Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ματαιώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος σε Φ. Γεννηματά: Θα εφαρμόσω στο ακέραιο το Σύνταγμα
  • [03] Ο. Γεροβασίλη: Είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας
  • [04] ΝΔ: Να εμφανιστεί ο Αλ.Τσιπρας
  • [05] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες

  • [01] Ματαιώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

    Τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας, καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.

    «Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την σύγκληση της Ολομέλειας αύριο με αντικείμενο συνεδρίασης το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

    Χωρίς απαρτία των μελών της και η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών

    Θα συνεδριάσει αύριο εκ νέου, στις πέντε το απόγευμα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας για τρίτη συνεχή φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να έρθει και να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Ζήμενς.

    Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια να υπάρξει απαρτία των μελών της, γνωστοποιώντας ότι η πρόσκληση προς τον κ. Στουρνάρα θα κοινοποιηθεί και προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα γίνει για λόγους βίαιης προσαγωγής του αλλά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος σε Φ. Γεννηματά: Θα εφαρμόσω στο ακέραιο το Σύνταγμα

    Την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους -πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για την Χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην απαντητική του επιστολή προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Διαβάστε επίσης:

    Φ. Γεννηματά: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ημερομηνία των εκλογών

    [03] Ο. Γεροβασίλη: Είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας

    «Είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας», τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αναφέροντας πως «όση γραφικότητα και αν επιστρατεύσει, δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ, αντιμέτωπη με τη λαϊκή ετυμηγορία».

    Σε αυτό αποδίδει την προσπάθεια, που του καταλογίζει, να αποφύγει ή έστω να καθυστερήσει για μερικές ώρες την εκλογική αναμέτρηση, υποστηρίζοντας ότι αυτό που απασχολεί τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι το καλό του τόπου, αλλά το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί την «πολιτική κατάρρευση» της ΝΔ. «Κατάρρευση» που, όπως υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, είναι αποτέλεσμα μιας «καταστροφικής» διακυβέρνησης, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, «η διαπλοκή επέβαλε τους όρους της, τα Μνημόνια υπογράφονταν εν λευκώ και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε προς τέρψιν των δανειστών μας ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο».

    [04] ΝΔ: Να εμφανιστεί ο Αλ.Τσιπρας

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τον πως κρύβεται και σχολιάζει διαρροές.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, καλεί τον κ. Τσίπρα να «εμφανιστεί όπως υπεύθυνα ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών».

    Από τη ΝΔ μάλιστα απαντούν στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί κοινωνικής ευαισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα ? Καμμένου».

    [05] Το Βερολίνο αναστέλλει την εφαρμογή του «Δουβλίνου II» για τους Σύρους πρόσφυγες

    Η Γερμανία σταμάτησε να στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναστέλλοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του λεγόμενου "Δουβλίνου 2", του κανονισμού που προβλέπει αυτό το μέτρο, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

    "Χαιρετίζουμε αυτήν την ενέργεια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Για την Κομισιόν, αυτό συνιστά μια αναγνώριση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τις χώρες-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά μας μόνες τους να χειριστούν τον μεγάλο αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη", σχολίασε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό.

    "Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση (αναστολής της συνθήκης) που γνωρίζουμε" συνέχισε η Μπερτό.

    Στον λογαριασμό της στο Twitter η BAMF ανέφερε ότι "επί του παρόντος" και "στην πράξη" δεν εφαρμόζει τις διαδικασίες απέλασης των Σύρων υπηκόων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το "Δουβλίνο 2" υιοθετήθηκε το 2003 και ορίζει τους κανόνες με βάση τους οποίους θα πρέπει να εξετάζονται οι αιτήσεις για παροχή ασύλου. Ουσιαστικά, επαφίεται στην πρώτη χώρα υποδοχής ενός πρόσφυγα να χειριστεί τη διαδικασία.

    Τέλος, επισημαίνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν χθες από το Βερολίνο μια "ενιαία" στάση της ΕΕ στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 18:32:13 UTC