Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, που εισέρχεται στην Τουρκία
  • [02] Δέκα χιλιάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια
  • [03] Αναχώρησε απροσδόκητα από την Κυανή Ακτή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
  • [04] Ο Ομπάμα απαιτεί μεγάλη μείωση εκπομπών από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
  • [05] Νέα επεμβατική μέθοδος δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης
  • [06] Ματαιώσεις δρομολογίων σήμερα σε προαστιακό και τρένα
  • [07] Σώοι εντοπίστηκαν δύο άνδρες μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου που έπεσαν στη θάλασσα
  • [08] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [09] Πού οδεύουν οι νέοι Έλληνες ποιητές
  • [10] Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου
  • [11] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA
  • [12] Πειραματικό τεστ ούρων για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος

  • [01] Έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, που εισέρχεται στην Τουρκία

    Η τουρκική εταιρεία διαχείρισης αγωγών φυσικού αερίου BOTAS και η ρωσική Gazprom κατέληξαν σε συμφωνία για έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, εντός του συστήματος των αγωγών φυσικού αερίου στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

    Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε ανακοινώσει, τον Φεβρουάριο, αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα διακινούνταν από τον Μάρτιο και μετά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει ακόμη επίσημη συμφωνία.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα ρύθμιζε ανάλογα τη θέση της, για τη χορήγηση της αύξησης ή μη σε συνάρτηση με την απόφαση της Τουρκίας για τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, ώστε μέσω Ελλάδας και άλλων βαλκανικών χωρών, να έχει τελική έξοδο στην Ευρώπη.

    [02] Δέκα χιλιάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

    Περί τις δέκα χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν αγώνα με δεκάδες πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της, και οι οποίες έχουν προκάλεσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

    Ο οργανισμός πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι οι χιλιάδες κεραυνοί που έχουν πέσει από την Πέμπτη έχουν προκαλέσει εκατοντάδες μικρές πυρκαγιές, ενώ για σήμερα υπάρχει πρόβλεψη για νέες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές, με πολλούς κεραυνούς και χαμηλή βροχόπτωση.

    Περί τους 8.500 πυροσβέστες, από την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Κολοράντο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 21 τεράστιες πυρκαγιές. Η μεγαλύτερη από αυτές, στην κομητεία του Λέικ, που ονομάσθηκε «Rocky Fire» και έχει κατακάψει έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την Τετάρτη, δεν έχει περιορισθεί παρά κατά 5%. Η επέκτασή της χαρακτηρίζεται «εκρηκτική», αφού κατέστρεψε έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε πέντε ώρες, παρά την απουσία ανέμων, εξαιτίας της ξηρασίας και της θερμοκρασίας που υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι στην κομητεία του Λέικ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 5.000 κατοικίες απειλούνται, 24 από αυτές καταστράφηκαν.

    Η πυρκαγιά «Fork Complex», που περιλαμβάνει πολλές εστίες που προκλήθηκαν από κεραυνούς, έχει καταστρέψει έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.Συνολικά, έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από τις 21 πυρκαγιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [03] Αναχώρησε απροσδόκητα από την Κυανή Ακτή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

    Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ εγκατέλειψε, απροσδόκητα, χθες την εξοχική του κατοικία στην Κυανή Ακτή και οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η δημόσια πλαζ που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία και είχε κλείσει για το κοινό για λόγους ασφαλείας προκαλώντας κατακραυγή, θα ανοίξει και πάλι σήμερα.

    Αφού πέρασε οκτώ ημέρες διακοπών στη βασιλική βίλα του Γκολφ-Ζουάν στην κοινότητα Βαλορίς, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επιβιβάσθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Νίκαιας σε πτήση με προορισμό την Ταγγέρη στο Μαρόκο.Αρχικά η παραμονή του στην Κυανή Ακτή είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.Μαζί του αναχώρησε από τις κατοικίες της Κρουαζέτ μεγάλο μέρος, έως και τα δύο τρίτα, της ακολουθίας του που αριθμεί περί τα χίλια άτομα.

    Το κλείσιμο της πλαζ προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας, η οποία επρόκειτο να επιδοθεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη στις 4 Αυγούστου από τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ζαν-Νοέλ Φαλκού, που είχε και την πρωτοβουλία.

    [04] Ο Ομπάμα απαιτεί μεγάλη μείωση εκπομπών από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή σήμερα τον πρώτο κανονισμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή ποτέ για μείωση των εκπομπών άνθρακα σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ένα σχέδιο εναντίον του οποίου οι βιομήχανοι του άνθρακα και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι θα πολεμήσουν δικαστικώς.

