Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα τον Ιούλιο
  • [02] Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο μετά από πέντε εβδομάδες, -19,63% στις 12:05
  • [03] Φωτιά σε δασική έκταση στο Κερατσίνι
  • [04] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα, MVP o Χαραλαμπόπουλος

  • [01] Συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα τον Ιούλιο

    Στις 30,2 μονάδες έκλεισε ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers' Index ? PMI) ?μέγεθος το οποίο δίνει τη γενική εικόνα των επιχειρησιακών συνθηκών? σημαντικά ασθενέστερος από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων και στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε όλη την ιστορία της έρευνας.

    Σύμφωνα με την έρευνα της Markit, συρρίκνωση-ρεκόρ καταγράφηκε σε όλες περίπου τις μεταβλητές που εξετάζονται από την έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών, της απασχόλησης και των αποθεμάτων. Οι χρόνοι παράδοσης προμηθειών επιμηκύνθηκαν εξίσου με ρυθμό-ρεκόρ.

    Η εντονότερη υποχώρηση της παραγωγής καταγράφηκε στον τομέα παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, ενώ υπήρξε επίσης έντονη συρρίκνωση στην παραγωγή ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών. Η πρόσφατη μείωση της παραγωγής ήταν η έβδομη σε ισάριθμους συνεχείς μήνες.

    Διττή ήταν η κύρια αιτία της συρρίκνωσης της παραγωγής: αφενός οι απαιτήσεις παραγωγής περιορίστηκαν καθώς οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατακόρυφα, και αφετέρου οι κατασκευαστές αντιμετώπισαν δυσκολίες στην αγορά υλικών και ημικατεργασμένων αγαθών για τη χρησιμοποίησή τους στην παραγωγική διαδικασία.

    [02] Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο μετά από πέντε εβδομάδες, -19,63% στις 12:05

    Δραματική υποχώρηση συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, μετά από πέντε εβδομάδες που έμεινε κλειστό το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω των Capital controls, με την αγορά να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012.

    Η αγορά αποτιμά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται κυρίως στο χώρο των τραπεζών οι μετοχές των οποίων κινούνται στο κατώτατο όριο διακύμανσης.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:00 διαμορφώνεται στις 641,00 μονάδες σημειώνοντας πτώση 19,63%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 615,08 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 22,88%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,55 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς παρουσιάζεται μειωμένη κατά περίπου 10 δισ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 19,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 21,25%.

    Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (-29,92%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,85%), της Υγείας (-29,80%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-27,20%).

    Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά είναι το γεγονός ότι μόλις μία μετοχή καταγράφει άνοδο, η μετοχή της Κορδέλου (+4,76%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής (-30,00%), της Πειραιώς (-30,00%), της Attica Bank(-30,00%), της ΕΥΔΑΠ(-29,97%) και της ΕΧΑΕ (-29,96%).

    [03] Φωτιά σε δασική έκταση στο Κερατσίνι

    Φωτιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου Αττικής.

    Από τη Φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες ενώ στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 11 οχήματα με 25 πυροσβέστες.

    [04] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα, MVP o Χαραλαμπόπουλος

    Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα, δεδομένης της ηλικίας των παικτών, η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό», όπως εξελίχθηκε, επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια! Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

    Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά από ένα ανοργάνωτο σε άμυνα και επίθεση πρώτο ημίχρονο, βρήκαν ρυθμό στο δεύτερο και επέστρεψαν από το -14! Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής το «καθαρό μυαλό» της ελληνικής επίθεσης από το τζάμπολ της αναμέτρησης και MVP της διοργάνωσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με 23 πόντους (7π. στο 4ο δεκ.) και 4/4 βολές στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα! ¶ξιος συμπαραστάτης του και σήμερα ο Γιώργος Παπαγιάννης των διαδοχικών νταμπλ νταμπλ, με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ! Καθοριστικά και τα 2 τρίποντα του Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς (8π., όλους στο 4ο δεκ.) στον επίλογο του αγώνα, με το δεύτερο να δίνει το προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά στο 37΄ (57-54)! Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61.

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

    Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων μπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο σήμερα «μας κάνει υπερήφανους» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την εθνική ομάδα, ο κ. Παυλόπουλος είπε, «Η μεγάλη ευρωπαϊκή σας κατάκτηση και διάκριση μας κάνει υπερήφανους. Πέραν τούτου παραδίδει σ? όλους μας ένα διπλό, τουλάχιστον, δίδαγμα: Πρώτον, το δίδαγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς, πολύ πέρα και από τα σύνορα της Χώρας μας. Και, δεύτερον, το δίδαγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε οι Έλληνες, μεσ? από την συνεπή συλλογική προσπάθεια και την συνακόλουθη ενότητα, μπροστά σε μεγάλους εθνικούς στόχους».

    Συγχαρητήρια δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα

    «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ από την Εθνική Εφήβων.

    «Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στο στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές», και κατέληξε στην δήλωσή του «η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ».

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ACTION IMAGES/ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 10:32:57 UTC