Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ποτάμι καλεί τις ΚΟ των κομμάτων να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  • [02] Ξεκινά στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση της συμφωνίας
  • [03] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας
  • [04] Τουλάχιστον 60 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης
  • [05] Δεν μετέχουν στις επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη
  • [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε παραπήγματα υπαίθριας αγοράς Ρομά στου Ρέντη
  • [07] Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στον Αγ.Ιωάννη Ρέντη
  • [08] «Οι απόψεις Σόιμπλε δεν απηχούν το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης»
  • [09] Η χειρουργική επέμβαση μετά μουσικής κάνει καλό στους ασθενείς, που πονάνε λιγότερο

  • [01] Το Ποτάμι καλεί τις ΚΟ των κομμάτων να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

    Στην κατάθεση μέσα στον Σεπτέμβριο, πρότασης μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής τόνισε: «Θεωρούμε ότι η κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθ? ότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει».

    Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, σε ολομέλεια, αν θα έχει για πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι».

    [02] Ξεκινά στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση της συμφωνίας

    Το άνοιγμα της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας, αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά δημόσια.

    Ειδικότερα, η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το άνοιγμα της Βουλής, ενώ καταψήφισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, σημειώνοντας ότι «ψηφίζω κατά προκειμένου να μη συζητηθεί το τρίτο μνημόνιο».

    Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι «η θετική ψήφος μου (σ.σ. για το άνοιγμα της Βουλής) δεν είναι για συζητηθεί στο άψε-σβήσε το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με διαδικασίες fast-track».

    Η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει στις 09:30 στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, και στη συνέχεια - και αφού συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και υπάρξει η σχετική ημερήσια διάταξη - θα συνεχιστεί η διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια. Το αν το εν λόγω σχέδιο νόμου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση, θα εξεταστεί κατά την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης.

    Εξάλλου, η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε ομόφωνα - μετά από εισήγηση της προέδρου της Βουλής - οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης να γίνονται από εδώ και στο εξής δημόσια (εκτός αυτών των συνεδριάσεων που βάσει του νόμου θα πρέπει να είναι «κλειστές»).

    [03] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας

    Ανεστάλη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε χώρο του λιμανιού στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας καθώς δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενο και η ποσότητα των «εύφλεκτων υλικών» που βρίσκονται στους χώρους.

    Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Τετάρτη όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις και να σκοτωθούν 44 άνθρωποι.

    Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 400.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

    Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

    Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

    [04] Τουλάχιστον 60 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης

    Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού-ψυγείου σε κατάμεστη αγορά στο Σαντρ Σίτι, μία σιιτική συνοικία της βορειοανατολικής Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αλλά το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο τον περασμένο χρόνο κατέλαβε μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ, έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις με στόχο σιιτικές γειτονιές.

    [05] Δεν μετέχουν στις επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

    Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν συμμετείχαν στις πρώτες επανδρωμένες αεροπορικές επιθέσεις από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας της χώρας.

    Τον περασμένο μήνα, η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στη βάση του συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά δείχνει απρόθυμη να παίξει ηγετικό ρόλο στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, εξ αιτίας των φόβων για πιθανά αντίποινα.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τις πρώτες επανδρωμένες αεροπορικές αποστολές από την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία πλήττοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

    Οι αποστολές αυτές κατέστησαν δυνατές αφού η Τουρκία συμφώνησε τον περασμένο μήνα να παραχωρήσει τις βάσεις της για τις επιχειρήσεις του συνασπισμού εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

    [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε παραπήγματα υπαίθριας αγοράς Ρομά στου Ρέντη

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε παραπήγματα υπαίθριας αγοράς Ρομά στην οδό Θηβών 218 στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

    Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο σημείο, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν για μεγάλο διάστημα την ευρύτερη περιοχή.

    Πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, παραμένει στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

    [07] Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στον Αγ.Ιωάννη Ρέντη

    Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε το πρωί σε καταυλισμό Ρομά σε υπαίθρια αγορά στην οδό Θηβών στον Αγ.Ιωάννη Ρέντη.

    Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε διαστάσεις χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν παρακείμενα σπίτια η καταστήματα.

    Στην επιχείρηση της κατάσβεσης επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

    [08] «Οι απόψεις Σόιμπλε δεν απηχούν το σύνολο της γερμανικής κυβέρνησης»

    Διαστάσεις ενδοκυβερνητικού εμφυλίου τείνει να λάβει το ζήτημα της στάσης που θα τηρήσει η Γερμανία έναντι της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών SPD) Μάρτιν Σουλτς να ξεκαθαρίζει ότι οι απόψεις που διατυπώνει επί του θέματος ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είναι εντελώς προσωπικές και ότι σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    Κύκλοι προσκείμενοι στον Γερμανό πρόεδρο της Ευρωβουλής δήλωναν σήμερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στους κόλπους του SPD οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση και ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού "δανείου γέφυρας". Σε ό,τι αφορά τον Μάρτιν Σουλτς οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι πρόθεσή του είναι να ζητήσει από την γερμανική κυβέρνηση και από το κόμμα του το SPD, κυρίως όμως από το γερμανικό κοινοβούλιο που έχει και τον καθοριστικό ρόλο, να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, απορρίπτοντας ευθέως τις ιδέες Σόιμπλε.

    Ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι προτίθεται να καλέσει δημοσίως τη γερμανική κυβέρνηση, τη γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία.

    [09] Η χειρουργική επέμβαση μετά μουσικής κάνει καλό στους ασθενείς, που πονάνε λιγότερο

    Ηακρόαση μουσικής πριν, στη διάρκεια και μετά από μία χειρουργική επέμβαση είναι ωφέλιμη για τον ασθενή, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο και το άγχος του, καθώς επίσης να διευκολύνει την ανάρρωσή του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Μπρουνέλ και Κουίν Μαίρη του Λονδίνου, με επικεφαλής τη δρα Κάθριν Μιντς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", πραγματοποίησαν την πιο εξονυχιστική μέχρι σήμερα αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) των έως τώρα μελετών πάνω στο ζήτημα. Συνολικά μελέτησαν στοιχεία 72 κλινικών δοκιμών που αφορούσαν σχεδόν 7.000 ενήλικους ασθενείς.

    Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χάρη στη μουσική που άκουγαν, οι ασθενείς ήσαν λιγότερο αγχωμένοι μετά το χειρουργείο και δήλωναν πολύ πιο ικανοποιημένοι. Επίσης ανέφεραν ότι πονούσαν λιγότερο και χρειάζονταν λιγότερα αναλγητικά φάρμακα, σε σχέση με άλλους εγχειρισμένους ασθενείς που δεν άκουγαν μουσική.

    Η ακρόαση της μουσικής είναι ωφέλιμη σε οποιοδήποτε στάδιο της επέμβασης, αν και το μεγαλύτερο όφελος φαίνεται να υπάρχει, όταν ο ασθενής ακούει την μουσική προτού εγχειρισθεί. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το όφελος, όσον αφορά την μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και των αναλγητικών, όταν ο ασθενής επιλέγει τη δική του μουσική.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη κι αν ο ασθενής έχει κάνει γενική αναισθησία, όταν ακούει μουσική, πάλι βιώνει μικρότερα επίπεδα πόνου. Το όφελος όμως είναι μεγαλύτερο, αν ο ασθενής έχει πλήρη συνείδηση του περιβάλλοντος. Η μουσική πάντως δεν μειώνει τη διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2015 - 6:32:11 UTC