Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοσιαλιστές, Αριστεροί και Πράσινοι στηρίζουν το αίτημα Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου
  • [02] Αριστερή Πλατφόρμα: Συγκρότηση αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου
  • [03] Ματαιώνονται οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Φλώρινα και Ζάκυνθο
  • [04] Κυβέρνηση: O κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος
  • [06] Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων
  • [07] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού
  • [08] Φ. Γεννηματά: «Δραπέτης της ευθύνης» ο Αλέξης Τσίπρας

  • [01] Σοσιαλιστές, Αριστεροί και Πράσινοι στηρίζουν το αίτημα Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου

    «Καλωσορίζω θερμά την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να συμμετάσχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αξιολόγηση της εφαρμογής της δανειακής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στον ΕΜΣ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως άμεσου αντιπροσώπου των λαών της ΕΕ στην αντιμετώπιση της κρίσης έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο μικρό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής στην Ευρωζώνη. Θα ζητήσω από τον κ. Σουλτς να θέσει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της πρώτης μας διάσκεψης προέδρων μετά τη θερινή διακοπή (της λειτουργίας του ΕΚ) ώστε να καθοριστεί μια κοινή θέση», σημείωσε.

    «Χαιρετίζουμε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως ένας πέμπτος θεσμός υπεύθυνος για την αξιολόγηση του νέου μνημονίου της Ελλάδας. Το ΕΚ έχει απαιτήσει έναν ισχυρότερο ρόλο στην επιτήρηση των πολιτικών που εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονίων και έχει επικρίνει τις αποφάσεις που είχε λάβει η Τρόικα στο παρελθόν χωρίς ιδιαίτερη εποπτεία. Είναι ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιμείνει σε μια εφαρμοστική πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη πλήρως τους συμφωνημένους ευρωπαϊκούς στόχους και τις ευρωπαϊκές αξίες».

    »Καλούμε τον πρόεδρο Σουλτς να θέσει την πρόταση του πρωθυπουργού Τσίπρα στους αντιπροέδρους του ΕΚ και στους προέδρους των Πολιτικών Ομάδων το συντομότερο δυνατόν. Καλούμε τους υπόλοιπους τέσσερις θεσμούς να διευκολύνουν την ταχεία υιοθέτηση μιας συμφωνίας μεταξύ των (υπολοίπων) θεσμών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ζήτημα αυτό».

    »Είναι πια καιρός να ενισχυθεί η δημοκρατική και η κοινοβουλευτική ευθύνη στο ευρωπαϊκό επίπεδο ως απάντηση στους εντεινόμενους εθνικισμούς που ωφελήθηκαν από μια υπερβολικά τεχνοκρατική προσέγγιση σε ιδιαίτερα πολιτικά και κοινωνικά πολύ ευαίσθητα θέματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ευρωπαϊκής κρίσης», ανέφεραν για την πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Ράινχαρντ Μπιτικόφερ και η Μόνικα Φρασόνι, οι συμπρόεδροι της πολιτικής ομάδας Οι Πράσινοι-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία στο ΕΚ.

    Νωρίτερα, την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής της νέας δανειακής συμφωνίας, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες. Αυτό δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Τζιάνι Πιτέλα από τις Βρυξέλλες.

    [02] Αριστερή Πλατφόρμα: Συγκρότηση αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου

    «Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «Όχι» του δημοψηφίσματος» αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα σε δήλωση που εξέδωσε, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, και με την οποία ανακοινώνει ουσιαστικά τη συγκρότηση κόμματος-μετώπου «αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού, που θα κατέλθει στις εκλογές, «για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».

    Η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας με το διάγγελμα του «εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ίδια «πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «Όχι» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση» και αναγγέλλει ότι «θα συμβάλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων...».

    [03] Ματαιώνονται οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Φλώρινα και Ζάκυνθο

    Λόγω των πολιτικών εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποφάσισε να ματαιώσει τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στη Φλώρινα και τη Ζάκυνθο

    Ο κ. Παυλόπουλος επρόκειτο να μεταβεί το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Αυγούστου στη Φλώρινα για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις «Πρέσπεια», ενώ τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, επρόκειτο να μεταβεί στη Ζάκυνθο, για να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου.

    [04] Κυβέρνηση: O κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη

    Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «ο κος Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη» και προσθέτουν:

    «Καλοδεχούμενη η παράσταση που έδωσε. Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να τη σεβαστούν και ο κος Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα».

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος

    Την ελπίδα ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του νέου προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού πακέτου από τη νέα Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει στο twitter o εκπρόσωπός του, Μισέλ Ρέινς.

    Συγκεκριμένα, το tweet αναφέρει: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει την ευρεία στήριξη της Βουλής των Ελλήνων για το νέο πρόγραμμα και το μεταρρυθμιστικό πακέτο και ελπίζει ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη».

    Σε προηγούμενο tweet, o ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών και τονίζει: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη».

    [06] Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων

    Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χθες και σήμερα στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.8.2015.

    Για τα φυσικά πρόσωπα θα εκδοθεί ανακοίνωση αύριο.

    [07] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

    «Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

    Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δήλωσαν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    «Δραπέτη της ευθύνης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, καλώντας σε συστράτευση τη Δημοκρατική Παράταξη.

    [08] Φ. Γεννηματά: «Δραπέτης της ευθύνης» ο Αλέξης Τσίπρας

    Ως δραπέτευση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, την απόφασή του να παραιτηθεί και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κάλεσε σε συστράτευση όλες της δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις.

    «Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς, κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε γραπτή της δήλωση, όπου προσθέτει ότι το κάνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

    Όπως αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του Grexit και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 20:32:10 UTC