    Σε ένα ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το «Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας» του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα μειώσει τις εκπομπές κατά 32% το 2030, από τα επίπεδα του 2005. Το σχέδιο μειώνει εκπομπές κατά 9% περισσότερο από το περσινό προσχέδιο, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, αλλά δίνει στις πολιτείες περιθώριο δύο παραπάνω ετών για να θέσουν τις μειώσεις σε εφαρμογή.

    [05] Νέα επεμβατική μέθοδος δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης

    Η απονεύρωση του νεφρού, μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος γεννά ελπίδες για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης, η οποία ευθύνεται για 7,6 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως. Για την νέα μέθοδο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 3,5 χρόνια μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α Κωνσταντίνος Τσιούφης

    Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί την κύρια αιτία καρδιαγγειακής θνητότητας και νοσηρότητας παγκοσμίως. Το 54% των εγκεφαλικών επεισοδίων και το 47% της ισχαιμικής καρδιακής νόσου οφείλονται στην αυξημένη αρτηριακή πίεση. Στην Ελλάδα περίπου το 30% του ενήλικου πληθυσμού είναι υπερτασικοί. Σύμφωνα με τον κ. Τσιούφη η επίτευξη έστω και μέτριας μείωσης των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. «Σήμερα, η θεραπευτική αντιμετώπιση της υπέρτασης βασίζεται στο συνδυασμό τροποποίησης του τρόπου ζωής, (περιορισμός πρόσληψης άλατος, μείωση σωματικού βάρους και επαρκή φυσική δραστηριότητα) και στη χορήγηση αντιυπερτασικών φαρμάκων. Ωστόσο, τα ποσοστά ελέγχου της υπέρτασης παραμένουν ακόμα σχετικά χαμηλά και ένα ποσοστό ασθενών πάσχει από ανθεκτική υπέρταση» .

    [06] Ματαιώσεις δρομολογίων σήμερα σε προαστιακό και τρένα

    Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης (07:18 και 10:18) και Θεσσαλονίκης - Αθήνας (05:13, 07:04 και 10:04).

    Επιπλέον για το διάστημα αυτό (10:00 - 15:00) θα ματαιωθούν δρομολόγια τρένων στις γραμμές :

    1.Αθηνών -Καλαμπάκας- Αθηνών

    2. Αλεξανδρούπολης-Δικαιών -Αλεξανδρούπολης

    3. Θεσσαλονίκης-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης

    4. Λάρισας-Βόλου-Λάρισας

    5 . Λειανοκλαδίου - Λαμίας -Στυλίδα - Λειανοκλαδίου

    6. Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού

    7. Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου

    Επίσης, θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, της Πάτρας και Λάρισας - Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.

    Τέλος,δεν θα γίνεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, μεταξύ των ωρών 13:00 - 15:00.

    [07] Σώοι εντοπίστηκαν δύο άνδρες μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου που έπεσαν στη θάλασσα

    Στο αστυνομικό τμήμα στα Κουφονήσια, παραδόθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού Basel S5 που υπό αδιευκρίνιστη αιτία έπεσαν τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Νάξου, ενώ για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε το λιμενικό σώμα και η πολεμική αεροπορία.

    Το πλοίο με σημαία PALAU ήταν άφορτο με 10 πλήρωμα (7 Σύροι και 3 Αιγύπτιοι) και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Αλβανίας, με προορισμό την Τουρκία.

    Τα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, αφού κολύμπησαν, κατάφεραν και βγήκαν σώοι μόνοι τους στα Κουφονήσια, ενώ για τον εντοπισμό τους στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και παραπλέοντα πλοία.

    [08] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

    Οι γιατροί ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης , όπως λένε με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

    [09] Πού οδεύουν οι νέοι Έλληνες ποιητές

    Στην αυγή του καινούργιου αιώνα πολλοί πίστεψαν πως η ποίηση είχε αρχίσει να αποχωρεί από την ελληνική λογοτεχνική παραγωγή. Ήταν η εποχή της κυριαρχίας του μυθιστορήματος, που έτεινε να υποσκελίσει όχι μόνο την ποίηση, αλλά και το διήγημα. Τα χρόνια πέρασαν και η ελληνική κοινωνία βρέθηκε ανάμεσα σε τρομακτικές συμπληγάδες. Η ποίηση, όμως, όχι μόνο δεν υποχώρησε τελικά, αλλά και σήκωσε το ανάστημά της προκειμένου να διαγράψει μια καινούργια πορεία καθώς στους κόλπους της εμφανίστηκαν πολλές και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους νέες φωνές. Ποια είναι μετά από όλα αυτά η ταυτότητα των νέων ποιητών σήμερα; Τι ακριβώς επιζητούν με τα βιβλία τους και πώς ανταποκρίνονται στα μηνύματα των καιρών; Κι ακόμα, ποιο θεωρούν πως είναι το στίγμα τους, το δικό τους και των άλλων;

    Η Άννα Γρίβα είναι γεννημένη το 1985, έχει σπουδάσει ελληνική φιλολογία και στο ενεργητικό της εγγράφονται, από το 2010 που ξεκίνησε, τρεις ποιητικές συλλογές. «Θεωρώ», λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ότι οι νέοι ποιητές έχουν ένα στίγμα στο οποίο μπορούν να περιληφθούν όλοι. Σε σχέση με άλλες εποχές, διακρίνω μια μεγαλύτερη απόκλιση αναζητήσεων ανάμεσα στους δημιουργούς, πράγμα που πηγάζει και από τις επιρροές των διαφορετικών αναγνωσμάτων και πνευματικών ερεθισμάτων.

