Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Κυρίαρχος ρυθμιστής του πολιτικού παιχνιδιού ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Γ. Σταθάκης: Αλλάζει η στόχευση στην υλοποίηση των δημόσιων έργων
  • [03] «Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και συνεργασία με τον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό»
  • [04] Μ. Φράτσερ: Eλάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του τρέχοντος έτους
  • [05] Στις 694,22 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 1,53%
  • [06] Η Κομισιόν έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό
  • [07] Από το ψυχόδραμα στην ηρεμία, γράφει η γαλλική Le Monde για τη συμφωνία Αθήνας-πιστωτών
  • [08] Κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε να τηρηθεί σε τρεις πόλεις της Συρίας
  • [09] Ομαλοποιείται η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη συμφωνία, παρά τα εμπόδια που βάζουν κάποιοι
  • [11] Β. Αποστόλου: Εκ των πραγμάτων θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές
  • [12] Δραματικές οι επιπτώσεις σε μεσαία και μικρά ιδιωτικά σχολεία από την επιβολή ΦΠΑ 23%
  • [13] Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση της συμφωνίας
  • [14] Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Κυρίαρχος ρυθμιστής του πολιτικού παιχνιδιού ο Αλ. Τσίπρας

    «Υπάρχει μια δυσκινησία από την πλευρά της Βουλής αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει πολιτικά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ενόψει της συζήτησης και ψήφισης της συμφωνίας με τους θεσμούς από τη Βουλή.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «parapolitika.gr», ο κ. Ξυδάκης επισήμανε: «Πρέπει να γίνει αυτές τις μέρες γιατί είδαμε ότι υπήρξε μεγάλη δυσφορία και πίεση εκ μέρους της Γερμανίας να μην ολοκληρωθεί τώρα η συμφωνία και να πάμε σε ένα δάνειο-γέφυρα και να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις σε άλλα επίπεδα και νομίζω ότι πολιτικά είναι και μια νίκη και της Κομισιόν και δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη οι οποίες αντιστρατεύονται τη γερμανική κυριαρχία-ηγεμονία. Άρα νομίζω ότι το κλείσιμο της συμφωνίας και η ψήφιση αυτού του πακέτου προαπαιτούμενων και της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή διευκολύνει και την ελληνική πλευρά και θα ολοκληρωθεί, θα γίνει».

    Ο Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα, είπε ότι μεγάλο μέρος τους αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις που δεν εκπληρώθηκαν και επανέρχονται. Το καινούργιο στοιχείο, είπε, «είναι κυρίως η αύξηση κάποιων συντελεστών ΦΠΑ, οι οποίες αλλαγές είναι πράγματι επώδυνες, αλλά υπάρχει πάντα η αιρεσιμότητα ότι αν αυξηθεί η εισπρακτική ικανότητα του κράτους και εισπράξει αρκετά χρήματα μπορεί να μεταβάλει αυτούς τους συντελεστές επί τα βελτίω».

    [02] Γ. Σταθάκης: Αλλάζει η στόχευση στην υλοποίηση των δημόσιων έργων

    Το αναπτυξιακό μοντέλο που διαμορφώνει η κυβέρνηση επιβάλλει την αλλαγή της στόχευσης και υλοποίησης των δημοσίων έργων με γοργά βήματα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

    Ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο που έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος κατά τον οποίο κάποιοι υπέθεσαν ότι η ανάπτυξη της χώρας θα ήταν συνδεδεμένη με μεγάλα έργα που θα εκτελούνταν με παραχωρήσεις και αυτός ο κύκλος έκλεισε με την ένταση και έκταση της πολιτικής κρίσης. Πλέον οι πολιτικές αλλαγές ζητούν η ανάπτυξη, να έχει ως επίκεντρό της την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με περιβαλλοντική προστασία και κοινωνική δομή που θα ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και έτσι θα είναι ο προσανατολισμός των δημόσιων έργων στο μέλλον, με αυτή τη νέα δυναμική, αναπόφευκτα θα αλλάξει και η στόχευση των έργων».

