Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»
  • [02] Τ. Κουίκ: Δεν αλλάζουν τα προαπαιτούμενα χωρίς νέα απόφαση Συνόδου
  • [03] «Ξεκάθαρη η διαφωνία του Παρισιού με την πρόταση Σόιμπλε για ένα προσωρινό Grexit»
  • [04] Συνελήφθη αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαστροπείας στην Καβάλα
  • [05] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA
  • [06] «O πρωθυπουργός να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει»
  • [07] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα, MVP o Χαραλαμπόπουλος

  • [01] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

    «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός .Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει τον "οδικό χάρτη" για την άρση των capital controls και αναφέρει ότι « οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν. Ομως ,για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον "οδικό χάρτη"για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα»

    Τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται και αν η προστασία αυτή αρθεί ,θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα ,έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στις δηλωσεις του κ.Βαρουφάκη σημειώνει πως «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ ,δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ.Σόιμλε ή του Eurogroup».Επισημαίνει δε πως «όταν έρθει η ώρα ,η κυβέρνηση έχει να πεί πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

    Τέλος,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης και είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.

    [02] Τ. Κουίκ: Δεν αλλάζουν τα προαπαιτούμενα χωρίς νέα απόφαση Συνόδου

    «Για την ελληνική κυβέρνηση ισχύει η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες και η οποία περιγράφει και τα προαπαιτούμενα που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων σε δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή προσθήκη δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς νέα απόφαση Συνόδου Κορυφής, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο. 'Αρα, κάθε συζήτηση επάνω σε διαρροές είναι περιττή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», ερωτηθείς για τις διαρροές περί απαίτησης νέου πακέτου προαπαιτούμενων.

    «Σε ό,τι αφορά την τελική συμφωνία με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση «τρέχει» τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής αξιωματούχους των Θεσμών, ώστε να επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος της 19ης Αυγούστου» πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουίκ, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι «δραχμόβιες» φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο απίστευτος - για την αριστερή τους συνείδηση - στόχος τους να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης».

    Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι καθυστέρησε- και με το δημοψήφισμα - την επίτευξη συμφωνίας επί έξι μήνες, χωρίς σημαντικό όφελος, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε δραματικά, ο κ. Κουίκ είπε ότι «συμφωνία στα μέτρα Σόιμπλε, αυτή η Κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει».

    Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έμπαιναν ούτε στην λογική του grexit, ούτε στην λογική των πεντάμηνων συμφωνιών.

    [03] «Ξεκάθαρη η διαφωνία του Παρισιού με την πρόταση Σόιμπλε για ένα προσωρινό Grexit»

    O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επέκρινε τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς εκείνος πρότεινε η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για «μία ξεκάθαρη διαφωνία» μεταξύ Βερολίνου - Παρισιού επί αυτού του ζητήματος, υποστήριξε ωστόσο ότι οι σχέσεις Γαλλίας- Γερμανίας δεν έχουν «διαρραγεί».

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Μ. Σαπέν επισήμανε ότι ο Σόιμπλε έσφαλε όταν πρότεινε ένα «διάλειμμα» (time-out) της Ελλάδας από την ευρωζώνη - μια ιδέα που κυκλοφόρησε από τον Γερμανό υπουργό τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    «Νομίζω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σφάλλει, ακόμα και ότι έρχεται σε αντίφαση με την ίδια του τη βούληση που είναι βαθιά ευρωπαϊκή» σημείωσε ο Μ. Σαπέν στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της Ηandelsblatt.

    «Αυτή η βούληση, η οποία είναι και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της ευρωζώνης» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προσέθεσε ότι αυτό ακριβώς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση των 19 κρατών μελών.

    «Εάν επιτρέψεις μιας προσωρινή αποχώρηση, αυτό σημαίνει: κάθε χώρα που θα αντιμετωπίζει δυσκολίες θα θέλει να γλυτώνει από αυτές μέσω μιας αναπροσαρμογής του νομίσματός της» προσέθεσε ο Μ. Σαπέν.

    Το να μιλάει κανείς αυτή τη στιγμή για ένα Grexit, όπως ακριβώς έκανε ο Β. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα μέσα Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεν είναι «ρεαλιστικό» εκτίμησε ο ίδιος, υπογράμμισε ωστόσο ότι σέβεται τη γερμανική θέση, διότι δεν αποτελεί μια θέση «τακτικής» αλλά θέση «εκ πεποιθήσεως».

    «Επί αυτού του θέματος (του Grexit) υπάρχει μια διαφωνία, μία ξεκάθαρη διαφωνία» είπε ο Μισέλ Σαπέν.