    [10] Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo Μιλάνου

    Παρέμβαση Ν. Ξυδάκη στην συνάντηση για την προστασία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς στην Expo του Μιλάνου

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης εκπροσώπησε την χώρα μας στην διεθνή συνάντηση «ο Πολιτισμός ως μέσο διαλόγου μεταξύ των λαών», με την συμμετοχή ογδόντα τριών χωρών, η οποία διοργανώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στους χώρους της διεθνούς έκθεσης του Μιλάνου Expo 2015.

    «Η πολιτιστική κληρονομιά, τόνισε ο κ.Ξυδάκης, ήταν πάντα βασικής σημασίας για την ταυτότητα της χώρας μου. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε μελλοντική προσπάθεια οικοδόμησης ειρηνικής συνύπαρξης με συγκεκριμένους στόχους».

    Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της προώθησης συνεργασιών για τον περιορισμό των ζημιών σε βάρος ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, ζήτησε να ληφθούν υπόψη τα ευάλωτα σημεία κάθε χώρου και μνημείου, αλλά και περαιτέρω έρευνα για να εκπονηθούν κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θεωρώντας σημαντική και την βοήθεια νέων τεχνολογιών χαμηλού κόστους.

    Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην διεθνή αυτή συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο της Expo 2015 του Μιλάνου, η οποία είναι αφιερωμένη στην διατροφή. Την διεθνή αυτή έκθεση έχουν επισκεφθεί, μέσα σε τρεις μήνες, πάνω από δέκα εκατομμύρια ιταλοί και ξένοι πολίτες.

    [11] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA

    Με κοινή ανακοίνωση τους, το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA τονίζοντας ότι «όχι μόνο ψεύδεται στο ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΣΡ για το SBC, αλλά και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας περί "ρυθμιστή του φάσματος των συχνοτήτων" ως μη ώφειλε!»

    «Στη βιασύνη της δε, να προλάβει τις εντυπώσεις δεν πρόσεξε(!!!) οτι οι δύο αποφάσεις που επικαλείται, είναι απορριπτικές για το SUNNY CHANNEL αλλά επιμένει να θεωρεί την αυθαιρεσία της ως νόμιμη ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει εξετάσει τη νομιμότητα της λειτουργίας και του αιτήματος της εταιρείας του καταζητούμενου Κυριακίδη. Την ίδια ώρα, η DIGEA προσπαθεί να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι αυτό της το ζητά ο εκκαθαριστής τον οποίο η νύφη του Κυριακίδη έχει ουσιαστικά διορίσει!!! Ας δεχτούμε οτι τα παραπάνω δικαιολογούνται λόγω της θερινής... ραστώνης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Το SBC και οι εργαζόμενοι του σημειώνουν ακόμη οτι «στις αποφάσεις του ΕΣΡ πουθενά δεν διατάσσεται η διακοπή λειτουργίας του Τ/Σ SBC».

    Διευκρινίζεται επίσης ότι «ο πρώην Τ/Σ SUNNY, ιδιοκτησίας του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση από τις 5/2/13» και προστίθεται ότι «θα έπρεπε αυτά να τα έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν της η DIGEA διότι ο σταθμός για να μεταβεί στην ψηφιακή συχνότητα μέσω του παρόχου θα έπρεπε να εκπέμπει στις 31/8/13 βάσει νόμου, κάτι το οποίο γνωριζει σαφώς η DIGEA. Αντίθετα, κατά τον κρίσιμο χρονο, μόνο το SBC εξέπεμπε και πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου και για τους λόγους αυτούς, υπέγραψε σύμβαση μαζι του η DIGEA».