    Όπως είπε ο υπουργός θα αλλάξει η στόχευση και θα δοθεί έμφαση πολύ περισσότερο σε μεσαία και μικρά έργα από τα μεγάλα που προτιμούνταν στο παρελθόν, θα αλλάξει ο τρόπος σχεδιασμού και εκτέλεσης των έργων με τεράστιες αλλαγές που είναι αναγκαίες - και όπως σημείωσε ο ίδιος - ήδη γίνονται τα πρώτα σημαντικά μεγάλα βήματα ενώ θα είναι και πολύ διαφορετικός τρόπος που θα προσδένονται τα έργα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

    [03] «Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και συνεργασία με τον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό»

    Στην ανάγκη άμεσης σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

    Είναι παράδοξο το ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία είπε ο κ. Παυλόπουλος σημειώνοντας ότι όσο διατηρούνται οι φωτιές του πολέμου, το φαινόμενο θα πολλαπλασιάζεται. «Χρειάζεται εξωτερική πολιτική και από την πλευρά της Ευρώπης και από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας και ιδίως από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, πρέπει να υπάρξει άμεσα Σύνοδος Κορυφής σχετικά με το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ευρώπης, και να υπάρξει συνεννόηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. «Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη σήμερα, μπροστά σε αυτό το διπλό φαινόμενο της ασφάλειας και του ανθρωπισμού η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου και της στρουθοκαμήλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    [04] Μ. Φράτσερ: Eλάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του τρέχοντος έτους

    Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει «ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους εντός του τρέχοντος έτους», εκφράζειο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο.

    «Περιμένω ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους εντός του τρέχοντος έτους» εκτιμά ο Μάρτσελ Φράτσερ μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδαHandelsblatt.

    Ο επικεφαλής του ινστιτούτου DIWτονίζει την ανάγκη να δοθεί μια σημαντική ώθηση από την ΕΕ για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

    «Η Ευρώπη θα πρέπει με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα να ενισχύσει την απασχόληση και τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος δεν μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα» εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος.

    [05] Στις 694,22 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 1,53%

    Πτωτικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διορθώνει μετά την άνοδο των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω χαμηλού τζίρου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:20, διαμορφώνεται στις 694,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,53%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 690,03 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 2,12%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,49 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,99%.

    [06] Η Κομισιόν έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην Κω και αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως ο αρμόδιος για το θέμα Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

    Αν η Ελλάδα έχει ανάγκη πρόσθετες ενισχύσεις η Επιτροπή θα εξετάσει τα σχετικά αιτήματα, είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας άτι ήδη έχει συμφωνηθεί η μετεγκατάσταση 16.000 ανθρώπων που ζητούν άσυλο σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι παρέχεται τεχνική βοήθεια επί του θέματος στην Ελλάδα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι από τον επόμενο χρόνο θα τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της συμφωνίας Δουβλίνου 2.

    [07] Από το ψυχόδραμα στην ηρεμία, γράφει η γαλλική Le Monde για τη συμφωνία Αθήνας-πιστωτών

    Τη στιγμή που προηγούμενες διαπραγματεύσεις είχαν μετατραπεί σε ψυχόδραμα, η Ελλάδα και οι εταίροι της υπέγραψαν χθες μία τεχνική συμφωνία σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Monde.

    «Μέσα σε έξι χρόνια κρίσης, αυτό δεν το είδαμε ποτέ», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, αναφερόμενη στην ατμόσφαιρα ηρεμίας στην οποία διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών και οι οποίες κατέληξαν χθες σε μία τεχνική συμφωνία.

    «Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε κλίμα καλής συνεννόησης. Εργασθήκαμε σε μία ατμόσφαιρα ηρεμίας για να φθάσουμε σε έναν συμβιβασμό το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε πηγή των θεσμών.

    Από τις 20 Ιουλίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης είχαν συστηματικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών και μαζί διαπραγματεύθηκαν δεκάδες μέτρα που η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει για να λάβει βοήθεια.

