Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch
  • [02] Πάνω από 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στο στην Υεμένη, λέει ο ΟΗΕ
  • [03] Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αρχαιολόγο και κρέμασαν το πτώμα στον ιστορικό χώρο της Παλμύρας
  • [04] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [05] Απέπλευσε από την Κω το «Ελ.Βενιζέλος» με εκατοντάδες μετανάστες
  • [06] Ψηφίζει η γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

  • [01] Αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε απόψε ότι αναβάθμισε κατά μία μονάδα το αξιόχρεο της Ελλάδας.

    Επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα στο CCC από CC.

    Η συμφωνία αυτή μειώνει τον κίνδυνο να αθετήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πληρωμή του χρέους του ιδιωτικού τομέα, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [02] Πάνω από 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στο στην Υεμένη, λέει ο ΟΗΕ

    Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί κατά την πολύμηνη και αιματηρή σύγκρουση στην Υεμένη, ενώ ο αριθμός παιδιών που στρατολογούνται ή χρησιμοποιούνται ως μαχητές έχει αυξηθεί αλματωδώς, είπε σήμερα η UNICEF, ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με θέματα παιδιών.

    Περίπου 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί και πάνω από 600 έχουν τραυματιστεί - οκτώ κατά μέσον όρο την ημέρα - από την κλιμάκωση των συρράξεων στο τέλος του Μαρτίου, σύμφωνα με την UNICEF.

    Ο πόλεμος έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 άτομα, πολλά από αυτά άμαχοι, ενώ έχουν εξαπλωθεί οι αρρώστιες και η πείνα στη χώρα. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Μάρτιο, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά - ή 80% του πληθυσμού των ατόμων κάτω από τα 18 - χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, είπε ο οργανισμός σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. «Τα παιδιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος μιάς βάρβαρης ένοπλης σύγκρουσης που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο φέτος και δεν δείχνει σημάδια επίλυσης», είπε η UNICEF.

    [03] Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αρχαιολόγο και κρέμασαν το πτώμα στον ιστορικό χώρο της Παλμύρας

    Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν έναν αρχαιολόγο στην αρχαία συριακή πόλη της Παλμύρας και κρέμασαν το σώμα του από έναν κίονα στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χώρου.

    Το ΙΚ, του οποίου μέλη έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ, κατέλαβαν την Παλμύρα στην κεντρική Συρία από κυβερνητικές δυνάμεις το Μάϊο, αλλά δεν φαίνεται να έχουν καταστρέψει τα μνημειώδη ερείπια της Ρωμαϊκής εποχής παρά τη φήμη που έχουν ως καταστροφείς ιστορικών αντικειμένων που θεωρούν ειδωλολατρικά, υπό την συντηρητική ερμηνεία της θρησκείας του Ισλάμ.

    Ο διευθυντής αρχαιοτήτων Μάμουν Αμντελκαρίμ είπε ότι η οικογένεια του Χάλεντ Άσαντ τον πληροφόρησε πως ο 82χρονος ερευνητής που δούλεψε για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής ανασκαφών στην Παλμύρα εκτελέστηκε από το ΙΚ.

    Ο Άσαντ βρισκόταν υπό κράτηση και είχε ανακριθεί για πάνω από μήνα από τους σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους,

    [04] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

    Καυγάδες ξεσπούν συνέχεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης ανάμεσα στους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κάθε μέρα αποβιβάζονται εκεί και καταγράφονται ώστε να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας απ' όπου και λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία και στη συνέχεια μετακινούνται στην Αθήνα. Οι συγκρούσεις που μερικές φορές είναι οξύτατες ξεσπούν ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες, όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ ότι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Αρκετές φορές οι μετανάστες περιμένουν πολλές ώρες έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

    [05] Απέπλευσε από την Κω το «Ελ.Βενιζέλος» με εκατοντάδες μετανάστες

    Αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με 1700 πρόσφυγες από τη Συρία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Κάλυμνο και τη Λέρο από όπου θα μεταφέρει και άλλους μετανάστες.

    Να σημειωθεί ότι από χθες το πρωί τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό είχαν ζητήσει διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" να μεταφέρει μετανάστες από τα νησιά προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.

    Πιθανότατα αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για αποσυμφόρηση και από άλλα νησιά αλλά και στην Κω.

    [06] Ψηφίζει η γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

    Σε ψηφοφορία στη γερμανική Bundestag στις 10:00 ώρα Ελλάδας τίθεται η έγκριση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Στη δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU) της Γερμανίας, 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «όχι» κατλά τη σημερινή ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο ενώ άλλοι τέσσερις δήλωσαν «αποχή».

    Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

    Επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο, κατά την αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία πριν από την συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, «όχι» είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και «αποχή» τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του «όχι» τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν. Η Κ.Ο. της CDU/CSU κατέχει 311 από τις 631 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου.

    Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Τόμας Όπερμαν, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη του προγράμματος από τους βουλευτές του και επισήμανε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, καθώς περιλαμβάνει κίνητρα για κοινωνική δικαιοσύνη.

    Το πρόγραμμα βοήθειας απορρίπτει το κόμμα Die Linke, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γκρέγκορ Γκίζι, να δηλώνει ότι αν και το πακέτο περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, «η καταστροφή είναι ότι ενισχύει την εξάρτηση από την τρόικα», αλλά και το γεγονός ότι θέτει ως προϋπόθεση για την βοήθεια, τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ.

    Συνολικά θετικά, παρά την κριτική για επιμέρους ζητήματα, αξιολογούν το πρόγραμμα οι Πράσινοι. «Η εναλλακτική σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα ήταν ένα Grexit», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, 'Αντον Χοφράιτερ και πρόσθεσε ότι το πακέτο δεν περιλαμβάνει αρκετές αναπτυξιακές ευκαιρίες - ενώ το ΔΝΤ και όλος ο κόσμος γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα το βάρος του χρέους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 August 2015 - 6:32:08 UTC