Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Από τη στιγμή που αμφισβητείται η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να πάμε σε εκλογές»
  • [02] Ν. Μαντάς: Nα σταματήσει η ανθρωποφαγία μερίδας ΜΜΕ κατά της ΠτΒ
  • [03] Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει στην κυβέρνηση ο Αλ. Μητρόπουλος
  • [04] Πέντε κοινοβούλια ψηφίζουν σήμερα και αύριο για την έγκριση του τρίτου προγράμματος βοήθειας
  • [05] Στις 672,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 1,29%
  • [06] Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Μπανγκόκ, δεν υπάρχουν τραυματισμοί
  • [07] Ρήξη με το παρελθόν η νέα πολιτική στην διαχείριση των απορριμμάτων
  • [08] Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • [09] Στ. Λεουτσάκος: Δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα
  • [10] Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • [01] «Από τη στιγμή που αμφισβητείται η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να πάμε σε εκλογές»

    Δεδομένη θεωρεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Προσδιόρισε μάλιστα την ημερομηνία των εκλογών 25 ημέρες μετά την καταψήφισή της, αν αυτό συμβεί.

    «Αφού την καταθέσαμε την πρόταση», είπε στο MEGA, «θα την πάρουμε πίσω; Απλώς η Βουλή ήταν κλειστή αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε.

    «Αν υπάρξουν 162 θετικές ψήφοι ή μια δυο λιγότερες εντάξει. Διαφορετικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Θα πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στις εκλογές. Σε 25 ημέρες. Και θα γίνουν με λίστα. Όποιος καταψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχτεί να είναι στις λίστες», δήλωσε.

    Ανέφερε ακόμη ότι πιστεύει ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. «Ό,τι και να λένε με τη δική τους ψήφο θα έχουν ρίξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για πολιτικούς λόγους και όχι ιδεολογικούς». Δήλωσε ακόμη ότι «προεκλογικά είχαμε κάνει δύο λάθος εκτιμήσεις. Το πρώτο είναι ότι υπερεκτιμήσαμε τη δύναμη της λαϊκής εντολής απέναντι στους ευρωπαίους δανειστές και το δεύτερο την δύναμη που θα είχαν οι χώρες του Νότου, πράγματα που δε συνέβησαν».

    Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, «από τη στιγμή που αμφισβητείται η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να πάμε σε εκλογές. Από τη στιγμή που αμφισβητείται από τους δικούς μας βουλευτές πρέπει να πάμε στο λαό. Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα εργαστούμε με τους ΑΝΕΛ. Αυτή η συνεργασία πήγε άψογα και αυτό προκύπτει από τη συνεργασία που έχω και εγώ με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Δε θα βάλουμε τους ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά μας», ξεκαθάρισε. «Το βασικό διακύβευμα των εκλογών θα είναι η σταθεροποίηση της οικονομία. Και η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη».

    Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η στάση της την τελευταία μέρα είναι σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ. Δυστυχώς έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν τη βλέπω αρχηγό. Οι αρχηγοί κόμματων δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Δεν βλέπω να διεκδικεί ηγετικό ρόλο».

    [02] Ν. Μαντάς: Nα σταματήσει η ανθρωποφαγία μερίδας ΜΜΕ κατά της ΠτΒ

    Να σταματήσουν οι επιθέσεις μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά με γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. «Αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική απαίτηση να σταματήσει αυτή η πρακτική ΤΩΡΑ» αναφέρει ο κ. Μαντάς, σε δήλωσή του με αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μερίδας ΜΜΕ στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και κάνει λόγο για ανθρωποφαγία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική για διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ή χειρισμούς αναφορικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    [03] Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει στην κυβέρνηση ο Αλ. Μητρόπουλος

    «Απορρίπτω τον πυρήνα και τις σκληρότερες ρυθμίσεις επί συντάξεων, επί φορολογικού, επί μισθών, αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνηση έστω στο παρά πέντε, με κεντρικό πρόσωπο τον Τσίπρα, μπορεί να κάνει κινήσεις τόσες και τέτοιες που μπορεί να μην προκαλέσει άλλα δεινά, αντίθετα να φέρει κάτι καλό στην πατρίδα» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

    Σε ερώτηση αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ψήφισε «παρών» στη Βουλή, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύοντας ότι αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, πιστεύοντας ότι φέραμε στον λαό αντίθετα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί και πιστεύοντας ότι με μια διαρκή διαπραγμάτευση, στοχευμένη διαπραγμάτευση ικανών διαπραγματευτών της τεχνικής και νομικής διαπραγμάτευσης, μπορούμε να αμβλύνουμε και τον πυρήνα και επί μέρους στοιχεία».