    «Τόσο τεχνικής φύσης συνομιλίες θα μπορούσαν να επεκταθούν για μήνες», δήλωσε ο Νικ Κούνις, οικονομολόγος της ABN Amro.

    «Είναι σχεδόν απίστευτο: εδώ και μόλις τρεις μήνες, ο Τσίπρας δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα», σχολιάζουν διαπραγματευτές.

    Τι συνέβη στο μεταξύ; «Ο Τσίπρας πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών. Όλα άλλαξαν μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία της 13ης Ιουλίου, όταν οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να συζητήσουν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας», εξηγεί ο ανεξάρτητος αναλυτής Γιάννης Κουτσομύτης.

    Ξαφνικά, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποδεχθεί τον πυρήνα των απαιτήσεων των εταίρων του, με την εξαίρεση ορισμένων κόκκινων γραμμών. Ο Βαρουφάκης αντικαταστάθηκε από τον διακριτικό Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη, καλό γνώστη των ευρωπαϊκών θεσμών. Οι δύο τους βρίσκονταν στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό: επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, παρά το ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες υποχωρήσεις και αυτό για δύο λόγους, γράφει η Le Monde.

    Ο πρώτος λόγος είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε πολύ ταχύτερα από όσο φανταζόταν η κυβέρνηση με τις τράπεζες στα πρόθυρα της κατάρρευσης και την επιστροφή στην ύφεση και ο έλληνας ηγέτης κατάλαβε ότι δεν μπορεί να χάσει ούτε λεπτό για να αποφύγει ένα νέο ναυάγιο, εξηγεί η Le Monde.

    Ο δεύτερος λόγος είναι πολιτικός. Με την κατά το δυνατόν ταχύτερη κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ο Τσίπρας ελπίζει να εξουδετερώσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του που αντιτίθεται σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Και η οποία είναι πιθανόν να αποχωρήσει.

    Άλλωστε, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο λόγος για τον οποίο ανακοίνωσε, στις 29 Ιουλίου, ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είναι να εμποδίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να συστήσουν παράλληλο κόμμα, εκτιμά η γαλλική εφημερίδα.

    [08] Κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε να τηρηθεί σε τρεις πόλεις της Συρίας

    Μια 48ωρη κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε να τηρηθεί μεταξύ των Σύρων ανταρτών, του στρατού και της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ σε τρεις πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ.

    Βάσει της συμφωνίας η κατάπαυση του πυρός τηρείται από τις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα.

    Την είδηση για την κατάπαυση του πυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [09] Ομαλοποιείται η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω

    Σε ομαλότερες συνθήκες, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Κω, με τους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ ασφυκτικές καταστάσεις επικρατούν και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου τα περισσότερα εκ των οποίων κατακλύζονται από μαζικές αφίξεις σχεδόν καθημερινά.

    Στην Κω, έπειτα από την ενίσχυση που υπήρξε από αστυνομικούς της Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, έχει γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία ταυτοποίησης των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι υπολογίζεται ότι φθάνουν τις 7.000.

    Στο νησί από χθες το απόγευμα βρίσκονται επίσης δύο διμοιρίες των ΜΑΤ με σκοπό να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα και εντάσεις, παρόμοιες με αυτές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

    Για την κάλυψη των έκτακτων και επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της αλματώδους αύξησης των μεταναστευτικών ροών, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνήλθε εκτάκτως σήμερα λόγω του κατεπείγοντος του ζητήματος, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση ποσού 100.000 ευρώ.

    [10] Αλ. Τσίπρας: Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη συμφωνία, παρά τα εμπόδια που βάζουν κάποιοι

    «Παρά τα εμπόδια που κάποιοι επιχειρούν να βάλουν στον δρόμο μας, θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτήν τη συμφωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όσοι θέλουν να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη, δεν θα τα καταφέρουν και ανέφερε: «Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και θα πετύχουμε την ανοικοδόμηση της χώρας».

