Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Λαπαβίτσας: Έχουμε όλες τις δυνατότητες να δώσουμε έκφραση στην λαϊκή θέληση
  • [02] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος
  • [04] Στις 647,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,67%
  • [05] Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως
  • [06] Με δακρυγόνα απώθησε πλήθος μεταναστών και προσφύγων η αστυνομία της ΠΓΔΜ
  • [07] Προβάδισμα Τσίπρα στις εκλογές, βλέπει ο γερμανικός Τύπος
  • [08] Eldorado Gold: Αναστέλλουμε όλες τις δραστηριότητες στη Χαλκιδική και προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη
  • [09] Νεκρός βρέθηκε άγνωστος άνδρας σε φωταγωγό πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας
  • [10] Ευ. Μεϊμαράκης: Να βρούμε σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα Βουλή
  • [11] «Λαική Ενότητα» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη
  • [12] Αλ. Στουμπ: Η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης

  • [01] Κ. Λαπαβίτσας: Έχουμε όλες τις δυνατότητες να δώσουμε έκφραση στην λαϊκή θέληση

    «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε φωνή στον λαό που ψήφισε όχι. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να δώσουμε έκφραση στην λαϊκή θέληση», δήλωσε ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα συνεχίσουμε στην αντιμνημονιακή πορεία που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έγινε μέχρι να γίνει και αυτός μνημονιακός. Θα συνεχίσουμε την αντιμνημονιακή πολιτική», πρόσθεσε ο Κ. Λαπαβίτσας.

    «Έχουμε συνολική πρόταση για την ελληνική κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό δεν φοβόμαστε να θέσουμε και το θέμα του εθνικού νομίσματος, το οποίο δεν είναι ταμπού. Εμάς δεν μας τρομάζει, άλλοι το φοβούνται. Ο καιρός που αποφεύγονταν ορισμένα ζητήματα, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλο διάστημα, τελείωσε» πρόσθεσε ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

    Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο της Λαϊκής Ενότητας, ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε ότι «είναι νωρίς» για να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι, πρόσθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη και επίπονη, με κόστος για όλους μας. Αλλά εκείνο που προσλαμβάνουμε είναι η πολύ μεγάλη στήριξη του κόσμου, που αισθάνεται προδομένος, που νιώθει δυστυχία προς την πολιτική συνολικά. Εμείς θα βγούμε να πούμε όχι, αυτή η αριστερά που πρεσβεύουμε είναι φερέγγυα».

    [02] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας

    Ο Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την εκταμίευση στην Αθήνα ενός νέου πακέτου διάσωσης της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας.

    Όταν ρωτήθηκε αν οι εκλογές θα αλλάξουν τους αριθμούς της συμφωνίας διάσωσης, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης που προετοιμάζει τις αποφάσεις για τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, απάντησε στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF: «Όχι ... αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση... Τον Οκτώβριο έχουμε μια συνεδρίαση για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για την περαιτέρω πρόοδο του προγράμματος».

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος

    Την ελπίδα ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του νέου προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού πακέτου από τη νέα Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει στο twitter o εκπρόσωπός του, Μισέλ Ρέινς.

    Συγκεκριμένα, το tweet αναφέρει: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει την ευρεία στήριξη της Βουλής των Ελλήνων για το νέο πρόγραμμα και το μεταρρυθμιστικό πακέτο και ελπίζει ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη».

    Σε προηγούμενο tweet, o ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών και τονίζει: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη».

    [04] Στις 647,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,67%

    Ήπια υποχώρηση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς περιορίζονται οι αρχικές απώλειες, ενώ ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 647, 19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 639,61 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,83%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,95 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,18 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

    [05] Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως

    Ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκόσμια ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά, είπε χθες η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία για τους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα (NOAA), περίπου τρεις μήνες προτού οι ηγέτες χωρών του κόσμου συναντηθούν στο Παρίσι για να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για το κλίμα.

    Στην μηνιαία έκθεση της για το κλίμα παγκόσμια, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, η Υπηρεσία είπε ότι πολλές χώρες καθώς και ωκεανοί παγκόσμια βίωσαν καύσωνες, ενώ η θερμοκρασία όλων των ωκεανών "χτύπησε" ψηλά νούμερα τον περασμένο μήνα.

    Αυτός ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις πιο ψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές, με 16,61 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία.