    [04] Πέντε κοινοβούλια ψηφίζουν σήμερα και αύριο για την έγκριση του τρίτου προγράμματος βοήθειας

    Πέντε κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης - της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Εσθονίας - θα ψηφίσουν σήμερα και αύριο για την έγκριση του τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Σήμερα θα συνεδριάσει το ισπανικό κοινοβούλιο για να ψηφίσει τη συμφωνία, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Σήμερα, επίσης, θα ψηφίσει το κοινοβούλιο της Εσθονίας και η επιτροπή του αυστριακού κοινοβουλίου για τον μηχανισμό βοήθειας. Δεν υπάρχει υποχρέωση έγκρισης από την ολομέλεια του αυστριακού κοινοβουλίου, αλλά αυτό μπορεί να επιλέξει να συζητήσει το πρόγραμμα.

    Η ολλανδική Βουλή θα ψηφίσει αύριο το μεσημέρι, σε έκτακτη συνεδρίαση, για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ αύριο θα ψηφίσει και το γερμανικό κοινοβούλιο. Αν και η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ μπορεί να αντιμετωπίσει ανταρσία βουλευτών του κόμματός της, το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να υπερψηφισθεί.

    Μετά την έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια, το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) - των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης- θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη για να εγκρίνει ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της πρώτης δόσης προς την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αποπληρώσει έγκαιρα το ποσό των 3,2 δις. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την Πέμπτη (20 Αυγούστου).

    Το νέο πρόγραμμα έχει ψηφίσει ήδη από χθες η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Λετονίας και η Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου εξουσιοδότησε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση της χώρας να εγκρίνει το πρόγραμμα. Το υπουργικό συμβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε χθες της συμφωνία, ενώ οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν το πλαίσιο της συμφωνίας τον Ιούλιο. Τα κοινοβούλια του Βελγίου, της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας δεν είναι υποχρεωμένα να ψηφίσουν το πρόγραμμα.

    [05] Στις 672,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 1,29%

    Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά υπό το βάρος των νέων σημαντικών πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 672,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,29%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,32 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,77%.

    [06] Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Μπανγκόκ, δεν υπάρχουν τραυματισμοί

    Ένας άνδρας πέταξε σήμερα μικρή ποσότητα εκρηκτικών από μια γέφυρα στο κέντρο της Μπανγκόκ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε χθες έξω από ινδουϊστικό ναό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων αρκετοί ξένοι.

    Ο άγνωστος άνδρας πέταξε τα εκρηκτικά κοντά σε πολυσύχναστη αποβάθρα στον ποταμό Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ και αυτά έπεσαν σε ένα κανάλι, δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της περιοχής Κλονγκσάν, Νατακίτ Σιριουονγκταουάν. "Αν δεν έπεφταν στο νερό τότε σίγουρα θα είχαν προκαλέσει τραυματισμούς", πρόσθεσε.

    Παράλληλα η Κίνα κάλεσε σήμερα τις αρχές της Ταϊλάνδης να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για την χθεσινή βομβιστική επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή και τεσσάρων Κινέζων τουριστών, καθώς και να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες.

    [07] Ρήξη με το παρελθόν η νέα πολιτική στην διαχείριση των απορριμμάτων

    Οριστική και βιώσιμη λύση στο καυτό πρόβλημα των σκουπιδιών δίνει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Με κυρίαρχη φιλοσοφία την αποκεντρωμένη διαχείριση σε μικρές μονάδες επεξεργασίας, μετά από «εξαντλητική» διαλογή προς ανακύκλωση και επανάκτηση υλικών, ο νέος ΠΕΣΔΑ σηματοδοτεί τη μεγάλη στροφή στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο σχεδιασμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ και τέθηκε σε διαβούλευση έως την τελική απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Η απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή «μιας στέρεας αφετηρίας για οικονομική, κοινωνική, οικολογική, αναπτυξιακή και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» επισημαίνει η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Ρένα Δούρου, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση «του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης και στην ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής αποδοχής, ως προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ».

