Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα του ασύλου, ζητά η Α. Μέρκελ
  • [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού
  • [03] Συλλήψεις για τη ληστεία στην Ύδρα
  • [04] Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδομέων του Δεκαπενταύγουστου
  • [05] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα για τη φιλοξενία μεταναστών ο Βοτανικός
  • [06] Διαδηλώσεις στη Βραζιλία κατά της προέδρου Ρουσέφ

  • [01] Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα του ασύλου, ζητά η Α. Μέρκελ

    Μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και χαρακτήρισε «ανάξια» της Γερμανίας τα κρούσματα βίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων το τελευταίο διάστημα. Τόνισε ωστόσο ότι η οικονομική δυσπραγία δεν αποτελεί λόγο χορήγησης ασύλου.

    «Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου».

    Αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχονται συχνά πρόσφυγες στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία, η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε την κατάσταση ως «απολύτως μη ικανοποιητική», ενώ τόνισε αυτή η κατάσταση δεν αξίζει στην Γερμανία, για να προσθέσει ότι «όποιος έρχεται στην Γερμανία έχει το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται σαν άνθρωπο».

    [02] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Ειδικότερα, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    [03] Συλλήψεις για τη ληστεία στην Ύδρα

    Από κλιμάκιο της ασφάλειας που έχει μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Ύδρας, ανακρίνονται οι επτά Γεωργιανοί που τα ξημερώματα εισέβαλαν σε κατοικία και λήστεψαν ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες ταβέρνας, με αποτέλεσμα ένας 67χρονος να χάσει τη ζωή του.

    Οι δράστες, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο άνδρα και την 58χρονη σύζυγό του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν.

    Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία όταν έφθασε στην κατοικία διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια η εγκληματική ενέργεια.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλα πέντε άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν αλλά ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

    Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με θαλάσσιο ταξί κατάφερε να διαφύγει λίγη ώρα νωρίτερα ένα ζευγάρι Γεωργιανών, που πιθανόν είναι συνεργοί των επτά συλληφθέντων και σε αυτούς πιθανόν οι δράστες φέρεται να παρέδωσαν τα χρήματα από τη ληστεία, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται περίπου σε 40.000 ευρώ.

    Το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και αναζητείται.

    [04] Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδομέων του Δεκαπενταύγουστου

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Τροχαίας, ήταν κατά πολύ λιγότεροι από πέρσι.

    Η κίνηση, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, ενώ στην Αθηνών- Λαμίας είναι σε καθημερινά επίπεδα.

    Με αργούς ρυθμούς κινούνται τα οχήματα μόνο στο σημείο που γίνονται έργα στην Ελευσίνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάσχεση, ενώ χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση περνούν τα οχήματα στα διόδια.

    Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, έληξε στις 22.00.

    Σε ό,τι αφορά την φετινή έξοδο, σύμφωνα με μετρήσεις της Τροχαίας, έφυγαν από την Αθήνα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 14/8/2015, μέχρι τις 15.00 του Σαββάτου 15/8/2015, 112.300 αυτοκίνητα προς Κόρινθο και περίπου 52.000 αυτοκίνητα προς Λαμία.

    [05] Τ. Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα για τη φιλοξενία μεταναστών ο Βοτανικός

    Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, που σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε τους πρώτους 207 πρόσφυγες, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

    Η αναπληρώτρια υπουργός βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στον Ελαιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων. Συνολικά, όπως δήλωσε, έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

    [06] Διαδηλώσεις στη Βραζιλία κατά της προέδρου Ρουσέφ

    Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα απαιτώντας να διεξαχθούν εκ νέου προεδρικές εκλογές ή να αποπεμφθεί η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, σε μια περίοδο όπου η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνταράσσεται από μια τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και σκανδάλων διαφθοράς.

    Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων- που προέρχονται από δεξιά πολιτικά κινήματα με την υποστήριξη κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης- κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους σε περισσότερες από 200 πόλεις.

    Ήλπιζαν εξάλλου ότι η συμμετοχή θα ήταν ανάλογη με τις διαδηλώσεις του Μαρτίου (τουλάχιστον 1 εκατομμύριο διαδηλωτές) ή του Απριλίου (600.000 διαδηλωτές).

    Ωστόσο στις αρχές του απογεύματος τοπική ώρα, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν μικρότερη. Η αστυνομία υπολογίζει τους πολίτες που συμμετείχαν σε 137.000 ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 225.000 ανθρώπους στους δρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 August 2015 - 20:32:10 UTC