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια διευρύνθηκε η διαφθορά στην Ελλάδα και πως οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν στις δύο παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, την Ιόνια οδό και τον Ε-65, έγιναν σε συνθήκες εγκλωβισμού και ομηρίας του ελληνικού δημοσίου, από τις υπάρχουσες συμβάσεις.

    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σταδιακή ανατροπή της νοσηρής κατάστασης, υπό το δεδομένο ευρωπαϊκό πλαίσιο, με στόχο την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού και διαφανούς συστήματος, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις. Ποτέ δεν υλοποιούνταν έργα χρήσιμα για τον ελληνικό λαό, αλλά μόνον για την εξυπηρέτηση συμφερόντων

    Με το νομοσχέδιο του υπ. υποδομών ανέφερε ο πρωθυπουργός δημιουργείται κεντρικό σύστημα αδειοδοτήσεων, καθίσταται υποχρεωτική η σύνταξη μελέτης εφαρμογής για όλα τα έργα - με πραγματικούς προϋπολογισμούς, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες θα καθοριστούν ελάχιστες προϋποθέσεις, για στελέχωση σε επιστημονικό προσωπικό και υποδομές, ενώ αλλάζει το σύστημα δημοπράτησης, μελέτης και κατασκευής των έργων.

    Ανακοίνωσε επίσης ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, υπεισέρχονται οκτώ αλλαγές για διαφάνεια στα δημόσια έργα και πάταξη της διαπλοκής.

    Για κάθε 100 ευρώ δημόσιων υποδομών, είπε, θα εισρέουν 55 ευρώ στα δημόσια ταμεία.

    Τόνισε επίσης ότι «έχουμε υπαλλήλους- "διαμάντια" που υπηρετούν για ελάχιστα χρήματα το δημόσιο συμφέρον» αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες υγιείς, που ασκούν έργο με αξιοπρέπεια και διαφάνεια.

    Στόχος, τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι να συντάξουμε ένα νέο κώδικα αξιών που ζητάει η ελληνική κοινωνία.

    [11] Β. Αποστόλου: Εκ των πραγμάτων θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές

    «Είναι αδιανόητο το προεδρείο της Βουλής να δημιουργεί προβλήματα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «skai.gr», ο κ. Αποστόλου είπε εξάλλου ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ούτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας», ενώ για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να συνεχίσει να πορεύεται ως κυβέρνηση μειοψηφίας, έχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εκ των πραγμάτων θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές».

    [12] Δραματικές οι επιπτώσεις σε μεσαία και μικρά ιδιωτικά σχολεία από την επιβολή ΦΠΑ 23%

    Την αντίδραση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας προκαλεί το άρθρο που περιλαμβάνεται τελικά στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και προβλέπει την επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης. «Αυτό το άρθρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι εκτός τόπου και χρόνου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κάνοντας λόγο για «μεγάλη προχειρότητα» και «δραματικές επιπτώσεις στα μεσαία και μικρά ιδιωτικά σχολεία».

    «Από το Σεπτέμβριο ο χώρος μας θα έχει εκατοντάδες ανέργους. Πολλοί ιδιοκτήτες σχολείων μιλούν για λουκέτο. Η εκπαίδευση θα είναι ταξική γιατί ευνοούνται τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, ενώ από την αύξηση έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία των ξένων πρεσβειών μετά από πιέσεις που άσκησαν» υποστηρίζει ο κ. Κουρουτός.

    [13] Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση της συμφωνίας

    Κινητοποιήσεις ενάντια στη συμφωνία που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

    Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 20.00 και το ΠΑΜΕ στις 19.30 στην Ομόνοια.

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα εξαπέλυσε σήμερα, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνοντας συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου.

    [14] Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ότι ρυθμίστηκαν χθες και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών και ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

    Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο κείμενο της νέας συμφωνίας υπάρχει και ένα τμήμα που αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από την εφαρμογή της νέας συμφωνίας.

    Επίσης, επιβεβαίωσε πως χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλον Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2015 - 12:32:14 UTC