Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, οφείλουμε να σεβαστούμε το μήνυμα του λαού
  • [02] «Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή εντολή τετραετίας»
  • [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο
  • [04] Όλγα Γεροβασίλη: Αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες
  • [05] Στις 588,80 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 3,59%
  • [06] Τριγμούς στις διεθνείς αγορές έφερε η «Μαύρη Δευτέρα»
  • [07] Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει αποτροπιασμό για τις «βάρβαρες» επιθέσεις στην Παλμύρα
  • [08] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 4 μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης
  • [09] Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι βάσεις
  • [10] Τη 2η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ
  • [11] Ευ. Μεϊμαράκης: Εθνικό ζητούμενο η συνεννόηση

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, οφείλουμε να σεβαστούμε το μήνυμα του λαού

    «Αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, οφείλουμε να σεβαστούμε το μήνυμα που θα στείλει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός θα θέλει κάτι διαφορετικό, ένα συμμαχικό σχήμα», δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84.

    Υποστήριξε πως «το τι είναι Αριστερά έχει διάφορες αποχρώσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις παρούσες συνθήκες, είναι να μπορέσει να επιβάλλει ένα αίσθημα δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Η ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά τις φοβερές καταστάσεις που έχει ζήσει, επέδειξε ψυχραιμία και ηρεμία...Σημαία πρέπει να είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία, διότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ό,τι είχε συμφωνηθεί, στο τέλος με διάφορους τρόπους δεν γινόταν και αποδεικνυόταν ότι ήμασταν αναξιόπιστοι. Από τη στιγμή που μπαίνει μια υπογραφή, πρέπει να γίνει σεβαστή». Ανέφερε ότι η εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης πρέπει να είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο λαός εμπέδωσε ότι τα βάρη κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Πρέπει για όλες τις εκκρεμότητες, που κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί, που έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, τη φοροαποφυγή, να φτιαχτεί ένας μηχανισμός, να σταματήσει αυτό το αίσθημα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να εμπεδώσει στον κόσμο αυτό το αίσθημα...».

    Ερωτηθείς για την αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «έχει τόσο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ... Είναι η μεγάλη στιγμή να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι θνησιγενείς. Σήμερα, το πρόσωπο που μπορεί να συστρατεύσει όλες αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις είναι ο Α. Τσίπρας...» Συμπλήρωσε πως «το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο τα στελέχη, είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος σήμερα είναι πολιτικά άστεγος. Προσωπικά, ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και έχω μια πρωτοβουλία, γιατί ξέρω τη νοοτροπία τους. Αυτός ο κόσμος θα συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα, μετά την αποχώρηση, η οποία πράγματι είναι τραυματική».

    [02] «Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή εντολή τετραετίας»

    Τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι εκλογικός στόχος είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

    Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, «συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

    Επιπλέον, κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά «θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ». «Στόχος μας» υπογράμμισε, είναι «να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

    Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει «αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία». Και εν τέλει, όπως σημείωσε, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

    Σημειώνεται πως στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ ξεκίνησε η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

    Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό - κυβερνητικό πρόγραμμα.

    [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 13.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

    [04] Όλγα Γεροβασίλη: Αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες

    Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαία να προσφύγουμε στις κάλπες για νέα ισχυρή λαϊκή εντολή τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

    Αναφορικά με το σενάριο της αυτοδυναμίας, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι εφικτός στόχος. Αποτελεί ανάγκη για τη χώρα η σταθερότητα.

    "Έχει προκύψει μια καινούργια δύσκολη πραγματικότητα για τη χώρα και ως εκ τούτου προκύπτουν εκλογές τον ίδιο χρόνο. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε δημοκρατικά" πρόσθεσε η ίδια.

