Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα»
  • [02] Στην Κέρκυρα για ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός
  • [03] Focus: Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα
  • [04] Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως
  • [05] Ματαιώσεις δρομολογίων σε προαστιακό και τραίνα την Δευτέρα, λόγω στάσεων εργασίας
  • [06] Μεγαλύτερη από την περσινή η εφετινή έξοδος
  • [07] Στις 21 Απριλίου 2016 θα ανάψει η δάδα για το Ρίο
  • [08] Στα προημιτελικά η Εθνική, 8-5 τον Καναδά
  • [09] Ρεκόρ το τριπλ νταμπλ του Χαραλαμπόπουλου

  • [01] «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα»

    Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε ότι νιώθει άσχημα μερικές φορές που ψηφίζει την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά τόνισε ότι θα ψηφίσει, χωρίς «τσαλιμάκια», τη συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Εάν σταθεροποιηθεί η χώρα μετά νομίζω είμαστε έτοιμοι και ελπίζω είναι έτοιμος και ο ελληνικός λαός να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για μια άλλη κυβέρνηση», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει, ήρθε για να φέρει μια πρόταση καθαρή στους Ελληνες. Δεν ήρθε για να κυβερνήσει μόνο του, όμως. Ήρθε για να κυβερνήσει με όλους αυτούς, την πλατιά προοδευτική συμμαχία που πιστεύει ότι οι λύσεις είναι έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, έξω από το παλιό σύστημα, έξω και από τους ερασιτέχνες που αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη του λαού».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις μπορεί να κρύβονται κυβερνήσεις που δεν θα κάνουν τίποτε. Δεν πιστεύω στις οικουμενικές ψευδείς κυβερνήσεις».

    [02] Στην Κέρκυρα για ολιγοήμερες διακοπές ο πρωθυπουργός

    Στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται από το πρωί, για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ.Τσίπρας έφθασε νωρίς το πρωί στον αερολιμένα Κέρκυρας κι από εκεί αναχώρησε με ταχύπλοο σκάφος για το απομακρυσμένο διαπόντιο νησάκι της Ερείκουσας, ΒΔ της Κέρκυρας. Η Ερείκουσα είναι ένα από τα τρία απομακρυσμένα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας που παίρνουν ζωή μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα οι ελάχιστοι κάτοικοί τους κρατούν με δυσκολία ζωντανά τα νησιά.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μείνει για λίγες μόνο ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ φέρεται ότι ζήτησε από τις αρχές του νησιού να μην έχει αστυνομική προστασία.

    [03] Focus: Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

    Δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα», αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, επισημαίνεται, θα πρέπει να μετατεθεί και η ήδη σχεδιαζόμενη για τα μέσα Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

    «Αναλυτές ασκούν κριτική ότι το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ πιεστικό», συνεχίζει το δημοσίευμα και εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις, κατά το χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να ολοκληρωθούν ως τις 10 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου οι υπουργοί Οικονομικών θα έδιναν την συγκατάθεσή τους, πριν η συμφωνία επικυρωθεί από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

    «Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πληρωμών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, το αργότερο στις 20 Αυγούστου, να καταβάλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι «για αυτό, σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναζητούνται ήδη νέες δυνατότητες ώστε να εξευρεθούν στο μεσοδιάστημα χρήματα από άλλη πηγή». Γίνεται δε λόγος για μια νέα χρηματοδοτική ένεση από τον EFSM. «Αυτό,ωστόσο,είναι δύσκολο, διότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση,εκτός Ευρωζώνης,θα ζητήσουν εκ νέου απαλλαγή από τις εγγυήσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

    [04] Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει να υλοποιείται η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, με υπουργούς και άλλους αρμόδιους παράγοντες.

    Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και ειδικότερα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο Πεδίον του 'Αρεως και στα Ακριτικά Νησιά.Στη σύσκεψη εξετάστηκε ενδελεχώς σειρά λύσεων και καταρτίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί.

    [05] Ματαιώσεις δρομολογίων σε προαστιακό και τραίνα την Δευτέρα, λόγω στάσεων εργασίας

    Ματαιώνονται τη Δευτέρα δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ)

    Ειδικότερα, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης (07:18 και 10:18) και Θεσσαλονίκης - Αθήνας (05:13, 07:04 και 10:04).

    Επιπλέον για το διάστημα αυτό (10:00 - 15:00) θα ματαιωθούν δρομολόγια τραίνων στις γραμμές :

    1.Αθηνών -Καλαμπάκας- Αθηνών

    2. Αλεξανδρούπολης-Δικαιών -Αλεξανδρούπολης

    3. Θεσσαλονίκης-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης

    4. Λάρισας-Βόλου-Λάρισας

    5 . Λειανοκλαδίου - Λαμίας -Στυλίδα - Λειανοκλαδίου

    6. Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού

    7. Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου

    Επίσης, θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, της Πάτρας και Λάρισας - Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.

