Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: O πρωθυπουργός να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις
  • [02] Υπέκυψε έφηβη που μαχαιρώθηκε στην διάρκεια του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Δίδυμα Αργολίδας
  • [04] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες
  • [05] Και δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε ένα λιοντάρι τον Απρίλιο στη Ζιμπάμπουε
  • [06] Η Αρσεναλ κατέκτησε το σούπερ καπ
  • [07] Επέστρεψαν στην Αθήνα Γιαννιώτης και Αραούζου
  • [08] Νικητής ο Λάτβαλα στο ράλι Φινλανδίας

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: O πρωθυπουργός να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις

    «O κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει, να πάρει ευθύνες και να δώσει λύσεις» τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός «δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύση στα καυτά ζητήματα του τόπου».

    Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «ο κ. Τσίπρας δείχνει να κινείται περισσότερο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ζητήματα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά που απασχολούν όλους τους Έλληνες και αφορούν τη χώρα» ενώ, όπως επισημαίνει οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα ήταν λύση. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

    Πάντως όσον αφορά την υπόθεση Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ τη χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή τονίζοντας πως το κόμμα θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει για να πέσει φως στην υπόθεση.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο χωρίς βαρονίες, όπως λέει και τονίζοντας πως η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη όπως την όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως περιγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη.

    [02] Υπέκυψε έφηβη που μαχαιρώθηκε στην διάρκεια του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ

    Μια Ισραηλινή έφηβη 16 ετών υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της αφού είχε μαχαιρωθεί, μαζί με ακόμη πέντε ανθρώπους, από έναν υπερορθόδοξο Εβραίο στη διάρκεια του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Χάντασα όπου νοσηλευόταν.

    Μετά την επίθεση η 16χρονη Σίρα Μπάνκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο "σε κρίσιμη κατάσταση". Υπέκυψε σήμερα το απόγευμα, ενώ ο άνδρας συνελήφθη αμέσως και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

    Ο δράστης, ο Γισάι Σλίσελ, είχε αποφυλακιστεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καθώς είχε διαπράξει μια παρόμοια επίθεση κατά τη διάρκεια του Gay Pride της Ιερουσαλήμ το 2005, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η πυρπόληση ενός σπιτιού Παλαιστινίων την επομένη επίσης από υπερορθόδοξους Εβραίους, επίθεση από την οποία ένα βρέφος 18 μηνών κάηκε ζωντανό, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο Ισράηλ σχετικά με την "αμνηστία" της οποίας χαίρουν οι ακροδεξιοί Εβραίοι.

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Δίδυμα Αργολίδας

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 19.30 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτοδασική περιοχή στα Δίδυμα Αργολίδας.Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ επιχειρούν και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα που προσπαθούν αν τη θέσουν υπό έλεγχο.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [04] Πανευρωπαϊκή λύση ζητούν Γαλλία και Βρετανία για τους μετανάστες

    Το πρόβλημα με τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τις 28 χώρες μέλη, δηλώνουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

    Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στη γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο, υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί "απόλυτη προτεραιότητα" για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

    Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών , η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ασφάλειας στον τερματικό σταθμό της σήραγγας στην Κοκέλ με την κατασκευη νέων φρακτών και αστυνομικές ενισχύσεις. Οι δύο υπουργοί προσθέτουν πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

    Ως μερικές από τις λύσεις στην κρίση αναφέρουν την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας και των επενδύσεων, καθώς και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τη διευκόλυνση της επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    [05] Και δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε ένα λιοντάρι τον Απρίλιο στη Ζιμπάμπουε

    Ένας άλλος Αμερικανός κυνηγός τροπαίων φέρεται να κυνήγησε χωρίς άδεια ένα λιοντάρι τον Απρίλιο στη Ζιμπάμπουε, ενώ ο διοργανωτής του σαφάρι στο οποίο είχε συμμετάσχει ανακρίνεται από την αστυνομία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση και η υπηρεσία διαχείρισης εθνικών πάρκων της χώρας.

    Η σύλληψη του Χέντμαν Σιμπάντα, ιδιοκτήτη του πρακτορείου Nyala Safaris, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο. «Έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι ένας πελάτης του ήταν ένας άλλος Αμερικανός που ήρθε στη Ζιμπάμπουε τον Απρίλιο», αναφέρει μια ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.

    Εξάλλου μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης εθνικών πάρκων της χώρας επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για κυνήγι λιονταριού.

    «Η υπόθεση του Χέντμαν Σιμπάντα συνδέεται με ένα λιοντάρι που σκοτώθηκε από αυτόν τον άλλο Αμερικανό», διευκρίνισε η Κάρολιν Γουασάγια-Μόγιο.