    "Τα μνημόνια δεν τα διαπραγματεύτηκαν" είπε αναφερόμενη στις προηγούμενες κυβερνήσεις. "Η συμφωνία που φέραμε έχει και θετικά σημεία. Η μεγάλη εικόνα της συμφωνίας με το τριετές πλάνο χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο συν" συμπλήρωσε.

    "Το άλλο μεγάλο στοιχείο της συμφωνίας είναι ότι διαμορφώθηκαν συνθήκες εξαιταίας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν τη συζήτηση περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.Η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα διατύπωνε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και την ίδια ώρα τα μνημόνια βύθιζαν την χώρα στην ύφεση" κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

    [05] Στις 588,80 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 3,59%

    Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την δραματική χθεσινή υποχώρηση.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 588,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,59%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,35 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,83%.

    [06] Τριγμούς στις διεθνείς αγορές έφερε η «Μαύρη Δευτέρα»

    Με πτώση σχεδόν 4% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.

    Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 3,96% καταγράφοντας απώλειες 733,98 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 17.806,70 μονάδες, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, την επομένη της "βουτιάς" 4,61%.

    Ταυτόχρονα τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη καταγράφουν μεγάλη πτώση.

    Ο Nikkei έχει χάσει πάνω από 2.800 μονάδες (-13%) μόνο σε έξι συνεδριάσεις, λόγω και των αυξανόμενων ανησυχιών που έχουν σχέση με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τις συνέπειές της στην παγκόσμια ανάπτυξη.

    Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 3,26%, με απώλειες 48,22 μονάδων, και διαμορφώθηκε στις 1.432,65 μονάδες.

    [07] Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει αποτροπιασμό για τις «βάρβαρες» επιθέσεις στην Παλμύρα

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε αποτροπιασμό για τις "βάρβαρες" επιθέσεις στη συριακή πόλη της Παλμύρας, όπου τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατίναξαν περίφημο αρχαίο ναό, μια εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής Αρχαιοτήτων της ιστορικής πόλης και κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου "να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες".

    Οι τζιχαντιστές του ΙΚ που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την Παλμύρα από τον Μάιο, τοποθέτησαν την Κυριακή εκρηκτικά μέσα στο ναό του Βάαλ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος που χρονολογείται από το έτος 17 και περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ο Μπαν εξέφρασε επίσης την οργή του μετά τη δολοφονία με αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Χάλεντ αλ-Ασαντ, προσωπικότητας που αποτελούσε παγκόσμιο σημείο αναφοράς γι αυτή την αρχαία πόλη. Η σορός του ακρωτηριάστηκε, αφού προηγουμένως κρεμάστηκε ακέφαλη από στύλο, με το κεφάλι να κείτεται στο έδαφος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

    [08] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 4 μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης

    Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, αναμένεται να καταπλεύσει το απόγευμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας εκ νέου από τη Μυτιλήνη, 2.489 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Το πλοίο αναχώρησε από τη Μυτιλήνη στις 5:20 το πρωί και αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 5:30 το απόγευμα.

    Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, που μαζί με άλλα 11 άτομα επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε χθες τα ξημερώματα στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης.

    Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκαν χθες οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών, ενώ πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό διέσωσε 8 παράτυπους μετανάστες από τους 15 συνολικά, που επέβαιναν στο σκάφος.

    [09] Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι βάσεις

    Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

    Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

    Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

    Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

    [10] Τη 2η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ

    Το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Resue 2015 κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η ομάδα Pandora διαγωνίστηκε στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων και πήρε τη 2η θέση στο διαγωνισμό που έγινε στο Hefei της Κίνας. Στον τελικό ισοβάθμησε σχεδόν με την ομάδα Hector του πανεπιστημίου του Darmstadt και πλησίασε βαθμολογικά πολύ κοντά στην κορυφή.

    Στόχος του διαγωνισμού, που συγκεντρώνει συμμετοχές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφή και να ανιχνεύουν επιζώντες.

    Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ συστάθηκε το 2007. Σήμερα, απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.

