Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας
  • [02] Χρ. Σταϊκούρας: Επιστροφή της οικονομίας στα πρωτογενή ελλείμματα και στην ύφεση
  • [03] Αλ. Τσίπρας - Φρ. Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου
  • [04] Πάνω από 223.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία από τις αρχές του έτους
  • [05] Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίσθηκαν στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν
  • [06] Άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν οι φαρμακοποιοί
  • [07] Κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό την Παρασκευή
  • [08] Εγκαινιάστηκε η νέα Διώρυγα του Σουέζ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας

    Την ανάγκη για ενότητα εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στη Σάμο, κατά την τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, στην Πλατεία Πυθαγορείου (παλιό Δημαρχείο). Υπογράμμισε, επίσης, τη δέσμευσή του να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις, θεσμικές και σωματικές, «ώστε η Ελλάδα, στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό της ρόλο ως ακραίο όριο και οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, όπως διαμορφώθηκαν σταδιακώς από την ανεκτίμητη, πνευματική και θεσμική, κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας και των Προγόνων μας».

    «Με ιερή συγκίνηση αλλά και ανυπόκριτη ταπεινότητα δέχομαι τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Σάμου. Πως, άλλωστε, τα αισθήματά μου θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά όταν έχω πλήρη συναίσθηση ότι σ? αυτόν τον Τόπο, στην Σάμο, ηχούν ακόμη τα βήματα της Ιστορίας. Κι όχι μόνο της δικής μας ιστορίας, μα της παγκόσμιας ιστορίας καθώς κι εκείνης του πολιτισμού εν γένει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

    [02] Χρ. Σταϊκούρας: Επιστροφή της οικονομίας στα πρωτογενή ελλείμματα και στην ύφεση

    Αποσταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας το 1ο εξάμηνο του 2015, διαπιστώνει η ΝΔ με βάση την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

    Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η οικονομία επέστρεψε σε πρωτογενή ελλείμματα και εκτιμά ότι είναι ανέφικτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ φέτος, παρά τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας ύψους 8 δις ευρώ τη διετία 2015-16. Επ'αυτού σημειώνει ότι τα φορολογικά έσοδα αυτό το εξάμηνο παρουσιάζουν υστέρηση 2,4 δις ευρώ από τους στόχους, ότι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίζουν από το Μάρτιο πρωτογενή ελλείμματα που διευρύνονται υπερβαίνοντας το 1 δις ευρώ, και ότι η «εσωτερική στάση πληρωμών» ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

    Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση μετά την ανάκαμψη του 0,8% το 2014 και προβλέπεται να παραμείνει σε ύφεση και το 2016.

    [03] Αλ. Τσίπρας - Φρ. Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου

    Σειδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

    Οι δύο ηγέτεςσυμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου .

    Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

    [04] Πάνω από 223.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία από τις αρχές του έτους

    Περίπου 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR).

    Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει ότι έχουν καταμετρηθεί 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

    Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοούνται ακόμη. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα θύματα και οι αγνοούμενοι από την τελευταία ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λιβύης.

    [05] Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίσθηκαν στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν

    Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα μαλαίων εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. "Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές", είπε.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ είχε ανακοινώσει ότι το πτερύγιο αεροσκάφους που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του νησιού ανήκει στο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξεφανίσθηκε εδώ και 17 μήνες μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

    [06] Άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν οι φαρμακοποιοί

    Με άρση της πίστωσης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μέσα στον Αύγουστο, απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ), εάν ο Οργανισμός δεν προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση των οφειλομένων.

    Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον «εμπαιγμό», όπως αναφέρει «που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων και σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις «η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων ... λοξοδρόμησε».

    Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί , πολλές φορές έχουν «προειδοποιήσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ». Επί μήνες, σημειώνουν πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας «σταγόνες ρευστότητας» που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς. Είναι στο χέρι τους», αναφέρουν για «να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».

    [07] Κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό την Παρασκευή

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προεδρεύσει αύριο, Παρασκευή σε κυβερνητική σύσκεψη για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.

    Η σύσκεψη θα γίνει στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στις 12:15.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν επίσης μέρος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα

    [08] Εγκαινιάστηκε η νέα Διώρυγα του Σουέζ

    Σε μια φαντασμαγορική τελετή, παρουσία πολλών ξένων ηγετών μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Ελλάδας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εγκαινίασε σήμερα τη νέα Διώρυγα του Σουέζ, που πιστεύεται ότι θα δώσει ανάσες ανάκαμψης στη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας του.

    Στην ομιλία των εγκαινίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του θα νικήσει την τρομοκρατία. Στη συνέχεια υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πρώτο εμπορικό σκάφος που μπήκε στη νέα διώρυγα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 August 2015 - 18:32:25 UTC