    «Ο Σιμπάντα βοηθά την αστυνομία στην έρευνά της», σημείωσε η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, δίνοντας στη δημοσιότητα και το όνομα του Αμερικανού κυνηγού που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του λιονταριού. Πρόκειται για τον Γιαν Σίσμαρ Σίσκι από την Πενσιλβάνια.

    Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ζήτησε να διεξαχθεί «μια τεράστια έρευνα σε όλη τη βιομηχανία» του κυνηγιού μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε με τον θάνατο ενός γηραιού λιονταριού, του Σέσιλ.

    [06] Η Αρσεναλ κατέκτησε το σούπερ καπ

    Η Αρσεναλ κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά -και 14η συνολικά στην ιστορία της- το αγγλικό σούπερ καπ, ή Community Shield όπως αποκαλείται στο Νησί. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν 1-0 στο Γουέμπλεϊ της πρωταθλήτριας Τσέλσι, στο παιχνίδι με το οποίο παραδοσιακά ανοίγει η νέα σεζόν στην Αγγλία, και ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισε επιτέλους μία νίκη επί του Ζοζέ Μουρίνιο, μετά από 14 αναμετρήσεις. Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ του Οξλέιντ-Τσάμπερλεν στο 24ο λεπτό, με τους «μπλε» να μην κατορθώνουν στη συνέχεια να αντιδράσουν.

    Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν αναμφίβολα η παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Πετρ Τσεχ, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Αρσεναλ απέναντι στην ομάδα την οποία υπηρέτησε επί έντεκα χρόνια.

    [07] Επέστρεψαν στην Αθήνα Γιαννιώτης και Αραούζου

    Έστω και με καθυστέρηση αρκετών ωρών (αφού χάθηκε η ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα και χρειάστηκε να περιμένουν για την επόμενη πτήση), επέστρεψαν το μεσημέρι στην Αθήνα από το Καζάν οι ελληνικές αποστολές της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Τους αθλητές και τους συνοδούς τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, και ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας.

    Κεντρικά πρόσωπα στην επιστροφή της αποστολής ήταν φυσικά ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλυ Αραούζου, οι οποίοι επέστρεψαν από το Καζάν με μετάλλια, αλλά και με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Είμαι πανευτυχής για ακόμη ένα μετάλλιο που σημαδεύει την καριέρα μου και που έφερε μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με μια Ολυμπιάδα, την 5η συνεχόμενη φορά για εμένα, είναι εξαιρετικό κίνητρο και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και την επόμενη χρονιά. Βέβαια, μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο, είναι αυτό που ονειρεύομαι, αλλά χωρίς άγχος θα παλέψω για ό,τι καλύτερο. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα είναι κοντά μας, όσοι μας στηρίζουν πάντα, ώστε να εχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση», επισήμανε ο Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ.

    Από την πλευρά της η Κέλυ Αραούζου, η οποία ήταν δεύτερη στα 5χλμ. και όγδοη στο 10άρι, παίρνοντας κι αυτή την πρόκριση για το Ρίο, δήλωσε: «Έδωσα στα 5χλμ. το 200% των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου. Με ενδιέφερε πολύ αυτή η κούρσα για το μετάλλιο. Αυτή η κούρσα με έφερε εξουθενωμένη στο ομαδικό και δε μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την πλευρά μου, ώστε να έρθει η διάκριση. Η περιπέτεια του Ρίο ξεκινά το Σεπτέμβρη και έχουμε ήδη το μυαλό μας εκεί». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ξέχασε και τους συναθλητές της στην κλασική κολύμβηση, που άρχισαν από σήμερα την προσπάθειά τους στο Καζάν: «Είμαι πολύ σίγουρη για τους Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν πολλά παιδιά με δυνατότητες και εστιάζω την προσοχή μου στον Κριστιάν Γκολομέεβ, που έχει πιθανότητες για κάτι πολύ καλό».

    [08] Νικητής ο Λάτβαλα στο ράλι Φινλανδίας

    Τη δεύτερη συνεχή νίκη στο φημισμένο Ράλι της πατρίδας του πέτυχε ο Φιλανδός οδηγός Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, που όπως το 2014 έτσι και φέτος δεν επέτρεψε στον Σεμπαστιάν Οζιέ να αισθανθεί ότι μπορεί να τον απειλήσει μέσα στο "σπίτι" του. Σήμερα ο Λάτβαλα αξιοποίησε το προβάδισμα που είχε απέναντι στον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας έτσι στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο WRC, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Όστμπεργκ (Σιτροέν), Νεβίλ (Χιουντάι) και Τάνακ (Φορντ). Ο ένατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στη Γερμανία, από τις 20 ως τις 23 Αυγούστου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 16:32:24 UTC