Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι κρίση του παλιού πολιτικού συστήματος
  • [02] Η ΔΕΗ θα επιστρέψει μέρος των κερδών της στους καλοπληρωτές των λογαριασμών της
  • [03] Άδεια από τη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αλ. Μητρόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας
  • [04] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: Μόνιμος μηχανισμός αναδιανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την ΕΕ
  • [06] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση
  • [07] Πρ. Παυλόπουλος σε Φ. Γεννηματά: Θα εφαρμόσω στο ακέραιο το Σύνταγμα

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι κρίση του παλιού πολιτικού συστήματος

    «Το Ποτάμι είναι η μηχανή της μεταρρύθμισης. Αποτελεσματική κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Ποτάμι. Ο εκλογικός μας στόχος είναι το Ποτάμι να είναι ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης» δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής του συνέντευξης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο Σταύρος Θεοδωράκης, θέτοντας ξεκάθαρα τον εκλογικό στόχο του Κινήματος.

    Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι δεν αισθάνεται άνετα σε κανένα σενάριο συνεργασίας, είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ως υπεύθυνο για την κατεδάφιση της χώρας. «Ήταν πολύ λιγότερος των προσδοκιών του κόσμου», είπε ενώ αναφέρθηκε και τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ευθύς, αλλά δεν ξεχνώ ότι ήταν βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ και έπαιρνε αποφάσεις».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι η κατάσταση της χώρας οφείλεται και στον κ. Τσίπρα και στη ΝΔ. «Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι δική τους. Είναι του παλιού πολιτικού συστήματος. H λύση όμως είναι δική μας», υπογράμμισε.

    [02] Η ΔΕΗ θα επιστρέψει μέρος των κερδών της στους καλοπληρωτές των λογαριασμών της

    Στους καλοπληρωτές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα επιστρέψει μέρος των κερδών της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ 1, η σχετικά απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας και σημείωσε ότι η επιστροφή αυτή στους συνεπείς καταναλωτές θα είναι «κάτι πάνω από το συμβολικό».

    Επίσης, ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει εντοπίσει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί, μέσω διασταύρωσης στοιχείων, «πολυτελή κατοικία, ανύπαρκτη πολεοδομικά, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από διπλανό σπίτι, οικία πολυτελή 500 τετραγωνικών μέτρων που είναι δηλωμένη ως διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων» και μέσα στους επόμενους στόχους τής επιχείρησης είναι να προχωρήσει σε καταγγελίες προς άλλες υπηρεσίες, όπως η εφορία και η πολεοδομία.

    [03] Άδεια από τη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αλ. Μητρόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

    Άδεια από τη Βουλή ζητεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Δραγάτσης ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία αφορούν (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό όμως δεν σταματά την ποινική διαδικασία που κινεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρώ.

    [04] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο

    Εκρηκτικό ράλι κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα», με την αγορά να ανακτά σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης.

    Η ισχυρή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βοήθησε στην ανάκαμψη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία επανήλθε δυναμικά πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.

    Δυναμική ανάκαμψη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε σε ποσοστό 26,93%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 621,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 53,32 μονάδων ή σε ποσοστό 9,38%.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: Μόνιμος μηχανισμός αναδιανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την ΕΕ

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες η μία στην άλλη ότι τροφοδοτούν τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

    Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε τις αρχές της Γερμανίας και της Ελλάδας για τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πέρασμα χιλιάδων μεταναστών των συνόρων Ελλάδας ? ΠΓΔΜ και τη μεταφορά τους στη Σερβία και παραπέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Πρέπει πρώτα να σταματήσουμε με αυτό το ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών (για την μεταναστευτική κρίση)», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

    Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει ένα μόνιμο μηχανισμό αναδιανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την ΕΕ μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, ώστε να μετριάσει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα και την Ιταλία, τις χώρες όπου καταφθάνει η πλειοψηφία των μεταναστών.

    [06] Διεθνής Αμνηστία: Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια πανευρωπαϊκή κρίση

    Η μαζική εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ανέφερε σήμερα με ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία.

    «Αυτή δεν είναι απλά μια ελληνική τραγωδία, αλλά μια κρίση για όλη την Ευρώπη», δήλωσε με ανακοίνωση της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Γκαουρί Βαν Γκούλικ.

    «Εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των κοντόφθαλμων Ευρωπαίων ηγετών που βάζουν σε προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων από το να βοηθούν επιζήσαντες του πολέμου» πρόσθεσε η Βαν Γκούλικ

    «Αναγκασμένοι να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις σε αποπνικτική ζέστη και να διαμείνουν σε άθλια στρατόπεδα, ή σε εξωτερικούς χώρους, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο βλέπουν ελάχιστες εναλλακτικές από το να συνεχίσουν το ταξίδι τους, επιδεινώνοντας την καταστροφή που είδαμε στα σύνορα της ΠΓΔΜ τις πρόσφατες μέρες», τόνισε.

    [07] Πρ. Παυλόπουλος σε Φ. Γεννηματά: Θα εφαρμόσω στο ακέραιο το Σύνταγμα

    Την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους -πρωτίστως δε με βάση τον σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία, και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα περιστάσεις- αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην απαντητική του επιστολή προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με την ολοκλήρωση των διερευνητικών εντολών υπάρχει συνταγματική και πολιτική ανάγκη να καλέσετε τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συνεδριάσουμε υπό την Προεδρία σας για τη διευθέτηση των πολιτικών εξελίξεων, ενόψει της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης των γενικών βουλευτικών εκλογών». Σε αυτό το πλαίσιο είχε σημειώσει ότι «το άρθρο 37παρ.3 εδ.γ? του Συντάγματος ορίζει πως μετά τις διερευνητικές εντολές Β¨...ο ΠτΔ καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου...».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 20:32:17 UTC