    [04] Συνελήφθη αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαστροπείας στην Καβάλα

    Κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 46χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος εκτός του αστυνομικού συνελήφθησαν άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 52, 55 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια 43χρονη υπήκοος Ουκρανίας.

    Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός 46χρονου ηγετικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα ? κατά περίπτωση ? για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, μαστροπεία, παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση του υπηρεσιακού απόρρητου και παράβαση καθήκοντος.

    [05] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA

    Με κοινή ανακοίνωση τους, το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA τονίζοντας ότι «όχι μόνο ψεύδεται στο ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΣΡ για το SBC, αλλά και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας περί "ρυθμιστή του φάσματος των συχνοτήτων" ως μη ώφειλε!»

    «Στη βιασύνη της δε, να προλάβει τις εντυπώσεις δεν πρόσεξε(!!!) οτι οι δύο αποφάσεις που επικαλείται, είναι απορριπτικές για το SUNNY CHANNEL αλλά επιμένει να θεωρεί την αυθαιρεσία της ως νόμιμη ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει εξετάσει τη νομιμότητα της λειτουργίας και του αιτήματος της εταιρείας του καταζητούμενου Κυριακίδη. Την ίδια ώρα, η DIGEA προσπαθεί να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι αυτό της το ζητά ο εκκαθαριστής τον οποίο η νύφη του Κυριακίδη έχει ουσιαστικά διορίσει!!! Ας δεχτούμε οτι τα παραπάνω δικαιολογούνται λόγω της θερινής... ραστώνης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Το SBC και οι εργαζόμενοι του σημειώνουν ακόμη οτι «στις αποφάσεις του ΕΣΡ πουθενά δεν διατάσσεται η διακοπή λειτουργίας του Τ/Σ SBC».

    Διευκρινίζεται επίσης ότι «ο πρώην Τ/Σ SUNNY, ιδιοκτησίας του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση από τις 5/2/13» και προστίθεται ότι «θα έπρεπε αυτά να τα έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν της η DIGEA διότι ο σταθμός για να μεταβεί στην ψηφιακή συχνότητα μέσω του παρόχου θα έπρεπε να εκπέμπει στις 31/8/13 βάσει νόμου, κάτι το οποίο γνωριζει σαφώς η DIGEA. Αντίθετα, κατά τον κρίσιμο χρονο, μόνο το SBC εξέπεμπε και πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου και για τους λόγους αυτούς, υπέγραψε σύμβαση μαζι του η DIGEA».

    «¶λλωστε η DIGEA, είναι εταιρεία παρόχου δικτύου, που ρόλος της ειναι να μεταφέρει το σήμα των Τ/Σ σταθμών μέσω συχνοτήτων και να μην εκτελεί ανύπαρκτες αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    «Αν πραγματικά πιστεύει "ότι δεν είναι κράτος εν κράτει", θα έπρεπε επίσης να παίρνει πολύ σοβαρά, κρατικά έγγραφα που της κοινοποιούνται και δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους (επιστολή Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου) και να εξετάζει τους αντισυμβαλλόμενούς της εάν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου να συμβληθούν μαζί της. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι καμιά φορά "το να συναλλάσσεσαι με προϊόντα εγκλήματος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη νομική υπόσταση της ίδιας της εταιρείας, των μελών του ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ". Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει η DIGEA (γιατί της τα έχουμε γνωστοποιήσει) και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