    Οι πρώτοι επτά μήνες του χρόνου αποτέλεσαν την πιο θερμή περίοδο που έχει καταγραφεί παγκόσμια, με 0,85 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, του 2010, με 0,09 βαθμούς Κελσίου, είπε.

    Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία λένε οι επιστήμονες ότι είναι το φράγμα πάνω από το οποίο ο κόσμος θα υποφέρει από συνεχώς αυξανόμενες πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

    Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους

    [06] Με δακρυγόνα απώθησε πλήθος μεταναστών και προσφύγων η αστυνομία της ΠΓΔΜ

    Με δακρυγόνα επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην χώρα αυτή από την Ελλάδα η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς στην μεθόριο.

    Ορισμένες χιλιάδες άνθρωποι από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, βρίσκονται στα σύνορα μετά την χθεσινή απόφαση της ΠΓΔΜ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορά της λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

    Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει το οργισμένο πλήθος που ζητούσε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ

    [07] Προβάδισμα Τσίπρα στις εκλογές, βλέπει ο γερμανικός Τύπος

    «Oδιάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, ίσως να είναι ο Τσίπρας», γράφει η γερμανική εφημερίδαDieWelt.

    «Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν νέες εκλογές. Οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να διαπραγματευτούν και πάλι με λογικούς ανθρώπους στην Αθήνα.Για εμάς στη Γερμανία, μπορεί να προκαλείσύγχυση το γεγονός ότι ο Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα λέγοντας όχι στη συμφωνία με τους πιστωτές, αλλά στη συνέχεια διαπραγματεύθηκε ένα παρόμοιο σκληρό πακέτο. Ο Τσίπρας πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναιαντίπαλος των ιδιωτικοποιήσεων, εχθρός της οικονομίας της αγοράς, είναι σοσιαλιστής.Έτσι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας νωρίτερα αυτό το έτος καταδίκασε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες τώρα αναμένει στην ίδια τη χώρα.Αυτή η στροφή δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί.Ακόμη και σε πολλούς Έλληνες προκαλεί σύγχυση αυτή η εξέλιξη. Αλλάθα ήταν σοβαρό λάθος να συμπεράνουμε από αυτή τη σύγχυση, ότι ο Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στη χώρα του», αναφέρει η Die Welt.

    «Ξαφνικά μεταρρυθμιστής», γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα το γερμανικό περιοδικόDerSpiegel.

    «OΤσίπρας θεωρείότι θα κερδίσει τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.Παρά το γεγονός ότι δεν τήρησε κεντρικές προεκλογικές υποσχέσεις του και δέχτηκε ένα άλλο πρόγραμμα λιτότητας των Ευρωπαίων, ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του αλλά τελικά αναγκάστηκε να ενδώσει στον εκβιασμό των Ευρωπαίων», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

    «Ευπρόσδεκτη από τους εταίρους μια μετριοπαθής ,νέα κυβέρνηση Τσίπρα», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει ότι« η επιλογή των εκλογών μπορεί να επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν.Από την άλλη πλευρά, παρέχει επίσης μια ευκαιρία. Οι εταίροι αμφέβαλαν αν αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει τις απαιτήσεις.ΟΤσίπρας δεν είχε την εντολή να το πράξει.Είχε κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο με την υπόσχεση να τελειώσει το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης».

    Για «τακτική υποχώρηση Τσίπρα» κάνει λόγο ηFrankfourterAllgemeineZeitung.

    «Το πλεονέκτημα της επίσπευσης των εκλογών για τον κ. Τσίπρα είναι σαφές», τονίζει ηFAZ.

    «Στις εκλογές αυτές ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος έχει το δικαίωμα να καταρτίσει τους καταλόγους των υποψηφίων». Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι «οι προοπτικές να κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές είναι μεγάλες.Είναι δημοφιλής επειδή είχε κρατήσει εδώ και καιρό μια σκληρή στάση έναντι των νέων μέτρων λιτότητας».

    «Ζητούν να συνεχιστεί η λιτότητα», γράφει η Die Zeit

    ΗDieZeitγράφει ότι «οι πιστωτές απαιτούν τη συμμόρφωσητου Τσίπραμε τη λιτότητα». Προσθέτει μάλιστα ότι «Γερμανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει από τον αποχωρούντα πρωθυπουργό να μην αποκλίνει από την πολιτική της λιτότητας, παρά τις εκλογές» .Η επικεφαλής των βουλευτών του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU ) στη Bundestag, Γκέρντα Χάσελφελντ τόνισε ότι και η νέα κυβέρνηση πρέπει να συμμορφωθεί με όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές,διαφορετικά, δεν θα καταβληθούν οι δόσεις»

    Στο ίδιο πνεύμα ,ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε ότι « όλες οι συμφωνίες θα ισχύσουν φυσικά και μετά τις νέες εκλογές».

