Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας - Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου
  • [02] Πρόσθετη ρευστότητα για διευκόλυνση των συναλλαγών στις τράπεζες

  • [01] Τσίπρας - Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου

    Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου και οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου, συμφώνησαν οπρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντηση που είχαν στην Ισμαηλία της Αιγύπτου.

    Η συνάντηση έγινε σειδιαίτερα θερμό κλίμα , στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

    Επίσης οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

    Θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια, συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

    Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

    Συνάντηση με Ντ. Μεντβέντεφ

    Σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του Έλληνα υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.

    Τέλος επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

    Συνάντηση με τον Μαχμούτ Αμπάς

    Την πρώτη του συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα, είχε σήμερα στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

    [02] Πρόσθετη ρευστότητα για διευκόλυνση των συναλλαγών στις τράπεζες

    Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, ότι κατά το διάστημα ισχύος της Τραπεζικής Αργίας και των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων, έχουν υποβληθεί έως και τις 29.07.2015 από τα Πιστωτικά Ιδρύματα προς την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών 6.798 αιτήματα, εκ των οποίων 4.297 έχουν εγκριθεί και 124 έχουν απορριφθεί, ενώ 1.525 αιτήματα αφορούν συναλλαγές κάτω των 100.000 ευρώ, οι οποίες εξετάζονται και αξιολογούνται απευθείας από τα Πιστωτικά Ιδρύματα, βάσει της υπ' αριθ. 664/21.07.2015 απόφασης της Επιτροπής.

    Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 29.06.2015 έως και 29.07.2015, έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και από τις Υποεπιτροπές των Π.Ι. συναλλαγές που αγγίζουν περίπου το 50% του συνολικού ύψους συναλλαγών για το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

    Επίσης, με την υπ' αριθ. 757/30.07.2015 Απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών δίδεται πλέον η δυνατότητα στα Π.Ι. να εξετάζουν αιτήματα ποσού έως 150.000 ευρώ βάσει της προηγούμενης συναλλακτικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, με συνολικό ημερήσιο εγκριτικό όριο 22 εκατ. σε όλα τα Π.Ι., ενώ για ποσά έως και 5.000 ευρώ η διαδικασία απλοποιείται σημαντικά, ώστε να διευκολύνονται μεταξύ άλλων, οι νέοι επιχειρηματίες χωρίς προηγούμενη συναλλακτική δραστηριότητα.

    Με σκοπό την επιτάχυνση και διευκόλυνση των σχετικών διαδικασιών, δόθηκε στις συσταθείσες υποεπιτροπές των Π.Ι. πρόσθετη ρευστότητα ύψους 59 εκατ. ευρώ ώστε να εξετασθούν κατά προτεραιότητα τα αιτήματα αξίας έως και 100.000 ευρώ, που υποβλήθηκαν στα Π.Ι. έως και 21.07.2015 και δεν έχουν εξετασθεί ακόμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 August 2015 - 4:32:13 UTC