    Για τους μη γνωρίζοντες, υπάρχει μία ακόμη επισήμανση: Θυμίζουμε οτι η DIGEA υπέγραψε σύμβαση με το SBC στις 31/7/14 καλύπτοντας από τότε, την εκπομπή του τηλεοπτικού μας σταθμού και τότε μας είχε ελέγξει πλήρως απο πλευράς νομιμότητας!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ειδικά η Επιτροπή των εργαζομένων του SBC κάνει λόγο για «σοκαριστική» απάντηση της DIGEA, η οποία «δημιουργεί και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με το χρόνο που διαδραματίζονται όλα αυτά. Ενώ η DIGEA ομολογεί ότι γνωρίζει το θέμα απο τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις ρίχνει «μαύρο» σε τηλεοπτικό σταθμό, στην καρδιά του καλοκαιριού, προφανώς για να είναι οι αντιδράσεις όσο το δυνατόν ήπιες; Γιατί δεν έκανε τη νόμιμη κίνηση - όπως υποστηρίζει - πριν από μήνες, και την κάνει εν μέσω θέρους; Για τους γνωρίζοντες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η θεση της DIGEA προκαλεί, αφού πέρα από τους νομικούς όρους η πραγματικότητα εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου ρίχνει «μαύρο» σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους, σε μία νύχτα και στην ταραχή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπεραμύνεται μιας εταιρείας ενός καταζητούμενου...Το ερώτημα ειναι αμείλικτο! Για ποιό λόγο ρισκάρει να εκτεθεί η DIGEA; Αν αύριο εμφανιστεί η εταιρεία του καταζητούμενου και θέλει να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα η DIGEA θα συνεργαστεί μαζι του; Θα δεχθεί να συνεργαστεί με έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος δεν εκπέμπει εδω και τρία χρόνια; Έχει δικαίωμα εκπομπής ενας σταθμός που δεν εκπέμπει για τόσο μεγάλο διάστημα; Στην περίπτωση που η δημόσια κατακραυγή για τις εξοργιστικές εξελίξεις δεν επιτρέψει ούτε στο φυγόδικο, αλλά ούτε και στο SBC των εργαζομένων να εκπέμψουν, αυτοί που χάνουν δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι; Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Η ανεργία των εργαζόμενων του οικονομικού καναλιού, εάν το καναλι δεν λειτουργήσει άμεσα, έχει ένα όνομα: DIGEA».

    «Στην Ελλαδα του 2015, προφανώς κάποιοι απο την μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ φαίνεται οτι διαλέγουν την αναταραχή για να διαιωνίσουν την ανομία, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε βάρος του «αδύναμου κρίκου» επιδεικνύοντας την όποια δύναμή τους, ενόψει της «εν εξελίξει» ρήξης με την κυβέρνηση (βλέπετε μήνυση υπουργού Χ.Σπίρτζη).

    Σύντομα θα καταλάβουν ότι έκαναν κολοσσιαίο λάθος», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο SBC και προσθέτουν:

    «Θυμίζουμε μία απο τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του SBC:

    Απαιτούμε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

    Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)».

    «Αν η μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ νομίζει οτι η Ελλάδα ειναι «Κολομβία», ας διαβάσει πολλες φορές τις δυο παραπάνω παραγράφους!

    Τις επόμενες ημέρες ο λόγος ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Κυβέρνηση για κάθαρση! Επειδή η δικαιοσύνη ειναι ανεξάρτητη, οι εργαζόμενοι απαιτούν απο την Κυβέρνηση άμεσες κινήσεις ΤΩΡΑ (ο αρμόδιος υπουργος για τη διαφθορά Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργος Επικρατείας Νίκος Παππάς έχουν τον λόγο).

    Ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλεια του μεσα σε ένα βραδυ και που αισθάνεται και αδικημένος, θεωρεί οτι έχει μόνο δύο συμμάχους: Το Δίκαιο και το Νόμο!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό SBCγια το «μαύρο» που επέβαλε η DIGEA

    [06] «O πρωθυπουργός να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει»

    «O κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει, να πάρει ευθύνες και να δώσει λύσεις» τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός «δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύση στα καυτά ζητήματα του τόπου».

    Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «ο κ. Τσίπρας δείχνει να κινείται περισσότερο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ζητήματα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά που απασχολούν όλους τους Έλληνες και αφορούν τη χώρα» ενώ, όπως επισημαίνει οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα ήταν λύση. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

    Πάντως όσον αφορά την υπόθεση Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ τη χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή τονίζοντας πως το κόμμα θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει για να πέσει φως στην υπόθεση.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο χωρίς βαρονίες, όπως λέει και τονίζοντας πως η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη όπως την όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως περιγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη.

    [07] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα, MVP o Χαραλαμπόπουλος

    Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα, δεδομένης της ηλικίας των παικτών, η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό», όπως εξελίχθηκε, επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια! Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

    Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά από ένα ανοργάνωτο σε άμυνα και επίθεση πρώτο ημίχρονο, βρήκαν ρυθμό στο δεύτερο και επέστρεψαν από το -14! Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής το «καθαρό μυαλό» της ελληνικής επίθεσης από το τζάμπολ της αναμέτρησης και MVP της διοργάνωσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με 23 πόντους (7π. στο 4ο δεκ.) και 4/4 βολές στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα! ¶ξιος συμπαραστάτης του και σήμερα ο Γιώργος Παπαγιάννης των διαδοχικών νταμπλ νταμπλ, με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ! Καθοριστικά και τα 2 τρίποντα του Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς (8π., όλους στο 4ο δεκ.) στον επίλογο του αγώνα, με το δεύτερο να δίνει το προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά στο 37΄ (57-54)!

    Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 20:32:21 UTC