Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων
  • [02] Παραμένει, με ορισμένες τροποποιήσεις, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Εντός Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων-φορολογικών δηλώσεων
  • [04] Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί τελεσιγράφου στην Ελλάδα για τους μετανάστες
  • [05] «Φτωχά» τα αποτελέσματα της πρόληψης του καρκίνου στην Ελλάδα
  • [06] Θανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη στον Έβρο
  • [07] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

  • [01] Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στο news.makedonias.gr σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αποκάλεσε τους λαθρέμπορους καυσίμων «την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

    «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων» πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης σε όσα δημοσιοποίησε «ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών-εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση», προσθέτοντας «έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κ. Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του».

    [02] Παραμένει, με ορισμένες τροποποιήσεις, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

    Παραμένει η ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, με ορισμένες τροποποιήσεις, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

    Ειδικότερα για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται από 3% σε 5%.

    Για τις οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ παραμένουν άτοκες υπό τρεις προϋποθέσεις.

    - να είναι οφειλές φυσικών προσώπων χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

    - ο οφειλέτης να μην έχει ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

    - ο οφειλέτης όταν μπήκε στην ρύθμιση, το χρέος του να μην ξεπερνούσε το 50% του ετήσιου εισοδήματός του.

    Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στην θέση της για δημιουργία φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Εντός Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων-φορολογικών δηλώσεων

    Στις αλλαγές που συζητά η κυβέρνηση σε σχέση με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή, αλλά και τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών, αναφέρεται σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Real News», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Ερωτηθείς από το «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή φορολογικών χρεών, ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνει ότι «πρέπει να δούμε παρεμβάσεις που ίσως το προηγούμενο διάστημα δεν είδαμε. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το χρέος του σε λιγότερο από τις 100 δόσεις, για ποιον λόγο να υπαχθεί σε αυτές;» και εξηγεί ότι υπάρχουν συζητήσεις με τους θεσμούς για το «πώς θα υπάρξουν έλεγχοι ώστε να δούμε ποιοι πρέπει να εντάσσονται και ποιοι όχι» με στόχο να επιβληθεί μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων. Απαντώντας για το ίδιο θέμα στη «Real News» ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ξαναδοθεί η ευκαιρία στους οφειλέτες για ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις.

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης αποκαλύπτει σε άλλο σημείο της συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ότι «εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η μεγάλη διασταύρωση που γίνεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ήδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας προκύπτουν χιλιάδες περιπτώσεις ανακόλουθων καταθέσεων σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις το διάστημα 2000-2012. Βρέθηκαν δηλαδή φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με καταθέσεις εκατομμυρίων, ενώ δήλωναν 60.000 ή 70.000 ετήσιο εισόδημα. Άπαντες με αυτόματο τρόπο θα κληθούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν αυτά τα χρήματα. Μιλάω για εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και λογαριασμούς.

    Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου Θέματος» σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία των εφοπλιστών, ο κ. Αλεξιάδης σημειώνει: «Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα. Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, εμείς θα χάσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, αλλά και πολύτιμα έσοδα». Προσθέτει δε ότι «οι όποιες μετατροπές στα θέματα φορολογίας θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου». Άλλωστε, μιλώντας στη «Real News» ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει: «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για τον αγροτικό αλλά και για τον τουριστικό και ναυτιλιακό τομέα οι όποιες φορολογικές αλλαγές να μην καταστρέψουν τη σπορά. Τώρα είναι η ώρα της σποράς. Θα έρθει και η ώρα του θερισμού».

    Αναφερόμενος στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ο κ. Αλεξιάδης λέει στη «Real News» ότι το υπουργείο εξετάζει μία σειρά από μέτρα, όπως το να κλείνουν οι εφορίες κάποιες ημέρες την εβδομάδα. «Θα είναι στις εφορίες οι εφοριακοί, θα εξυπηρετούν το κοινό σε ειδικές περιπτώσεις αλλά δεν θα είναι ανοιχτές για όλο το κοινό», εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Προσθέτει επίσης ότι εξετάζονται μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες στον χώρο των εφοριών για να ενισχυθούν, ότι θα επιταχυνθούν οι προσλήψεις που είναι σε εκκρεμότητα αλλά και ότι θα εφαρμοστεί δέσμη από μέτρα για να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού.

    Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ, λέει στη «Real News» ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν ο φόρος να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός», προσθέτοντας: «Αυτή την πρόταση καταθέσαμε στους θεσμούς και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος. Η πρώτη δόση θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία με τους θεσμούς».

    [04] Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τα περί τελεσιγράφου στην Ελλάδα για τους μετανάστες

    Δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στο οποίο αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των Θεσμών με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ, είχε ζητήσει η Ελλάδα να τακτοποιήσει πρώτα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προκειμένου να μπορέσει να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας, διέψευσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    «Το υπουργείο το απορρίπτει», επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και συνεχίζει μεταφέροντας ότι ο κ. Στέφεν υπενθύμισε στην τηλεδιάσκεψη ότι η Ελλάδα πρέπει, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκησή της και ότι αυτό πρέπει να ενσωματωθεί ανάλογα στο Μνημόνιο Συναντίληψης. Ο εκσυγχρονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει, «αυτονοήτως», όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο dpa.

    [05] «Φτωχά» τα αποτελέσματα της πρόληψης του καρκίνου στην Ελλάδα

    Ξεκινάει το Σεπτέμβριο ο διάλογος για το σχεδιασμό Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου και το υπουργείο Υγείας καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας να καταθέσουν προτάσεις. «Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής, όπως είναι ο καρκίνος, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

    Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στη χώρα μας παρατηρείται αυξητική τάση στους θανάτους από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με πρώτη αιτία θανάτου τον καρκίνο του πνεύμονα, σε άνδρες και γυναίκες και ακολουθούν του προστάτη και του παχέος εντέρου, για άνδρες και του μαστού και του παχέος εντέρου για γυναίκες.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας επισημαίνει σε όλους τους τόνους τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ωστόσο τα αποτελέσματα, έως σήμερα είναι «φτωχά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, Δημήτρης Καραμανώλης, καθώς δεν έχει γίνει κάτι οργανωμένο προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ καταγράφεται και έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών.

    Ο προληπτικός έλεγχος αφορά κατά κανόνα άτομα ασυμπτωματικά και ο κ. Καραμανώλης επισημαίνει την αναγκαιότητα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του παχέους εντέρου στον γενικό πληθυσμό άνω των 50 ετών. Ο προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού περιλαμβάνει κολονοσκόπηση κάθε 10 χρόνια, εάν δεν υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, μέχρι την ηλικία των 75 ετών.

    [06] Θανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη στον Έβρο

    Στρατιώτης που υπηρετούσε σε μονάδα της 3ΗΣ Μ/Κ Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ» τραυματίσθηκε θανάσιμα, σήμερα το μεσημέρι, με το υπηρεσιακό του όπλο ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού, ανακοίνωσε το ΓΕΣ.

    Ο συνθήκες και τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού διερευνώνται αρμοδίως. Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του.

    [07] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι αύριο βράδυ ή την Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

    Η συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς έχει ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

    Νωρίτερα, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 August 2015 - 18:32:14 UTC