικράτησε λιγότερη ένταση από τις προηγούμενες, όταν γινόντουσαν κατά μέσον όρο περίπου 1.500 ως 2.000 απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας.

    [08] Εκστρατεία υπέρ του «Όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ξεκινά το Ukip

    Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος Ukip, ανακοίνωσε σήμερα ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια «ευρεία εκστρατεία» για να προωθήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το θέμα αυτό μέχρι τα τέλη του 2017.

    Χωρίς να θέλει να γίνει ο «επίσημος» εκπρόσωπος του «Όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Φάρατζ κάλεσε όλους τους υποστηρικτές της εξόδου να ενωθούν προτού να είναι «πολύ αργά».

    «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στρατόπεδο του ναι έχει πάρει το προβάδισμα» προειδοποίησε, επικρίνοντας τους ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον επειδή τηρούν στάση αναμονής, ευχόμενοι στον πρωθυπουργό καλή τύχη στις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους.

    [09] Οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες λόγω όζοντος

    Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού εξέδωσε και σήμερα το υπουργείο υγείας, καθώς υπέρβαση του ορίου συναγερμού για το όζον παρατηρήθηκε στις 15:00 στο Σταθμό Μέτρησης Λυκόβρυσης, όπως έγινε γνΟωστό από το ΥΠΑΠΕΝ, ενώ υπέρβαση ορίου ενημέρωσης για το όζον παρατηρήθηκε σε τέσσερις ακόμη σταθμούς μέτρησης. Πάντως, αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

    Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων,συστήνονται προς τους πολίτες από το ΥΠΑΠΕΝ τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.

  • Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .

  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

    Σημειώνεται τέλος, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

    [10] «Να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου»

    Σε έκκληση με την οποία ζητούν να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», προέβησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

    Στην έκκληση υποστηρίζεται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Ότι, επίσης, προκάλεσε ήδη τη μακράν μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη μετά το 1945. Η Ελλάδα, λένε οι υπογράφοντες, χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

    [11] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Βλάχικα Αυλώνα, στα Οινόφυτα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Βλάχικα Αυλώνος, στα Οινόφυτα.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν, αυτή την ώρα, 27 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    [12] Ρ. Σβίγκου: Τα σχέδια για Grexit και ανατροπή της κυβέρνησης δεν έχουν τελειώσει

    Πορευθήκαμε με βεβαιότητες που διαψεύσθηκαν και συγκεκριμένα ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να αλλάξει τους συσχετισμούς, ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο για το χρέος και ότι μια διαπραγμάτευση θα μπορούσε να θέσει τέρμα στα μνημόνια, ανέφερε στην ομιλία της στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

    Πρόσθεσε ότι δεν έχει παγιωθεί η αντίληψη για την ύπαρξη ενός Plan B, αλλά ούτε και η αντίληψη ότι ο χρόνος της Αριστεράς στην κυβέρνηση έχει τελειώσει.

    Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμπέδωσης της αντίληψης περί τερματισμού της αριστερής κυβέρνησης, αλλά και της αντίληψης ότι με την συμφωνία «είναι όλα καλά».

    Η κα Σβίγκου πρότεινε συγκροτημένο και ανοιχτό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι «το πείραμα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έχει τελειώσει».

    [13] Ελ. Πορτάλιου: Ζούμε τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ

    «Ζούμε τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην Κεντρική Επιτροπή η Ελένη Πορτάλιου. «Υποστήκαμε μια οδυνηρή ήττα», είπε και προσέθεσε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε plan A σοβαρό. «Η στρατηγική των θεσμών είναι να μας εξοντώσουν και να μας οδηγήσουν σε grexit. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί», είπε η κ. Πορτάλιου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμαστεί και για το grexit και για την αδυναμία της να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία.

    [14] Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη 85 κατηγορούμενους για τους «στημένους αγώνες του 2011» και απαλλάσσει τον Β. Μαρινάκη

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για βαριές κατηγορίες συνολικά 85 πρόσωπα, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι, για την υπόθεση των «στημένων αγώνων του 2011», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Με το βούλευμα τους, που εκδόθηκε σήμερα, οι Εφέτες αποφαίνονται ότι για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" στο ποδόσφαιρο το 2011 πρέπει να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που κυρίως αφορούν εγκληματική οργάνωση, δωροληψία-δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, παράγοντες, όπως ποδοσφαιριστές, προπονητές, μπούκερ και υπεύθυνοι ομάδων όπως ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο επιχειρηματίας Γ. Τσακογιάννης κ.ά..

    Οι εφέτες αποφαίνονται ότι για την υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία που του είχε απαγγελθεί. Επίσης, απαλλάσσουν για επιμέρους πράξεις κάποιους κατηγορούμενους, ενώ διατάσσουν το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με συγκεκριμένες πράξεις, όπως για νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τον Αχ. Μπέο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω συμπληρωματική ανάκριση.

    [15] Όγδοη η Ελλάδα στο ομαδικό 5 χιλιομέτρων της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο

    Μακριά από το βάθρο έμειναν οι Έλληνες αθλητές στο ομαδικό αγώνισμα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου κάλυψαν την απόσταση των 5χλμ. σε 56 λεπτά και 18.6 δευτερόλεπτα και περιορίστηκαν στην όγδοη θέση, χωρίς να καταφέρουν να επαναλάβουν την επιτυχία της Βαρκελόνης, όπου είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

    [16] Μαζουάκου: «Όνειρο για εμένα η Ρόμα»

    «Όνειρο» χαρακτήρισε ο Αρτούρ Μαζουάκου την προοπτική να φορέσει την φανέλα της Ρόμα, πρόταση που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, όπως είπε ο άσος του Ολυμπιακού στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport". «Η Ρόμα; Την παρακολουθώ, το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Για εμένα θα ήταν ένα όνειρο, είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League και κάθε χρόνο διεκδικεί το πρωτάθλημα. Σε μία πρόταση από τη Ρόμα, δεν θα μπορούσα να πω όχι, όμως θα δούμε τι θα συμβεί. Γνωρίζω επίσης και το ενδιαφέρον της Ίντερ. Για την ώρα όμως σκέφτομαι μονάχα τον Ολυμπιακό, μία ομάδα που επίσης συμμετέχει στο Champions League» δήλωσε μεταξύ άλλων ο 22χρονος αριστερός μπακ, που έφτασε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από τη Βαλανσιέν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 14:32:38 UTC