Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λύσεις για χώρο πρώτης υποδοχής μεταναστών στην Αττική δρομολογεί η κυβέρνηση
  • [02] Συναντήσεις Π.Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και του Ισραήλ
  • [03] Αύξηση τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο
  • [04] Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες στο επίκεντρο συνάντησης Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς
  • [05] Μ. Αμπάς: Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον θάνατο μωρού στη Δυτική Όχθη
  • [06] Καταδίκη του ΥΠΕΞ για τον εμπρησμό στη Δυτ. Όχθη
  • [07] Υπέρβαση του ορίου συναγερμού για το όζον στην Αθήνα
  • [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο
  • [09] Νεκρός μέσα στο σπίτι του 65χρονος
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • [11] Τη Δευτέρα ανοίγει το ΧΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • [12] ΣΕΒ:Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής
  • [13] Δοκιμαστικό εμβόλιο για τον Έμπολα αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100%

  • [01] Λύσεις για χώρο πρώτης υποδοχής μεταναστών στην Αττική δρομολογεί η κυβέρνηση

    Λύσεις για τη λειτουργία χώρου πρώτης υποδοχής μεταναστών στην Αττική, δρομολογεί η κυβέρνηση, ιδίως όμως για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης διαβίωσης των προσφύγων στο Πεδίον του 'Αρεως. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ότι είναι θέμα αν όχι ωρών, λίγων ημερών, η ανεύρεση ενός κατάλληλου χώρου για τη μεταφορά τους.

    Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την κατάσταση στο Πεδίον του 'Αρεως ως «κρίσιμη» για τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί σε δύσκολες συνθήκες, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει άμεση δράση. Διαβεβαίωσε πάντως πως «δεν υφίσταται κανένα θέμα δημόσιας ασφάλειας ή υγιεινής - το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ήδη εκεί - και το ζήτημα αντιμετωπίζεται σε σκοπό, την προσπάθεια άμεσης επίλυσης».

    Όπως ενημέρωσε το Σώμα, εκεί κατέλυσαν Αφγανοί πρόσφυγες -προερχόμενοι κυρίως από τη Λέσβο που δέχεται το μεγαλύτερο κύμα των προσφυγικών ροών. Βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, καθώς αναζητούν καταφύγιο στην Ελλάδα, ενώ και κάποιοι που έχουν δεσμούς και θα επιχειρήσουν να μεταβούν σε χώρες της Ευρώπης και δεν έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, δεν είναι «λιγότερο πρόσφυγες και πρόσωπα που χρήζουν προστασίας» είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, υπάρχει συντονισμένη δράση σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ανήκει ο χώρος, τον δήμο Αθηναίων, το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών πολιτών.

    Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ζητήματος, ο πρωθυπουργός, αφού ξεκαθάρισε πως για λόγους έλλειψης κονδυλίων δεν κατέστη ακόμη εφικτή η δημιουργία ενός χώρου πρώτης υποδοχής στην ενδοχώρα, είπε, ωστόσο, πως δρομολογούμε λύσεις για την λειτουργία ενός τέτοιου χώρου εντός της Αττικής λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων και των αλλαγών της περιοχής που θα εγκατασταθεί αυτό.

    [02] Συναντήσεις Π.Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και του Ισραήλ

    Συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και του Ισραήλ στην Αθήνα είχε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Μασλόφ συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να υπάρξει πρόοδος, στη βάση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο χωρών.

    Με την πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Ίριτ Μπεν Άμπα η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ενεργειακές διασυνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στις συνέργιες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, προς όφελος των λαών των δύο χωρών ?και γενικότερα. Εκφράστηκε η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για προώθηση, με συγκεκριμένα βήματα, των ζητημάτων που ήδη έχουν εξεταστεί σε προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

    [03] Αύξηση τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο

    Βελτίωση σε επίπεδο όγκου αλλά και τζίρου εμφάνισε το λιανικό εμπόριο τον Μάιο σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών, κατά το μήνα Μάϊο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2014, σημείωσε αύξηση κατά 2,5% και σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015 σημείωσε μείωση κατά 1,5%.

    Ο δείκτης όγκου, κατά το μήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2014, σημείωσε αύξηση κατά 4,2% και σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015 σημείωσε αύξηση κατά 0,3%.

    [04] Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες στο επίκεντρο συνάντησης Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς

    Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι στόχοι για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και οι ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της σημερινής μαραθώνιας συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Αντίθετα, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων,

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Τσακαλώτος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον τόπο διαμονής των εκπροσώπων των θεσμών και διήρκησε έξι ώρες, σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης αφορούσε σε θέματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τη σύσταση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο αφ' ενός να απομειώνεται το δημόσιο χρέος και αφ' ετέρου να κατευθύνονται κεφάλαια και για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους στόχους της επόμενης τριετίας για τα δημοσιονομικά μεγέθη, προκειμένου να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και οργανωτικά θέματα, πώς δηλαδή θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις και πώς θα επιλύονται εγκαίρως προβλήματα που ανακύπτουν, προκειμένου για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».

    Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών έχουν μεταβεί αυτήν την ώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα έχουν συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

    [05] Μ. Αμπάς: Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον θάνατο μωρού στη Δυτική Όχθη

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε πως θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για τον θάνατο του μωρού μιας οικογένειας Παλαιστινίων, που κάηκε ζωντανό σε πυρκαγιά που έβαλαν στο σπίτι της οικογένειας έποικοι, και κατήγγειλε ένα νέο "'έγκλημα πολέμου" του Ισραήλ.

    "Ετοιμάζουμε αμέσως τον φάκελο που θα υποβληθεί στο ΔΠΔ και τίποτε δεν θα μας σταματήσει να καταθέσουμε προσφυγή", δήλωσε ο Αμπάς από την έδρα της προεδρίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Κατήγγειλε "τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται καθημερινά από τους Ισραηλινούς κατά του παλαιστινιακού λαού".

    Σήμερα την αυγή, σύμφωνα με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας, έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα από τα παράθυρα, που ήταν ανοικτά λόγω της καλοκαιρινής ζέστης, δύο σπιτιών στο χωριό Ντούμα κοντά στη Νάμπλους, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ένα από αυτά ήταν το σπίτι της οικογένειας Νταουάμπσεχ.

    Στους τοίχους έγραψαν "το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί", "εκδίκηση" και ζωγράφισαν ένα αστέρι του Δαυίδ προτού διαφύγουν προς την κατεύθυνση ενός γειτονικού εβραϊκού οικισμού, του Μάαλε Εφράιμ.

    Το μωρό, ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, κάηκε ζωντανό. Τέσσερις συγγενείς του, ανάμεσά τους η μητέρα του Ρίχαμ, 26 ετών, ο πατέρας του Σάαντ και ο τετράχρονος αδελφός του Άχμεντ, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ισραηλινό νοσοκομείο και σύμφωνα με τους ισραηλινούς γιατρούς "η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο".

    Οι τρεις τους φέρουν εγκαύματα τρίτου βαθμού, η μητέρα στο 90% του σώματός της, ο πατέρας στο 80% του σώματός του και ο γιος τους Άχμεντ στο 60% του σώματός του. Νοσηλεύεται επίσης άλλος ένας τραυματίας από την επίθεση που, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι ένα κοριτσάκι.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για "μηδενική ανοχή" στις βιαιότητες που διαπράττουν ισραηλινοί έποικοι, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου το μωρό μιας οικογένειας Παλαιστινίων κάηκε ζωντανό και οι γονείς και ο αδελφός του τραυματίστηκαν σοβαρά από τον εμπρησμό του σπιτιού τους.

    Διαβάστε επίσης

    Καταδίκη του ΥΠΕΞ για τον εμπρησμό στη Δυτ. Όχθη

    [06] Καταδίκη του ΥΠΕΞ για τον εμπρησμό στη Δυτ. Όχθη

    Την απερίφραστη καταδίκη του, καθώς και συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών για τον χθεσινοβραδινό εμπρησμό οικίας Παλαιστινίων στο χωριό Ντούμα στην Δυτική Όχθη, με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός βρέφους.

    «Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που αποδεικνύει την τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «οι υπαίτιοι της αποκρουστικής αυτής επίθεσης πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης από τις ισραηλινές Αρχές που έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση».

    «Η ανθρώπινη αυτή τραγωδία» επισημαίνει το ΥΠΕΞ «καταδεικνύει ότι, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση της Ισραηλο-Παλαιστινιακής διένεξης».

    [07] Υπέρβαση του ορίου συναγερμού για το όζον στην Αθήνα

    Για τέταρτη ημέρα, απ'την περασμένη Δευτέρα, υπήρξε υπέρβαση του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

    Σημειώνεται ότι καθημερινά παρατηρούνται υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης του κοινού, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ενώ όπως κάθε ημέρα, αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

    Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει και σήμερα οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

    Επειδή, δε, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

    - μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και χρησιμοποίηση των μαζικών μέσων μεταφοράς

    - αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

    - ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου.

    - κατά το δυνατόν, αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.), καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

    [08] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, πριν από λίγη ώρα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μερέντα Μαρκόπουλου.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

    [09] Νεκρός μέσα στο σπίτι του 65χρονος

    Νεκρός μέσα στο σπίτι όπου ζούσε στην 'Αψαλο Πέλλας, βρέθηκε 65χρονος και από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας.

    Τον άτυχο άνδρα εντόπισε, γύρω στη 1:30 μετά το μεσημέρι, η αδελφή του, η οποία ειδοποίησε άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άτυχος άνδρας έφερε μαχαιριές.

    Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [10] Αλ. Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

    «Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» απηύθυνε το ερώτημα, από το βήμα της Βουλής, οπρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

    «Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

    «Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν» ανέφερε προς την κ. Γεννηματά.Επιπλέον ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και έπρεπε να έχουμε».

