Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων
  • [02] Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί τελεσιγράφου στην Ελλάδα για τους μετανάστες
  • [03] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [04] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στο δυτικό τμήμα της Ισπανίας
  • [05] Υπό κράτηση δύο εξτρεμιστές Ισραηλινοί μετά τον εμπρησμό σπιτιού Παλαιστινίων

  • [01] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στο news.makedonias.gr σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αποκάλεσε τους λαθρέμπορους καυσίμων «την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

    «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων» πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης σε όσα δημοσιοποίησε «ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών-εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση», προσθέτοντας «έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κ. Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του».

    [02] Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί τελεσιγράφου στην Ελλάδα για τους μετανάστες

    Δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στο οποίο αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των Θεσμών με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ, είχε ζητήσει η Ελλάδα να τακτοποιήσει πρώτα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προκειμένου να μπορέσει να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας, διέψευσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    «Το υπουργείο το απορρίπτει», επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και συνεχίζει μεταφέροντας ότι ο κ. Στέφεν υπενθύμισε στην τηλεδιάσκεψη ότι η Ελλάδα πρέπει, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκησή της και ότι αυτό πρέπει να ενσωματωθεί ανάλογα στο Μνημόνιο Συναντίληψης. Ο εκσυγχρονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει, «αυτονοήτως», όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο dpa.

    [03] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Σε εξέλιξη είναι η νέα συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

    Οι δύο πλευρές είχαν μαραθώνια συνάντηση χθες το απόγευμα που κράτησε περισσότερες από έξι ώρες και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις από τις δύο πλευρές.

    Νωρίτερα, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    [04] Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στο δυτικό τμήμα της Ισπανίας

    Οι νέες ενισχύσεις που εστάλησαν χθες επέτρεψαν να τεθεί σήμερα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που έχει καταστρέψει από την Πέμπτη σχεδόν 65.000 στρέμματα σε οροσειρά της δυτικής Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες επισήμαναν ωστόσο ότι υπάρχουν «κίνδυνοι αναζωπύρωσής της».

    Η Πορτογαλία απέστειλε περίπου 100 πυροσβέστες για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αυτής στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα, η οποία υπάρχουν υποψίες ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ενισχύσεις έσπευσαν επίσης και από τις γειτονικές περιοχές της Ανδαλουσίας και της Καστίλλης και Λεόν στην Ισπανία, επιπλέον της επέμβασης στρατιωτικών μονάδων.

    Σήμερα οι αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά σημείωσαν ότι υπάρχουν «κίνδυνοι αναζωπύρωσής της» στην οροσειρά Σιέρα ντε Γάτα, στην οποία και εκδηλώθηκε η φωτιά.

    Συνολικά περίπου 500 άνθρωποι εργάζονται για την κατάσβεσή της, υποστηριζόμενοι από 18 ελικόπτερα και 6 αμφίβια αεροπλάνα.

    Επίσης σε συνολικά 2.400 ανθρώπους επετράπη σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην περιοχή, ενώ οι δρόμοι που είχαν αποκλειστεί χθες ξανάνοιξαν σήμερα.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά «όλα φαίνεται να δείχνουν» ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Εξτρεμαδούρα, Γκιγέρμο Φερνάντεθ Βάρα.

    [05] Υπό κράτηση δύο εξτρεμιστές Ισραηλινοί μετά τον εμπρησμό σπιτιού Παλαιστινίων

    Δύο εξτρεμιστές Ισραηλινοί, που είχαν συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας, τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για έξι μήνες, οι οποίοι μπορούν να ανανεωθούν, ανεβάζοντας έτσι σε τρεις τους φανατικούς Εβραίους που έχουν τεθεί σε διοικητική κράτηση, μετά τον θάνατο ενός μωρού Παλαιστινίων, το οποίο κάηκε ζωντανό, και χθες και του πατέρα του από τον εμπρησμό του σπιτιού τους που αποδίδεται σε Εβραίους εξτρεμιστές.

    Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με αυτήν για την σύλληψη σήμερα πολλών υπόπτων σε επιδρομές που έγιναν από την ισραηλινή αστυνομία σε οικισμούς Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι ισραηλινές αρχές για τον εμπρησμό στις 31 Ιουλίου του σπιτιού μιας παλαιστινιακής οικογένειας στο χωριό Ντούμα, της Δυτικής Όχθης, κατά τον οποίο κάηκε ζωντανό το μωρό της οικογένειας, ενώ ο πατέρας του υπέκυψε μόλις χθες λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί.

    Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν σημειώνει ότι το μέτρο αυτό της διοικητικής κράτησης ελήφθη «για δύο εξτρεμιστές ακτιβιστές της Δεξιάς στο πλαίσιο της ανάμειξής τους σε δραστηριότητες μιας εξτρεμιστικής εβραϊκής οργάνωσης», αλλά δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 August 2015 - 14:32:13 UTC