    Η εφαρμογή της νέας πολιτικής «ανατρέπει οριστικά το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο του ΟΕΔΑ Φυλής και των λοιπών σχεδιασμών με τα φαραωνικά έργα (σ.σ. ΧΥΤΑ και εργοστάσια) σε στοχοποιημένες περιοχές» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Σταύρος Ιατρού, πρωτεργάτης της ομάδας εργασίας για την διαμόρφωση του ΠΕΣΔΑ και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ. «Είναι σύμφωνη με τις προγραμματικές εξαγγελίες της νέας Περιφερειακής Αρχής και απόλυτα συμβατή με τις αρχές και τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ)».

    Οπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιατρού, εφεξής οι δήμοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, με σαφή στόχο την ελαχιστοποιήσει τους στο ένα τρίτο του σημερινού όγκου έως το τέλος της επόμενης τετραετίας. Δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση και την επανάκτηση - αξιοποίηση με μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας και στη συνέργεια με άλλα αναπτυξιακά προγράμματα, όπως αυτά που αφορούν την αποκατάσταση λατομείων.

    [08] Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

    Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι η δυσκολία των θεμάτων, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές. Ως αστάθμητος παράγοντας χαρακτηρίζεται ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο οποίος συνέπεσε χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τις επιλογές τους.

    [09] Στ. Λεουτσάκος: Δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα

    «Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα» δήλωσε το στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας» Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA».

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «megatv.com» ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε: «Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα. Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δυστυχώς από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίων».

    Και πρόσθεσε: «Σήμερα, ενώ επικαλούνται όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό φορέα ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει στον κατάψυξη. Μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται είτε με τη μορφή της διαρροής από του Μαξίμου είτε με τη μορφή κυβερνητικών στελεχών αξιόλογων χωρίς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συζητήσει, να έχουν αποφασίσει, να έχουν σχεδιάσει, καμία μα καμία από αυτές τις επιλογές».

    Ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε πως «όταν δεν κουβεντιάζει ένα κόμμα που θεωρείται ότι στηρίζει μια κυβέρνηση σημαίνει ότι το κόμμα αυτό το έχεις καταργήσει, το έχεις ακυρώσει».

    [10] Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στο μεταναστευτικό θεωρεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την σύγκληση συνόδου κορυφής της ΕΕ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμερίζονται και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε γερμανικά ΜΜΕ εκτίμησε ότι «το ζήτημα των προσφύγων ίσως εξελιχθεί ως το επόμενο σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα, στο οποίο θα κληθούμε να δείξουμε εάν είμαστε, όντως, ικανοί να δράσουμε από κοινού».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το θέμα της μετανάστευσης, ούτε και μεγαλύτερες χώρες υποδοχής μεταναστών, όπως η Ιταλία και χρειάζεται μία από κοινού αποφασιστική αντιμετώπιση, της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος πριν από λίγες μέρες τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, είχε επισημάνει ότι «χρειάζεται εξωτερική πολιτική και από την πλευρά της Ευρώπης και από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας και ιδίως από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών». «Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη σήμερα, μπροστά σε αυτό το διπλό φαινόμενο της ασφάλειας και του ανθρωπισμού, η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου και της στρουθοκαμήλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι παράδοξο το ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία.

    «Είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, τόσο το χειρότερο. Η Ευρώπη, ιδίως, οφείλει να καταλάβει τούτο: Είναι βεβαίως μια Ένωση που έχει τα προβλήματα τα οικονομικά, τα νομισματικά, τα οποία πρέπει να λύσει. Αλλά έχει και άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο από το 2008, που καθορίζει συγκεκριμένες πολιτικές που πρέπει να γίνουν σεβαστές. Και είναι απολύτως δεσμευτικό το κείμενο αυτό» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνομιλία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε: «Από αυτό το κείμενο και ιδίως από τους πέντε άξονες, οι τρεις αφορούν το ζήτημα που μας απασχολεί. Σ΄ αυτό δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Καμία σοβαρή πολιτική της Ευρώπης πάνω στους τρεις άξονες που σχετίζονται με τη φύλαξη των συνόρων -που δεν είναι μόνον ελληνικά, είναι και ευρωπαϊκά- με το ζήτημα της επαναπροώθησης και με το ζήτημα της διαχείρισης του ασύλου. Δεν έχει γίνει τίποτα οργανωμένο. Και αυτό δεν βαρύνει μόνο την Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έχει γίνει και από τα Ηνωμένα Έθνη που έχουν την Ύπατη Αρμοστεία, η οποία θα όφειλε και εκείνη να έχει κινητοποιηθεί, γιατί διαχειρίζεται το θέμα του ασύλου που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα Ηνωμένα Έθνη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 2015 - 10:32:15 UTC