    Η κ. Γεννηματάέκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το grexit στην αυλή μας».

    «Εκλεγήκαμε με την εντολή να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, και μας κατηγορείτε γι αυτό και πάτε να στήσετε δικαστήρια. Μας κατηγορείτε για σχέδιο μυστικό που το σχεδιάζαμε σε μπουντρούμια κλπ. Τότε γιατί δεν το εκτελέσαμε το σχέδιο αυτό; Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, παίρνοντας 63% στο δημοψήφισμα γιατί δεν το κάναμε τότε; Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;»απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σχετικά με τα περί παρέμβασης στους κωδικούς των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα. «Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε μαζί το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, να το ψηφίζουμε μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι΄αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών κυρία Γεννηματά την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορλόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά-αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ».

    Εξάλλου, το θέμα της σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις χώρες του Νότου και στις χώρες του Βορρά που κατεγράφη στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό θέμα, προέβαλε ιδιαιτέρως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. Επισήμανε, μάλιστα, πως αντίδραση υπήρξε από «κάποια όψιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που θεωρούν ότι η αλληλεγγύη είναι μια a la cart υπόθεση και δεν δέχονταν σε καμία περίπτωση ορισμένες εκατοντάδες προσφύγων στα δικά τους κράτη, αλλά ήθελαν να είναι εθελοντική η δυνατότητα συνεισφοράς».

    Και ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, από την πλευρά του έθεσε το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λέγοντας πως η Ευρώπη με τυμπανοκρουσίες βγάζει ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα οποία τα πετάει μετά στον κάλαθο των αχρήστων και υιοθετεί «τη ρομαντική κατ' αρχήν πρόταση του Έλληνα Επιτρόπου για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

    [11] Τη Δευτέρα ανοίγει το ΧΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Το Χρηματιστήριο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλου στο CNBC.

    Το Χρηματιστήριο είναι σχεδόν έτοιμο από τεχνικής άποψης να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, εάν βεβαίως υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση και εάν οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα τεχνικά προβλήματα στα μηχανογραφικά τους συστήματα τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των περιορισμών που θα υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές.

    Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά και εάν όλα πάνε καλά το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα.

    [12] ΣΕΒ:Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

    Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το Ευρώ στις 12/7/2015 και η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εφαρμογή ενός 3ου προγράμματος προσαρμογής, παρά τις αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που συνεπάγονται, αποτελούν τη βάση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας στην Ελλάδα, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδόθηκε σήμερα.

    Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι αν και οι επιχειρήσεις βιώνουν αφόρητες καταστάσεις λόγω της στενότητας ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εν τούτοις οι συνθήκες αυτές δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί πλήρως στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον τελευταίο μήνα. «Η οικονομική δραστηριότητα έχει μειωθεί ραγδαία, τονίζει, ενώ πλέον παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις στη διαθεσιμότητα και στις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών. Αυτό επιδρά καταλυτικά σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και συνεπάγεται κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, μείωση της παραγωγής, ακυρώσεις παραγγελιών και εξαγωγών, μεγάλες καθυστερήσεις στις εγχώριες πληρωμές και διακοπή των διασυνοριακών πληρωμών ή εφαρμογή πολύ δυσμενών όρων (πχ προ-πληρωμές στο 100%)».

    [13] Δοκιμαστικό εμβόλιο για τον Έμπολα αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100%

    Ο κόσμος βρίσκεται για πρώτη φορά στα πρόθυρα της επιτυχίας στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον άνθρωπο από τον Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), καθώς τα στοιχεία από τη δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου στη Γουινέα δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό.

    Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή του εμβολίου VSV-ZEBOV σε περίπου 4.000 ανθρώπους που ήρθαν σε στενή επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα απέδειξαν ότι παρείχε 100% προστασία για δέκα ημέρες.

    Τα εμβόλιο αναπτύχθηκε από την υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά (PHAC) και η άδεια κατατέθηκε από τα αμερικανικά εργαστήρια Merck και NewLink Genetics. Η δοκιμή του εμβολίου τελειοποιήθηκε χάρη σε μία σημαντική διεθνή συνεργασία στην οποία συμμετείχαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ειδικοί από τη Νορβηγία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γουινέα.

    Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν από παγκόσμιους ειδικούς στην υγεία ως "αξιοσημείωτα" και ότι "αλλάζουν το παιχνίδι".

    "Πιστεύουμε πως ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός αποτελεσματικού εμβολίου για τον Έμπολα", δήλωσε η ειδική για τα εμβόλια του ΠΟΥ Μαρί Πολ Κιένι στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

    Το εμβόλιο μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αναχαιτισθεί η χειρότερη επιδημία του Έμπολα που έχει καταγραφεί και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 11.200 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική αφότου ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 July 2015 - 14:32:27 UTC