Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις
  • [02] Η FDA ενέκρινε την εμπορική διάθεση του πρώτου γυναικείου «Βιάγκρα»
  • [03] Frontex: Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των μεταναστών τον Ιούλιο
  • [04] Ψηφίζει η γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας
  • [05] Διευκολύνσεις για το "Ελ. Βενιζέλος" ζητούν υπουργεία που εμπλέκονται με το μεταναστευτικό
  • [06] «Ναι» από Ισπανία και Αυστρία στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

  • [01] Μαξίμου: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

    Συνεργασίες ενημερωτικού χαρακτήρα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη του οικονομικού επιτελείου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Σε σχετικό ερώτημα, οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση. Όπως τόνιζαν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

    [02] Η FDA ενέκρινε την εμπορική διάθεση του πρώτου γυναικείου «Βιάγκρα»

    Η FDA, η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων, ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά του fibanserin, του πρώτου γυναικείου «Βιάγκρα», του ομίλου Sprout Pharmaceuticals, που προορίζεται για γυναίκες που δεν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και οι οποίες υποφέρουν από έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

    Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία είχε απορρίψει δύο φορές το φάρμακο αυτό το 2010 και το 2013, ακολούθησε εντέλει τις συστάσεις μιας συμβουλευτικής επιτροπής ειδικών που συνέστησε τον περασμένο Ιούνιο τη διάθεση του φαρμακευτικού αυτού σκευάσματος στην αγορά.

    Η FDA ανέφερε πως το ροζ χαπάκι, που θα πωλείται με την εμπορική ονομασία Addyi, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πιστοποιημένων και ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών της υγείας και φαρμακείων λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση του.

    [03] Frontex: Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των μεταναστών τον Ιούλιο

    Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο, αγγίζοντας τις 107.500, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex).

    "Ο αριθμός αυτός συνιστά το τρίτο διαδοχικό μηνιαίο ρεκόρ και είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τις 70.000 του Ιουνίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός από την έδρα του στη Βαρσοβία.

    Κατά του επτά πρώτους μήνες του έτους ο αριθμός των μεταναστών έφτασε τις 340.000 ?από 123.500 κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2014? γεγονός που "δημιούργησε πιέσεις άνευ προηγουμένου στις αρχές ελέγχου των συνόρων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία", συνεχίζει η ανακοίνωση.

    Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στην ΕΕ είναι Σύροι και οι Αφγανοί που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την αστάθεια στις χώρες τους. Φτάνουν κυρίως στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.

    [04] Ψηφίζει η γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

    Σε ψηφοφορία στη γερμανική Bundestag τίθεται η έγκριση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Στη δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU) της Γερμανίας, 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «όχι» κατλά τη σημερινή ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο ενώ άλλοι τέσσερις δήλωσαν «αποχή».

    Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

    Επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο, κατά την αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία πριν από την συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «όχι» είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και «αποχή» τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του «όχι» τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν. Η Κ.Ο. της CDU/CSU κατέχει 311 από τις 631 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου.

    Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Τόμας Όπερμαν, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη του προγράμματος από τους βουλευτές του και επισήμανε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, καθώς περιλαμβάνει κίνητρα για κοινωνική δικαιοσύνη.

    Το πρόγραμμα βοήθειας απορρίπτει το κόμμα Die Linke, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γκρέγκορ Γκίζι, να δηλώνει ότι αν και το πακέτο περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, «η καταστροφή είναι ότι ενισχύει την εξάρτηση από την τρόικα», αλλά και το γεγονός ότι θέτει ως προϋπόθεση για την βοήθεια, τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ.

    Συνολικά θετικά, παρά την κριτική για επιμέρους ζητήματα, αξιολογούν το πρόγραμμα οι Πράσινοι. «Η εναλλακτική σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα ήταν ένα Grexit», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, 'Αντον Χοφράιτερ και πρόσθεσε ότι το πακέτο δεν περιλαμβάνει αρκετές αναπτυξιακές ευκαιρίες - ενώ το ΔΝΤ και όλος ο κόσμος γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα το βάρος του χρέους

    [05] Διευκολύνσεις για το "Ελ. Βενιζέλος" ζητούν υπουργεία που εμπλέκονται με το μεταναστευτικό

    Διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας έτσι ώστε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" -στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία- να μεταφέρει και άλλους μετανάστες από λιμάνια άλλων νησιών, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση, έχουν ζητήσει εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό που χειρίζονται και τα σχετικά κονδύλια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από τις 13 Αυγούστου αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω, θα αναχωρήσει πιθανότατα το πρωί, χωρίς ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιές θα είναι οι ενδιάμεσες στάσεις του και ποιός ο τελικός προορισμός, αλλά ούτε και τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

    Ωστόσο, ναυτιλιακές πηγές σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη σχετικό σήμα για απόπλου του Ελ. Βενιζέλος στις 11 το βράδυ έχει σταλεί από την ΑΝΕΚ στο λιμεναρχείο της Κω και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κάλυμνο και Λέρο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

    Πιθανότατα, αμέσως, μετά την αποβίβαση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για μεταφορά μεταναστών και από άλλα νησιά, αλλά και στην Κω.

    [06] «Ναι» από Ισπανία και Αυστρία στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

    Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, το οποίο έθεσε σε ψηφοφορία ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επιδίωξε με αυτή τη διαδικασία να προβάλει το έργο του, ενόψει των εθνικών εκλογών στη χώρα της Ιβηρικής.

    Η συμφωνία, υπέρ της οποίας τάσσονταν η συντηρητική συμπολίτευση και η σοσιαλιστική αντιπολίτευση, υπερψηφίστηκε από 297 μέλη του κοινοβουλίου, έναντι 20 ψήφων κατά. Το μικρό οικολογικό και κομμουνιστικό κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, IU) ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο τάχθηκε εναντίον της.

    Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, στην Ισπανία δεν αποτελούσε προϋπόθεση η κοινοβουλευτική έγκριση για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα. Ο Ραχόι πάντως επέλεξε να την υποβάλει στους βουλευτές, ανακαλώντας τους από τις θερινές διακοπές για μια έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση του σώματος, χωρίς να υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να απορριφθεί.

    Το γερμανικό και το ολλανδικό κοινοβούλιο θα ψηφίσουν για το ελληνικό πρόγραμμα την Τετάρτη.

    Σε δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU) της Γερμανίας, 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «όχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος, ενώ τέσσερις δήλωσαν «αποχή».

    Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αυστριακή βουλή έδωσε «πράσινο φως» για το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 August 2015 - 4:32:07 UTC