Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πειραιά αναμένεται το πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 2500 πρόσφυγες από τη Συρία
  • [02] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 7 Γεωργιανών κατηγορούμενων για τη ληστεία στην Υδρα
  • [03] Σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού υποβάλλεται η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι,
  • [04] Αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Σύρου αρχαιολόγου από τζιχαντιστές στην Παλμύρα

  • [01] Στον Πειραιά αναμένεται το πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 2500 πρόσφυγες από τη Συρία

    Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 αναμένεται να καταπλεύσει μετά τις 9 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Το πλοίο που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1308 άτομα, παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο,300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.

    [02] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 7 Γεωργιανών κατηγορούμενων για τη ληστεία στην Υδρα

    Στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των επτά Γεωργιανών ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 16 Αυγούστου στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του

    Οι μισοί από τους συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να απολογηθούν.

    Η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες Πέμπτη και Παρασκευή είναι ανθρωποκτονία και ληστεία κατ συναυτουργία.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι επτά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει διακοπές.

    Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που πιθανόν δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία. Επίσης φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.

    Οι δράστες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών.

    [03] Σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού υποβάλλεται η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι,

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι, που έγινε διάσημη από τις τηλεοπτικές σειρές "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" και "Οι Μάγισσες", υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού People.

    Η 44χρονη Ντόχερτι δήλωσε στο περιοδικό ότι έχει επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της. Το περιοδικό επικαλέστηκε επίσης νομικά έγγραφα από μια πρόσφατη αγωγή που κατέθεσε η ηθοποιός, η οποία αποκάλυψε την ασθένειά της, στα οποία αναφέρεται ότι η Ντόχερτι διεγνώσθη ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο.

    Το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της ηθοποιού για να σχολιάσει την είδηση.

    Η Ντόχερτι είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της Μπρέντα Γουόλς που ενσάρκωνε στην αμερικανική τηλεοπτική επιτυχία της δεκαετίας του '90 "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς", όπως και της Πρου Χάλιγουελ στην επίσης επιτυχημένη αμερικανική σειρά "Οι Μάγισσες" στα τέλη της ίδιας δεκαετίας.

    [04] Αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Σύρου αρχαιολόγου από τζιχαντιστές στην Παλμύρα

    Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους «τη βαθιά τους θλίψη και τον αποτροπιασμό για την τραγική κατάληξη του σπουδαίου Σύρου αρχαιολόγου Χαλέντ αλ-Ασάντ στην Παλμύρα, ο οποίος σε ηλικία 82 ετών δολοφονήθηκε από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους».

    Ο Καλέντ Άσαντ, επιστήμων διεθνούς κύρους, προσέφερε περισσότερα από πενήντα χρόνια της ζωής του στην ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, η οποία αποτελεί ένα αρχαιολογικό τόπο εξέχουσας σημασίας και έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

    «Η Ελλάδα καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση «και στέκει πάντα στο πλευρό των κρατών που καλούνται να προστατεύσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σε περιόδους κρίσης, κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα η χώρα μας πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός Διεθνούς Συνασπισμού με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες προέλευσής τους.

    Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα για το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, και η Ελλάδα στρατεύεται με συνέπεια στον αγώνα για τη διατήρηση του παγκόσμιου πολιτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 6:32:11 UTC