    Δεν θα γίνεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, μεταξύ των ωρών 13:00 - 15:00

    Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

    [06] Μεγαλύτερη από την περσινή η εφετινή έξοδος

    Κατά δεκάδες χιλιάδες αναχωρούν από χθες οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προς παραθεριστικούς προορισμούς, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύριο κύμα εξοδούχων από το κλεινόν άστυ, ύστερα από μία εβδομάδα πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή. Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά, αφού σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου. Συνολικά 27.912 επιβάτες και 5.039 αυτοκίνητα, 613 φορτηγά και 897 δίκυκλα επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής την Παρασκευή, ενώ τα νούμερα για την κίνηση του Σαββάτου αναμένονται αύριο.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, την αντίστοιχη ημερομηνία, απέπλευσαν προς νησιωτικούς προορισμούς 20 πλοία, μεταφέροντας 22.535 επιβάτες, 3.360 Ι.Χ., 560 φορτηγά και 689 δίκυκλα. Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα λιμάνια τόσο της Ραφήνας, όσο και του Λαυρίου. Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την τροχαία, αν και σημαντικά αυξημένη η κίνηση τόσο προς την Πελοπόννησο όσο και προς τη Στερεά Ελλάδα, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

    [07] Στις 21 Απριλίου 2016 θα ανάψει η δάδα για το Ρίο

    Η δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου του επόμενου έτους και θα ταξιδέψει για τη χώρα της Νοτίου Αμερικής 12 ημέρες αργότερα, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Η δάδα θα αφιχθεί στη Βραζιλία στις 3 Μαΐου και για 100 ημέρες θα διασχίσει ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής "Ρίο 2016", Μάριο Αντράντα, προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κατά τη διάρκεια παρουσίασης της προόδου των Αγώνων. Νωρίτερα τον Ιούλιο οι διοργανωτές παρουσίασαν τον πυρσό, που θα κρατηθεί από 12.000 λαμπαδηδρόμους και θα περάσει από 500 πόλεις και χωριά της χώρας πριν καταλήξει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την πόλη να ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη της Νότιας Αμερικής που θα φιλοξενήσει θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [08] Στα προημιτελικά η Εθνική, 8-5 τον Καναδά

    Με «όπλο» την άμυνα και κίνηση «κλειδί» από τον Γιώργο Μορφέση την αλλαγή τερματοφύλακα, η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών επικράτησε 8-5 του Καναδά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, εκεί όπου θα βρει απέναντί της, τη Δευτέρα στις 21:30, την Ιταλία, με στόχο να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τετράδα.

    Η Εθνική δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως κράτησε τον Καναδά χωρίς γκολ για περίπου 23 αγωνιστικά λεπτά και αυτό της χάρισε τη νίκη. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με το σκορ στο 3-3, ο Γιώργος Μορφέσης απέσυρε από το παιχνίδι την Κούβδου και πέρασε στη θέση της τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία... όρθωσε τείχος μπροστά από την ελληνική εστία. Η βαριά και δυσκίνητη ομάδα του Καναδά «σίγησε» επιθετικά μετά το 4-3 της Βαλέν, 6΄22΄΄πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, οι διεθνείς εξουδετέρωσαν πλήρως την Μόνικα Έγκενς (πρώτη σκόρερ του τουρνουά μέχρι σήμερα) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έβαλε από τα μετόπισθεν τις βάσεις για τη νίκη.

    [09] Ρεκόρ το τριπλ νταμπλ του Χαραλαμπόπουλου

    Το όνομά του στα ρεκόρ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Εφήβων έγραψε απόψε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο φόργουορντ της Εθνικής οργίασε στον προημιτελικό απέναντι στη Γαλλία, τελειώνοντας τον αγώνα με τριπλ νταμπλ (13 πόντοι, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ), κάτι που είχε να επιτευχθεί από το 2004!

    Ο νεαρός αστέρας του Παναθηναϊκού, ο οποίος μαζί με τον συμπαίκτη του και στους «πράσινους», Γιώργο Παπαγιάννη (νταμπλ νταμπλ με Γαλλία: 21 πόντοι, 13 ριμπάουντ), οδήγησαν την Εθνική στην αποψινή επιτυχία και στην πρόκριση στους «4», έπιασε το ρεκόρ του Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους, ο οποίος στο Ευρωπαϊκό Εφήβων του 2004 είχε απολογισμό στη νίκη της Λιθουανίας με 94-87 επί του Ισραήλ (11.07.2004) 18 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 μπλοκ!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κροάτης Ντράγκαν Μπέντερ είχε αγγίξει πέρυσι αυτό το ρεκόρ σε τριπλ νταμπλ, όταν στη νίκη της ομάδας του με 92-72 επί της Λετονίας (29.07.2014) είχε πετύχει σε ηλικία 16 ετών 21 πόντους, είχε μαζέψει 17 ριμπάουντ και για μία ασίστ (μοίρασε 9) έχασε το τριπλ νταμπλ. Στη φετινή διοργάνωση, πάντως, το πέτυχε και ο Σέρβος Βόισλαβ Στογιάνοβιτς, ο οποίος στη νίκη με 86-67 επί της Τσεχίας τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 August 2015 - 14:32:23 UTC