    Στο διαγωνισμό RoboCup Rescue, η ομάδα Pandora είχε συμμετάσχει στο παρελθόν τέσσερις φορές (2008, 2009, 2011, 2013) και είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τη 2η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    [11] Ευ. Μεϊμαράκης: Εθνικό ζητούμενο η συνεννόηση

    Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέχρι την Παρασκευή υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο».

    Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί και επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως πάμε σε εκλογές για να αλλάξει τους «αντάρτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και για να αντικαταστήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    «Και γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου. Και αν αισθάνεται ότι δεν είχε εντολή για να υπογράψει μνημόνιο γιατί δεν έκανε εκλογές πριν;», συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι εκλογές δεν βοηθούν στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία.

    «Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον Λαφαζάνη, ότι δεν θα έρθει σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα γιατί τα προβλέπει αυτά; Εγώ πιστεύω ότι η σύσκεψη των αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ.Τσιπρα», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είχε προγραμματίσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

    «Μας έλεγε ?μην κουνάτε την ουρά' και ο τύπος ήδη είχε προγραμματίσει τις εκλογές. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε θα τις έκανε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μάλιστα για απρέπεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδοντας διαρροές ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό - κάτι που είπε δεν συνέβη - κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει χρήση των διερευνητικών εντολών.

    «Δεν επικοινώνησε. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια.. τόση αλαζονεία? τυφλώθηκαν οι άνθρωποι», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πια αν αξίζει να ψηφίζουν με το θυμικό και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της ΝΔ με αυτά της διακυβέρνησης Τσίπρα.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε πάλι από τον κ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο eurogroup για ουρές νέων μέτρων και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν εκείνος μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει.

    «Σπαταλάμε χρόνο και ασχολούμαστε με τα μικρά και όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κουμουνδούρου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και ζήτησε οι εκλογές να πάνε στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές.

    «Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Του πρότεινα να έρθει και είπε ότι δεν θέλει να με δει. Και μετά τις εκλογές ανοικτός είμαι. Αυτός είπε, και τα κυρίαρχα στελέχη του είπαν , ότι δεν έρχονται. Αυτό είναι το «μπράβο» στη στήριξη; Που το πάει ο τύπος;», υπογράμμισε και εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επικοινωνιακά ότι ήταν καλός διαπραγματευτής όχι με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του όπως θα έπρεπε αλλά μόνο με βάση τη διάρκειά της.

    «Τώρα, κυρίως τώρα, προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Το μετά κοστίζει. Θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Τυχοδιωκτικές πολιτικές είναι αυτές», συνέχισε επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φύγει τρέχοντας, πάει να την κοπανήσει».

    Σε ερώτηση αν φοβάται τις εκλογές απάντησε ότι δεν τις φοβάται, ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει αλλά το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα και όχι να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές.

    «Δεν έχω εξουσιομανία. Αντιθέτως αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες. Θα κερδίσουμε να το ξέρετε. Αλλά παρότι είμαστε πρώτο κόμμα και δεν φοβάμαι και θα τις κερδίσω, εντούτοις δεν πρέπει να δημιουργήσουμε για το συμφέρον του τόπου αυτή την αστάθεια», εξήγησε και τόνισε πως «δεν καίγεται κανείς αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο ΜεΪμαράκης αλλά αν θα πάει καλά η χώρα».

    Για τη ΝΔ είπε ότι είναι μεγάλο πολυτασικό κόμμα, ότι θα αντιδημοκρατικό να αλλαξεί τη σειρά εκλογής των υποψηφίων όπως την καθόρισαν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου, και ότι υπάρχει πληθώρα σοβαρών και ικανών στελεχών που θέλουν να προσφέρουν.

    «Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα. Έχουν ζήσει τα ζητήματα στον τομέα τους. Θα προχωρήσω με αυτούς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης αλλά μέσα στο πλαίσιο που είπαμε», ανέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 8:32:16 UTC