    Ο ηγέτης του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών ,Κρίστιαν Λίντνερ υποστήριξε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο εύθραυστη από ό, τι υπολογίζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

    [08] Eldorado Gold: Αναστέλλουμε όλες τις δραστηριότητες στη Χαλκιδική και προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη

    Να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στη Χαλκιδική «αρχής γενομένης από τις 24 Αυγούστου» προτίθεται η Ελληνικός Χρυσός, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Eldorado Gold, ως απόρροια της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση των τεχνικών μελετών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

    Τονίζει δε, ότι «θα αναγκαστεί» να θέσει σε διαθεσιμότητα, μέχρι και για ένα τρίμηνο, την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, με ενδεχόμενο, εάν οι άδειες δεν ανακτηθούν, την οριστική τους απόλυση.

    Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι η Ελληνικός Χρυσός κινείται νομικά κατά της απόφασης, μεταξύ άλλων και με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Στη σχετική ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «η αναστολή που θα επηρεάσει το σύνολο των έργωνστο Στρατώνι, τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική».

    Η Eldorado Gold σημειώνει ότι η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει να εκτελεί μόνο βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας στα τρία έργα, επισημαίνοντας ότι «θα αναγκαστεί ωστόσο να θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα για ένα διάστημα μέχρι τρεις μήνες», σύμφωνα με τους όρος που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, ενώ «σε περίπτωση που οι άδειες δεν ανακτηθούν, δεν θα μείνει άλλη επιλογή από την οριστική απόλυσή τους».

    [09] Νεκρός βρέθηκε άγνωστος άνδρας σε φωταγωγό πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας

    Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι άγνωστος άνδρας, στον φωταγωγό πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Ευπόλιδος 12, στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνδρας βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο το σώμα του, από πυροσβέστες, όταν έφτασαν στο σημείο, μετά από κλήση για πυρκαγιά μικρής έκτασης στον φωταγωγό. Την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Αστυνομία, που διενεργεί έρευνα.

    [10] Ευ. Μεϊμαράκης: Να βρούμε σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα Βουλή

    Να βρούμε μια σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου έλαβε διερευνητική εντολή, από τον κ Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα του θα στήριζε μια κυβέρνηση από την παρούσα βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

    Ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε δε την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.

    «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε.

    Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [11] «Λαική Ενότητα» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

    Στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα» προχώρησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ορίζοντας γραμματέα τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

    Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο κ. Στρατούλης στους δημοσιογράφους, στις 13:30 θα δοθεί στην αίθουσα 151 της Βουλής η συνέντευξη Τύπου του κ. Λαφαζάνη.

    Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης, δήλωσε οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προσχώρησαν στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα είναι συνολικά 25 και επέδωσε σε παρεξήγηση τον αριθμό 29 που έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτητοποίησης και άλλων συναδέλφων βουλευτών, ωστόσο, το επίσημο και αυτό που ισχύει είναι οι 25 βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής» διευκρίνισε.

    Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα συμμετέχουν οι εξής βουλευτές:

    Παναγιώτης Λαφαζάνης, Λίτσα Αμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάνας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαΐα Κυρίτση, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.

    Κυβερνητικοί κύκλοι

    Ως «αποτύπωση της επιλογής που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ακόμη 24 βουλευτών να συγκροτήσουν ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και νέο κόμμα, επισημοποιώντας έτσι το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

    [12] Αλ. Στουμπ: Η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης

    Η Φινλανδία θεωρεί πως η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το νέο πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ.

    «Υποθέτουμε πως όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, η νέα αυτή συμφωνία και οι όροι της θα παραμείνουν. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα εξαφανιστούν», δήλωσε ο Στουμπ στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

    «Ένας αισιόδοξος θα μπορούσε φυσικά να σκεφτεί ότι αυτό που θα προκύψει θα είναι ένας ευρύτερος συνασπισμός και καλύτερη υποστήριξη για το πακέτο βοήθειας», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 10:32:20 UTC