    «Άλλωστε η DIGEA, είναι εταιρεία παρόχου δικτύου, που ρόλος της ειναι να μεταφέρει το σήμα των Τ/Σ σταθμών μέσω συχνοτήτων και να μην εκτελεί ανύπαρκτες αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    «Αν πραγματικά πιστεύει "ότι δεν είναι κράτος εν κράτει", θα έπρεπε επίσης να παίρνει πολύ σοβαρά, κρατικά έγγραφα που της κοινοποιούνται και δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους (επιστολή Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου) και να εξετάζει τους αντισυμβαλλόμενούς της εάν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου να συμβληθούν μαζί της. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι καμιά φορά "το να συναλλάσσεσαι με προϊόντα εγκλήματος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη νομική υπόσταση της ίδιας της εταιρείας, των μελών του ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ". Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει η DIGEA (γιατί της τα έχουμε γνωστοποιήσει) και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

    Για τους μη γνωρίζοντες, υπάρχει μία ακόμη επισήμανση: Θυμίζουμε οτι η DIGEA υπέγραψε σύμβαση με το SBC στις 31/7/14 καλύπτοντας από τότε, την εκπομπή του τηλεοπτικού μας σταθμού και τότε μας είχε ελέγξει πλήρως απο πλευράς νομιμότητας!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ειδικά η Επιτροπή των εργαζομένων του SBC κάνει λόγο για «σοκαριστική» απάντηση της DIGEA, η οποία «δημιουργεί και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με το χρόνο που διαδραματίζονται όλα αυτά. Ενώ η DIGEA ομολογεί ότι γνωρίζει το θέμα απο τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις ρίχνει «μαύρο» σε τηλεοπτικό σταθμό, στην καρδιά του καλοκαιριού, προφανώς για να είναι οι αντιδράσεις όσο το δυνατόν ήπιες; Γιατί δεν έκανε τη νόμιμη κίνηση - όπως υποστηρίζει - πριν από μήνες, και την κάνει εν μέσω θέρους; Για τους γνωρίζοντες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η θεση της DIGEA προκαλεί, αφού πέρα από τους νομικούς όρους η πραγματικότητα εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου ρίχνει «μαύρο» σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους, σε μία νύχτα και στην ταραχή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπεραμύνεται μιας εταιρείας ενός καταζητούμενου...Το ερώτημα ειναι αμείλικτο! Για ποιό λόγο ρισκάρει να εκτεθεί η DIGEA; Αν αύριο εμφανιστεί η εταιρεία του καταζητούμενου και θέλει να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα η DIGEA θα συνεργαστεί μαζι του; Θα δεχθεί να συνεργαστεί με έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος δεν εκπέμπει εδω και τρία χρόνια; Έχει δικαίωμα εκπομπής ενας σταθμός που δεν εκπέμπει για τόσο μεγάλο διάστημα; Στην περίπτωση που η δημόσια κατακραυγή για τις εξοργιστικές εξελίξεις δεν επιτρέψει ούτε στο φυγόδικο, αλλά ούτε και στο SBC των εργαζομένων να εκπέμψουν, αυτοί που χάνουν δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι; Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Η ανεργία των εργαζόμενων του οικονομικού καναλιού, εάν το καναλι δεν λειτουργήσει άμεσα, έχει ένα όνομα: DIGEA».

    «Στην Ελλαδα του 2015, προφανώς κάποιοι απο την μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ φαίνεται οτι διαλέγουν την αναταραχή για να διαιωνίσουν την ανομία, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε βάρος του «αδύναμου κρίκου» επιδεικνύοντας την όποια δύναμή τους, ενόψει της «εν εξελίξει» ρήξης με την κυβέρνηση (βλέπετε μήνυση υπουργού Χ.Σπίρτζη).

    Σύντομα θα καταλάβουν ότι έκαναν κολοσσιαίο λάθος», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο SBC και προσθέτουν:

    «Θυμίζουμε μία απο τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του SBC:

    Απαιτούμε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

    Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)».

    «Αν η μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ νομίζει οτι η Ελλάδα ειναι «Κολομβία», ας διαβάσει πολλες φορές τις δυο παραπάνω παραγράφους!

    Τις επόμενες ημέρες ο λόγος ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Κυβέρνηση για κάθαρση! Επειδή η δικαιοσύνη ειναι ανεξάρτητη, οι εργαζόμενοι απαιτούν απο την Κυβέρνηση άμεσες κινήσεις ΤΩΡΑ (ο αρμόδιος υπουργος για τη διαφθορά Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργος Επικρατείας Νίκος Παππάς έχουν τον λόγο).

    Ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλεια του μεσα σε ένα βραδυ και που αισθάνεται και αδικημένος, θεωρεί οτι έχει μόνο δύο συμμάχους: Το Δίκαιο και το Νόμο!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό SBCγια το «μαύρο» που επέβαλε η DIGEA

    [12] Πειραματικό τεστ ούρων για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος

    'Αλλη μια επιστημονική έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την υγεία, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ως έφηβες ασκούνταν, όταν μεγαλώνουν, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο και, γενικότερα, να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

    Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Κίνα, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής Σάρα Νασούτα του Κέντρου Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Ρrevention», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 75.000 γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών. Από αυτές, στη διάρκεια 13 ετών, πέθαναν οι 5.282, εκ των οποίων οι 2.375 από καρκίνο και οι 1.620 από καρδιαγγγειακά επεισόδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 6:32:26 UTC